evli bayanlar siz olsanız ne yaparsınız?

Eğer haklıysam ve kayınvalidemi tutuyorsa kavga çıkar,ama bundan önce objektif bakarım olaya sonra kavga ederim:23:bir kez alttan alsanız devamı gelecektir.Altta kalanın canı cıksın.

senin eşin anlayışlıymış....ben eşime söyledim evet ama ben söylemeyip de kayınvalidem eşime anlatsaydı bizim durum yine aynı olurdu....bir dönem baktım işin içinden çıkamıyorum sürekli tartışıyoruz...söylemedim birşey....ne mi oldu....kv aramış eşimi ağlamış halıları yıkadım insan yardım eder diye.....eşim de hemen ya yardım edersin ya biter bu işe getirdi mevzuyu..yukarıda da bahsetmiştim.....iş eşte bitiyor.....dengeyi sağlayamıyor benim eşim....

ya yardım edersin ya bu iş biter çok kötü bir yaklaşım, üzüldüm senin adına :(

eşin olayı ilk duyduğuna inanmayı ve anlatıdığı gibi anlamayı seçiyor anlaşılan.

kv ile aranızdakileri önemsiz bişey havasında gülerek ciddiye almayan bir tavırla anlatmayı denemeni öneririm bir de. senin tavrını gördüğünde o da ciddiye almayabilir ve annesine yaklaşımı da bunlar ufak tefek şeyler sen büyütüyorsun tarzında olabilir belki. umarım işe yarar..

olayın önemini anlamadım tabi ama kv ile aramda sorun olduğunda eşime duyurmak yerine kendi işimi kendim halletmeye çalışırdım, mesela laf mı soktu bende eşime söylenmek yerine şakayla karışık cevabını verirdim gülerek vs vs ama olayın boyutu önemli tabi

Arkadaşım senin dediğin gibi olmasa bu hayat çekilmez.Şakayla karışık cvp vermek en doğrusu ne kadar içini yesede bu sözler kesip attıramıyosun unutamıyosun buda en kötüsü..Annen olsa öyle konuşurmuydu :(

böyle erkekleri yani anne düşkünü erkekleri ne yaparsan yap değiştiremezsin en iyisi zamana bırakmak kimisi zamanla eğriyi doğruyu görüyor biraz vicdana gelip aklını başına topluyor kimisi de ömür boyu aynı kalıyor.sen detaylı yazmamışsın ama sorunların büyük değilse fazla umursamamayı seç zamana bırak:31:

evliliğimin ilk yılları bu şekilde geçti.annesi herşeyi diyor herşeye karışıyor sürekli beni üzüyor ama beyimiz annem öyle demek istememiştir,annem yaşlı ya ondan farketmemiştir,annem pek bilmez öyle şeyleri bilse yapar..yani ne olursa olsun anneye laf söylettirmiyordu.ama ben pes etmedim kv nin hoşuma gitmeyen şeylerini ısrarla söylemeye devam etim sonuçta eşim biraz yumuşadı.artık annesine hayır demeyi öğrendi.

benim hatam eşim annesini savunduğunda hemen öfkelenip eşime kızmamdı.küsmekti.ama baktım kv zavallı,saf rollerine giriyor eşimde annesine kıyamıyordu.suçlu ben oluyordum.

şu anda ise gayet sakin ve üzülmüş ayaklarına yatıp derdimi eşime rahatça anlatabiliyorum.

Aynı ben bende artık öyle yapıyorum :) Yoksa eşimle aram bozuluyodu başka çaresi yok bunun..

bu çok can sıkıcı bi olay malesef erkekler öyle sende eşinle konuş güzelce neden bana inanmıyosun dee benıde anla bende senin eşinim dee annen orda kalsın bak biz evimizdeyiz kapıyı kapatıyoruz kimse yok sen ve ben dee sen haklı olduktan sonra yaradan elbet birgün görecek ve yardımcı olacak allah hidayet versin dee oku bol boll evinde kocanada oku üfle 11 ihlas suresi ve felak suresi okuu allah sabır versinn

evli bayanların fix sorunu kaynana:1: çözüm bulan varsa anlatsın

Evlenmemek, dertsiz başını ağrıtmamak..
Yaşasın bekarlık..
:31::kkk:
Anne düşünmeden konuşur, anne yaşlıdır, aslında kötü niyeti yoktur vs. vs.
Kadınlar yutmak için mi evleniyor bu tek taraflı fedakarlık niye?
:ssz:

çok şükür hiç büyük sorunlar yaşamadım,uafak tefek,gelme gitmelerle ilgili,torunlarıyla ilgili şeyler...

eşime ne zaman bu tarz bir sorundan bahsetsem 'sen yanlış anlamışsındır,annem öyle demez,annem öyle biri değil,annem öyle dese de aslında demek istediği

başka bir şeydir,annemin kalbinden kötülük geçmez,kötü söylemiş gibi görünüyordur ama özü iyidir'e varacak kadar uçar eşim:9:

evet başlarda çok sinir bozucuydu,bazen kendimi aptal gibi hissederdim,eşime büyük bir kırgınlıkla annesiyle aramda geçen olayı anlatır teselli beklerken

suçlu çıkardım.

sonra baktım meseleler basit,abartılacak şeyler yok.

şimdi bu tarz bir şey söyleyeceksem eşime 'hayatım biliyorum annen harika,onun kalbinden asla kötülük geçmez,hep bu benim fitne kalbim yanlış anlar,yine

ben hatalıyım annen asla benim duyduklarımı söylemek istememiştir,zaten anlatınca sen de bu söylediklerime hak vereceksin anlatmasam daha iyiydi ya dura-

mıyorum paylaşmam lazım' şeklinde uzuuuun bir giriş yapıyorum:9:gerçekten yapıyorum bunu abartmıyorum:27:

sonrasında eşim yorum yapmadan önce biraz düşünmek zorunda kalıyor,eğer annesine hak verecek olursa zaten yüzüne yumuşak bir şekilde vuruyorum,

bak ben demiştim çok kötü bir insanım en azından bunda hemfikiriz falan diyorum:33:

eşim arada abartıp bana 'anne ' diyor,sonrasında 'aşkım' a çevirmeye çalışıyor ama benden kaçmaz,çüş yavaş gel biraz diyorum.

evet hiç romantik değiliz:33::33::33:

ya bukadarmi olur bizdede ayni annesin icinde kotuluk yok soylemissede oylesine soylemistir

Evlenmemek, dertsiz başını ağrıtmamak..
Yaşasın bekarlık..
:31::kkk:
Anne düşünmeden konuşur, anne yaşlıdır, aslında kötü niyeti yoktur vs. vs.
Kadınlar yutmak için mi evleniyor bu tek taraflı fedakarlık niye?

o kadar senenın tecrubesi ama bu kadınlar yaşlanınca akıllarını uçuruyor ya da gerizekalılaşıyor galıba ne diyeceğini bilmemek için herşeyi bilmeden iyi niyetle yapıyorlar tabii yersen...

Ben işin içinden çıkamıyorum.

herhangi bir olay karşısında, yada bütün olaylar karşısında eşiniz sizi değilde kv'nizi tutsa. sizin söylediğinize değilde onun laflarına inansa. ne yaparsınız.

Kaynana sorunu ile ilgili yakınlarımda akıl almaz olaylara şahit oldum. Sadece fikir ayrılığı ile kalsa iyi, delirme noktasına gelen ya da çocuğunu düşürme tehlikesi geçiren yakın akrabalarım var ama sonuç ne biliyor musunuz? Kaynanaları şimdi onları el üstünde tutuyor. Neden derseniz :

Bu süre zarfı içerisinde ne olursa olsun eşinden taviz vermedi ve hiçbir zaman eşini "annen ya da ben" meselesine onlar itmediler. Sadece haklarını savundular ve düzgünce açıkladılar. Yeri geldi iftira yedikleri bile oldu, durduk yere hakaret duydukları da ama muhattap olmadılar. Eşleri üstlerine yürüdü gereksiz yere özür diletti ama yine de doğru zamanı beklediler. Eğer çok haklı olsanız da doğru sözü doğru davranışı doğru yerde yapmazsanız siz hatalı çıkarsınız. Hem yuvanızı hem sağlılığınızı kaybedebilirsiniz. O yüzden sabretmeye çalışın derim. Bir genç olarak her zaman uzlaşma tarafında olun. Bunu eşiniz için yapın. Eşiniz haksız dahi olsa, "evet sen haklısın" diyin ve durumlar biraz sakinleşince güzellikle konuşun. Kadınların bu duygusal zekası karşısında erkekler mutlaka saygı duyacaktır. Bir de "herşeyi eşinize anlatmayın" Eğer sürekli problemi ona taşırsanız çok yıpranırsınız. Tavsiyem bunlar olabilir...

o kadar senenın tecrubesi ama bu kadınlar yaşlanınca akıllarını uçuruyor ya da gerizekalılaşıyor galıba ne diyeceğini bilmemek için herşeyi bilmeden iyi niyetle yapıyorlar tabii yersen...

Annesine toz kondurmayan, haksızlığını görmeyen erkek karısını düşünmeyen erkektir bana göre, veya annesiyle kendi huzuru bozulmasın diye her şeyi görmezden gelen, eşine de görmezden gelmesini öğütleyendir.
Anne kanatsız melektir, asla öyle bir şey demez, yapmaz, kötü düşünmez, düşünmeden konuşmuştur gönül koymak olmaz!
Ne olacak gitsen, temizliğini yapsan eline mi yapışır?
Günü olunca koşsan, hizmetini etsen? Bir şey olmaz ki? ( kendi ailesi olduğundan kendine göre düşünür )
Her insan kendi ailesinin yanında rahat olur, ne kadar vakit geçirirse geçirsin sıkılmaz, ama empati yapabilir. Ama çoğu erkek bu yoksunluktan dolayı yapmaz, anne onun annesi olunca olay farklı olur işte.

Ben işin içinden çıkamıyorum.

herhangi bir olay karşısında, yada bütün olaylar karşısında eşiniz sizi değilde kv'nizi tutsa. sizin söylediğinize değilde onun laflarına inansa. ne yaparsınız.

hiç böyle bir sorun yaşamadığımdan bilmiyorum. çok ciddi bir durum veya kötü niyet olmadıkça annesini tutmasını yadırgamam, çünkü ben de annemi tutarım. anne gibisi var mı? ama ciddi hakaret, tezgahi kötü niyet vs. varsa iş değişir.

En doğrusu eşine ailesiyle aranda geçenleri asla anlatma, eşini aradan çek kendi savaşını kendin ver, eşinden taraf olmasını bekleme. Her ne kadar karşı taraf haksız da olsa eşinin annesi sonuçta kimse annesini suçlamak, haksız olduğunu görmek istemez. Eğer susar cevap vermezseniz kv daha da azıtır ezmeye çalışır o yüzden ezdirme kendini. Bizim de eşimle en büyük tartışmalarımız ailesiydi, ben ailemden gördüğüm terbiye, Allah korkusu, karşımdakini kırmamak için karşılık vermek istemediğimden bir laf soktuklarında cevap vermezdim, yaşadıklarımı içime atardım, sonra dayanamaz eşime anlatırdım o da onlar öyle şey düşünmezler, ben onları tanırım iyi niyetlidirler, sen yanlış anlıyorsun, fesat düşünüyorsun vs. derdi. Ben de her seferinde kahrolurdum. Sonra ben tavrımı koydum, cevap vermeye başladım, eşimle aramız iyi, onlar da artık akıllandılar, şimdi hiç onlar iyi niyetle kalbimi kıracak birşey söylemiyorlar ben de fesatlık etmiyorum.

Sorun sizde değil eşinizde eşinizin dengeyi kurması lazım evlendikten sonra anne ağzına bakmalarını anlayamıyorum

Back
X