Evli arkadaşlar sizde benim gibi evde oturmaya mahkummusunuz...

Çocuk yokken markete bile çıkamıyır muydun? Bu evlilik değil hapismiş.

evet canım aynen öyleydi.bunları kabul etmemin sebebi vardı önceleri çok uzun hikayeler ama artık biraz da olsa özgür olmak istiyorum..bide kendi evimde oturuyorum..yani büyüp yetiştiğim yer olduğu için dışarı çıkmamda eşim belkide bu yüzden bu kadar tepkili galiba..

canım sen yapilan yorumlari da cevabini yapistirip kestrip atiyorsun
her oneriye bi cevap vermissin olmaz diye
biz elestirdik ama sen kocana kil kondurmamissin
ne dememizi bekliyorsun, duymak istedigin seyleri duymak istiyorsun sadece
markete bile gidemiyor oldugunu soylemişstin ben de kendini ezdirme dedim
ezilip buluzdugum yok demissin

cevre edineceksin, ugrasacaksin veya evde oturdugun yerden bu siteyle oyalanacaksin
ne diyelim mi baska burdan sana bisey yapamayiz
hersey senin elinde

en güzeli sizin evlilik terapistine gitmeniz.
senin eşini yalnız başına ikna etmen çok zor.
yalnız başarabilseydin zaten şu anda bu sıkıntılar içinde olmazdın.
eşinle konuş istersen.ikna etmeye çalış

canım sen yapilan yorumlari da cevabini yapistirip kestrip atiyorsun
her oneriye bi cevap vermissin olmaz diye
biz elestirdik ama sen kocana kil kondurmamissin
ne dememizi bekliyorsun, duymak istedigin seyleri duymak istiyorsun sadece
markete bile gidemiyor oldugunu soylemişstin ben de kendini ezdirme dedim
ezilip buluzdugum yok demissin

cevre edineceksin, ugrasacaksin veya evde oturdugun yerden bu siteyle oyalanacaksin
ne diyelim mi baska burdan sana bisey yapamayiz
hersey senin elinde
canım benimle ilgili yorumlara cevap vericem tabiki bu kestirip atmak deil ama son cümlelerin biraz ağır olmuş bence kocama bişey demiyorum kesin haklı yada haksız diye savunmuyorumda ama sen evde oturan herkesi körkütük cahil yapmışsın öyle bişey yok ben ne ev hanımları biliyorum kültürüyle kalitesiyle çalışan bi çok kadını arkasında bırakan bunun okumakla çalışmakla alakası yok..
bazı konularda sana katılıyorum ama herşeyin bende farkındayım ben sadece benim durumumdaki arkadaşlar neler yapıyo zmanlarını nasıl geçiriyolar ve bu tabuyu kırmak için neler yapıyolar diye canım ama dediğin şeyleri yapmam şu an imkansız bende bunu anlatmaya çalışıyorum.

Son düzenleme:
en güzeli sizin evlilik terapistine gitmeniz.
senin eşini yalnız başına ikna etmen çok zor.
yalnız başarabilseydin zaten şu anda bu sıkıntılar içinde olmazdın.
eşinle konuş istersen.ikna etmeye çalış

canım sanada çok teşşekür ederim önerilerin ve tavsiyelerin için gerçi hepinize cevap veriyorum kusura bakmayın ama..

Çevremde böyle evlilikler olduğu için çok iyi anlıyorum, zor bir durum. Çok yakın tanıdığım biri var, eşi hiçbir yere gitmesine izin vermiyor, bir bize gelebiliyor, bir -iki de komşusu var o kadar, adam sadece bunlara güvenip gitmesine izin veriyordu şimdi o komşulardan birine de gitmesini yasaklamış, kendisi de (adam) bildiği haltı yiyor (aldatmadan bahsediyorum) :kızgın: . Kadının yaptığını söyliyim, çocuğu okula götürüyor, veli toplantılarına katılıyor, öğretmeni ile görüşüyor, eve çağırıyor (öğretmen bayan), çay, ikram vs. hazırlıyor, hem çocuğu ile ilgilenmiş oluyor hem de kendisi biraz açılmış oluyor.(benim çocuklar küçük diyeceksin, ama birisini biraz büyüyünce yarım gün kreş - anaokulu vs. ye yazdırırsın , eşine de çok yoruluyorum birini yazdıralım dersin yerimseniben , ve onu kreşe götürüsün arada bi bakmaya gidersin, çocuklarının anneleri ile arkadaş olursun, çevre edinmiş olursun). Birde kadın evde çok sıkılmışsa birilerini misafir ediyor, sende komşulardan falan anlaşabileceğin birileri varsa onları çağır veya yakınlarda oturduğun anlaşabileceğin tanıdıkların varsa arkadaşlığını ilerlet onlarla... yada eşinin iş arkadaşlarının hanımları.... Kendi evinde ağırlarsan problem çıkmaz .Eşin kendi tanıdıklarına ve kendi akrabalarına daha rahat bırakır seni, kaynana görümceden bahsetmiyorum biraz daha uzak akraba mesela eşinin dayısının kızı atıyorum yada halasının gelini, anlaşabileceğin birileri vardır elbet... Benim aklıma bunlar geldi, birşeyler daha gelirse aklıma yazarım.

Son düzenleme:
aynı durumlar bende de var. ki benim çocuğum yok ama hiçbir sosyal etkinliğim olamıyor eşimin sayesinde.10 yıllık evliyim üstelik. değişik kurslara gitmek istiyorum bile diyemem çünkü cevap belli. "olur gidersin" ama faliyete geçmez.
ehliyet kursuna yazıldığım zamanlar kursa bile yollamamıştı :) ne gerek var diye. o değil, evde çalışmam bile gözüne battı. 2-3 gün çalıştım "çok çalıştın tamam artık" abartma dedi :) neyseki o halde bile 100 almıştım.
doktor spor salonuna yazıl birkaç ay diyor ne zaman gitsek. kas ve eklemlerine spor gerek. ama ben 5 yıldır yazılamıyorum varmı böyle bişey. çıldırmak işten değil.
ve şonuç artık boşanıyorum :) ohhhh !!! içimi döktüm rahatladım walla delikafadulden

belki kizacaksiniz, ben kocama guvenirim diyeceksiniz ama
asiri kiskanc olan, hicbirseye izin vermeyen erkeklerin boyle gereksiz kisitlamalara kendilerinden pay bicerek gittiklerini zannediyorum
yani cogu bu sekilde olabilir
kendiniz etik olmayan seyler yapiyorsaniz, gider esinizi kisitlarsiniz, erkeklerin tavri bu malesef
bir kismi da esim cevresini genisletirse otoritem sarsilir dusuncesiyle kisitlar
ikisi de normal kisiligin disinda seyler

Ya kizlar yanlis anlamayin sizi yargilamak degil amacim ama esinizi siz bu hale getirmisiniz. Markete giderken bile izin istedigine gore, esinizi boyle alistirmisiniz. Markete giderken izin istemekle baslamis yasaklarla bitmis. Tek cozumun artik tersine alistirmak, buda cok zor olacak cunku oylesine alismis artik.

Birsey bitmis numarasi yap sonra cok acil lazimmis gibi markete git ve esiniz aksam geldiginde markete gittim sunu aldim dersiniz, oyle oyle alistirin, bir anda buyuk bir degisme beklemeyin hatta ilk yaptiklarinizda belki tepki bile verir neden haber vermedin falan diye ama bence yavas yavas bir sekilde tersine alistirim.

Bi arkadasimiz bekarlikta kalmis o demis ama benim dusuncem oyle degil, sizin esiniz hersey icin sizden izin istiyor mu? Hayir. Esinizden habersiz izinsiz gidin demiyorum yanlis anlamayim. Canim ben su gun suraya gidiyorum dersiniz esinize biter. Karsi mi cikiyor? Ozaman gecerli bir neden versin kabul edin aksi takdirde esiniz kabul etmek zorunda.

belki kizacaksiniz, ben kocama guvenirim diyeceksiniz ama
asiri kiskanc olan, hicbirseye izin vermeyen erkeklerin boyle gereksiz kisitlamalara kendilerinden pay bicerek gittiklerini zannediyorum
yani cogu bu sekilde olabilir
kendiniz etik olmayan seyler yapiyorsaniz, gider esinizi kisitlarsiniz, erkeklerin tavri bu malesef
bir kismi da esim cevresini genisletirse otoritem sarsilir dusuncesiyle kisitlar
ikisi de normal kisiligin disinda seyler

bak işte anlaştık sana bu konuda %100 katılıyorum canım çok haklısın aynen öyle oluyo..a.s.

Ya kizlar yanlis anlamayin sizi yargilamak degil amacim ama esinizi siz bu hale getirmisiniz. Markete giderken bile izin istedigine gore, esinizi boyle alistirmisiniz. Markete giderken izin istemekle baslamis yasaklarla bitmis. Tek cozumun artik tersine alistirmak, buda cok zor olacak cunku oylesine alismis artik.

Birsey bitmis numarasi yap sonra cok acil lazimmis gibi markete git ve esiniz aksam geldiginde markete gittim sunu aldim dersiniz, oyle oyle alistirin, bir anda buyuk bir degisme beklemeyin hatta ilk yaptiklarinizda belki tepki bile verir neden haber vermedin falan diye ama bence yavas yavas bir sekilde tersine alistirim.

Bi arkadasimiz bekarlikta kalmis o demis ama benim dusuncem oyle degil, sizin esiniz hersey icin sizden izin istiyor mu? Hayir. Esinizden habersiz izinsiz gidin demiyorum yanlis anlamayim. Canim ben su gun suraya gidiyorum dersiniz esinize biter. Karsi mi cikiyor? Ozaman gecerli bir neden versin kabul edin aksi takdirde esiniz kabul etmek zorunda.

yok canım ben öyle ufak şeyler için izin almam zaten gelince söylerim yada söylemem o da sormaz ama bi arkadaşıma veya uzağa gidemem hoş şimdi düşünüyorumda verse bile iki küçük çocukla nereye ama bilmiyorum dün kendisiyle konuştum bu arada ve çocukları parka götürmemi kabul etti hatta kendisi söyledi ama ikisini birden çıkarabilecekmisin dedi hihoyyyt

Ben markete gitmeme izin vermiyor diyorsun anladim o yuzden oyle yazdim canim.
Canim bebek arabalari yok mu o sekilde goturebilirsin hem park yakinsa bebek arabasiz da indirebilirsin 1 yasindakini kucagina alirsin 2 yasindaki de senin yaninda yurur acelen yok ya yavas yavas gidersiniz ucunuz, sonra parkta oynarlar biraz tekrar gidersin eve canim. Uzak bi yere gidecek olursan da cocuk arabasi cozum olur ancak, bence oyle bi yere gitmeye de hem kendini hem esini de yavas yavas alistir.

çocuklar olduktan sonra o mesele halloldu canım,anladım seni.Sitemizin içinde var, evimizin yakındada var önüm park arkam park canım aslına bakarsan ama kıskançlık söz konusu işte eşimde ama çocukların evde bunalmış halini görünce kendide eve gelip dinlenmek istediğinden bu kararıma karşı çıkmadı onunda başının etini yemek zorunda kalmamamız için kabul etti sonunda..

Arkadaşlarına gidemiyosun.Peki neden? O senin kocan mı gardiyanın mı?O senden izin istiyor mu arkadaşlarına giderken?O zaman sen de ben kıskancım arkadaşlarına gitmeni istemiyorum evden işe işten eve gitceksin de bakalım ne diycek?

diyorum canım senle ben bir deiliz ben erkekim diyorkaydirigubbakcemile

:) neden kadınlar namuslarına sahip çıkmaktan aciz miymiş?Arkadaşlarıyla buluşurlarsa hemen biriyle tanışıp kocalarını mı aldatırlarmış?Keşke çocuklara bakacak birileri olsa da sen de çalışsan ve ekonomik özgürlüğün olsa. O zaman böyle dediğim dedik davranamaz bence.

canım zaten çalışsam deli olur her gün ararım sorarım yanına gelirim diyo kamu sınavlarına hazırlanmayı düşünüyorum seneye canım orayı kazanırsam kimse sesini çıkaramaz işte ozaman ipleri elime alırım

kocalarından sevgililerinden korkuyo gittiğimde orda olurlar falan mazallah kaçırıverirler beni...kaydirigubbakcemile3

Back
X