daha yeni bi konu açıldı geçenlerde, küçük bi kız evli bi adama aşık olmuş. demediğimi bırakmadım, o konuda dediklerim yüzünden banlansam yeri, o derece.
ancak şu var, evli adama göz diken kadına kızdığımın 10 katı kadar adama kızıyorum.
neden mi?
1. evli olan o adam. bir sorumluluğu var. verdiği bir söz var.
2. evli adam, ailesinin direğidir. nasıl bir çadırı direk ayakta tutarsa, erkek de o kadar sağlam durmalıdır ki ailenin çatısı sağlam kalsın. ailedeki en sorumlu kişidir. (ne kadar modernleşsek de bu bizim geleneksel yapımızdır)
3. baba çocuklar tarafından istisnasız ilk ve en çok örnek alınan kişidir. bir kız çocuğu da erkek çocuğu da babayı idol olarak görür. çünkü evde emri geçen odur. bu yüzden baba iyi örnek olmak zorundadır.
4. karıştırmayasım geliyo ama eklicem, semavi dinlerde de boşanma yetkisi erkeklere verilmiştir, çünkü erkek duygularını mantığının önüne geçirmez fazla. kadın ise duygusaldır, oysa erkek mantıklıdır, çözüm arayıcıdır. (şimdi tamtersi oldu ya neyse)
evli erkeklerin bu tür misyonları ve sorumlulukları olduğu halde karısını aldatıyorsa, bir hiçten farksızdır benim gözümde.
oysa karşısındaki o bekar yahut boşanmış kadının böyle sorumlulukları yoktur. evet evli adamla birlikte oluyosa son derece ahlaksızlıktır ama yaparsa kendine yapar yine. evli erkek gibi kendi yuvasının yıkımına sebep olmaz. sorumlu olduğu bir ailesi yoktur çünkü. (karşı tarafın ailesini düşünmesi gerekir elbette ama bahsettiğim şeyi anlamışsınızdır umarım)
bu durumda hiiiiiiiç o yanına soru işaretleri koyduğunuz kadınlara söz söylemeye hakkınız yok.
daha şurada 10 sayfada erkeği suçlayan toplasam 10 mesaj gördüm. herkes kadını yuhlamış.
en yukarda dedim, ben de böyle kadına demediğimi bırakmam hem de yüzüne.
ama bir yuvanın yıkılmasındaki suçlu adama meyleden kadın değil, o kadına meyleden evlilik sözü vermiş erkektir.
çünkü baktığınızda, evli adama göz diken yalan mı?
erkekler gerizekalı hayvanlar değillerdir. artık bu görüşten vazgeçin. adamlar sadece tek organdan oluşmuyor bayanlar. etrafınızda gördüğünüz tüm bu makineleri bu bilgisayarları erkekler icat etti. bu kadar kafası çalışan adamın, karısını aldattığında yuvası bozulacağına mı aklı ermeyecek? beyinsiz değil bu insanlar. sandığınız kadar uçkur düşkünü olsalardı, kadınların yanından çıkmayıp tüm gün afedersiniz o işi yaparlardı. ama bunlar okuyabiliyor, çalışabiliyor, dünyaya iz bırakabiliyor. demekki o kadar beyinsiz değiller. kadının düşmanı kadın lafı da erkeklerin çok işine gelen bi durum. yeter artık gelmeyin bu oyunlara.