• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli olmanın çocuk dışında iyi yanları ne?

evliliğin bence en güzel yanı sevdiğin insanla hayatı paylaşmak..... onunla ikiyken bir olabilmek...ona sarılıp uyumak....gece uyurken onu izlemek uyandığında ilk onu görmek........onun eve gelişini sabırsızlıkla beklemek..işe gittiğinde bile onu özlemek...yani aşık olunca bence evlilik güzel her yönüyle......çocuk sahibi olmak zaten söylenmiş ama ben yine de söyleyeyim....aşık olduğun insanla hayatınız en güzel armağları yavrularınızı büyütmek onların her anına büyümelerine birlikte tanık olmak onlarla birlikte gülmek ağlamak.....dışarı çıktığınızda çocuklarınızın elinden tutup beraber yürümek gezmek...ve geçmişten geleceğe hayatınızda ne büyük ne güzel değişimlerin olduğunu görüp allaha şükretmek......

1) gece yalnız uyumaktan korkuyorsan
2) evlilik dışı cinsel ilişkiyi onaylamıyorsan
3) sevdiğin hergün adamla yanyana uyanmak
4) geleceğe dair beraber hayal kurma
5) ilk kez yaptığın yemekleri denetebilmek :27:
6) kendi paranı sadece kendin için harcayabilmek
7) toplum içinde evli statüsünde olmak :37:
8) işten eve gelirken evde sevdiğinin olacağını bilmek
vs vs vs :33:

benim cevabımda bu evlilik sadece çocuk demek değildir.
Eş başka bişey senin bir yarın.
çok şükür eşimi çok seviyorum.

çiftler arasında karşılıklı duyguların beraber hissedildiği evlilik beraber yaşaya bilme sanatıdır tabiki bu sanatın içinde aşk sevgi saygı sadakad olmasasa olmazlarıdır birde çiftlerin birbirine uyumu çok önemlidir . eşimde benim olmassa olmazım şu gün 36 yaşındayım 18 senelik evliyim hala ilk günkü gibi aşık ve deli gibi seviyorum (seviliyorum)eşimde aynı duygularla hala aynıyız şu hayatta acı tatlı her gününü beraber paylaşıyoruz ve paylaşmasını biliyoruz önemli olanda çiftlerin uyumudur evli çiftlerin beraber yaşanmışlıktan başka aynı duyguları hissetmesi lazımki evliliğin ne denli güzel yanlarının olduğunu görebilsin her gününün güzelliğini özelliğini yaşayıp birbirlerine yaşatabilsin .Evlilik çok kutsal gerçekten ne mutlu değerini bilene..

burada okuduğum güzel evlilikleri görünce imreniyorum.ben zor bir evlilik geçirdim.belki ondan bir güzellik duymak istedim.benim eski eşim beni hiç anlamdı ağladım yanımd olmadı sadece sevgisini ilgisini bekledim. hani ben diğer kadınlardan etrafında olan kadınlardan farklı olayım istedim o vermedi.o benim için öyleydi evet abim babam benim için önemli hele birde evliliğin ilk aylarında bana sorsalar baban mı abin mi eşin mi evet zor belki ama eşim derdim.ondan onu bekledim ve görmedi.evet güzeldi eğer yaşamayı senin kadar o isteseydi.güzel evliliklerin allah daim etsin hergün daha da güzelleştirsin.bir kadın eşinden sevgi gördüğü müddetçe ne para ne mal ne mülk...

işten gelirken marketin önünden geçmeme rağmen eşimin bana getireceği çikolatayı beklemek gibisi yok.. tıpkı ödev gibi internetten sayfalarca tatlıyı okuyup onun seveceği bişeyler yapmak ve ona sunduğumda mmm yapmasını izlemek gibisi yok.. dostlarım var ama onunla sohbet etmek gibisi yok.. annem babam canlarım benim ama ona sarılmak gibisi yok.. yan odada oturan bi kişinin bile özlenebileceğini öğretti evlilik bana.. hem iş hem ev hanımı olmayı.. bebek için evlenmedim ama bebek arzusunu evliliğim verdi bana..
tek tanımla anlatılacağını sanmıyorum evliliğin dilerim herkes mutlu bir evlilik yapar ve evliliğin güzelliğini yaşar..
özellikle ahgs sana allahım masal tadında bi evlilik nasip etsin inşallah..

Bende evliyim ama cocugum yok, olmasini da hic istemiyorum dogrusu. Ve esimi daha ne kadar oyalarim hic bilmiyorum. Cocuk sahibi olma fikri bile beni deli ediyor. Sukur etmedigimi dusunuyorum, hep sikayet hep sikayet ama acim dinince bunlarin da gececegini umut ediyorum sadece. Evlisin, eger esinle iyiysen sorun olmaz ama esinle de anlasamiyorsan, esini sevmiyorsan evli olmanin hic guzel yani yok malesef. Klasik olacak ama sevgi ve saygi varsa bir evde, mutlu olmamak icin ben hicbir sebep goremiyorum ortada cocuk olmasa bile. Ama eger bir tanesini bile kaybettiysen evlilik sadece aci verir. Hele cocuk varsa bu daha da aci verir. Onun uzuldugunu gormek ve bunun da sizin yuzunuzden oldugunu bilmek...

:59:

Bende evliyim ama cocugum yok, olmasini da hic istemiyorum dogrusu. Ve esimi daha ne kadar oyalarim hic bilmiyorum. Cocuk sahibi olma fikri bile beni deli ediyor. Sukur etmedigimi dusunuyorum, hep sikayet hep sikayet ama acim dinince bunlarin da gececegini umut ediyorum sadece. Evlisin, eger esinle iyiysen sorun olmaz ama esinle de anlasamiyorsan, esini sevmiyorsan evli olmanin hic guzel yani yok malesef. Klasik olacak ama sevgi ve saygi varsa bir evde, mutlu olmamak icin ben hicbir sebep goremiyorum ortada cocuk olmasa bile. Ama eger bir tanesini bile kaybettiysen evlilik sadece aci verir. Hele cocuk varsa bu daha da aci verir. Onun uzuldugunu gormek ve bunun da sizin yuzunuzden oldugunu bilmek...

Ben eşimsiz yaşayamam nefesim o benim evli olmak seviyorsan ve seviliyorsan çok harika artısı nelerdir öncelikle düzenli bir hayat güven duyduğun düzgün bir ilişkin ne bileyim yaşlanınca düzgün bir ailen olduğunu görürsen mutlu olursun..

henüz evlenmedim fakat;evlilik benim için sadece çocuk demek değil öyle olsqa hiç sevmediğim biride olabilir karşımda ki farketmez di evlilik benim için;sevdiğim adamala daha yakın olmak,herşeyi onunla yapmak hayat arkadaşı olmak,birlikte gülmek birlikte ağlamak sevildiğimi sevdiğimi hissetmek gb.:54:

çok romantik......

Son düzenleme:
Back
X