• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli çiftlerin akşamları?

Genelde akşamları kocamla oturup Şopi'nin kötümserliği üzerine derin bir sohbette bulunur entelektüelliğimizi pekiştirir, sonra "Karoline de çok çektirdi adamcağıza ya ahhaha" diye kahkaha atarak şarap içer magazinsel açlığımızı gideririz.

Beni rahatsız eden şey şu bakın üye olmadan önce burada çok sık takılırdım bir konuda yazdıklarınıza denk gelince size çok üzülmüştüm bir hemcinsim olduğunuz için sonra üye oldum filan bir kere aklıma düştünüz size baktım açtığınız konu yok size bir şey yazayım neyse konulara baktım da özellikle eşli evlilikle ilgili konulara yazdığınız mesajları okuyunca bu ne yaman çelişki üzülmeye gerek yokmuş açıkçası üzüldüğüm üye kendini düşünmeyip çevreye biz mutluyuz mutluluk oyunu oynuyoruz diye gösteriyordu...
Daha once de belirttigim gibi zor gunlerim oldu evet allaha sukur atlattik gordugunuz gibi artik konu acmiyorum.mutluluk oyunu oynadigimdan falan bahsetmissiniz emin olun mutsuz olsam esimin cabalari olmasaevliligimi surdurmezdim kime mutluluk oyunu oynayacagim allah askina kimi taniyorum ki burada o dediginiz sosyal medyada falan oluyor genelde.beni dusunmenize sevindim ama emin olun uzulecek bir durum yok ve emin olun bi derdim olsa burda okurdunuz

Daha once de belirttigim gibi zor gunlerim oldu evet allaha sukur atlattik gordugunuz gibi artik konu acmiyorum.mutluluk oyunu oynadigimdan falan bahsetmissiniz emin olun mutsuz olsam esimin cabalari olmasaevliligimi surdurmezdim kime mutluluk oyunu oynayacagim allah askina kimi taniyorum ki burada o dediginiz sosyal medyada falan oluyor genelde.beni dusunmenize sevindim ama emin olun uzulecek bir durum yok ve emin olun bi derdim olsa burda okurdunuz
Peki madem mutluluklar bundan sonra üzülmezsiniz umarım :)

Ahaha bu akşamın üzerine bu konuya denk geldim, içimi dökeyim.

Eşim eve bir saat geç geldi, ama bebeğim durmadığı için yemek falan yapamamıştım, o gelince yemek yaptı, o arada büyük oğlum da ona yardım etti, ben bir şekilde bebeğimi uyuttum, sofraya oturduk, hatta ben önce oturup başladım, sofradan kalkmadan küçük uyandı yeniden.
Sonra eşim bebeği aldı, ben sofrayı topladım, bulaşık falan, bu arada büyük oğlum da bir yandan çekiştiriyor, oyun oynamak istiyor. Bir biri bir diğeri ağlıyor. Neyse küçüğü emzirdim falan biraz sakinledi, sonra büyüğün uyku saati geldi,eşim uyutmaya gitti, muhtemelen o da onunla uyuyakalacak, ben de derbeder haldeyim ama bir bölüm kitap mı okusam diyorum, yoksa o da mı lükse kaçar...

Yeni evliyken ise hava güzelse genelde yemekten sonra kaçardık bir yerlere, sahilde yürüyüş, konser tiyatro, canlı müzik...havalar bozunca da mısır ve seçtiğimiz bir türk dizisi haftada bir, diğer günler bazen arkadaşlarla misafircilik bazen de mutfakta kek kurabiye denemeleri... böhü böhü böhü...

Evde çocuk olunca akşamları öyle romantik oturmalar olmuyor bizde. ne zaman eşimin yanına otursam hooop kızım aramıza kuruluyor :) izin vermiyor yanyana durmamiza. zaten akşamları keyif yapıyoruz dinleniyoruz karşılıklı kanepelerde uzaniyoruz.. nasılsa bütün gece yanımda uyuyacak :) akşamları üst katta oturan komşuma yada gorumceme çay içmeye bazen... bazen eşim arkadaslariyla sozlesir.. bazende diziler maçlar yüzünden ayrı odalarda TV izleriz. Bazen müzik açar oynarım karsisinda. Bazen dansa kaldırırım , kızım uyuyorsa :) mutfağımdan kek kokuları yükselir bazen.. bazen mısır patlatırım.. kimi zaman akşam yürüyüşüne çıkarız yaz aksamlari.. ne bileyim oyle keyfe keder takılıyoruz. Oyle somurtmam sorgulamam esimi ... face yada mail şifresini bile bilmem .. sorsam söylerde ben merak etmedim.. bu yüzden kavga eden çiftlere de şaşırıyorum. Ev arkadaşım diye takılıyorum bazende. :) böylece geçiyor bizim akşamlarımiz...

:( cok ozendim anlatilanlara:(

Esim cok yogun calisiyor, saatleri asla belli olmuyor ve o aksam eve gelip gelmeyecegi 7 de belki oluyor. Ve eger gelecekse en erken 9 da evde oluyor.

9 da gelir, beni opmeden sarilmadan montunu bile cikartmaz , sonra gider dus alir giyinir ki cok gereksiz titizdir bu en az yarim saatine patlar her aksam, ben bu arada sofrayi hazirlarim, 9,5 ta sofraya otururuz. 10 gibi sofradan kalkariz, ben mutfagi toparlarim saat 10,5 olmustur zaten. Genellikle ben sofrayi toplayip geldigimde koltukta sizmis bulurum onu. Uyandiririm ama kaydiysa bi daha asla ayilamaz.

Genellikle 11 12 ye kadar koltukta uyur ben de tek basima dizi filan izlerim sonra onu uyandirir yataga gotururum.

Vaktimiz olsa birlikte hirseyler yapmak ocin cok sey yapabiliriz belki ama o hep uyuyor bazen kiziyorum baZen de hakli diyorum cunku bu bahsettigim en iyi ihtimaldir cogunlukla gece de isyerinde kalir.

Bazen ayni evde 2 3 gun karsilasmayiz. Hic hayal ettigim evlilik degil acikcasi...

:KK43: cok ozendim anlatilanlara:KK43:

Esim cok yogun calisiyor, saatleri asla belli olmuyor ve o aksam eve gelip gelmeyecegi 7 de belki oluyor. Ve eger gelecekse en erken 9 da evde oluyor.

9 da gelir, beni opmeden sarilmadan montunu bile cikartmaz , sonra gider dus alir giyinir ki cok gereksiz titizdir bu en az yarim saatine patlar her aksam, ben bu arada sofrayi hazirlarim, 9,5 ta sofraya otururuz. 10 gibi sofradan kalkariz, ben mutfagi toparlarim saat 10,5 olmustur zaten. Genellikle ben sofrayi toplayip geldigimde koltukta sizmis bulurum onu. Uyandiririm ama kaydiysa bi daha asla ayilamaz.

Genellikle 11 12 ye kadar koltukta uyur ben de tek basima dizi filan izlerim sonra onu uyandirir yataga gotururum.

Vaktimiz olsa birlikte hirseyler yapmak ocin cok sey yapabiliriz belki ama o hep uyuyor bazen kiziyorum baZen de hakli diyorum cunku bu bahsettigim en iyi ihtimaldir cogunlukla gece de isyerinde kalir.

Bazen ayni evde 2 3 gun karsilasmayiz. Hic hayal ettigim evlilik degil acikcasi...

Sizi biliyorum siz eşiyle bir çok şeye göğüs germiş karşılıklı çok fedakarlıklar yapmış bir ciftsiniz,

Umarım iş saatleri daha uygun olan hayal bile edemediginiz bir işi olur sizde ertelediginiz herşeyi birer birer yaparsınız

Yine dicem ;) eviniz çok güzel maşallah huzurla oturun

Sizi biliyorum siz eşiyle bir çok şeye göğüs germiş karşılıklı çok fedakarlıklar yapmış bir ciftsiniz,

Umarım iş saatleri daha uygun olan hayal bile edemediginiz bir işi olur sizde ertelediginiz herşeyi birer birer yaparsınız

Yine dicem :KK66: eviniz çok güzel maşallah huzurla oturun
:) namim yurumus desene:)

Calisma sisteminin saatlerinin calismasi mumkun degil sektor bu sekilde cunku ancak belki ilerde kazanir daha iyi sartlarda yasarsak otobuslerde saatlerimizi kaybetmezsek daha fazla ve kaliteli zaman gecirebiliriz belki. Hala sabir etmeye devam ediyoruz yani:)

:) namim yurumus desene:)

Calisma sisteminin saatlerinin calismasi mumkun degil sektor bu sekilde cunku ancak belki ilerde kazanir daha iyi sartlarda yasarsak otobuslerde saatlerimizi kaybetmezsek daha fazla ve kaliteli zaman gecirebiliriz belki. Hala sabir etmeye devam ediyoruz yani:)

Sabrın sonu selamettir, benim esimde öyle bir de ev aldık ise de uzak uç saate yakın bazen yol suruyor..

Evetaynen öyle ;) evin aklımda kare kare, konuların falan da.

Belli mi olur uzak gibi gözüken ihtimaller oluverir , o zaman da tadından yenmez valla..

Sabrın sonu selamettir, benim esimde öyle bir de ev aldık ise de uzak uç saate yakın bazen yol suruyor..

Evetaynen öyle :KK66: evin aklımda kare kare, konuların falan da.

Belli mi olur uzak gibi gözüken ihtimaller oluverir , o zaman da tadından yenmez valla..
İnsallah canim:) allah herkese versin sabrinin karailigini insallah.

hadi oturalım günün değerlendirme saati geldi diye bişeyimiz yok. eve gelir yemek yaparız işte birlikte. o arada gün içinde önemli bişey varsa olan anlatırız birbirimize -ki genelde benim hep olur anlatacağım 1 milyon olay- :KK48: yemek yerken genelde bişeyler izleriz ya film ya dizi. bu ara game of thrones a başladık. yemek sonrası köşe takımına geçeriz, izlerken sabit durmuyoruz yani sürekli bir şekil değişikliği oluyor. yan yana, üst üste, baş ayağa, ayrı ayrı, sarılarak, dizime yatarak, ben onun dizine yatarak vs vs.. 3-4 bölümden sonra ben sıkılıyorum artık , hadi biraz benle ilgilen deyip kapatıyorum.

işte sohbet sararsa 1 saat de öyle sohbet edip kakara kikiri sonrası yatıyoruz. ben genelde eşimle birlikte uyuyamadığım için o uyuduktan sonra kanepeme geçiyorum. bazen de hiç yatağa gitmeden direk kanepeye gidiyorum ben.. 3 bitti 4. yılımız, çocuk yok.

ama ilk yıl sohbet eksikliği , ilgi eksikliği ben de çok hissederdim. zamanla zamanla birbirimizi daha iyi anladık, ilk yıla göre 500 kat artmış bir iletişimimiz var yani şu an.
Bence çok eğlencelisiniz ev ortamında Bu arada bende yeni başlayan bir durum var aynen sizin gibi sanıyorum.bende eşimle yatakta uyuyamıyorum eşimle ilgisi yok yatagmzda uyuyamıyorum onu uyutunca yalnız uyuyamaz içeri geçip tv karsında dalıyorum. Bu alışkanlk oldu neden olablırki ? Ben yatakta darlanıyorum ya siz neden yatakta uyuyamıyorsunuz canım

Bizim aksamlarımız genelde dısarı cıkmadıysak çok aktif geçiyor ikimizde playstation hastasıyız oyun oynarız, yabancı dizi izleriz,kışın jenga oynarız puzzle yapıyoruz bunun gibi aktiviteler.Daha yeni evlisiniz canım birbirinizi keşfediyorsunuz zamanla ortak yapmaktan hoslandığınız şeyler fazlalasacaktır. Sende biraz girişken olmalısın canım mesela şimdi kış ayındayız al battaniyeni sokul yanına bir kahve yap ver eline biraz film biraz sohbet ohh huzur:)

Ben sırf ayrı oturmayalim diye köşe koltuk yaptırdım her akşamda yanında uzanarak tv izlerim zaten ben mesela akşam yemeği yedik ben bulaşıkları yikadim oturma odasına geçtiğimiz zaman o uzanırken kollarını bana açıyor açmadığı zaman ben gidiyorum yani her akşam boyleyiz eşim çok evcil evini çok sever huzur bulur o yüzden biz çok muhabbet ederiz günün nasıl geçti vb sorariz 2 senelik evliyim canım esin yapmiyorsa sen git aradaki bağı koparma sakın o senin koçan ve omur geciriceksin

Ben gidiyorum yanına o gelmezse. Şımarıklık, şirinlik yapıyorum. Kucağına oturuyorum. Sırtına çıkıyorum. Benle ilgilensene diye trip atıyorum :) sonra sen bugün bana hiç sarılmadın diye üzülmüş mod yapıyorum. Mecburen ilgileniyor

Bence çok eğlencelisiniz ev ortamında Bu arada bende yeni başlayan bir durum var aynen sizin gibi sanıyorum.bende eşimle yatakta uyuyamıyorum eşimle ilgisi yok yatagmzda uyuyamıyorum onu uyutunca yalnız uyuyamaz içeri geçip tv karsında dalıyorum. Bu alışkanlk oldu neden olablırki ? Ben yatakta darlanıyorum ya siz neden yatakta uyuyamıyorsunuz canım
Problem yatakta değil de bende. misofoni diye bişeymiş işte yatarken her ses kulağımda davul etkisi yapıyor. saat tiktakı su şıpşıpı ve hatta eşimin nefes sesi bile.. yine de işte bazen tam dalacak oluyorum eşim kıpırdarsa o anda kalp gümbürtüsü ile nefes nefese kalkıyorum bütün uyku gidiyor. tv karşısında ömrümde uyumuşluğum yok , yada elimde kitap varken, lamba açıkken... tamamen sessiz ve karanlık bir ortam gerekiyor yani. işte ertesi gün iş varsa bir önceki gece de yine geç yatmışsam hiç teşebbüs bile etmiyorum eşimle yatmaya direk kanepeme gidiyorum. ama bu hafta izinliyim mesela bikaç gündür yatağımdayım.

Ünide Yurtta 6 kişi ile aynı odada 1.5 sene nasıl uyumuşum hayret ediyorum :oha:

Eşimle aksamları oturup günün değerlendirmesi falan yapmayız. Aramızda onemli bi konu olmadıkça münakaşa yapmayız. Dizilerimiz var onları izleyip yorum yaparız hep. Arada da film izleriz. Oyle sarılarak oturmayız. Ikimiz de uzaniriz. Aynı koltukta oturuyoduk simdi diğer koltuga gecti tüm aksam uzanıyor. Isten gelince de öptüğü nadirdir beni. El şakaları yapar tensel temasımız bu olur sevismek haricinde. Yeni evliyiz bu arada.

Etfaftan duyuyorum kocam mac izlemez ben kizinca, oyun oynamaz telefon pc bırakıyoruz, oturup sohbet ediyoruz vs

Duygusal açıdan tatmin olamıyorum sanırım ben. Evlilik oncesi bulustugumuzda sarılır otururduk simdi ayrı ayrı. Var mı her aksam esiyle gün degerlendirmesi yapan? Sadece birbirleriyle ilgilenen? Ben cok konusmam esim konuskandır ama adamla oturup akşamları hic sohbet ettigimiz yok. Ya da uzanıp sarılarak film izlediğimiz..

Yeni evli birisi için anlattıkların normal gelmedi bana.İnsan seviyorsa daha da dipdipe olmak ister .Dokunmadan öpüşmeden duramaz gibi geliyor .İçinizin kıpır kıpır olmalı.Sohbet etmeden sarılıp filim izlemeden nasıl olacak.Şimdiden böyleyse 20 sene sonra ne yapacaksınız.

Eşinle konuşmalısın belki ne hissettiğinin farkında değildir.Normal evlilik böyle zannediyordur.

Evliliğine şekil verecek olan sensin.Umursamaz davranırsan oda aynı şekilde umursamaz olur bir süre sonra da alışkanlık haline gelir..İlla onun gelmesini bekleme.

her evlilik ve her çift farklıdır. ama ben öyle ayrı takılmayı sevmem. eşim de sevmez. wc harici hep bir arada yapışık gibi gezerdik biz ilk evlendiğimizde :D çocuk doğdu bebekliğinde biraz kopukluk oluyor ister istemez. anne inek kıvamında geziyor çünkü :D sürekli meme meydan da bebeğe süt gerek diye geziniyor evde. yani ben de öyleydi. ondan sonra oğlum ayaklanınca biz eski halimize geri döndük. bazen telefonda takılıp gruplarımıza göz atıyoruz. aramalarımızı yapıyoruz. sonra oğlanla 3 lü bir şekilde kuduruyoruz. evde köpek oluyoruz, kedi oluyoruz, öcü oluyoruz. hep mıç mıç ama :D oğlan uyunca biz sarılıp dizi izleriz, sarılıp çay kahve içeriz. o yüzden eşinde yoksa böyle davranışlar sen alıştır. bence böyle daha keyifli oluyor.

başka evliliklere bakarak kendi evliliğinizi değerlendirmemelisiniz.benim eşim ilgi alaka konusunda bildiğiniz odundur. şuraya konu açsam 150 kişi boşan der :)
ama çok saygılı, ağır başlı ve fedakar biridir. herkes birbirinden farklıdır sonuçta. her sarılıp open erkek seviyor ya da dürüsttür diye birşey yok sonuçta. eşinizi yapısına göre değerlendirmeniz en güzeli.

Back
X