Bana kalirsa karsindakini oncelikle iyi taniyip tanimamana bagli, eger bu kavgalar 3. 4. kisiler yuzunden, yasanan aile ici gerginliklerden dolayi ise, senin annen benim babam tarzi, evlenince illaki bir duzene girer bu kadar olmaz.
AMA
Amasi var iste bu tartismalarda karsilikli alinan tavirlar onemlidir, tartisma illaki cikabilir de mesela 3.4 kisiler icin seni harciyormu, sana ve ailene karsi sorumsuz ve saygisiz tavirlar icinde mi ? Uzerinde evleniyorsunuz diye otorite mi kurmaya calisiyor ? Mesela gelecek planlariniza para islerinize aile butcenize ailanan satilana karistiriyormu seni yoksa sen sadece mutfak perdesinin rengini secmekle mi mesgulsun ?
Bunlarin hepsi bir onem tasiyor sana burdan kafadan duzelir yada daha beter olur diyemeyiz tamamen senin tavrilarin dik durusun ailenin arkanda olusu bunlar belirler ileride nasil olacagini. Her evliligin baslangic surecinde olur bence bunlar ben bunlara taslarin yerine oturma sureci olarak bakiyorum once hersey bir ortada karisik birbirine carpa carpa herkes iyi hissettigi yeri buluyor.
Kesinlikle kendine yakistirmadigin icine sinmeyen seylere goz yumma, oyle hemende ayrilik dusunceleri gecmesin aklindan sadece kendini ve karsindakini iyi tani derim. Her insan cok uc noktalara getirildiginde icinden kotu seyler illaki cikar cikmazsa zaten ermis falandir yani, onemli olan o anlarda ne tavir aldigidir.
Sinirle birbirinize 1-2 kotu soz mu soylediniz olabilir ama karsilikli bundan rahatsiz oldunuz ve pismanlik duyduysaniz demekki asil sizi o noktaya o sartlar getirmis.
Karsindakini iyi izle tavirlarinda sevmedigin seyler varsa siddetle yuksek sesle karsi cik gerekirse biraz ayak dire biraz zora kos ama saygiyi kaybettirme. Yasananlarin yanlis oldugunu anlamasini sagla, yok eger hic anlayacak gibi degilse, zaten seni kirmak sana hakaret etmek saygisizca davranmak falan bunlari umursamiyorsa ustelik 2 saate hicbirsey olmamis gibi hayatina devam ediyorsa vede hic rahatsizlik duymuyorsa o zaman birdaha gozden gecir derim.
Cunku bu bir kavga esnasinda yasananlardan cok bir hayat gorusu farkliligi anlamina gelir ki bu zamanla daha da kotu olabilir senin icin daha da katlanmaz hale gelebilir.