Arkadaşlar sürekli Kpss çalışan ancak hala istediği puanı alamamış birisi olarak yazıyorum.
Kpss GK-GY soruları son sınavda çok farklılaştı. Eskisi gibi kolay değil. Özellikle matematik dersi için Ales soru tiplerine benzer sorular ön planda. Tarih dersi için de, alışılagelmişin dışında sorular soruluyor. Mesela matematikte konuyu veya kuralı bilmezseniz yanlış yaparsınız ancak tarihte konuyu çok iyi bilseniz bile sorular artık düz mantık olmadığı için yanlış yapabiliyorsunuz.
Hazırlanmak istiyorsanız, mutlaka bir kurstan destek alın. Konu anlatımlı kitaplarda aynı konular olsa bile, kurs hocaları sorulara bakış açısından bir vizyon kazandırıyor. Akıl yürütmek, genel kültür bu sınav için geçerli.
Ancak hangi bölümden mezun olduğunuz da önemli. Açılan kadro sayısı da önemli. Kimi bölümler var ki 75 puanla bile atanıyor ama kimi bölümler var ki 90 bile yetmiyor.
Kaynaklara gelecek olursak, her seviyede kaynak var. Mesela sayısalcı mısınız sözelci mi? Matematiğiniz ne seviyede? Şuanda elimde Uzman Kariyer in seti var, sadece örnek olarak söylüyorum. Pratik olsun diye açtım matematiğini çözüyorum, konu anlatım kısmında ki soruların hepsinin çözümleri var var kitabın en arkası soru bankası şeklinde. Konu eksiği olan kişi bile iyi çözebilir diye düşünüyorum... Şuan da aklıma pek gelmiyor ama,
Tarihten- Tarihin Pusulası (konu anlatımı) , Evveliyat Soru Bankası (bu iki kitabı internette öve öve bitiremedikleri için aldım)
Matematikten- Uzman Kariyer,(çözdüklerimi attığım için yayınevi hatırlamıyorum)
Türkçe- Murat Soru bankası (konu anlatıma ihtiyaç duymadım)
Coğrafya- Pegem ve Data soru bankaları (Data bence Kpss için en zor soruların hazırlandığı yayınevi)
Bunlardan çok memnunum ben. Test kitabı alırken konu anlatımlı almıyorum, çünkü ez çok tüm derslerden konu anlatımlarım var, hiç yoksa Beyaz Kalem set şeklinde zaten...
Bir de en önemlisi çıkmış sınav soruları... Ancak bu özellikle sözel dersler için yanıltıcı olmasın.
Merak ettiğiniz birşey varsa bildiğim kadarıyla cevaplayabilirim