Evli bayanlar akl verin ltfen

arkadaşlar önce şunu belirtmek isterim:tabiki bekarlarda düşüncesini söyleyebilir yanlış anlaşılmak istemem fakat evli olmadan, işin içine girmeden tam olarak evlilik anlaşılmaz. ben de bekarken atıp tutardım, bunu kendime yaptırmam, şöyle yaparsa katlanamam, butür erkeklere nasıl dayanıyorsunuz diye. ama evlenince işin rengi değişiyor.
benim eşimin yapısı bu. gerçekten çocukkende aynıymış. konuşuyoruz kendiside hem fikir çocukların mutlaka bir aktivitesi olması konusunda ama konuşma var icraat yok. mesela komşu çocuklarını yüzme kursuna götürüyor. bizde götürelim diyorum cevabı: iyi olur ama hasta olularsa, kulaklarına su kaçarsa,... 1 yaş daha büyüsünler(üç senedir 1 yaş daha büyümelerini bekliyorum.)
uzun lafın kısası ben birşey istersem çocuklar için bile olsa hemen omuzları düşüyor, yüzü asılıyor, bir yorgunluk çöküyor. zaten parası olsada yok, hep yeri hazır.
çok mutsuzum çok.

Yani arkadaşım ben de kırıcı olmak istemem, yazmayayım dedim ama olmayacak. Bekar yazıyor diye birşey yaşamadım bilmiyorum atıp tutuyorum mu oluyor, yaşadım herşeyi, havadan atıp tutmuyorum yani, bekara koca boşamak kolaydır evet ben boşadım bak bekarım. İlk mesajıma bunu belirterek mi başlamalıydım :olmaz:
Burda amaç yardımcı olmak, sosyalleş, program yap emrivaki yap diyorum 8 sene önce bıraktım diyosun, ki sonra söylenen bekarlar bilmez yaşamak lazım oluyor :bbo: Sosyalleşmek için birşeyler yapmak, programı önden yapıp emrivakiler yapmak atıp tutmak mı oluyor, yani bunları evli bir kadın yapamaz mı. Diğer arkadaşlar fikir veriyor ama söylenen herşeye karşı bir bahane buluyorsun, konuyu açma sebebin dertleşmek mi, çözüm aramak mı ben anlamadım. Hiç çözümlenmeyecek gibi görünen birşeyden bahsediyosun zira ben niyetinin çözüm aramak olduğunu hiç sanmıyorum. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Burdan hiç kimse eşini değiştiremez.
Üniversite okumuş bir kadının asosyal bişekilde evde oturmasını, hatta çocuklarını da asosyal yapıp tvde bilgisayarda vakit geçirmelerini seyretmesini, çocukları için kursa götürelim dediğinde eşinin omzu düşüyo yüzü asılıyo diye susmasını, hatta 3 senedir 1 yaş daha büyümelerini bekliyorum demesini ben hazmedemem. Kadın önce birey olarak yaşayacak, ondan sonra eşiyle ilişkisini düşünecek. Sen önce soruna ondan sonra çözüme odaklanmalısın.
:umursamaz:

hadi sizi dusunmuyor cocuklari icin neden birseyler yapmak icin cabalamiyor??anlatamadigi kendininde ustesinden gelemedigi sorunlari olabilir..cimri insanla da ugrasmak cok zor..arkadasim calistigi halde maasindan gizli gizli para atiyor kenara oyle aliyor..cok cimri esi..ama senin esin cok daha cimriymis..ustelikk hayatla bagini kopartmis.sende sevmesen bile onun sevdigi seyleri yapmayi teklif et..belki ise yarar..fisfisfis

Cocukken bile böyle olan bir adami nasil degistirebilirsinki arkadasim?:delphin:

Bence mümkün degil...özü neyse odur!:kahve:

Yapabilecek üc alternativ var....ya sende onun gibi olacaksin ve bu durumu kabulleneceksin, ya esim var ama yok deyip cocuklarinla kendine bir dünya kuracak ve tekrar hayatdan tat almaya calisacaksin yada böyle evlilik olmaz deyip bosanacaksin....

Hangisini tercih edersin bilemem....umarim senin ve cocuklarin icin en hayirlisi olur:1hug:

Allah yardimcin olsun.

arkadaşlar önce şunu belirtmek isterim:tabiki bekarlarda düşüncesini söyleyebilir yanlış anlaşılmak istemem fakat evli olmadan, işin içine girmeden tam olarak evlilik anlaşılmaz. ben de bekarken atıp tutardım, bunu kendime yaptırmam, şöyle yaparsa katlanamam, butür erkeklere nasıl dayanıyorsunuz diye. ama evlenince işin rengi değişiyor.
benim eşimin yapısı bu. gerçekten çocukkende aynıymış. konuşuyoruz kendiside hem fikir çocukların mutlaka bir aktivitesi olması konusunda ama konuşma var icraat yok. mesela komşu çocuklarını yüzme kursuna götürüyor. bizde götürelim diyorum cevabı: iyi olur ama hasta olularsa, kulaklarına su kaçarsa,... 1 yaş daha büyüsünler(üç senedir 1 yaş daha büyümelerini bekliyorum.)
uzun lafın kısası ben birşey istersem çocuklar için bile olsa hemen omuzları düşüyor, yüzü asılıyor, bir yorgunluk çöküyor. zaten parası olsada yok, hep yeri hazır.
çok mutsuzum çok.

sizin kocanız biraz fazla üşengeç..yazınızdan bu anlaşılıyor..buna ne gibi bir çare olur bilemiyorum çünkü bazen benim eşime evle ilgili şunu yap diyorum , 2 saat dil döktürtüyor bana...tamam tamam diyor ama icraat olmuyor

Zıt kutuplar birbirini çekermiş ... Pehhh :delphin:
Uyum ,uyum, uyum... Çok önemli evlilikte ...
Kutuplar zıtsa bile aynı hale getirilmesi için iki taraflı fedakarlık olmadan malesef mutluluk olmaz kanımca :1no2:

evliliğinizde uzun bir yıl olmuş..

hani yeni evli olsanız yeni yeni alışıyorsunuz sanırdım.....

ama size ne diyeyim..biz daha 1 yıllık evliyizz... ve bizdede her konuda alışamama sorunu oluyor bence buda normal...

sebebi kardeşler bile her konuda anlaşamıyor....

bizde eşimle cok sewerek evlendik ama bizimde huylarımız cok zıttır insan sevince bi sekilde idare edior ama iş cimriliğe gelince işte insanı orda düşündürüor allahtan eşimin eli cok acıktır ama sizin yerinize koyuyorum kendimi görücü usulu olmasada erkegin cimrisi hiç çekilmior Allah sonunuzu hayır etsin

Back
X