• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek

Evet tuhaf. Tuhaf diyenlere çıkışınlar, daha da tuhaf :) Yahu bir anneden bahsediyoruz. Kadın bu konuşmaları ile evlenince kızının ailesi olmaktan feragat etmiş gibi bi izlenim veriyor. Konu sahibi okuluna devam ediyor ve okul malzemelerini dahi kocan alsın diyerek vermiyor kadın. Normali bu mudur yani? Bunun adı bencillik ve vicdansızlık başka bişey değil.
işin insani boyutu tartışılmaz zaten

Yok artık.:KK57: birkaç eşyayı mı sakiniyorlar, üstelik onlar senin. Senin paranla alınmamış olsa bile senin. Oldu olacak bunları da biz almıştık diye altındaki donu da alsınlar. Tövbeee...

Gunaydin hanimlar. Su aralar gercekten moralimi bozan bi durumdan bahsedicem konu ailem soyle anlatiyim evlenmeden once sahsima ait esyalarim vardi ornegin bilgisayarim fotograf makinam vesaire okudugum bolume lazim oldugu icin almistim evlendikten sonrada okumaya devam ediyorum sorun su ki ailem evlendigim icin aldigim hicbiseyin artik benim olmadigini onlarin oldugunu soyluyo hatta annem sen artik bu evin icinde yasamiyosun bu evin kizi degilsin senin kocana neden veriyim bunlari git onlar alsin sana gibi laflar kullaniyo bu sadece esyalarimda degil ufacik bi durumda bile yuzume vuruluyo sizce bu normalmi her aile boyle davranirmi?
yokluk çeken bbir aile demek ki, herşeyin hesabı yapılıyor ve damadı pek sevmiyorlarsanırım, doğal mı bilemedim, bu tür aileler var, takma kafana, annen baban onlar, dünyaya geliş sebebin

Arkadasim evlendi. Babasi okurken okula rahat gidio gelsin diye araba almisti. Evlendigu sehre götürdü.
Bence esiniz ile olan evliliginizi sorun yapıyorlar. Yoksa bilgisaya fotograf makinesi özel esyadir. Götürmeniz normal.
Ancak sorun olacaksa tamam deyip birakin.. ne gerek var huzursuzluga..

Gunaydin hanimlar. Su aralar gercekten moralimi bozan bi durumdan bahsedicem konu ailem soyle anlatiyim evlenmeden once sahsima ait esyalarim vardi ornegin bilgisayarim fotograf makinam vesaire okudugum bolume lazim oldugu icin almistim evlendikten sonrada okumaya devam ediyorum sorun su ki ailem evlendigim icin aldigim hicbiseyin artik benim olmadigini onlarin oldugunu soyluyo hatta annem sen artik bu evin icinde yasamiyosun bu evin kizi degilsin senin kocana neden veriyim bunlari git onlar alsin sana gibi laflar kullaniyo bu sadece esyalarimda degil ufacik bi durumda bile yuzume vuruluyo sizce bu normalmi her aile boyle davranirmi?
Bence de çok anormal. Benim bir sürü arkadaşıma evlenmeden ailesi araba aldı mesela; birinin de giderken arabasını evde bıraktığını görmedim. Altı üstü bir bilgisayar ve fotoğraf makinesi. Üstelik benim ihtiyacım var diyorsunuz.

Bunun 2 açıklaması olabilir. Ya ailen evliliğini onaylamıyor, ya da damadın durumu onlardan daha iyi, zengin kocası yenisini alır nasılsa; eskileri biz kullanalım mantığındalar.

Konu sahibinden cevap alamadik ama belli ki ailesi evlemesini onaylamamis, bazi sorunlar yasanmis.
Yoksa hesabi yapilacak esyalar degil. İnsanlar anne babasinin fazladan dairesi oluyor da orada oturuyor yani fotomak, laptopun lafi bile olmaz.

Aaa bu tam "mirası erkeğe bırakalımda damat yemesin" mantığıyla hareket eden kişilerin kafasına benziyor. Benimkide tam tersi neyin varsa al çok eşya istemiyorum evimde artık diye güle oynaya verdi bütün herşeyimi:D benimkide alem:)

Tabikide alacaksınız ozaman deyinki saç tokalarımı kıyafetlerimide bırakayımda damat giymesin. Olur mu canım öyle saçma şey.

Ya acaba o eşyaları siz kullanın diye onlar aldı da evin eşyası olarak mı görüyorlar hani bi koltuk kanepe ne biliyim bi buzdolabı vs. Demirbaş eşya hesabı

Kardeşiniz falan varmı belki oda kullanıyo diye alma demişlerdir . Ama tabiki sen artık evlisin kocan alsın vs lafları yanlış

Rahmetli annem bana ve kocama istediğinizi alabilirsiniz evden ne gerekliyse çekinmeyin dedi. Öyle diyorlarsa kendi aldıklarını al niye bırakasın ki diğer şeylere zaten tenezzül de etme ama asla da unutma bu yaptıklarını.

Asla normal değil.
Ben evlenirken kendi eşyalarımı bırak, annem kendi evinden "Bak bunu yeni almıştım al sen kullan, şu senin evine çok yakışır istersen alabilirsin" falan diye diye bi heves herşeyi vermek istemişti bana. Ufak tefeklere laf etmeyi geçtim bahsettiğim şeyler mutfak tv si, zigon sehpa, halı falan yani..
Eşyaları onu bunu bi kenara bırak, "Sen artık bu evin kızı değilsin" ??.. Bu en kötüsü ve hiç normal değil. Bir sorun mu yaşandı evlenmeden önce?
kesinlikle aynı teklifler olur annemden yana..
şaşırdım dogrusu..

:oha:

Asla boyle davranmazlar. Senin aile kafayi yemis.

Tuhaf evet ama ben bu tipte bazı aileler tanıdım;
Onlar siZi okutmuşlar, eşinize maaşlı gelin etmişler, kısaca başka sorunlulukları yok, artık tüm sorunluluk sizin eşinizde.

Haklılar haksızlar bilemeyeceğim, bunlar maddiyatla ilgili konular, yani başka kardeşiniz var mı? Aileniz size aldığı bu aletleri size verirse aynı ürünleri kardeşlerinize alacak maddi durumda mı? Bunları bilmeden bir şey demek haksızlık olabilir. Siz elbette kendinizce haklısınız, ama evlenen kişiler biraz kendi sorunluluğunu almalı, okurken evlenmek sizin seçiminizdi ise biraz zorlanacağınızı düşünmemiş miydiniz?

Anormal bir durum.. ailenizin soyledikleri ilginc.. AMA...... ACABA ESINIZ COKMU CIMRI, YADA AILENIN BIR BILDIGIMI VAR ? durduk yeremi bu tepkiler cozemedim ben

Annenin esas derdi ne bi sor bakalım
Normalde iletişiminiz nasıl?
Kendisi evlenınce evlat vasfından çıkmış mı?
Bu ne saçmalık yahu..

Back
X