evli olanlardan bir akıl istiyorum

Dünyanın en iyi adamı en romantik en ince düşünen erkeği bile olsa evlenip hayat rutine bindikten sonra hepsine bi rehavet çöküyor rahatlık geliyor. Hammaddelerine dönüp odunlaşıyorlar. Nişanlıyken bile el üstünde tutulmadıysan evlenince işin daha zor bana kalırsa

el üstünde tutulmamak değil aslında el üstünde tutulduğumu düşünüyorum ibr dediğimi iki etmez ama kıskançlıksa konu yada beni paylaşmaksa yapamyor beni kırıyor yinede taviz vermiyor

Bence ayrıl . ben kendimi düşünüyorum da nisanliyken gerçekten dünyada ki en güzel kız benmisim gibi davranırdı eşim. Evlendikten bi 6 ay kadar bu surdu iyi kötü. Şimdi 1,5 senedir evliyiz. Kavgada ediyoruz iyi günlerimizde geçiyor. . Ama bazen senin böyle olduğunu bilseydim evlenmezdim diyorum kavga ederken. Evlen diye böyle olmadım diyor. Odun yıne odun. Yaş ve kuru olarak ikiye ayrılıyor sadece sanırım

nişanlım sevgisini hissettir bazen bulutlara çıkarr beni öyle el üstünde tutarki etraftaki herkes imrenerek bakar bende ona karşı öyle sadece kavgalarmz kıskançlığından oda aslında bukadar sevmeseydm kıskanmazdm zarar veriyorum sakınmak isterken diyor

Can cikar huy cikmaz. Dah . Yanyana bile degilsiniz . eminim telefondsn bikmis bi hsle geldniz ikiniz de.. Hee ayni evde kabgalar yuz yuze daha cok olur. Yuzunuze bakacak hal kalmaz. Nisanliyken o kadar kavga edikiyor yetmiyor evlenince bi de gun ustune cikmaysn kenarda birikenler var... Ahh ahh ne diyim insallah ben haksiz cikarim cok mutlu olursunuz.. Ama sunu unutma nisan atmak kotu bisey degil. Elalrm ne der diye dusunme emin degilsen. Elsle . Evlensen de ayrilsan da mutlu ya da mutsuz olsan da farketmez .. İlla konusacak bisey bulur.

elalem ne der diye düşünmüyorum çok şükür ama sevgi varken arada zor karar vermesi

Peki hiç alttan almaz mı? Az çok anlamışsındır tepkilerini, neye kızıyor sinirleniyor da bu kadar ağır konuşabiliyor nişanlıyken nişanlıyken insanlar genelde mutlu olur, her zaman gelemz bu dönem çünkü... Bence geri dönüşünüz varken alın karşınıza görüşün

aldığı oluyor ama konu bensem kimse umrunda olmuyor herkim yanlış bu kıskançlığında dese daha çok sinirlenir neden öyle dedi ben sevdiğim için kıskanyorum diye

el üstünde tutulmamak değil aslında el üstünde tutulduğumu düşünüyorum ibr dediğimi iki etmez ama kıskançlıksa konu yada beni paylaşmaksa yapamyor beni kırıyor yinede taviz vermiyor
Sadece sorun kıskançlıksa çoğu erkekte evlendikten 5-6 ay sonra o kıskançlığın dozu azalıyor. Tabi adam bunu takıntı haline getirmediyse..

bır ınsan neyse odur evlenmeden oncede sonrada degısmez ama sorunlarınızın kaynagı burada onemlı olan mevzu yanı sırf nısan alısverısı zart zurttan sıkıntı yasıyorsanız bunlar herkeste olan seyler ama aıle mevzuları kısılık haklarına hakaret vs varsa ve karakterler yetısme tarzınız hayat gorusunuz cok zıtsa evlılık yurumez...

çok zıt değiliz hayattan beklentilerimiz aynı nişandada hiç bi seydede alışveriş için kavgamız olmadı saçmada geliyor bize öyle kavgalar severken ailevi açıdan da sorunumuz yok çok şükür ama kıskandımı sinirlendimi tahammülü sıfır kırıyor sonrasında pişman oluyor evlenince ne olacak diye düşünüyorum kıskançlığı geciyor günden güne bu sefer baska seylerdenmi kavga çıkartır ne yapar bilmiyorum

Bana kalirsa karsindakini oncelikle iyi taniyip tanimamana bagli, eger bu kavgalar 3. 4. kisiler yuzunden, yasanan aile ici gerginliklerden dolayi ise, senin annen benim babam tarzi, evlenince illaki bir duzene girer bu kadar olmaz.
AMA
Amasi var iste bu tartismalarda karsilikli alinan tavirlar onemlidir, tartisma illaki cikabilir de mesela 3.4 kisiler icin seni harciyormu, sana ve ailene karsi sorumsuz ve saygisiz tavirlar icinde mi ? Uzerinde evleniyorsunuz diye otorite mi kurmaya calisiyor ? Mesela gelecek planlariniza para islerinize aile butcenize ailanan satilana karistiriyormu seni yoksa sen sadece mutfak perdesinin rengini secmekle mi mesgulsun ?
Bunlarin hepsi bir onem tasiyor sana burdan kafadan duzelir yada daha beter olur diyemeyiz tamamen senin tavrilarin dik durusun ailenin arkanda olusu bunlar belirler ileride nasil olacagini. Her evliligin baslangic surecinde olur bence bunlar ben bunlara taslarin yerine oturma sureci olarak bakiyorum once hersey bir ortada karisik birbirine carpa carpa herkes iyi hissettigi yeri buluyor.
Kesinlikle kendine yakistirmadigin icine sinmeyen seylere goz yumma, oyle hemende ayrilik dusunceleri gecmesin aklindan sadece kendini ve karsindakini iyi tani derim. Her insan cok uc noktalara getirildiginde icinden kotu seyler illaki cikar cikmazsa zaten ermis falandir yani, onemli olan o anlarda ne tavir aldigidir.

Sinirle birbirinize 1-2 kotu soz mu soylediniz olabilir ama karsilikli bundan rahatsiz oldunuz ve pismanlik duyduysaniz demekki asil sizi o noktaya o sartlar getirmis.

Karsindakini iyi izle tavirlarinda sevmedigin seyler varsa siddetle yuksek sesle karsi cik gerekirse biraz ayak dire biraz zora kos ama saygiyi kaybettirme. Yasananlarin yanlis oldugunu anlamasini sagla, yok eger hic anlayacak gibi degilse, zaten seni kirmak sana hakaret etmek saygisizca davranmak falan bunlari umursamiyorsa ustelik 2 saate hicbirsey olmamis gibi hayatina devam ediyorsa vede hic rahatsizlik duymuyorsa o zaman birdaha gozden gecir derim.
Cunku bu bir kavga esnasinda yasananlardan cok bir hayat gorusu farkliligi anlamina gelir ki bu zamanla daha da kotu olabilir senin icin daha da katlanmaz hale gelebilir.

yazınız öyle iyi geldiki düşünmeme sağolun. 3 4 kişiler yüzünden üzmedi beni sağolsun eminimki ilerde yine birşey olsa beni kimseye ezdirmez. senin annen benim babam gibi ayrılıklarmzda yok o benim aileme ben onun ailesine düşükünüm.gelecek planlarnda ben uc noktada birşey istersem durumum el vermez orta yol bişey olsun ne sne üzül ne ben der bende anlayışla karşılarm çoğu zaman istediklerimi alır yapar bazen benim farketmediğim eksiklerimi bile bi bakmışım bana almış getirmiş. kısaca ben mutfak perdesinin rengini seçmekle meşgul olurum söylediğinize göre. söylediği sözlerden kendi benden çok üzülüyor yakıstıramyor pişman oluyor. yasadıgımız kavgalarn yanlış olduğunun oda farknda artk seni üzmemek için yardm alcam diyor kırıldıgım için.

çok zıt değiliz hayattan beklentilerimiz aynı nişandada hiç bi seydede alışveriş için kavgamız olmadı saçmada geliyor bize öyle kavgalar severken ailevi açıdan da sorunumuz yok çok şükür ama kıskandımı sinirlendimi tahammülü sıfır kırıyor sonrasında pişman oluyor evlenince ne olacak diye düşünüyorum kıskançlığı geciyor günden güne bu sefer baska seylerdenmi kavga çıkartır ne yapar bilmiyorum
valla öfke kontrolu zor bır durum ama kıskanclık hıcbır zaman yok olmuyor ..

Nişanlıyken kavgası cok olup evlenip mutlu olan görmedim.Biri şimdi boşanmayı düşünüyor keşke o zaman nişanı atsaydım diyor cok düşmmştü ama milletin lafına bakıp atmamıştı.şimdi coxuğu da var ve cok mutsuz.

Cok
merhaba kzlar. Nişanlıyım düğünüme 5 ay gibi bir süre var. Nişanlımla en ufak sebepten tartsmalarmz hep vardı nişanlılıktada hep oldu. cok ağır seyler yasadk ikimizde agır laflar duydum nişanlımdan sinirli zamanlarnda. yoruldum bıktım daha şimdiden dert sahibi olduk ikimizde mmutsuzluğumuz basladı. nişan atmayı düşünür hale geldim kimi ayrılma diyor kimi iyi düşün. Evlenince bu yasadıgımız seyleri yorgunlukları ettiğimiz kavgaları unuturmuyuz. yoksa hep böyle mi devam eder. okadar korkuyorumki evlenince keske demekten. erkekler garantiye aldımı davransları tutumları değişirmi yoksa bana sinirliyken söylediği lafları yutmasamıydım. evli olanlar biraz olsun bilirler erkekleri eşlerini evlendikten sonrasını
O onemli bi karar, sizi yanlis yonlendirmek istemem. Ancak evlenince kimse degismez. Genelde daha kotuye gider. Iyi dusunun degerlendirin. Size deger veren saygi duyan bir insanla hayatinizi birlestirin. Kendi ani çıkışlarınız varsa onlari da törpülemeye çalışın. Insallah hakkinizda hayırlısı olur.

Biz 5.5 sene beraberlikten sonra evlendik açıkçası evlenmeden önceki tartışmalarımız çok aşırı olmasa da fazlaydı.
Evlenince tartışmaz olduk.
Ama biz evlenmeden önce farklı şehirlerdeydik ve tartışma nedenlerimiz uzak olmamızdı.
Bizimki biraz istisna.
Genellikle evlenince tartışmalar daha çok artıyor.

Peki agır ne yasadiniz. Çok kararsizsin bellki sevyorsun ama daha şimdiden ağır laf etmek ne derece doğru . İyi düşün en benim diyen adam bile zamanlar seni kırıyor bu adam şiddet uygulayabilir evlendikten sonra. İnsan sinirlerine hakim olmali

Ben çok şaşırıyorum "Nişanlılık kavga dönemidir" diyenlere. İlişkinin en keyifli zamanlarından aslında; tamam zor, düşünülmesi gereken çok ayrıntı var ama aynı zamanda gerçekten omuz omuza verildiği dönem de bu. Ben 1 sene nişanlı kaldım eşimle; mobilyacıda eşyanın fiyatı çok gelip mağazayla dalga geçtikten sonra kıkır kıkır çıktık hep. Her şeyi kendimiz yaptık ama hiç ezmedik ve ezdirmedik birbirimizi. Bakıyorum, benzer şekilde "Evliliğin ilk yılları çok zor" dendiği hâlde, 6 aydır yine bir sorunumuz yok.

Nasıl başlarsa öyle gidiyor bana kalırsa, evlilik bir amaç değil mutlu ve beraber olmak için araçtır; tekrar düşünmenizi tavsiye edebilirim ancak.
Daha once de benzer konuda yazmistim. Evlendikten sonra olay artik "kabullenmek,gormezden gelmek" olarak degisiyor. Yani sorunlarin cozuldugu falan yok. O kendi kendini kandirmaca bana gore.

Aksine insan nişanlı olduğu zaman daha güzel vakit geçirir hır gür olmaz incitmeye korkar ama siz erken başlamışsınız şimdiden böyleyse acaba evlendiğiniz zaman neler olur aynı evin içinde nişanlık dönemi birbirini tanımaktır evşenip ayrılmaktansa nişan atmayı bir düşün arasında çok fark var allah kolaylık versin canım :KK39:

Canım evlilik milat değil ki yaşanılan sürecin devamı evlenince aslında hiç bir şey olmuyor sadece ünvan olarak bekar değil evli oluyorsun yaşanılanlar da yaşanılmayanlar da aynen kalıyor hatta iyice birikiyor ama bitirmek istersen işte o zaman ünvan evlenmiş boşanmış oluyor değişen bişey oluyor mu hayır ama toplum sana sıfat koyuyor nişanlıyken bırakırsan hala bekar maalesef durum bu herkesi kandır ama kendini kandırma lütfen dilerim sorunlarınızı çözümlendirebilirsiniz

Back
X