Evlenmis bosanmis erkeklerin kimliklerinde dul yazarmi?

SuLtan42

Uykucuuu
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2007
4.493
6
116
37
Almanya
Arkadaslar benim cok merak ettigim
ve güven acisindan önemli olan bisey var :uhm:

Evlenmis bosanmis erkeklerin
kimliklerinde
yani nufus cüzdanlarinda
bekar mi yazar
dul mu ? fisfisfis

bence kesinlikle dul yazmali
ben yeni bi erkekle tanismissam,
nerden bilicem evlenmis bosanmis oldugunu
kimliginde bekar yazarsa
ve oda bana gercegi söylemesse :sm_confused:

sizin bi fikriniz varmi ?
dulmu yaziyor bekarmi ?

2002 yılında yenilenen medeni kanuna göre kimliklere bekar yazılmaktaymış canım.

''Yasal olarak kadın ve erkek kimliğinde bekar yazılma hakkına sahiptir.
Bir zamanlar DUL ve zaman ilerledikçe bizim türk aklımızın biraz daha mantığa önem vermesiyle boşanmış diye yazılmaya başlandı. Ancak boşanmış diye sadece bir deyim vardır ancak kavram bekar dır.''
alıntı

2002 yılında yenilenen medeni kanuna göre kimliklere bekar yazılmaktaymış canım.

''Yasal olarak kadın ve erkek kimliğinde bekar yazılma hakkına sahiptir.
Bir zamanlar DUL ve zaman ilerledikçe bizim türk aklımızın biraz daha mantığa önem vermesiyle boşanmış diye yazılmaya başlandı. Ancak boşanmış diye sadece bir deyim vardır ancak kavram bekar dır.''
alıntı

hic sevinmedim bu duruma benneyaptımki
sagol arkadasim CADIARZU

hiç düşünmemiştim
yani kadınlarda dul yazıyorsa erkeklerde de yazmalı

hiç düşünmemiştim
yani kadınlarda dul yazıyorsa erkeklerde de yazmalı

bence kadinlarda dul yaziyordur
erkeklerde bekar yazmasi hak degil
bence ikisindede dul yazmasi gerekirdi
yoksa nerden bilicem o adam evlenmis mi , evlenmemismi öyle degilmi ama yaaaaaaa ???????:kızgın:

eger erkeklerde yazmiyorsa bu hicte adil degil diye düsünüyorum,durun siz kuzenim gelsin caktirmadan kimligine bakiyim ben bi ;)

şu anda erkek ya da kadın boşanmış herkesin kimliğinde bekar yazıyor arkadaşlar.dul falan eskiden yazıyordu.nüfus kaydını görmeden emin olamazsınız.

Boşanan kadın ve erkeklerde bekar yazıyor.
Daha önce başından evlilik geçip geçmediği vukuatlı nüfus kaydında yazar.
Erkeklerin nüfus kaydında kaç çocuğu olduğu anlaşılır ama boşanmış kadının
nüfus kaydında çocuk belirtilmez.

arkadaslar artık dul yazmıyor ne bayan ne erkek ıcın bekar yazıyor bosanmıs da degıl 'bekar'' yazıyor
dul olup olmadıgını beledıyeye gıdıp nufusundan arastırtabılırsınız nüfus dökümünden
tabı bır de sagdan soldan fısıltı gazetesınden yani, genelde dogru bılgıyı verır cevresı sıze..

bence dul çok çirkin bir söz
hem sözüne güvenmiyorsan şekerim
bu adamla bence görüşme

bence dul çok çirkin bir söz
hem sözüne güvenmiyorsan şekerim
bu adamla bence görüşme

iyide bence dul cok normal bir söz
nasil hic evlenmemis birine bekar deniliyorsa
evlenmis fakat ayrilmis birinede dul deniliyor:sm_confused:
yani ben kötü bir anlamda kullanmiyorum bu kelimeyi
evet türkiyede belki bazi insanlar dul hanimlari hor görüyorlar, kötü gözle bakiyorlar ki ben buna hic bir anlam veremiyorum.
bence cok normal bisey

evet zaten güvenmiyorum
hic bir erkege 100% güvenmem cünki
neler duyup görüyoruz
yani gercekten nerden bilebilicem yalan söyleyip söylemedigini öyle degilmi ? :bbo:
bu yüzdende kimlikte yazmasindan yanayim, sirf bu yüzden.:1no2:

yani lütfen yanlis anlamayin, dul kelimesini kötü anlamda asla kullanmiyorum, buna cok karsiyim zaten.:uhm:

Allah art niyetlilerden korusun canım. Evli olduğu halde bekar kimliği taşıyanlar bile var.

Eşini kaybetmiş kişilerin kimliğinde medeni hali dul yazıyor sanırım.

Allah art niyetlilerden korusun canım. Evli olduğu halde bekar kimliği taşıyanlar bile var.

Eşini kaybetmiş kişilerin kimliğinde medeni hali dul yazıyor sanırım.

amin canim
iste benim demek istedigimde o
art niyetli insan cok
nerden güvenebilirim öyle degilmi ?
tsk canim ilgilendigin icin

Erkeklerdede bayanlardada bekar yazıyor ama bazı memurlar sorabiliyorda dul mu yazalım bekar mı yazalım diye isteğe bağlı bir durum.

ben nüfusta memurdum bir süre. soruyoruz dulmu bekarmı yazalım diye sormamızın nedeni bazı hanımlar ölmüş eşlerinden maaş alıyorlar ve kimliklerinde bekar yazarsa sorun çıkabiliyor. Ama boşanmış hiçbir erkeğin beni dul yazın dediğini görmedim hatta daha kimlik çıkmadan bekar yazacak değilmi diyorlar.

ben nüfusta memurdum bir süre. soruyoruz dulmu bekarmı yazalım diye sormamızın nedeni bazı hanımlar ölmüş eşlerinden maaş alıyorlar ve kimliklerinde bekar yazarsa sorun çıkabiliyor. Ama boşanmış hiçbir erkeğin beni dul yazın dediğini görmedim hatta daha kimlik çıkmadan bekar yazacak değilmi diyorlar.

tsk canim, valla hic iyi bisey degil ama bence, baksana erkekler dünden razi bekar yazilmasina.
ama böylece bekar genc kizlarimizi daha kolay kandirabiliyorlar. :1no2:

kadında da erkekte de bekar yazar ,dul yazmaz ki

Back
X