Evli olupta kpss kazanan memur olan varmı_?

ezgiiyilmaz

DUALAR KADERİ DEĞİŞTİRİR.
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014
385
20
18
35
İstanbul
Evt arkadaslar lutfen eğer boyle bır durum yasadıysanız ne kadar sıklıkla ders çalştnz neler yaptnz_? önlisans mezunu ıcın kaç puan gerekır yorumlarınızı bekliyorum

mutlaka vardır ben de basladım 1 aydır yaklasık yogun calısıyorum, evlıyım. olur neden olmasın.
ben gec kaldıgım ıcın çok yogun bır gırıs yaptım, iştende 5 ay one ıstıfa ettıgımden 1 ay once kafam tam bosaldı basladım calısmaya ve ınanıyorum kazanacagıma.

bence ınan ve kendını vererek calıs, yaparsın, cok korkulacak bırsey degıl..

evli değilim derslerle ilgili temelimde yok. 1 hafta once basladım ama tek kaynaktan calısmıyorum. once data yayınlarından baslıyorum konuyu 2 3 gune yayııyorum sonra baska bır kaynak ama daha kısa daha ozet anlatımlı sorulara bakıyorum acaba cozebılıyormuyum nerde sıkıntım var dıye en son vıdeo ızlıyorum tarıhte pelın hoca cografyada nıhan hoca ıyıce pekıstırıyorum konuyu sonrada test ve konuyu bıtırıyorum. calısma seklım bu benım baska turu teme olmayınca ınce detayları goremıyorum sorunun.ayrıca dunden ıtıbaren yarım gun calısıyorum bırazdan ders calısmak ıcın kutuphaneye gıdecem.

sana tavsıyem ılerıde keske calıssaydımda sansımı deneseydım dememen ıcın kolları sıva ınsan baslayınca hırslanıp devamı gelıyor. benıde zaten burdakı kızlar heveslendırdı hıc aklımda yokken kpss sımdı delı gıbı ders calısıyorum.

mutlaka ama mutlaka vardır. hatta bence evli + çocuklu bile vardır bir insan bir şeyi yeter ki istesin, yapamayacağı hiç bir şey yok!!!

Sıkı bir çalışmanın yerini hiçbir şey alamaz.
Deha yüzde bir ilham ve yüzde doksan dokuz terdir.
Thomas A. Edison

Hiçbir şeye ihtiyacımız yok,
yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak.
Mustafa Kemal Atatürk

Deha bir işe başlamak için gereklidir.
Ancak o işi bitirmek için çalışmak şarttır.
Joseph Joubert

gibi bir sürü bir sürü motive edici söz yazabilirim. hiç kimse sahip olduğu mevkiyi sırtüstü yatarak kazanmadı. yok torpil yok dayı bu laflara da kulağınızı tıkayın ve çalışın. elbette ki böyle de yürür işler ama olacaksa alınteriyle helalinden olsun

Evt arkadaslar lutfen eğer boyle bır durum yasadıysanız ne kadar sıklıkla ders çalştnz neler yaptnz_? önlisans mezunu ıcın kaç puan gerekır yorumlarınızı bekliyorum

84 ve üstü .. İnsan isterse her şekilde kazanır yeter ki hırs yap canım.
Bak bi kız vardı tanıdığım eşi memurdu sırf tayin işlerinde evlilikleri kolay olsun diye 1 yıl çalıştı ve kazandı şimdi ikiside memur gül gibi geçiniyorlar.

Bende 6.5 yıllık evliyim. Evlendikten 5 ay sonra işten istifa edip kpss çalıştım. Tam 1 yıl sonra A grubu bir kadroya girdim. Ben sabahtan başlardım eşim gelene kadar. Tabi arada yemek falan yapardım. Markete çıkıp hava alırdım. Evdeki klasik işleri yapardım yani. Ama bunlar çok zamanımı almazdı. Bence evliyken daha rahat oluyor. Gündüz yalnız kalınca güzel çalışılıyor. Yoksa annemin evi gelen gidenden birşey olacağı yoktu:)))

canım bende nişanlıyken başladım evlendim 3 ay sonra sınava girdim şükür 90 aldım ve ilk atamada atandım...düğün zamanı da sorunlarım oldu zor zamanlar geçirdim ama yılmadan çalıştım boş bulduğum anda bol bol soru çözdüm konularımı sınava 3 ay kala evlenmeden bitirdim...bence azim edersen yaparsın..başarılar

ben evlenmeden önce kazanmıştım ama gittiğim aday memur eğitiminde kaç tane yeni doğmuş bebeğiyle gelen bayan vardı...
yani hem evli hem hamileyken oturup çalışıp kazanmışlar..
olmayacak şey değil ki..

kpssye hazırlanan biri olarak sana yüzde bin katılıyorum

çalışmaya başladığımda kendi evimdeydim. evin temizliği çamaşırı yemeği bulaşığı herşeyi bendeydi ki çalışan biriyim. ona rağmen deliler gibi çalışırdım ve iyi netlere çıkmıştım.
şimdi yaklaşık 4 aydır babaocağındayım. ilk başta dedim ki oh yemek bulaşık yok rahat rahat çalışırım amaaaa

yok olmuyor çalışamıyorum. gelen giden misafirden. evet ben odamdayım ama evde ki hatun sesi ne olacak

şimdi çok pişmanım. ayrılsam bile sınava kadar kendi evimi kapatmamalıydım. nasılsa maaşım vardı ve evi çekip çevirebilirdim.

çalışma programına gelince. ben tek kaynaktan çalışıp farklı kaynaklardan test çözme taraftarıyım. konu anlatımlı da beyaz kalemle çalışıyorum. (ayrıca uzman kariyer, yedi iklim, ihtiyaç ve x yayıncılıkta var ama aklıma bir şey takılmadığı sürece onların konu anlatımlısına bakmıyorum. ) test olarak ta yazdığım bütün kaynakların soru bankalarından takılıyorum :) hafta da 1 dershane de deneme sınavına girip haftaiçi 2 akşamda evde yapıyorum.
haftaiçi her akşama bir ders şeklinde devam ediyorum. konu eksiği + bol bol soru çözümü. haftasonları da dershane tekrarı, soru çözümü ve yatış. ben önlisans mezunu olduğumdan bizim sınava baya vakit var. böyle gidersem yetişir inş bütün konular :)

ben bekarım...
ama tanıp gelince atanaların çoğu evli ve çocukluydu.. aklımda olanlar..

*33 yaşında evli bir abla.
*30 küsür yaşında 3çocuğu olan bir abla(ikisi ikz yaşları 5 ve 6)
**30küsür yaşlarında 10 yaşında ve 5 yaşında bir abla
*39 yaşında eşinden ayrılmiş 10 yaşında çocuğu olan abla
**30 küsür yaşında, ücretli öğretmenlik yapan 4 5 yaşında bir kızı olan bir abla..
*30küsür yaşlarında, fabrikada çalışan 3 4 yaşlarında bir kızı olan bir abi..

bunları birebir gördüm.. birebir tanıdım..
hatta ikiz çocukları olan olan abla, DGS sınavı ile inşaat mühendisliğinide kazanmış..

siz mesaj attım

Canım ben evlenmeden 2 yıl önce kazanmıştım ama zaten eşimle 7-8 senedir tanıyorduk birbirimizi.. Ne yapman gerektiğine gelince ben açıkçası başlarda önemsemiyordum ve Tarih yüzünden kaybediyordum onu da dershaneyle aştım.. Ben öyle iradeli düzenli ders çalışabilen bi insan değilim o yüzden dershane beni düzene soktu ve o gün ne ders gördüysem muhakkak evde gidip o konunun tüm testlerini bitiriyordum ve zorular çözüyordum... Dershanenin verdiği tüm kitapları abartsızı bitirmiştim.. Hatta bizim zamanımızda ertelenmişti ertelenmeseydi daha da yüksek alırdım... O ara hiç çalışmamıştım... Gerçekten düzenli çalışmak yeterli.. Bir de ön lisans demişsin ama bölümünü bilmiyorum değişir her bölüme göre mesela biz 90 dan aşağı doğru düzgün atanamıyorduk ki ben 91 ile ilk atama da gittim şükür.. Rabbim gönlüne göre versin olmayacak şey değil... Ben şimdi evliyim ve 2. üni. mi okumaya çabalıyorum.. Yaparsın iistersen...

Ben Varım evli ve çocuklu olaral çalıştım mart gibi gerçek anlamda çalışmaya çalışmıştım kızım 1yaşına girecekti işte küçüktü daha yani temmuz başı da sınava girdim 89 alıp atanmıştım öğretmenlik benimki ki konuda çoktur ama biraz azmedince oluyor inşallah sizinkide olur

ben atandığımda 4 senelik evliydim. 82 puan aldım. her gece sabaha kadar ders çalıştım sık sık dersane sınavlarına girdim ve olmayacak dediğim anda oldu. içanadolunun bir iline atandım kendi ilime 3 saatlik bir yerdi orada 1 yıl yaşadım ve 1 yılın sonunda eş durumu tayini ile kendi ilime geldim. tabi eşinizin biraz rahat davranması gerekiyor. yattın kalktın yemek yaptın yapmadın temizlik yaptın yapmadın muhabbeti yapmayan bir kişi olması işinizi kolaylaştırır.

evliyken memur oldum şimdi de evli-çocuklu ve memur olarak uzmanlık-müfettişlik sınavları için kpps a grubuna hazırlanıyorum.

evliliği ve sınavı bu kadar gözünüzde büyütmenize gerek yok.başlığı okuyunca şaşırdım doğrusu.....

bende kafaya koydum ne yapıp edip sınava hazırlanıp bi işe girecem mutlaka çünkü bütün gün evde olmak çok zor her gün aynı şeyleri yaşamak ve en önemliside sürekli kocaya bağlı kalmak ekonomik özgürlüğünün olması çok farklı bişey hem çift maaşla daha rahat bi yaşam sürersin istedikten sonra yapamayacağın bişey yok. Benim yengem evlendiğinde lise mezunuydu 2 çocuğu olmasına rağmen 4 yıllık üniyi bitirdi ve okuduğu bölüm ve dersleri gerçekten zordu ama şöyle bişey var abim ev işlerine pek takılmaz niye yemek yapmadın ev niye temiz değil hiç bişey demezdi ama benim eşim biraz takıntılı titiz biri ev sürekli temiz olacak her gün yemek hazır olacak ütüleri yapılmış olacak vs. artık bi yolunu bulup bi şekilde hallecedem

bu konuyu hortlatıyorrummm evet bayanlar bizlere yazın hikayenizi çünkü çok çok ihtiyacımız var

ben de evliyim hazırlanıyorum sınava daha önce hem ünv hem bi kaç sınav aynı anda olduğundan başaramadım 76 puanda takıldım.inşallah çalışıp başaracağım

Neden olmasin ki:)
Ben evlenmeden önce memur oldum memur olduktan 1.5 sene sora Evlendim.. Nasip cikiyor herşey...
Esimlede memur olduktan sora 6ay sonrada tanistim ve 10 ay içinde de Evlendim yani...
Evlenmeden calisinca iyi olur da evlendikten sora aof calisiyorum geçemedim dersten ya;(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…