Evli bayanlara bir sorum var?

bari bende anlatayım kayın validem nasıl görmüş bizi telaş içinde bavulumuzu hazırlıyomuş çünkü hac ca gidiyormuşuz:)

istiareyyi duydum ama düşünüp yat,iyiyse iyi,kötüyse kötü öylemi...valla bunu hiç duymadım yada benim ailemde ve çevremde görmediğim için bilmiyorum....ama hayatınızı buna göre yönlendirmeyin..allahtan herşeyin hayırlısını,iyisini isteyin...siz allaha dua edin hayırlıysa olsun hayırlı değilse bir bahane gönder ve olmasın diye...
sevgiler...

düşünüp yat demiyorum eger 7 gün içinde rüya görmediysen kalbinden geçeni yapıyorsun dedim tabiki Allahtan hayırlısını dilemek güzel olan ama istiharede gerçektir ve yapılması sünnettir

tabi istihare sadece evlenmek için yapılmıyoki yeni işe girsen yada iş kursan aslında özetle bi iş hayırlımı diilmi onun için yapılıyo

bende 2 kez yattım ama hiç bişey göremedim çok zorladım göreyim diye ama eşim evlenmeden çok önce yatmış beni beyaz gelinlik içinde görmüş ve şimdi çok mutluyuz şükürler olsun

İstihareden önce istişareyi tercih edin derim ben.Zira peygamber efendimiz bi şeye karar vereceği zaman bunu sahabileri ile istişare ederdi.

istihareye gelince :
İstiharede görülen şey evet mi, yoksa hayıra mı işaret ediyor, onu kestirmek kolay değil. Yoruma bağlı bir keyfiyet.

Sonra görülen şey şeytani mi, yoksa Rahmani mi? Bunu da kestirmek kolay değil. Bunun için de ehil olmak gerek.

Bir de istihare bağlayıcı değil. İlle de görülen işarete göre hareket edilecek diye bir mecburiyet yoktur.

İstişareye gelince. Ehil kimselerin meseleyi enine boyuna konuşup düşünmeleri sonunda vardıkları bir sonuç var. Bu sonuç hem aklın, hem mantığın, hem de ilmin icabı olacak seviyede olur. Yahut da olmalıdır.

Öyle olunca istişareye uymaktan başka yol kalmaz.

Meseleyi istişareye iştirak edenlerin akıllarıyla da düşünmek, gözleriyle de görmek, ilimleriyle de nazar etmek., herhalde sağlam bir incelemedir. Biri yanılabilir, ikincisi görmeyebilir, ama hepsi de aynı yanlışa düşmezler.

Bundan sonrası Allah’a tevekküldür.

Yok hayır yatmadım ama
İlginç bir rüya görmüştüm bundan 2 yıl önce ve o rüyada gördüğüm her şeyi gerçek hayatta yaşadım diyebilirim,

evet istihare dinimizde olan birsey.yapmadim ama evlenmeden önce evlenecegime dair bir rüya gördüm,ki evlenmeyi hic düsünmüyordum.rüyamda ne kadar süre sonra evlenecegim dahi söylenmisti ve aynisi oldu.diyecegim o ki,Rabbim bir sekilde kullarini haberdar ediyor....................

evet istihare dinimizde olan birsey.yapmadim ama evlenmeden önce evlenecegime dair bir rüya gördüm,ki evlenmeyi hic düsünmüyordum.rüyamda ne kadar süre sonra evlenecegim dahi söylenmisti ve aynisi oldu.diyecegim o ki,Rabbim bir sekilde kullarini haberdar ediyor....................

sen namaz kılan biri misin?
keske ben de oyle bir ruya gorebilsem
en azindan o ruya ile avunurdum, beklerdim

alın yazısı canım allah ne yazdıysa anlına o olur canım. iyi veya kötü yaşacakmışsınki allah sana ona göre bir eş seçmiştir.

kız kardeşim sevdiği çocukla evlenmek istediğinde tüm aile karşı çıkmıştı.bende en yakın arkadaşımdan istişaraye yatmasını istedim.bu evliliğin hayırlı olup olmayacağını öğrenmesi için...namazını kılıp istişareye yatmıştı..üst üste 3 gün böyle yaptı.ve aile ancak bu şekilde ikna oldu...kızkardeşim 8 yıldır mutlu bir evliliği sürdürüyor...çok şükür yarabbim...sonuçta itikat meselesi...

benim için iki kişi yatmıştı..ikisine de güvenir ve inanırım..ikisinde de güzel şeyer çıktı..inşallah bu şekilde devam eder..

canim hayirlisi olsun insaaallah,bende evlenmeden önce annem yatmis istihareye iyi görmüs.bana sonradan söyledi.amma ben tam on sene cok cileler cektim,cok sükür simdi iyiyiz.yine allah bilir.

eşim beni istetedigi zaman bende istihare namazı kılp yatmıştım rüyamda gördüm kendimi beyazler içinde yogurt yiyorduk birlikte bizde hayıra yorduk.
3.5 senelik evilyiz mutluyuzda Şeniz allah bozmasın:nazar:
benden hariç bi kaç kişde görmüştü bizi rüyasında onlarda güzel rüyalardı.....
hakkında hayırlısı olsun canıma.s.

merhaba evlenmeden önce bazı kişilerin bunu yaptığını yada yaptırdığını biliyorum. ama benim gördüğüm kadarı ile her ne kadar bu sana yol gösterecek gibi görünsede, evliliğinin nasıl olacağı, sen ve eşin olacak kişinin bu evliliğe gereken ilgi ve önemi göstermesi ile belli olur.bildiğin gibi kimse geleceği ve neler getireceğini bilemez.ve alnımıza ne yazılıyorsa onu göreceğiz.

şu an ayrılmış olduğum erkek arkadaşım için yapmıştım ve kötü görmüştüm sonra ablamdan benim için istihareye yatmasını istedim saolsun yapmış ve rüyasında bir yılan ve kocaman siyah bir köpek görmüş zaten hayırlı da diilmiş ki ayrıldık ...

sen namaz kılan biri misin?
keske ben de oyle bir ruya gorebilsem
en azindan o ruya ile avunurdum, beklerdim[/QUOT
devamli kilamiyorum canim.ama kilmayi cok istiyorum.Rabbim insaallah hic birakmadan kilmayi nasip eder.insaallah sende birgün böyle bir rüyanin aynisini görürsün.cok özel bir rüya oldugu icin tam aciklamasini yapamiyorum canim.....................

arkadaslar banada anlatırmısınız acık acık nasıl yapılıyor ben duymadım evlıyım sımdı yapsam olmazmı? gectı deme.....

bendede yatmışlardı ablamdada ne gördüklerini tam hatırlamıyorum fena değildi galiba şimdide iyiyiz kocamla sadece kocamla, ablamda mutlu çok şükür ben inanıyorum üniversiteye girerken yatırmıştım o doğru çıktı

Back
X