Evlenmek

Dilaraunl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
315
61
48
31
Gunaydin hanimlar. Su aralar gercekten moralimi bozan bi durumdan bahsedicem konu ailem soyle anlatiyim evlenmeden once sahsima ait esyalarim vardi ornegin bilgisayarim fotograf makinam vesaire okudugum bolume lazim oldugu icin almistim evlendikten sonrada okumaya devam ediyorum sorun su ki ailem evlendigim icin aldigim hicbiseyin artik benim olmadigini onlarin oldugunu soyluyo hatta annem sen artik bu evin icinde yasamiyosun bu evin kizi degilsin senin kocana neden veriyim bunlari git onlar alsin sana gibi laflar kullaniyo bu sadece esyalarimda degil ufacik bi durumda bile yuzume vuruluyo sizce bu normalmi her aile boyle davranirmi?

normal değil her aile böyle davranmaz.

kızını gelin verdiğini düşünen afedersin ama geri kafalı insanlar böyle düşünür çünkü sen artık onun kızı değil başka birinin gelinisindir.

ayrıca ne yapacak senin fotoğraf makineni filan

Hayır canım her aile böyle davranmaz. Aile rızası bu yüzden çok önemli. Anlaşılan ailenin rızasını almadan evlenmişsin

Cok sacmalamislar dogrusu. Esyalarina konmaya dunden hazirmislar benimkiler benim olmayanlardan bile verdiler evime goturmem icin.
Hic tenezzul etme onlara hic biseyini kendi aldigin hicbiseyini de verme.

Gunaydin hanimlar. Su aralar gercekten moralimi bozan bi durumdan bahsedicem konu ailem soyle anlatiyim evlenmeden once sahsima ait esyalarim vardi ornegin bilgisayarim fotograf makinam vesaire okudugum bolume lazim oldugu icin almistim evlendikten sonrada okumaya devam ediyorum sorun su ki ailem evlendigim icin aldigim hicbiseyin artik benim olmadigini onlarin oldugunu soyluyo hatta annem sen artik bu evin icinde yasamiyosun bu evin kizi degilsin senin kocana neden veriyim bunlari git onlar alsin sana gibi laflar kullaniyo bu sadece esyalarimda degil ufacik bi durumda bile yuzume vuruluyo sizce bu normalmi her aile boyle davranirmi?
asla normal değil
her aile boyle davranmaz
aksine rahat edesin dıye burası senın de evın der
ben annemın evınde bırsey begensem annem cıkarır bana verır
ya da aynısını alır
üzülmeyın ama sizin aile normal değil

Ailenin yaklaşımı hiç hoş değil.Eşinle veya ailesiyle sorun mu yaşadılar?Hiç bir sorun yaşanmadığı halde bu şekilde düşünüyorlarsa gerçekten bencilce.

İstenmeyen bir evlilik mi yaptınız ?
AKLIMA ilk o geldi açıkçası
Ne ki dertleri söyledikleri bir evlada denecek kelime değil
Ha şu olabilir kızım kızkardeşinede lazım yavrum ve abine onlar kullansın ama diğeri çok incitici!

gelenekçi bakış açısına göre normal sayılır
insani değerlere göre değil
malasef geleneklerimiz kızın evlendikten sonra koca vermek diye bir tabir varya verilmiştir gelin almak ta burdan gelir

Asla normal değil.
Ben evlenirken kendi eşyalarımı bırak, annem kendi evinden "Bak bunu yeni almıştım al sen kullan, şu senin evine çok yakışır istersen alabilirsin" falan diye diye bi heves herşeyi vermek istemişti bana. Ufak tefeklere laf etmeyi geçtim bahsettiğim şeyler mutfak tv si, zigon sehpa, halı falan yani..
Eşyaları onu bunu bi kenara bırak, "Sen artık bu evin kızı değilsin" ??.. Bu en kötüsü ve hiç normal değil. Bir sorun mu yaşandı evlenmeden önce?

Bence hıc normal değil çok manyakca bır dusunce.öyle şey mı olur ya.bunlar senı kuırtulmak ıcın mı evlendırmıs.çok acgözlü davranış hiç kusura bakma.ama ne yapacksın ailen .sen demedın mı evlendım ama artık sızın çocugunuz değil miyim?

Hiç bilmiyorum. Ben uzayda yaşıyorum.

Ve konu sahibine cvp vermicekseniz kimseye de sataşmayın lütfen!
bu sataşma değil tuaf dediniz ya o anlamda garipsedim nerde yaşıyorsunuz onu bilmiyorum ama bu memleketin gerçekleri arasında buda var malesef

bu sataşma değil tuaf dediniz ya o anlamda garipsedim nerde yaşıyorsunuz onu bilmiyorum ama bu memleketin gerçekleri arasında buda var malesef
Gaziantep'de yaşdım gecen yıla kadar.Ve Gaziantep'liyim.
Güneydogunun göbegi resmen.
Evet cok şey gördüm biliyorum duydum.

Kızını okutan bir aile. Diğer sizin bahsettiginiz ailelere uzak bir örf ve adetler yaşamışlarki kızlarını okutmuşlar.
Bundandır cok tuhaf demem. Evladından neyi sakınıyosun li.

Evet tuhaf. Tuhaf diyenlere çıkışınlar, daha da tuhaf :) Yahu bir anneden bahsediyoruz. Kadın bu konuşmaları ile evlenince kızının ailesi olmaktan feragat etmiş gibi bi izlenim veriyor. Konu sahibi okuluna devam ediyor ve okul malzemelerini dahi kocan alsın diyerek vermiyor kadın. Normali bu mudur yani? Bunun adı bencillik ve vicdansızlık başka bişey değil.

Gaziantep'de yaşdım gecen yıla kadar.Ve Gaziantep'liyim.
Güneydogunun göbegi resmen.
Evet cok şey gördüm biliyorum duydum.

Kızını okutan bir aile. Diğer sizin bahsettiginiz ailelere uzak bir örf ve adetler yaşamışlarki kızlarını okutmuşlar.
Bundandır cok tuhaf demem. Evladından neyi sakınıyosun li.
insanlar okumuş bile olsa geleneklerine uymamayı bir çeşit kendini bilmezlik olarak görebiliyor yanlış bile olsa bunu devam ettirebiliyor

ailen bi acayip
kafaları çok geride kalmış
eskiden kızlara mirastan pay vermezlermiş ya elin adamına gidecek diye
aynı hesap işte

Back
X