Evli bir kadin yalniz seyahat edermi...

Akanseneler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
595
444
103
43
Iyi akşamlar arkadaşlar,

Hayatimda çok problemlerim var.Önce kendimin psilokolojik sorunlarim ,bir türlü yenemiyorum.
Hayattan hiç zevk almiyorum ve çok hassas ve takintiliyim.
Eşimlede sürekli uyum sorunlari yaşiyorum ,oda çok zor bir insan.hatalarini asla kabul etmez ve kendinden asla pay vermez.
Ben hayattan cok yoruldum ,evin bütün yükü ve sorumluluğu benim üstümde.
Terapisttim YALNIZ seyahat etmemi önerdi,biraz kafa dinlersiniz ve bir şeylerin değişmesi ,sizin elinizde olduğunu öğrenirsiniz dedi.

Fakat ben bu zamana kadar hiç yapayalniz bir başka şehire gitmedim,gece yalniz kalmaktanda korkuyorum.genel olarak korkuyorum.
Ama çokta istiyorum ,eşime karşi hiç tahamullüm kalmadi..
Ve eşim bunu acaba nasil algilar,gururlu biridir ve etrafdaki insanlara nasil yansir bu.
Bilmiyorum...keşke cesaret edebilsem

aileniz veya bir yakınınıza gitseniz? illa uzak bir yere gitmeniz mi gerekiyor?

Neden edemesin ki. Yapabilirsiniz çok da keyifli olur. Millet ne der diye de düşünmeyin. Ama eşinize danışın.

Ben almanyada kaliyorum ve burdaki türklerin coğu biraz kati düşüncedeler.

Gidecek kimsem yok ,uzak biryer olmasi şart değil , zaten cesaret edemiyorum

Edersin tabıkıde ..
Ama ben edemem çünkü ben sıkılırım tek başıma yanıma illakı ablamı , annemi veya yakın arkadaşımı alırım eğer eşim olmaması gerekiyorsa..

Önce bu konuyu eşinizle konuşsanız,ne tepki vereceğini öğrenseniz daha iyi olur.Gidince iyi mi olur ,yoksa daha mı kötü olursunuz orası bilinmez.

Mecburiyetten gidilecek olsa kimse birsey demez . Fakat böyle keyif meselesi oluyor ve eşimde ağızıni aradim ,gönüllü değil.
Benim sorunumda onay alamadimmi zorlaniyorum isteklerimi yapmaya

Önce bu konuyu eşinizle konuşsanız,ne tepki vereceğini öğrenseniz daha iyi olur.Gidince iyi mi olur ,yoksa daha mı kötü olursunuz orası bilinmez.
ben oğlumla kızkardeşime gidiyorum senede bir istanbula iyi geliyor,tamamen uzaklaşıyorsun bir süre çiftlerin buna ihtiyacı var

Eşim pek istekli değil. izin al evde nasil istiyorsan yap diyor ama hepimiz biliyoruz
Biz kadinlar izinimzdede rahat duramak helede cocuklarimiz varsa..

Eşim pek istekli değil. izin al evde nasil istiyorsan yap diyor ama hepimiz biliyoruz
Biz kadinlar izinimzdede rahat duramak helede cocuklarimiz varsa..

yakınlarda bir arkadaşınız ya da akrabanız yok sanırım.. eşiniz çok sert biri değilse 1-2 gecelik şık, kendinizi güvende hissedeceğiniz bir otele gidebilirsiniz çok uzakta olmasına da gerek yok.. havuzu, hamamı olan tarzda yüzersiniz, masaj yaptırabilirsiniz önemli olan kendinize vakit ayırmanız, kendinizi dinlemeniz.

Ben önce şu korkuyu yenmem gerekiyor ve sonra kararimin arkasinda durabilmek
Ben hemen tırsarim hemen vazgecerim bir hatami yapiyorum diye ..
Takintiliyim maalesef...

Ben önce şu korkuyu yenmem gerekiyor ve sonra kararimin arkasinda durabilmek
Ben hemen tırsarim hemen vazgecerim bir hatami yapiyorum diye ..
Takintiliyim maalesef...

siz kendinizi dinlemek, huzurlu olmak için gideceksiniz ki.. gidince içiniz içinizi yiyecekse, huzursuz olacaksanız zaten gerek yok :)

Ben fotograf kulubuyle gezerdim, esim sevmedigi ve beni de engellemedigi icin de esimsiz gezerdim. Gayette oluyor.

Evli olunca seni kocana zincirle kilitlemiyorlar sonuçta niye gidemeyesin? Aylarca surecek degil ya seyahatin. Bu kadar korkak özguvensiz, hep biri goturse diye bekleyenlerden olmayın ya. Nasil kendinize sayginizi kaybetmiyorsunuz bu sekilde anlamiyorum. Benim kvdede oyle yalniz biyeri gidemez. Illa yaninda biri olacak biyeri gitmeye kalksa kim getircek, goturcek diye dusunmekten biyeri gidemiyor zaten.

Ben almanyada kaliyorum ve burdaki türklerin coğu biraz kati düşüncedeler.

Gidecek kimsem yok ,uzak biryer olmasi şart değil , zaten cesaret edemiyorum
Cesaret edemiyorsan yapacak birşey yok. Ama ben hep yalnız seyahat ediyorum. Bir şey olmuyor. Ama şunu da söyleyim. Sıkıntılı dönemde yalnız seyahat etmek zor oluyor. İnsan kendisini yalnız hissediyor. Tavsiyem bir arkadaşınızla seyahat edin. Size destek olur. Adı üstünde yol arkadaşı. Bir de şöyle düşün; bir sürü kadın işi gereği seyahat etmek zorunda zaten.

Nasil bir terapist sizin hazır olmadığınız bir şeyi yani yalnız başına seyahat etmeyi size iyi gelecek bir davranış olarak niteler anlamadım? Türkiye'de hiç bir terapistin yalnız seyahat et diyeceğini sanmıyorum. Daha çok insanlarla iletişim halinde ol sohbet et hayata tutun Mutlu ol demesi gerekmezmiydi? Neyse durumu bilmiyorum ama sizi yeteri kadar analiz etmeden yanlış bir yönlendirme olmuş sanki. Alman insanının kültür ve geleneği bizden farklı bu fark gözetilmeliydi.
Ben yalnız seyahati sevmem yanımda eşim olmazsa dostlarımı alıp giderim arada.uygun uçak bileti otel ayarlanır hoop gezmelerdeyim. Mutluyum Ama yalnız git deseler istemem sıkılırım ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…