evli 2 çocuklu ve çalışan olarak kpss yi kazanmak mümkünmü

frozen12345

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
583
376
evli 2 çocuklu ve aynu zamanda çalışan biri olarak kpss yi kazanmak mümkünmü varmı aranızda böyle olan, kazanan veya kazanmaya çalışan. nasıl bir yol izliyorsunuz çalışma planınız varmı. paylaşabilirmisiniz benimle. ben özelden bıktım artık devlet işim olsun istiyorum. :KK43:

evli 2 çocuklu ve aynu zamanda çalışan biri olarak kpss yi kazanmak mümkünmü varmı aranızda böyle olan, kazanan veya kazanmaya çalışan. nasıl bir yol izliyorsunuz çalışma planınız varmı. paylaşabilirmisiniz benimle. ben özelden bıktım artık devlet işim olsun istiyorum. :KK43:
boşanmış iki küçük çocuğu ile hukuk fakültesini dereceyle bitirmiş bir abla tanıyorum siz hayli hayli yapabilirsiniz

konuyu bende takip edeyim.evli değilim ama kalabalık bir ailede yaşıyorum.ev hiç boş kalmıyor:KK43:

Ben de takipteyim :KK23:
Önlisans bilgisayar programcılığı mezunuyum,2016 kpss için nasıl çalışmam gerek nasıl olacak bilgi alabilsek süper olur

Özelde çalışma şartlarına bağlı ve tabi ne iş yaptığına. Bizim sekreterimiz vardı mesela masa başı işi bir tek telefon bakmak olduğu için kitap falan okuyordu, açık öğretim sınavlarına çalışıyordu. Kimse rahatsız olmuyordu. Ama aynı şey bir mühendis ya da muhasebe başında aktif çalışanlar için geçerli değil tabi.

Bunun dışında evde 2 çocukla imkansıza yakın bence çalışma durumun.

bir plan oluşturumıyorum kendime bir gün küçük hastalınıyo diğer gün büyük kızımın bi sorunu oluyo ama herşeye rağmen başarmak istiyorum. bu arada 29 yaşındayım geç kalmış sayılmam değilmi

ya biraz zor olacak ama neden olmasın. bende bilgisayar mezunuydum 8-17 özelde çalışırdım. eve gelince 2 saat çok çok verimli çalışırdım. yalnız annem kahveme kadar karıştırıp getirirdi Allah razı olsun. son 2 ay iştende ayrıldım. günde 2 deneme çözmeye başladım konular bitmişti. öyle kazandım. ha bir de haftasonları dershaneye gitmiştim. güzel taktikler veriyorlar. konuların özeti başarılı oluyor. Allah yardımcınız olsun..

45 yaşından sonra oğlunu gaza getirmek için üniversite sınavına giren, maliye okuyan, okulu bitirip mali müşavirlik sınavlarını geçen ve şu anda evini ofis göstererek mali müşavirlik yapan birini tanıyorum. Şu an 52 yaşında :)

ya biraz zor olacak ama neden olmasın. bende bilgisayar mezunuydum 8-17 özelde çalışırdım. eve gelince 2 saat çok çok verimli çalışırdım. yalnız annem kahveme kadar karıştırıp getirirdi Allah razı olsun. son 2 ay iştende ayrıldım. günde 2 deneme çözmeye başladım konular bitmişti. öyle kazandım. ha bir de haftasonları dershaneye gitmiştim. güzel taktikler veriyorlar. konuların özeti başarılı oluyor. Allah yardımcınız olsun..
Size bir sorum olacak,dersane faydalı oldu mu? Ücretleri nasıl? Bir de 2016 kpss için dersaneye ne zaman başlanabilir?
Ya da hangi kitaplar alınmalı? Baya sorum var aslında:KK61:

cnm benim aynı senin durumunda bi arkadaşım var iki çocugu vardı beraber dershaneye gittik çok azmetti katipliğe girdi hiç bi torpili falanda yoktu isteyen başarıyo bence sende başarabilirsin dershanenin faydası var ama mutlaka indirim iste

dersaneye gitmeden planlı çalışma yapamazsınız evde çalışcam derseniz bugün yarın diye hep ertelersiniz. lise veya önlisans mezunu iseniz çalışmanız için önünüzde uzun bir süre var şimdi evde test çözmeye başlayabilirsiniz 2016'nın başında da dersaneye başlayabilirsiniz lisans mezunu iseniz zaman kaybetmeden dersneye yazılın. çocuklara da akşam eşiniz bakıcak veya kv veya anneniz biraz dişinizi sıkarsanız biraz da hırs yaparsanız yapamayacağınız birşey olmaz...

Size bir sorum olacak,dersane faydalı oldu mu? Ücretleri nasıl? Bir de 2016 kpss için dersaneye ne zaman başlanabilir?

seve seve cevaplarım. ben 2010 kpss girdim. eylül ayında başladım. 9 ay sürdü.
arkadaşıma notlarımı yolladım hadi sen de çalış diye. o da onlara çalışmıştı. sonra hızlandırılmış kursa gitti o birkaç ay. ikimizde kazandık :) yani hızlandırılmış kursa gidebilirsiniz.
inanın bana çok faydası oldu. şöyle ki dersten kopmuyorsun, sınavlar ve arkadaşlarla yarış çok motive ediciydi.
kitap olarak pegem konu anlatımlı kullanmıştım çok memnun kaldım..
deneme ise her yayınevininkini çözdüm :) 2010 da 1000 lira vermiştim kursa..

seneye dershaneler kalkacak diyolar

Arkadaşlar sürekli Kpss çalışan ancak hala istediği puanı alamamış birisi olarak yazıyorum.

Kpss GK-GY soruları son sınavda çok farklılaştı. Eskisi gibi kolay değil. Özellikle matematik dersi için Ales soru tiplerine benzer sorular ön planda. Tarih dersi için de, alışılagelmişin dışında sorular soruluyor. Mesela matematikte konuyu veya kuralı bilmezseniz yanlış yaparsınız ancak tarihte konuyu çok iyi bilseniz bile sorular artık düz mantık olmadığı için yanlış yapabiliyorsunuz.

Hazırlanmak istiyorsanız, mutlaka bir kurstan destek alın. Konu anlatımlı kitaplarda aynı konular olsa bile, kurs hocaları sorulara bakış açısından bir vizyon kazandırıyor. Akıl yürütmek, genel kültür bu sınav için geçerli.

Ancak hangi bölümden mezun olduğunuz da önemli. Açılan kadro sayısı da önemli. Kimi bölümler var ki 75 puanla bile atanıyor ama kimi bölümler var ki 90 bile yetmiyor.

Kaynaklara gelecek olursak, her seviyede kaynak var. Mesela sayısalcı mısınız sözelci mi? Matematiğiniz ne seviyede? Şuanda elimde Uzman Kariyer in seti var, sadece örnek olarak söylüyorum. Pratik olsun diye açtım matematiğini çözüyorum, konu anlatım kısmında ki soruların hepsinin çözümleri var var kitabın en arkası soru bankası şeklinde. Konu eksiği olan kişi bile iyi çözebilir diye düşünüyorum... Şuan da aklıma pek gelmiyor ama,

Tarihten- Tarihin Pusulası (konu anlatımı) , Evveliyat Soru Bankası (bu iki kitabı internette öve öve bitiremedikleri için aldım)
Matematikten- Uzman Kariyer,(çözdüklerimi attığım için yayınevi hatırlamıyorum)
Türkçe- Murat Soru bankası (konu anlatıma ihtiyaç duymadım)
Coğrafya- Pegem ve Data soru bankaları (Data bence Kpss için en zor soruların hazırlandığı yayınevi)

Bunlardan çok memnunum ben. Test kitabı alırken konu anlatımlı almıyorum, çünkü ez çok tüm derslerden konu anlatımlarım var, hiç yoksa Beyaz Kalem set şeklinde zaten...

Bir de en önemlisi çıkmış sınav soruları... Ancak bu özellikle sözel dersler için yanıltıcı olmasın.

Merak ettiğiniz birşey varsa bildiğim kadarıyla cevaplayabilirim :KK66:

ben tek çocuklu ve hamile olarak atandım ama kursa gittim sen kursa gitmeyi düşünüyomusun

çok yakınen tanıdığım bir hanım 30 dan sonra ikizleri 8 yaşına geldiğinde çalıştığım yeri kazanıp geldi...önceden iş deneyimi falanda yokmuş.

ben de kurum değiştirmek için tekrar girdim ve 90 civarında puan alarak kurum değiştirdim.çalışıyordum 1 tane kızım var

kursa
ben tek çocuklu ve hamile olarak atandım ama kursa gittim sen kursa gitmeyi düşünüyomusun
gitmeyi düşündüm ama zamanım yok hafta içi 08:00-18:00 arası çalışıyorum. akşam gitsem çocuklar var büyük kızımın dersleri falan oluyo onlarada zaman ayırmak zorundayım.

cnm benım ablam da ozel de çalışıyordu,hamıle kalınca ışı bıraktı.birde ıkızlerı oldu:nazar:
evde çok bunalıyordu,konuştuk,dersaneye gıtmesıne karar verdık.haftasonu 2 gun bakıcı baktı.onunda hem kafası dagılıyordu,hemde dersane olduğu ıçın daha dısıplınlı çalışabıldı.
yazık eve geldıgınde de test falan çözerken bebekler testlerı falan almaya calısıolardı:KK16:ıkız olduğu ıcın bırbırlerıne zarar vermesınler dıye hep de başlarında olmak zorunda tabı:)
velhasıl çocukları yatırdı çalıştı,erken kalktı çalıştı veeeee kpss den 91 puanı çaktı:KK71:
şu an oğretmen
eğer imkanın varsa dersaneye gıt.ya da sınava yakın ısı bırak daha yoğunlaş sınava.
sen iste yeterkı,bi şekilde ayarlarsın.
bu 2 çocuklu ornektı:)
tek cocuğuyla kazanan da 2 tane oğretmen arkadasım var:)
Allah yardım edıyor

X