evli bekar niaşnlı fark etmez kızlar fikirlerinizi alalım...

papatyaaa00

Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2013
96
0
16
Afyon
merhaba arkadaşlar ben niaşnlıyım 2012 ekim ayından beri.ama benim büyük bir derdim var bana göre.nişanlımın ailesini sevemedim.ailemde pek sevmedi.yani hal hareket tavırları pek hoşumuza gitmedi ve ne ben ne ailem pek bir araya gelmeyi istemiyoruz.ama bi tarafta nişanlım var.arada kaldım.bu durum ilerde evlenince sorun çıkarır mı.yoksa zamanla düzelir geçer mi ?ya da böyle bir durumda olsaydınız nişanlınızdan vazgeçer miydiniz?kızlar yardım edin fikirleriniz önemliiii.

Öncelikle merhaba. Bekar biri olarak yoruma başlayayım.Gerek bu forumda olsun gerek çevremde olsun aile yüzünden evlilik sorunları yaşanıyor.Tamam birini sevebiliriz ama sade onla değil bütün ailesi ile evleniyoruz.Nişanlını kırmadan konuşmaya çalış veya kayınvalideni yakından tanımaya çalış . Kolay gelsin sana.Dilerim mutlu olursun :)

Hamilerde fikir soyleyebilir mi

Ailesini neden sevmedin bence onlari anlat sorun olur mu olmaz mi daha iyi fikir yurutebiliriz

Son düzenleme:
Hangi hal ve hareketlerini sevmedin canim onu bi yaz ona gore yorum yapalim

eğer nişanlını seviyorsan onunla iyi anlaşıyorsan ailesi için ondan vazgeçmeyi düşünme bile sonuçta hiç birimiz ailemizi kendimiz seçmedik o yüzden ailesi nişanlının tercihi değildi. Evlenince aile yüzünden ufak tefek problemler olabiliyor ama eşin sana kıymet veren biri olursa pek sorun yaşamazsın. bende eşimin ailesini sevmiyorum sadece eşim için saygı göstermeye çalışıyorum ama bana bi zararları olursa eşim gereken müdahaleyi yapıyor sana pek bişey düşmüyor

ben bekarım. ailesi iç işlerinize karışacak yapıda değilse, karışmaya yeltense bile nişanlınız onlara karşı gerektiğinde tavır alabilecekse, size laf getirmeyecekse, sorunları köprü görevi görüp sizi muhatap etmeden kendisi çözecek yapıda ise sorun olacağını düşünmüyorum, dediğim gibi önemli olan nişanlınızın siz ve ailesi arasındaki dengeyi kurması...

Bir evlilikte aileler arası uyum çok önemlidir bence..
İleride bi sorun yaşamayacağınız garanti değil..

Eğer her iki tarafta böyle düşünüyor ise, orta yol fazla görüşmemek olur..
Aranızda biraz mesafe olur , ama bu değildir ki böyle olunca tartışma olmayacak..

Karşı tarafın ailesini veya o sizin ailenizi sevmek zorunda değilsiniz..
Ama her iki taraf birbirine saygı duymak zorunda..

Son düzenleyen: Moderatör:
merabaaa :) siz ileride evlenince nişanlınızın ailesiyle yaşamıcaksınız kii. onlala bir araya geldiğinde de güler yüzlü ol yeter yani. çok sey konusmana gerek yok. sevmediysen mesafeli olursun onlarda bunu görür ona göre davranır. sakın nişanlından vazgecme tatlım benden söylemesi ilerde pişman olursun :) sonucta kimse kimseyi sevmek zorunda degııllll :):)):) bu nişanlından vazgecmek içinde bi sebep olamaz yinede kendi kararın canım ama benden söylemesi sakınn nişanlından vazgecmee

Tüm konularını okudum canım.

Öncelikle şunu belirteyim nişanlın şimdilik ailesi hakkındaki konuşmalarına alttan alır,
haklısın,idare et, ne yapayım söz sorun olmayacak vs der seni sakinleştirir.

Ama sakın aldanma şunu bil ki evlendikten sonra ailesine karşı edeceğin her laf,söz için
sana ters yanıtlar verecek, çünkü bıkacak.

Hatta bir zaman sonra kendi ailesini savunmak için senin aileni suçlamaya başlayacak,
onların eksiklerini arayacak.

Bunu kötü biri olduğu için yapmıyor. İnsan psikolojisi biz de olsak aynısını yaparız.

Düşün sürekli senin ailenin eksiklerinden bahseden eşine karşı bir zaman sonra sen de
yeterrrr diyerek onun ailesini öne sürmeye başlarsın.

Susturmanın en kolay yolu bu çünkü..

Bir konunda nişanlını fiziksel olarak beğenmediğini,kararsızlık yaşadığını söylemişsin ki bence
bu aile sorunundan daha büyük eğer çözülmediyse..

Çünkü aşkın ne kadar büyükse tahammülün o kadar çok olur.

Sevgi eksikliği söz konusuyken evliliğindeki her eksik,yaşadığın en ufak sorun senin sabrından
azar azar alıp götürecektir. Ve bir gün o evliliğin sonu gelecektir.

Kendimi özetleyeyim biz eşimle her şeyi kendimiz yaptık.
Babası o kadar cimri biri ki bana eltimin gelinliğini önerdi.
Ondan hiç bir şey istemediğimiz halde yaptı bunu.
Ki ben çalışan bir bayanım bir aylık maaşım en iyi gelinliği alır canım.

Adam bir dk düşünmedi görgüsüzce bunu teklif etti bana. O kadar cimri.
Düğünü takılardan ödedik kendimiz. Millete düğün yaptım oğlumu evlendirdim diye anlatır.
Aynen ben de senin gibi hep sinir olurum.

3 tane evi var. Bir ev daha alacak parası da vardır eminim.
Ama para var adamda huzur yok. Huzursuz huysuz bir tip.

Çok uzun zaman eşimi bunlarla yordum. Babasına kızıp kızıp ona söylendim.
Başlarda alttan yine aldı evlilik öncesi gibi görme sen,idare et,duyma ben de sevmiyorum ama
ne yapayım babam saygı duymalıyız dedi.

Ama ben başkalarının yanında da ailesini kötüledim ve
en son eşim dayanamadı artık bunun için kavga eder olduk.

Ben de istesem senin ailenin eksiğini bulurum bulamaz mıyım?
Onlar dört dörtlük mü gibi sözlerle beni üzmeye ve susturmaya başladı.

Birbirimizi bu konularla çok kırdık.
Ama sonra ben de anladım ve hakverdim kendi evladından eşinden bile para esirgeyen
hatta kendinden bile esirgeyen adam bana niye cimri olmasın?

Böyle işte.. Kabullendim ve artık daha iyiyim.

Mutluluklar dilerim sana.. Hakkında hayırlısı..

faat gereken herşeyi çok iyi özetlemiş üstelik bu yaşanmış bir tecrübe
bende kısaca ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin dicem

Bence ilerde nasıl olacağı nişanlına bağlı. Ben bekarım çevremden gördüklerime göre yorum yapıyorum. Eğer nişanlın nası diyim ana kuzusuysa veya ailesine çok düşkünse sorun olabilir.Daha bugun bi tanıdığım aradı , kız evlendi ve bi çocugu var ama kocası benim ailem annem babamdır diyomuş tatile annesiyle beraber gitmişler kızla bebeği yanlarına almadan. Yani eğer nişanlın ilerde dengeyi kurabilirse hiç bi problem olmaz ama kuramazsa da anne babasının ağzına bakarsa herşey için o zaman sorun olur bence

Nişanlınızı seviyorsanız o da sizi seviyor ve her durumda size destek verecekse vazgeçmeyin derim. Aileyle yaşanılmıyor sonuçta arada bir görüşünce saygı olduktan sonra sorun olacağını sanmıyorum.. Ama yine de birbirinizi tanıyıp sevmeniz daha iyi gibi. Hakkınızda hayırlısı olsun..

Canım bence ilerde durumun nasıl olacağı tammen nişanlının tavrına bağlı, eğer bu durumu anlayışla karşılayıp sizi yüz göz etmez ve çok muhattap etmezse hiç sorun olmaz, ama her şeyi mıck mıcık beraber yapmaya kalkıp sürekli hem aileleri bir araya getirip hem de kendi ailesini her konuya dahil eder, her karar aşamasında onlara bağlı kalırsa tabiki büyük sorunlar yaşayabilirsiniz. Bence bu durumu nişanlınla onu kırmadan konuş ve paylaş, ailesine karşı da biraz daha anlayışlı olmaya çalış eğer çok büyük hataları yoksa hepimiz insanız ve hepimizin kusurları olabilir, biraz görmemeye çalış bunları.

bende bekarım,nişanlında biter diyemeyeceğim, siz şimdiden sevmemişsiniz ailesini ileride en küçük lafları canınızı sıkar'' canım deseler canın çıksın diyecek olursunuz'' çünkü ısınamamışsınız,nişanlınızın yani eşinizin bu konuda yapabileceği pek birşey olduğunu sanmıyorum kusura bakma anne eşim sana alışamadı ısınamadı gelme gitme konuşma mı diyecek? ailesini silecek hangimiz ailemizi eşimiz yada eşimizin ailesi sevmedi diye sileriz ki?bayram olacak seyran olacak siz gitmek istemeyeceksiniz 1-2 3. de tartışma çıkar. ailemi sevmiyordun evlenmeseydin der, peki ne yapmalı bence ön yargılı olmamaya çalışın nişanlınıza şimdilik birşey demeden ailesi ile daha çok vakit geçirin bir süre belki içlerine girdiğinizde güzel yönlerini görüp tölerans gösterebileceğinize karar verir yada sevmeye başlarsınız,baktınız olmuyor o zaman nişanlınıza düşüncelerinizi söylemelisiniz, unutmayın herşey karşılıklı siz onun ailesi ile ipleri koparmayı ve kopartmayı düşünürseniz bir süre sonra eşinizde sizin ailenize soğuk olur gitmez gelmez laf sokar..

mrb.cevapladığınız için tşk ederim.inşallah mutlu olurum.

Hamilerde fikir soyleyebilir mi

Ailesini neden sevmedin bence onlari anlat sorun olur mu olmaz mi daha iyi fikir yurutebiliriz

slm canım tabi ki hamilelerde fikir söyleyebilir :) ailesinin şimdilik görülen tek problemi şu.annesi biraz patavatsız laflarına pek dikkat etmiyor konuşurken art niyetli gibi değil ama ne bileyim kırılır yanlış anlarlar diye de pek düşünmüyor.tez canlı birisi bu da hiç hoşuma gitmiyor.babasıda çok yavaş bir insan.onunda tek işi gücü para hesap kitap.adam resmen başka bişey düşünmüyor gibi.sürekli kafasında hesap kitap işleri düşünüyo gibi bu da konuşmalarına yansıyor.babamın ve benim bu durum hiç hoşumuza gitmedi.yani daha modern ve görgülü anlayışlı olabilirlerdi.tek derdim bu şimdilik.

nişanlımı seviyorum gün geçtikçe daha çok bağlandım ama korkuyorum bi taraftanda ya mutsuz olursam diye.şimdilik beni herşeyden üstün tutuyor gibi öyle hissettiriyor ama ya değişirse ya ezdirirse ne bileyim bu sorunlar kafamdan gitmiyor sağlıklı düşünemiyorum Allah yardımcım olsun zormuş ya...

eger nişanlın efendı,düzgun bırıyse bence sorun olmaz.
bizimkilerde birbirlerınden hoşlanmazlar fazla.
birbirlerıne gidip gelmezler.
işte hastalık vs. durumları olacakta anca geçmiş olsuna gıderler hepsi o.
şimdiye kadar bı sorun olmadı.

cevapladığınız için tşk ederim.evet arada dengeyi kuracak olan o tabiki.bunu şimdi anlamak zor oluyor.Allah yardımcım olsun

tşk ederim.evet sanırım idare etmekten başka yol düşmüyor bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…