evlenmekten vazgeçtim..

Aileni al karşına söyle hissettiklerini gözlemlediklerini açıkla evlendikten sonra boşansan dahamı iyi tek nişan atacak kişi senmisin ? evlendikten sonra psikolojin bozulup mutsuz sorunlu bi evlilikten daha kötü ne olabilir ki ? İstemiyorsan eğer gözünü karartıp söylemelisin. Söylemezsen ilerde sorunlu günler seni bekler

cnm iyi bi okul bi başarı demişsin ama sende çalışmadığına göre sende aynı durumdasın yani senin hangi iyi okul yada başarın altında eziliyo nişanlın? bunu söylmemen saçma bence ...ayrıca insanların kırıcı olmaması ile bişeyi becerememeleri doğru orantılı değil ben daha iyi yapardım demişsiniz emin olun iyi yapcak olsanız yapıyo olurdunuz bence siz kendinizi layık görmüyosunuz nişanlınıza ve zaman yaklaşınca paçalarınız tutuşmuş!

ben ünv mezunuyum ama onun istediği yerde çalışmayı beklediğim için hala çalışamıyorum..o da lise mezunu..daha fazla açıklama yapmama gerek yok sanırım..

cevap veren diğer herkese de teşekkür ederim..

ben özellikle "iki lafından biri yalan" sözüne çok takıldım. aman diyeyim yalan varsa uzak durun ben hala duramıyorum ama siz yapmayın.. eli günü de düşünmeyi bırakın artık allah aşkına nedir biz kadınların çektiği şu "el gün"den! kısacık hayatımızın yarısı o bu ne der diye davranmakla geçiyor böyle de adaletsizlik olmaz!.. siz mutsuz olduğunuzda çok düşündüğünüz el gün suratınıza bile bakmaz yapmayın etmeyin her şeyin bir kolayı vardır ama mutsuzluğun yoktur daha da geç kalmadan vazgeçin mahvetmeyin hayatınızı nolur.

Ailenizle açıkça konuşun,bize anlattıklarınızı anlatın,anlayacaklardır. İstemiyorum deyin. Daha şimdiden bu düşünceler varsa,ileride büyüdükçe büyür.. Çok üzülürsünüz çookkk :ssz:

Nişan bunun için değil mi zaten iyice tanıyın kesin kararı verin diye. dünya malı için hayatınızı karartmayın.eşya da para da geri gelir.. Çalışırsınız ailenize destek olursunuz,maddi olarak toparlanırsınız..

Eşyaları neden babanız aldı anlamadım? :26:

ben ünv mezunuyum ama onun istediği yerde çalışmayı beklediğim için hala çalışamıyorum..o da lise mezunu..daha fazla açıklama yapmama gerek yok sanırım..

cevap veren diğer herkese de teşekkür ederim..

Canım benim çok doğru bir karar vermişsin.Zararın neresinden dönersen kar dır.Sakın kendini suçlama evlenip senelerce kahır çekenler var.O kadar çok yazacaklarım var ki.Fakat şunu söylemeliyim sadece kendini düşün o hayatı yaşayacak olan sensin.Asla olumsuz düşmanca yorumlara takılma.Doğrusu yapmışsın.

düğüne az bir zaman kala ayrılmayı düşünebildiğine göre ona olan sevgin yeterli değil bence,ama haklısın da kaç kere yalanını yakalamışsın gizli, şeyler yapmış bunlar çok önemli..
başka nedenlerde saymışsın yaşayacağınız yer v.s ama en önemlisi güven

Bir örnek vereyim kardeşimde üniversite mezunu.Canım babam tüm çocuklarını okuttu.Fakat kardeşim eşini okumamış birinden şeçti.Eşinin maddi durumu çok iyiydi.Fakat ilerleyen zamanda hayatın toz pembe olmadığını anladı .Geçenlerde üstü kapalı pişmanlığını dile getiriyor fakat artık geçti.Mal mülk para geçiçi .Kendiniz gibi ünüversite mezunu çalışan biri mutlaka karşınıza çıkacaktır.Acele etmeyin.

selam herkese..o kadar doluyum ki nerden başlıycam bilmiyorum.kafamı vuracak duvar bulamıyorum.çok kısa zamanda biriyle nişanlandım ve 3 ay sonra da düğünüm var.ama ben evlenmekten vazgeçtim.kendim çalışmıyorum ve babam da kıt kanaat aldı eşyalarımı falan onca borca girdi.evimiz hazır ve artık çok kısa bi zaman kaldı.gelinlik damatlık onlara kadar her şeyin parası verildi.

o kadar çok sebebi var ki..birincisi ona artık güvenmiyorum.iki lafından biri yalan.bilmediğim işler yapıyo.ikincisi geçmişine dönüp baktığım zaman hiçbi başarısı yok, ne iyi bi okul bitirmiş ne düzgün bi eğitimi işi olmuş.hep ticaret yapmış ve nerdeyse hepsinde de batmış.şu an yine ticaretle uğraşıyo dükkanını kapadı batmadan dükkan 1 sene açık kaldı.neyse ki başka para aldığı yerler var.ama hani anlaşılır ya yani diyorum ki bu dükkan 1 sene yine iyi açık kalmış çünkü adamın bi yönetici kişiliği yok pasif ve işten anlamıyo.benim bile ticaretle alakam olmamasına rağmen ben bile daha iyi yönetirdim kapadığı dükkanı.yanında çalışanlara kızamıyo bile e tabi kimsenin de bunu salladığı yok.ne bilim sonra daha önceki konumda yazmıştım nefret ettiğim bi evde oturcaz eve sıfır eşyalar alındı belki içim ısınır dedim ısınamadım yine de.hiç sevmediğim biyerde yaşicak olma düşüncesi beni boğuyo.

daha şimdiden bi sorunumuz olduğunda ofluyo pofluyo konuşamıyoruz anca isyan edip şikayet ediyo hep abartıyomuşum büyütüyomuşum ayrıca devamlı agresif ve sinirli.ondan ne zaman bişey istesem hep yük olarak görüyo o harabe eve bi mutfak yaptır diye yalvardım o kadar kötü haldeydi ki 20 sene önce yapılan evlerin mutfakları bile daha güzel o kadar diyim.ya yeni gelin olucam sonuçta parası yok desem ondan da değil parası var onu bile yaptırmadı kapılardan nefret ediyorum aynen duruyo onca kez söyledim yine yok yine yok..ben ne istesem olmuyo hiçbi değerim yok..onla evlenmek istemiyorum bana hiç değer vermediğini anladım ama geç oldu bu kadar kısa sürede karar verdiğime çok pişmanım şimdi onca eşyayı falan napıcaz nası vazgeçtim diycem ele güne herkese rezil olcaz evdekilerden de o kadar laf yicem napıcam ben ya

Canım bak sana bir örnekle cevap vericem ve sonucunda kararını kendin ver.
bundan 4 sene önce en yakın arkadaşımın abisiyle (ki ona abi diyordum) ailemin ve onun ailesinin isteği üzerine çıkmaya başladım. herkes aklıma girdi bi dene seversiniz birbirinizi bak tanıdık bildik insanlar falan. neyse ilk 2-3 ay fena değil geziyoruz tozuyoruz iyi vakit geçiriyoruz ama bende aşk yok tabi. bu arada haftanın 3 günü ailece bizdeler. tabi bütün sülale komşular öğrendi mevzuyu. 3ay sonunda baktım sevemiyorum, zaten ısınamadım bir de seninki gibi adam tutarsız yalanlar vs. dedim bizimkilere olmiycak. annem en başta olmaz öyle şey herkes biliyo artık elaleme ne deriz. sustum devam ettim. oldu 6 ay ama bende ne uyku ne huzur... babası sıkıştırıyo yüzük takalım diye oyalıyorum sürekli. öyle böyle 9 ay oldu ama psikolojim bozuldu dayanamıyorum artık nasıl ayrılırım diye çareler arıyorum. en sonunda çektim resti dedim aileme 3 gün sonra geri gelsem dahamı iyi ben bu adamla değil aynı yatakta aynı ortamda bile duramam. sonunda ailemde hak verdi peki dedi. etraftakiler mi? bir allahın kulu da demedi ki neden ayrıldın diye. herkes en iyisini yaptın dedi. zaten herkes farketmiş onun nasıl biri olduğunu. şimdi aradan 4 yıl geçti her an gözyaşları içinde dua ettim Allaha hakkımda hayırlısını versin diye. Allaha şükürler olsun ki beni herşeyin üstünde tutan mükemmel bir nişanlım var. insanın aklında en ufak bir acaba bile olunca olmuyor.
Bu yaşadıklarımı ders olsun diye anlatıyorum. iyice düşün ve çok doğru bir karar ver. Cesur ol hayat senin... Hiçbir genç kızın bu şekilde üzülmeye hakkı yoktur diye düşünüyorum. Rabbim hakkında hayırlısını versin...

3 ay sonra benimde dugunum var iki gündür nikah işleri için uğraşıyorum bi kaç gündür bende düşünüyorum acaba doğru mu yapıyorum beni nişanlım ve ailesinden yana bi sıkıntım yok her çift gibi bizimde ufak tefek sorunlarimiz var ama bazen gözümde büyütuyorum bu psikoloji böyle ışte bazen oluyor durduk yere soğukluk geliyor sonra geldiği gibi gidiyor o yüzden seni çok iyi anlıyorum sana tavsiyem annene danışman çünkü o senin için en doğrusunu söyleyecektir

eğer birşey kötü başlamışsa sonu pek iyi gelmiyor maalesef. boşanmaların çoğu da bu nedenden oluyor. evlenmeden önce düzelir evlenince diye düşünüyoruz ama evlenince bir de bakıyoruz hep aynı. bence rezil olurum falan diye düşünme başka insanlara ne eşyalarını alırsın inşAllah karşına çok seveceğin bir insan çıkar mutlu olursun. ben düğünden bir gün önce yüzük atan arkadaşlarımı biliyorum. ileride çok pişman olup mutsuz olmaktansa şimdiden bunu yapayım daha iyi demişti

kesinlikle seninle aynı durumda olan bir arkadaşım vardı. çocuğu bildiğin ittire kaktıra evlendi hatta. şuan evliler ama sadece "ev"liler. aynı evi paylaşıyolar sadece.

sakin oyle dusunme sakin canim
simdi diyebilirsin annemi felan uzerim diye
ama kesinlikle emin ol ilerde aglamalarini,mutsuzlugunu gordukce annen baban bunun 100000 kati daha uzulucekler.
anne babadan saglam liman varmidirki.
emin ol senin hep arkandadir annen baban.

Boşanmak isteyişinizi belirten yazınızı okuduktan sonra daha önceki konularınıza göz gezdirdim.
Dertlerinizi kuşkularınızı süphelerinizi huzursuzluklarınızı duygularınızı paylaşmısınız daha önceden...
Ve aslında içinizdeki ses size doğruyu söylemiş...Sizin de şuan öyle dşündüğünüzü tahmin ediyorum ki; Ozamalar içinizin sesine kulak vermek gerekiyordu...

Maalesef El alem ne der korkusuyla insan hata üstüne hata yapıyor istemeden ve bilmeden...
Bu konuda el alemin de payı var elbet...
Dedikodu meraklısı, birbirinin kuyusunu kazma gayreti içinde, onun bunun açığını yakalayıp ifşa etme merakı içinde olmasa insanlarımız daha güzel bir dünya içinde yaşıyor olabilirdik sanırım...

Durumunuza çok üzüldüm.
Rabbim kolaylık versin size...
Ailenizle paylaşmanızı isterim bu konuyu...

Son düzenleme:
Esya vs yuzunden mecbur kalma evlenmeye sonra basini tastan tasa vurma. Evlilik stresiyle alakasi yok yasadiginin.

Bir komsumuz vardi yeni evli cift(!) Nisanliyken iyi gidiyo hersey düğüne dogru bir kac yalanini yakaliyo adamin birşey de diyemiyor kiz kimseye. Dugun gunu ilk tanismalarinda kiz sart kostugu halde cocuk ickilii geliyor nikah kiyilmadan kiz babasina baba bu sarhos diyor babasi da simdi mi sirasi evleneceksin diyor:(
Yazik derdi ki babam kolumdan tutup cikarsaydi beni ordan simdi bunlari yasamazdim keske dinlemeseymisim... Hergun icip icip dovmek mi dersin evden atmak mi... bize siginirdi belki duzelir diye cocuk yapti bir de bir yasina gelince adamla bosandi ama oyle kolay da olmadi bosandiktan sonra kiz nerde ise girse bulup rezil ediyor isten attiriyordu cevresi de genisti adamin. Bu is egitime de bakmiyor bu bahsettigim adam üniversite mezunuydu.

O yüzden ayrintili dusun sen de keşke deme.

içine sinmeyen biriyle evlenemezsin tabi ki
evlenirken tam manasıyla aklına yatmalı
aklında soru işaretleri kalmamalı
ilerde çok üzüleceğine şimdi az üzülmek her zaman daha iyidir

Mantığını dinle, ki öyle yapmışsın iyi olmuş. Mantığını dinlemeyip sonrasında çok daha pişman olup çok daha beter hallere düşüp çare arayan insanlar var maalesef. 3-5 günlük seyahat değil evlilik ömür boyu diye başlanıyor evlilik. Ne zaman ölürüz bilinmez ama pişmanlık yaşamamak ve geleceğini karartamamak için bence en doğrusunu yapmışsın. Hele ki yalan söylüyor diyorsun. Her pisliğinbaşı yalanla başlıyor inan bana. Yalan söyleyen hele de bunu huy haline getirmiş olan insandan uzak duracaksın. Elamei vs boşwer sen evlenip süründüğün zaman o çekindiğin elalem olmayacak yanında, derdi cefayısıkıntıyı onlar çekmeyecek. Hepimiz birkez geliyoruz dünyaya, 2.si yok...

nişanlın da daha şimdiden isteklerini görmezden gelip seni el üstünde tutmaya çalışmıyorsa evlendikten sonra asla bunları bekleme. he bi de şu var nişanlının üzerinde aile baskısı da olabilir.ailesiyle senin aranda kalıp ondan senin isteklerini yerine getirmiyor olabilir.

offf şu "elalem" olmadan yaşayamayacağız sanırsam :31: hakkında hayırlısı ne ise o olsun

Back
X