Evli,nişanlı arkadaşlara bir soru

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.281
20.168
598
Kızlar dış çekim yaptırırken bir fotoğraf stüdyosuyla mı yoksa freelance çalışan bir fotoğrafçıyla mı anlaştınız? Malum düğün sürecinin belki de en önemli kısmı dış çekim fotoları. Herşey uçup gitse de o özel güne dair sadece çekilen fotoğraflar kaldığı için fotoğrafçı çok önemli benim için. Bir tane fotoğrafçı var tanıdık vasıtasıyla bulduk. Bana albümlerini yolladı, instagram ve kendi sitesinden de çalışmalarına baktım çok güzel pozlar yakalamış. Sadece albümleri biraz basit geldi hani öyle fotoğraf stüdyoları aşmış durumda artık kocaman süslü püslü şatafatlı albümler çıkarıyorlar. Bunun çektiği kareler çok kaliteli ama albmleri normal yani.

Bir de daha da önemlisi, malum son zamanlarda haberlerde okuyoruz. Fotoğrafçılık belgesi olmadığı için dış çekim esnasında zabıta veya polis kamerasına el koyabiliyormuş. Gittiğim birkaç stüdyoda uyardılar artık instagram düğün fotoğrafçıları çoğaldı dikkat edin tatsızlık yaşamayın diye. Bu baktığım fotoğrafçıyla telde detayarı görüştüm ama bu konuyu açamadım, belgeniz var mı diye soramadım. Profesyonel olarak bu işi yapıyor evet ama stüdyolat daha mı güvenilir olur? Fotoğrafçının fiyatı da çok uygun falan değil bu arada, Yağkutla aralarında 150 tl oynuyor sadece. O da içime sinmişti aslında. Sizce tercihimi hangisinden yana kullanmalıyım? Freelance, stüdyosu olmayan düğün fotoğrafçıları güvenilir midir? İstanbul dayım bu arada.

not: Konuyu özellikle buraya açtım taşımazsanız sevinirim. Evlilik bölümünde hiç kimse cevap yazmıyor hiç hareket yok. Sonunda taşısanız bile en azından arkadaşlar yardımcı olana kadar burda kalsın çok rica edeceğim.

valla beğenmesem umursamam aslında ama bu fotoğrafçının çekimlerini de beğendim. üstelik kuaför hazırlıklarına da çok cüzi bir ücret alıyor. yağkutta sadece düğün gününden önce yapılacak dış çekime 1250 tl dedi artı arşiv. fotoğrafçı 1100 tl istiyor kuaför de dahil. fiyatlar nasıl sizce?

freelance fotografci daha iyi olur diye düsünüyorum. Daha önce cektigi resim albümlerine bakin ona göre karar verin

freelance fotografci daha iyi olur diye düsünüyorum. Daha önce cektigi resim albümlerine bakin ona göre karar verin

çektiği kareleri beğendim. albüm tasarımları ise eh işte. daha iyilerini de gördüm. ama arşivi ücretsiz verecek olması ve kuaförde de çekim yapması artı puan.

çektiği kareleri beğendim. albüm tasarımları ise eh işte. daha iyilerini de gördüm. ama arşivi ücretsiz verecek olması ve kuaförde de çekim yapması artı puan.

Hem stüdyo hem freelance olmaz mi? Biz öyle düsünüyoruz cünkü. Dügün salonunda stüdyocu arkadaslar cekim yapicak ve dis cekimi icin freelance birini tutucaz :-)

o zaman freelance derim :KK76:
bu arada mutluluklar diliyorum

freelance çalışanlarla başımıza bir iş gelmesin sonra zabıta filan :D bir haber okumuştum kameraya el konmuş izin beglesi mi ne olmadığı için. nerden bileceğiz belgeleri olup olmadığını? bilinen bir fotoğraf stüdyosuyla çalışırsak daha garanti değil mi, sen neden freelance tercih ediyorsun?

freelance çalışanlarla başımıza bir iş gelmesin sonra zabıta filan :KK70: bir haber okumuştum kameraya el konmuş izin beglesi mi ne olmadığı için. nerden bileceğiz belgeleri olup olmadığını? bilinen bir fotoğraf stüdyosuyla çalışırsak daha garanti değil mi, sen neden freelance tercih ediyorsun?

aaa bunu cok acik sora bilirsiniz!!!

ben freelance tercih ediyorum cünkü stüdyo fotografcilari pek basarili bulmuyorum maalesef. Pasaport cekiminden baska gitmem oraya. O yüzden benim icin kesin bir karardi. Dogal resimler cekemiyorlar! Biz süper birini bulduk ... Photoshop'la arasi cok iyi yani fazla abartili degil tam bizim istedigimiz gibi resim cekiyor, cektigi pozlar, kullandigi equipment bunlar önemli

Yerinizde olsam freelance ile uğraşmam. Zaten albümleri de basit gelmiş. Yağkut içime sindi diyorsunuz. O 150 tl farkı da albüm farkı olarak düşünebilirsiniz. :) Hem mutlu zamanlarınızda belgesiydi, zabıtaydı aklınıza takılıp dert olacağına stüdyoda halledin derim.

Yerinizde olsam freelance ile uğraşmam. Zaten albümleri de basit gelmiş. Yağkut içime sindi diyorsunuz. O 150 tl farkı da albüm farkı olarak düşünebilirsiniz. :) Hem mutlu zamanlarınızda belgesiydi, zabıtaydı aklınıza takılıp dert olacağına stüdyoda halledin derim.

yağkut sadece dış çekime o parayı alıyor. diğer fotoğrafçı düğün günü kuaför çekimi de yapacak. hatta bizi tanıştıran tanıdığı tekrar araya sokup o gün kuaförden sonra eve gelip evden kız alma anlarını da ek ücret almadan çektiririm diyorum belki :) ama yağkutta bunlar yok tabii. bunları da istersem düğün hikayesine giriyor fiyat 2bin civarına çıkıyor maşallah. fotoğrafçının albümü süslü püslü değil ama 1 adet büyük ipekli mat albüm 2 adet aile albümü 2 adet cep albümü artı kanvas tablo ve arşivi dvd şeklinde veriyor. yağkut kanvas tablo değil de normal büyük bir foto veriyordu sanırım. onunki de ipekli albümdü. ama daha gösterişli, şık br şeydi dışı falan. dışına çok takılmamak mı lazım bilemiyorum.

Back
X