• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli bayanlar sizce çalışmalılar mı ?

Evli, bekar ya da çocuğu olan tüm kadınların çalışması ve ülke ekonomisine katkıda bulunması gerektiğini düşünüyorum.
Ancak çalışmak isteyen kadınlar çalışır, istemeyen çalışmaz.
Kadını -bana göre- aşağılık ve zorba kalıplara sokan, kadının yeri evidir kocasının anasının yanıdır diyerek aşağılayan ve toplumun temelini sarsan görüşlerin hepsi yok olsun.
Özgür kadın özgür toplum!

Bir keresinde daha önce takip ederken bu forumda bir insanın kadınlar çalışınca erkekler iş bulamıyor yazdığını okumuştum. Üyenin adını hatırlıyor gibiyim çok sinirlenmiştim ona neyse söylemeyeyim de gelmesin.

Çalışmamak bana uzak geliyor.insanin çocuğu varsa da çalışır yani .cunku zorunluluk gibi geliyor.kadin erkek ayrımı yok yani bence.ama tabi mesleğin varsa.meslek yoksa bir yerlerde iş aramak sıkıntı.tabi maddi ihtiyaç varsa ararsın mecbur calisirsin.mesela ben öğretmenim universiteyi evde oturmak için okumadim ya ,maddi ihtiyaç yoksa da calismaliyim çünkü bir mesleğim var

Çocugu olmayan kadin tabi ki de calisabilir.
Ama cocuk varsa oncelik cocuk olmali iki yasina kadar. Cocugun anneye en cok ihtiyaci olan zamanlar bence. Hele de emiyorsa.
Cocuklu ve calisan kadin bence erkekle eşit degildir, erkekten daha fazla calistigi icin cok daha yorulur yipranir. (Erkek tamamen cocuk bakimi ev işleri yemekle kadin kadar ilgileniyorsa o ayri)

Karısını, bacısını, kızını " kadının görevi erkeğe hizmet etmek, kadınlar okuyamaz, çalışamaz, evinde otursun " diyen ve karısını doktora götürdüğünde " Kadın doktor istiyorum " diyen topluma inat çalışmalıyız.
Vitrinde birşey gördüğümüzde akşam kırk takla atıp eşimizden para istemek yerine kendi emeğimizle almalıyız

Çocuklarımızın eğitime katkıda bulunmak, onları daha da geliştirmek için çalışan anne olmalıyız

Çalışalım ki eşlerimiz mutfakta bize yardım etsin. Akşama kadar evdesin yapmak görevin demelerine izin vermemeliyiz En Büyük KK

Üreticiliği doğurganlığımız dışında da göstermeliyiz :anneadayı:

Ben evlenmeden önce çalışmayı bıraktım. Hiç sıkılmadım evde şimdi bir de bebeğim var onunla ilgileniyorum. Çalışmayı seviyordum aslında. Bazen çalışma hayatını da özlüyorum amaa..
Kocaman bir ama var. Çalıştığım ortamlarda her türlü pisliği ahlaksızlığı entrikayı gördüm. Üni den mezun olur olmaz başladım çalışmaya küçüktüm de tabii bilmiyordum çalışma ortamlarını. Gözüme gözüme soktular gösterdiler. Sen kendini herşeyden korumaya çalışsan da bi şekilde bulaşanlar olur. Hadi hiçbi şekilde sana bulaşılmadı diyelim öyle şeylerin döndüğü ortamlarda hep huzursuz hissedersin.
Maddi durumum müsait olduğu müddetçe çalışmayı düşünmüyorum. Evimde huzurluyum çok şükür. Ha böyle şeyler her ortamda olabiliyo ama mecburiyetin olmuyo öyle yerlerde bulunmaya. Kapını kapatır evinde oturursun. Kurslara gidip hobiler edinebilirsin. Ben internetten bakıp birsürü örgü örmüştüm. Hatta sonra kendime avizedir boncuklu tüldür vs vs yapacaktım ammaa hamilelik girdi araya. Her neyse maddi anlamda sıkıntı olmayacaksa çalışılmaması taraftarıyım. Bunlar benim düşüncelerim.

Çalışma bence, maddi açıdan sıkıntın yoksa , mesleğin de varsa hiç gerek yok çalışmaya. yarın bir gün ihtiyacın olursa bir şekilde o zaman çalışırsın.

Evde sıkılıyorsan çalış hem aile bütçene katkın olur hem de senin için degişiklik olur. Çalışmaya alışsan zaten evde duramazsın.

Ayy şu konu bininci kez açıldı artık herhalde.
İnsanları birbirine kırdırmak için en iyi yol. Birazdan çalışmayan kadınları hazır yiyicilikle,asalaklıkla itham edenler çöker konuya.
Edit:Gelmişler bile.
Çalışanları da çocuğuna bakmaktan aciz, kötü anne:işsiz:

İnsanlar çalışmalı. Ama çalışmak kadar iğrenç bir şey var mı? Sabahın köründe kalk. Akşama kadar çalış. Yorgun ve uykusuz eve gel. Yemek yap. Yıkan. Biraz iş yap. Oldu sana akşam. Bi saat tv izle. Hadi uyu. Çünkü sabah erken kalkacaksın. :deli: Ne kadar sıkıcı bir kısır döngü.
Gel gelelim dönem dönem eşek gibi çalışıyorum bir işim olsun. Sınav sonuçları bekliyorum. Ama çalışmak istiyor muyum hayır. Ama iş sahibi olabilirsem çalışacağım. Çalışmak istiyor muyum hayır. Ama olursa çalışacağım. İstiyor muyum hayır. Beynim yandı. :confused:

İnsanlar çalışmalı. Ama çalışmak kadar iğrenç bir şey var mı? Sabahın köründe kalk. Akşama kadar çalış. Yorgun ve uykusuz eve gel. Yemek yap. Yıkan. Biraz iş yap. Oldu sana akşam. Bi saat tv izle. Hadi uyu. Çünkü sabah erken kalkacaksın. :deli: Ne kadar sıkıcı bir kısır döngü.
Gel gelelim dönem dönem eşek gibi çalışıyorum bir işim olsun. Sınav sonuçları bekliyorum. Ama çalışmak istiyor muyum hayır. Ama iş sahibi olabilirsem çalışacağım. Çalışmak istiyor muyum hayır. Ama olursa çalışacağım. İstiyor muyum hayır. Beynim yandı. :confused:
Param olsun istiyorum ama ağaçta yetişse de ben de toplasam modu işte:D

Param olsun istiyorum ama ağaçta yetişse de ben de toplasam modu işte:KK70:
Yok ya boşuna okumuş olmayayım, boşuna mı dirseklerim aşındı, evde malak gibi yaşayıp ona buna kafayı takmayayım kafam dağılsın, bütün gün yatmayayım gibi sebeplerle. :d

Calışıyorum cok mutluyum can sıkıntisindan yane,:rapci: hemde hayatin bir anlami oluyor evde evde otur temizlik yemek cok sıkııcı gelince yapiyorum tabiki eee yorucu oluyor olsun beni mutlu ediyor o onemli tabikde birde sıkıntilarinida unutuveriyorsun biryandanda calisrken :KK73:

çalışmalısınız...çalışan bayanın avantajları daha çok oluyor.bir kadın bana göre kendi ayaklarının üstünde durabilmeli..çünkü hayat bazen çooook acımasız olabiliyooor...bu arada günaydıııın.

Back
X