Evli hanımlara bir soru?

s_irine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
500
5
46
Ankara
Arkadaşlar merhaba.Konuyu yanlış yere açıyorum belki ama bir yer bulamadım.Benim bi kaç gün sonra düğünüm var ve ben utandıgım için yakınlarıma soramadım.İlk gece namazı nasıl kılınır ayrıntılarıyla anlatacak birine ihtiyacım var?İnternetten istediğim gibi bulamadım.

Arkadaşlar hiç bilen yokmu.İnternette baktım açıklayıcı birşey yok.Ben her ihtiyaç duydugum bilgiye kk dan ulaşırdım.Burda da bulamadım.

Ben kılmayı unutmuştum, zaten ilk gece birlikte olamadık Birlikte olduktan sonra bir şükür namazı kıldım, o da 2 rekat :26: Bi fark olacağını sanmıyorum. Hiç araştırmamıştım ben de

Arkadaşlar hiç bilen yokmu.İnternette baktım açıklayıcı birşey yok.Ben her ihtiyaç duydugum bilgiye kk dan ulaşırdım.Burda da bulamadım.

Allah rizasi icin 2 rekat namaz kilinir ve dua edilir oyle farkli degl diye biliyorum hani yanlista olsa Allah senin ne niyetle kildgni biliyor cok cok dua et

bende 2 rekat diye biliyorum. eşimde bende kılmıştık

Nasıl kıldınız?

normal namaz işte. şimdi araştırdım bunu buldum belki işinize yarar.

Gerdek ( zifaf) gecesi damat ve gelin, Allah rizasi icin ikiser rekat namaz kilarlar. 1.rekatta Kafirun suresi, 2.rekatta ihlas suresi okunur..sonra: ** ( Allahim Ailemde bana bereket ihsan eyle,..Beni de aileme bereketli kil. Allahim, Ailemden bana, benden de aileme rizik ihsan eyle,..Allahim, birlesmelerimizin hayirlilarinda bizi birlestir ve hayirli olmayanlarinda bizi ayir.)...
KAYNAK.: MEVLUT ÖZCAN
Her musluman dininin gorevlisidir,Din gorevlisinin el kitabi,..Sabir yayinlari -1 ,...1989 yili 4. baskisi..
bilgilerinize arz olunur...

Namaz'in acilimi duadir. Ilk gece de namaz kilarak istediginiz gibi Allaha dua edersiniz evliliginiz icin. Cok sukur bizim dualarimiz kabul oluyoru. Darisi basiniza. Allah kabul etsin ve evliliginizi mubarek kilsin insaAllah.

Teşekkür ederim.

Bu arada merak edipde bulamayan olursa, çok aradıgım ama emin olamadıgım bu sorunun cevabını öğrenmiş bulunuyorum :) İlk gece namazını sadece erkek kılarmış.Şükür namazı kızlar.

Bizim düğünden bir gün önce iman nikahı oldu .hoca anlatti ilişkiye girmeden önce iki rekat allah rizasi icin namaz kilin dedi.niyetide öyle yapiyosun.biz böyle kildik..

Bu arada merak edipde bulamayan olursa, çok aradıgım ama emin olamadıgım bu sorunun cevabını öğrenmiş bulunuyorum :) İlk gece namazını sadece erkek kılarmış.Şükür namazı kızlar.

Bende öyle duymuştum.
İlk gece benimde eşim kıldı sadece. Kv bana senin kılmana gerek yok kızım erkek kılacak demişti..

Bende bunu biliyorum ..

Ama yinede namaz kıl bencede bol bol dua et, keşke bende kılsaydım dedim bak şimdi :)

Eşinin arkasında namaz kılmak,bambaşka duygu ..

Kardeşim, Rabbim evliliğini mübarek kılıp, ağzınızın tadını hiç bozmasın.

Sonsuz mutluluklar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…