evlenmem doğru mu

nwdm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
26
0
36
Gaziantep
slm kızlar 17 temmzda dğnm var.niaşnlım mühendis ve şu an çalşmıyor işten çıktı yaklaşık 3 aydır ben ertelemek istiyorum düğünü en azından işerimizi yoluna koyana kadar diyorum ama beni dinlemiyor sürekli kavga ediyoruz..Aileminde bu durumdan haberi yok kimseye söyleemiyorum ne yapacağım ben:(

sız calsıyor musunuz ?

eger sız de calsıyorsunuz bır sorun olmaz

nısanlınız ıs bulana kadar ıdare edersınız .

ama sız de calsmıyorsanız nısanlınız da ıssız ıse

evlenıp de nasıl yapacaksınız ıssız gucsuz zor tabı .

erteleyip sonrasında yine ayarlamak zor olur ya temmuza kadar is bulabilir belki arıyormu peki iş falan yoksa bosvermis bir haldemi

okumuş adam meslegi var illaki iş bulur heralde bence ertelemeyin ama tabi şartlar nedir bilemem

Sizde çalışmıyorsanız zor durum.Ama daha mayıs ayındayız o da çabalıyorsa mutlaka bulur bir iş.Ertelemeye gerek kalmaz ama bulamazsada sonuçta geçim kaynağı olmaz çok zorluk çekersiniz.

bende çalışıorum öğretmenim.ailem çok karşı çıktı ewlenmemize biraz bnm zorumla oldu herşey kasımda nişanlandık hala kabullenemiyorlar.şu an kpss ye çalışıyor ama atamalar kasımda yapılacak ve durumunu pek parlak görmüyorum.ew kirası eşyalar taksitler tek başıma yapamayacağımı düşünüyorum..en azından eşyalarımızı alalım taksitleri btnce ewlenlm diyorum bn

siz calısıyorsanız bence ertelemeyın sonuc da tarıh te alınmıs .

nısanlınızın da mesegı elın de elbet ıs bulur .bı muddet o ıs bulana

kadar sız ıdare edersınız

şimdi bi de düğünü ertelersen ailen ''biz sana dememiş miydik?'' diye yorumlar yapabilirler yalnız..sonucta onlar neden istemedi bilmiorm ama madem onlara şuan bile nişanlılığınızı kabul ettiremiosan düğünü ertelemeniz çok büyük eksi puan olur..ama gerçekten zor bi durum..Allah yardımcınız olsn

Eğer düğün icin gün falan aldıysanız ertelemek çok saçma olur. Eğer kafanızda bundan başka soru işaretleriniz varsa başka ama bunun icin düğün ertelenmez bence. Adam evlendikten sonra işsiz kalsaydı ne yapacaktiniz, boşayacak miydiniz? Hayatta hersey insan basına demişler...

Son düzenleme:
siz öğretmenmişsiniz. bu da ortalama ayda 2 bin tl maaş demek. az para değil, iki kişi bi süre idare edebilirsiniz. bence ertelemeyin ama mobilya filan fazla almayın. bırakın eksik kalsn; borç olmasından hiç olmaması daha iyidir. olan borçlarıda takılarla ödersiniz. yani gereksiz masraflardan cayarsanız bu iş olur...

Son düzenleme:
bende çalışıorum öğretmenim.ailem çok karşı çıktı ewlenmemize biraz bnm zorumla oldu herşey kasımda nişanlandık hala kabullenemiyorlar.şu an kpss ye çalışıyor ama atamalar kasımda yapılacak ve durumunu pek parlak görmüyorum.ew kirası eşyalar taksitler tek başıma yapamayacağımı düşünüyorum..en azından eşyalarımızı alalım taksitleri btnce ewlenlm diyorum bn

cnmm evlilik ecilik oyunu değil evlenecek adam önce kendne iş bulmalı nekadar okumuşda olsa sorumluluk okumayla olmuyor...bence kesinlikle ertele sana şöyle bir örnek veriyim ilkokul muzunu komşumuz kocası tahsilli ama kocası hiç iş tutmuyor ne güzel yerlerde iş bulundu hepsinden çıkıyor ama babadan kalma ev ve kadının becerikliliğiyle:nazar: ite kaka devam ediyorlar her 6 ayda bir ayrılık mevzusu herşeye karışıyor ama para söz konusu olunca sende vardır (arada terzilik yapıor 2 çocuk (3 yaşında 2 yaşında) yada ailesi verdiği için) bu bnm en yakınımdan bir örnek :6: ailesi bizi dinlemedin evlendin desede kıza sahip çıkıyorlar ama kız kendide diyor kendim ettim kendim buldum
cnm ailende zaten istemiyormuş bence ilerinin ne olacağını şuan göremeyeceğin için ertele kesinlikle dahada geç kalmadan

ya arkadaşlar ertelemeyin felan demişde pardonda siz mi bakacaksınız hep eve? iş bulacağının garantisi ne ? nice nice universitesi mezunu meslek sahibi arkadaşım işsiz benim. evlendiniz aylarca iş bulamadı diyelim nasıl altından kalkacaksınız. üstelik başınızda bi erkek varken tum sorumluluğu siz yukleneceksiniz. oldu başka.... ben olsam ertelerim

Ben olsam düğünü ertelerdim.
Aslında bu teklifin erkekten gelmesi gerekirdi ya neyse...:ssz:

Ben de ertelemekte fayda var diye düşünüyorum. İşten çıktı demişsiniz
zaten, çıkması ile çıkarılması çok farklı durumlar. Akılda soru işaretleri
bırakır hep. Babamdan biliyorum, canım annem çok çekti onun işi durduk
yere, kafasına estikçe bırakmalarından. Üstelik düğün temmuzda demişsiniz
ve hazırlık da yok. Bu kadar büyük maddi sorumluluğu tek başınıza kaldıramazsınız.
Eminim şu forumdaki bir çok kişi evlilik öncesi sadece maddi gelir için iş yerinde
nelere katlanmıştır. Ve normalde gerçekten de düğünü ertelemeyi size nişanlınız
teklif etmeliydi...

kesinlikle doğru düşünüyorsunuz.. 2 maaşla bile eşya borçlarını zor ödemiştik siz tek maaşla nasıl yetişeceksiniz..

ama burad önemli olan nişanlınız iş bulmak için çabalayıp,elinden gelen herşeyi yapıyor mu yoksa yattığı yerden iş diye söyleniyor mu??? 2si arasındaki fark sizin evliliğiniz için de çok önemli...

slm kızlar 17 temmzda dğnm var.niaşnlım mühendis ve şu an çalşmıyor işten çıktı yaklaşık 3 aydır ben ertelemek istiyorum düğünü en azından işerimizi yoluna koyana kadar diyorum ama beni dinlemiyor sürekli kavga ediyoruz..Aileminde bu durumdan haberi yok kimseye söyleemiyorum ne yapacağım ben:(

Şimdi ne durumda ve ne şartlar altında bunu sorduğunu bu anlattıklarından analiz edemiyoruz tabii ki.
Sen ne kadardır nişanlını tanıyorsun? Çalışmama gibi bir huyu veya duyduğun bir eksisi var mı?

Anladığım kadarıyla önünü görmeden, en azından o güveni karşından almadan bir adım atmak istemiyorsun.
Doğru da düşünüyorsun.
Fakat bir arkadaşın dediği gibi, eğer sen çalışıyorsan şu an sorun olmayacaktır bir şekilde geçimi sağlarsınız.
Ama eğer sen böyle bir durumda evlendiğinizde eşinin bütün sorumluluğu sana yıkacağından şüphen varsa elbetteki dur bir düşün, hatta tarihi ertele.

Ailen neden bu konuyu bilmiyor onu anlamadım?
Bu ciddi bir mesele? Nişanlın mı saklamanı istedi senden?
Yani bu gibi durumlar herkesin başına gelebilir, işten çıkabilir veya çıkartılabilir.
Bunun nesini saklama gereği duyuyor o kısmı anlamadım doğrusu...
Bence konuyu ailenle de paylaşmalısın ve onların da fikirlerini almalısın, evlilik çocuk oyuncağı değil.. .
Karşılıklı güven üzerine kurulduğunda en doğru şekilde yürüyecek bir müessese.

Hayırlısı olsun hakkında... Fakat konuyu biraz daha açarsan daha iyi sana fikir verebiliriz. :31:

evlenmende sıkıntı yok ama en baştan evi sen geçindirmeye çalışacaksın adamda buna alışacak

nasıl başlarsa öyle gideceğine inanırım her zaman...

ya arkadaşlar ertelemeyin felan demişde pardonda siz mi bakacaksınız hep eve? iş bulacağının garantisi ne ? nice nice universitesi mezunu meslek sahibi arkadaşım işsiz benim. evlendiniz aylarca iş bulamadı diyelim nasıl altından kalkacaksınız. üstelik başınızda bi erkek varken tum sorumluluğu siz yukleneceksiniz. oldu başka.... ben olsam ertelerim

Allah allah,eğer şu anda çalışıyo olsaydı işten çıkmayacağının veya çıkarılmayacağının garantisi neydi.
Konu sahibi arkadaşım ,bence de eğer imkan varsa düğünü erteleyin.Kendinizi zora sokmayın.Çünkü düğünde çok harcamanız olacak.
Tabi şu anda nasıl, iş falan arıyor mu yoksa çok sorumsuz biri mi.Bunun kararını ancak sen verebilirsin.Sonuçta evlenince bir hayatı paylaşacaksınız.Evlendikten sonra da böyle birşey olabilirdi.Sonuçta senin başına da gelebilir sen de işten ayrılmak durumunda kalabilirdin.Tüm bunları düşünerek evliliğin sorumluluklarını almak gerekiyor.Yoksa sen ona veya o size 'bakacak' değil.
Şimdiden mutluluklar dilerim.

Back
X