• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli üç çocuklu anne

Borç ne kadar ?

Bide banka hesaplarını gösterirsiniz olur biter yani eve çocuklara kendınıze harcama yaptınız die neden boşanasınız

merhaba arkadaşlar 13 senedir evliyim 3 çocuğum var en küçüğü 3 yaşında 5-6 senedir eşimden gizlemek zorunda kaldığım borçlarım var fazla miktar çalışıyorum kamu sektöründe memurum borçları ödeyemeyecek duruma geldiğimde artık bunu ağırlığı ve birşeyleri saklamanın da ağırlığı ile kocama bunu itiraf ettim. maaşımın 3 te birini eşime veriyordum geri kalanıyla da çocukların ihtiyaçları ayrıca eve alınacak market gibi harcamaları hep ben karşılıyorum eşimin de nadirdir eve birşey aldığı kendisi kendi kazandığıyla yatırım yapıyor zaten borç da bu yüzden oldu artan faizlere yenik düştüm maaşımın iki katı bocum var kredi nakit avans 5-6 senedir hep bu döngüyle idare ettim genellikle çocukların ihtiyaçları evin masrafı hep bana ait kocam sert tepki verdi haliyle güvenini fena kaybettim ayrılmak istiyor ben istemiyorum güvenini tekrar kazanmaya çalışıyorum çok çok pişmanım sizce sessiz kalıp bi süre geri çekilmelimiyim yoksa üzerine gidip ikna etmelimiyim
Maasin 3te birini eşinize verip
3 çocuk 2 yetişkinin market ve diğer ihtiyaclarini alıyormuşsunuz.
Biz iki kişi aylık market masrafı bir dünya para tutuyor
Bundan sebep ayrimak isteyen koca
ayrilmaya yer arıyormuş gibi sanki

Alışveriş bağımlılığı derken ne kadar mesela? Evlenmeden önce de bağımlılıktan oluşan borçlarınızı ödemiş hep. Eşiniz çok da haksız değil gibi. Biraz rakam detay verirseniz daha iyi olur. Çalışıyorsunuz, giyim kuşam almak zorundasınız. Çocukların üstü başı yemesi içmesi kursu gezmesi vs bunlar harcanması zorunlu kalemler. Bağımlılık hangi kısım?

Ablacığım adam almış paranı yapmış dünyalığını, sana da borcu masrafı kitlemiş şimdi de hadi bana eyvallah diyor. Sen niye bu kadar pasifsin ya?

Ben benzer konuyu hatirliyorum orada da maas paylasimi buna yakindi 3 cocuk memur maasi hepsi benzer insallah o uye degilsinizdir
Sucu ustunuze niye aliyorsunuz ztn bu suç degil, biraz hakkinizi savunun.
hayır ben değilim ilk defa yazıyorum suçum fazla açılmam çocuklardan evden kendime yaptığım fazla masraftan oldu kontrollü yapılsaydı bu kadar büyüyüp katlanmazdı veya ondan saklamasaydım gizlemeseydim fazla tutumlu ve bende tam tersi gereksiz olan hiç bir şey almaz geleceğe yatırım yapar çocukları düşündüğünden suç olan şey benim gizlemem sadece

Alışveriş bağımlılığı derken ne kadar mesela? Evlenmeden önce de bağımlılıktan oluşan borçlarınızı ödemiş hep. Eşiniz çok da haksız değil gibi. Biraz rakam detay verirseniz daha iyi olur. Çalışıyorsunuz, giyim kuşam almak zorundasınız. Çocukların üstü başı yemesi içmesi kursu gezmesi vs bunlar harcanması zorunlu kalemler. Bağımlılık hangi kısım?
900 bin kadar bağımlılık eve giren den çok yani market vb yeme içme den ziyade kıyafet üzerine malesef ciddi boyutta bi kez oldu yıllar önce evliliğin ilk aylarında söyledim ve hemen kapattı borcu kapatmama destek oldu şimdi yine olunca hem de dibe vuracak kadar borcu borçla kapattım kızar diyede söyleyemedim çünkü iyi hali çok iyi ama sinirli hali çok şiddetli oluyor bu arada evin masraflarını çocukların üstü başı hep bende arabayı da o aldı bana mesela çok fazla harcama kalemi olan şeyleri de o yaptı güvenini kaybettim ama çok pişmanım ve o güveni geri kazanmak zorundayım çocuklarım için

bağımlılık tekstil üzerine üç çocukta olunca kendimde dahil biz kadınlar erkekler gibi değiliz eşim mesela 5-6 tişörtle yazı çıkarır gereksiz bişey almaz

900 bin kadar bağımlılık eve giren den çok yani market vb yeme içme den ziyade kıyafet üzerine malesef ciddi boyutta bi kez oldu yıllar önce evliliğin ilk aylarında söyledim ve hemen kapattı borcu kapatmama destek oldu şimdi yine olunca hem de dibe vuracak kadar borcu borçla kapattım kızar diyede söyleyemedim çünkü iyi hali çok iyi ama sinirli hali çok şiddetli oluyor bu arada evin masraflarını çocukların üstü başı hep bende arabayı da o aldı bana mesela çok fazla harcama kalemi olan şeyleri de o yaptı güvenini kaybettim ama çok pişmanım ve o güveni geri kazanmak zorundayım çocuklarım için
900 binlik ne aldın konu sahibi 😮

Ablacığım adam almış paranı yapmış dünyalığını, sana da borcu masrafı kitlemiş şimdi de hadi bana eyvallah diyor. Sen niye bu kadar pasifsin ya?

O zaman gerçekten bağımlılık boyutundaysa bunun için bi destek alın.

Yok sadece biraz kontrolsüzüm diyorsanız bilinçli alışverişe yönelik hesaplar var, bazı aylar gıda dışında alışveriş yapmıyorlar mesela, onlara takılın.

Maaşın 2 katı borç korkunç bir şey değil ama yazık.
Kıyafet hele çok yazık, ben çocuklara birkaç kıyafeti döndürüp durduğumuzu fark ettiğimden beri çok az almaya çalışıyorum, bu yaz şimdilik 3er t-shirt falan aldım, mahrumiyet bölgesinde değiliz zorda kalırsak 5 dakika çık

hayır ben değilim ilk defa yazıyorum suçum fazla açılmam çocuklardan evden kendime yaptığım fazla masraftan oldu kontrollü yapılsaydı bu kadar büyüyüp katlanmazdı veya ondan saklamasaydım gizlemeseydim fazla tutumlu ve bende tam tersi gereksiz olan hiç bir şey almaz geleceğe yatırım yapar çocukları düşündüğünden suç olan şey benim gizlemem sadece
Belki de eşiniz fazla tutumlu olduğu için sizin harcamalarınız gözünüzde büyüyor? 3 çocuğun masrafına yetişmek kolay mı? Yatırımı siz yapın çoluk çocuk ev masraflarını eşiniz yapsın o halde. Kocam aşırı tutumlu diye çocuğuma korka korka mı harcayacağım? Rakam örnek verin, ne mesela size normal eşinize fazla gelen? Pazardan almadım mağazadan kaliteli aldım mı, ya da ucuz alıp hemen bozulup kırılacağına parasını verdim iyisini aldım mı? Fikrimiz olursa faydamız olur, böyle farazi yazıp duruyoruz.

bi kaç aydır baya azalttım dikkat ediyorum buna ama iş işten geçti işte güvenini kazanmam lazım

Belki de eşiniz fazla tutumlu olduğu için sizin harcamalarınız gözünüzde büyüyor? 3 çocuğun masrafına yetişmek kolay mı? Yatırımı siz yapın çoluk çocuk ev masraflarını eşiniz yapsın o halde. Kocam aşırı tutumlu diye çocuğuma korka korka mı harcayacağım? Rakam örnek verin, ne mesela size normal eşinize fazla gelen? Pazardan almadım mağazadan kaliteli aldım mı, ya da ucuz alıp hemen bozulup kırılacağına parasını verdim iyisini aldım mı? Fikrimiz olursa faydamız olur, böyle farazi yazıp duruyoruz.
pazardan almadım çok genellikle çok bilinen mağazalardan oldu kıyafete fazla para harcanmasını çok gereksiz görür paranın değerini bilir hep benim aptallığım bunu bağımlılık haline getirmem oldu

geçen kocasından gizli 700 bin borç yapan üye siz miydiniz diyecektim kesin o'sunuz
200 bin daha mı harcadınız o zaman zarfında yoksa faiz mi bindi :KK53:
yok ben o üye değilim ilk kez yazıyorum faizler mahvetti borcu borçla kapatmam hayır buna ihtiyacım yok almamalıyım diyemedim

Çok harcamışsınız tamamda bu yüzden boşanmak abartı değilmi? Kumarda yememişsiniz sonuçta. İnsanlar yeri geliyor eşinin ailesinin borçlarını ödüyor, karısının borcu var diye 3 çocukla boşanmak isteyen adamın adamlığını sorgulayın bence.

bi kaç aydır baya azalttım dikkat ediyorum buna ama iş işten geçti işte güvenini kazanmam lazım
Derdiniz bağımlılık konusundaysa, kendimi tutamıyorum lazım olsun olmasın alıyorum diyorsanız bir süre kartlarınızı eşinize verin. Ama para konusunda hırs yapmış adamlar maalesef acımasız oluyor. Arabamı aldı değil ailemize araba aldı. Siz çocukları otobüse dolmuşa bindirip kendiniz arabayla gitmiyorsunuz değil mi? Ne dese ne söylese susup yutmuşsunuz. Biraz sizin de sesiniz çıksın. Siz de çalışıyorsunuz eve para getiriyorsunuz.

Back
X