• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli üç çocuklu anne

Siz alışveriş seviyorsunuz eşiniz parayı. Eşiniz sinirli ve parayı seven biri olduğu için harcamalarınızı ve borçlarınızı söylemediniz, borçlar arttıkça arttı. Madem eşinize söyleyecektiniz bari borçlar 100 bin civarıyken söyleseydiniz, olan olmuş. Eşiniz haksızken haklı duruma düşmüş. Eşinizin boşanacağını sanmıyorum size nafaka, ev, araba vs vermek istemez. Ama sizi süründürür, kartlarınıza el koyar muhtemelen.

diğerleri 9 erkek olan kız olan 12 yaşında
çocukları da her şeye evet demeye alıştırmışsınız, borçların ödenmesi sürecinde en çok onlar zorlanacak.

eşinizin duruma el koyması lazım, kartlarınızı alacak, maaşınızı olduğu gibi ona göndereceksiniz, borçları ve tüm harcamaları o yapacak, başka kurtuluş göremiyorum. bir de terapi almanızı tavsiye ederim muhakkak.

Her ne olursa olsun suclu gibi davranilacak bir durum yok. Cunku bu kumar borcu vs degil.

Calisiyorum, cocuklarima ve aileme harcadim. Sana bastan soylemeyerek hata yaptim belki ama herkes hata yapabilir . Cozumu var senbunhun icin bosaniyorsan gule gule o zaman derim
eşim sinirli iyi hali çok iyi gerçekten ama sinirlenince ne olacaksa olsun der ağzına geleni söyler fevri davranır keser atar

Derdiniz bağımlılık konusundaysa, kendimi tutamıyorum lazım olsun olmasın alıyorum diyorsanız bir süre kartlarınızı eşinize verin. Ama para konusunda hırs yapmış adamlar maalesef acımasız oluyor. Arabamı aldı değil ailemize araba aldı. Siz çocukları otobüse dolmuşa bindirip kendiniz arabayla gitmiyorsunuz değil mi? Ne dese ne söylese susup yutmuşsunuz. Biraz sizin de sesiniz çıksın. Siz de çalışıyorsunuz eve para getiriyors

Eşiniz bosnairmi bilmem ama kesinlikle bı destek alın bu alışveriş bağımlılığı ciddi anlamda çok sizde.900 bin ile bulunduğum şehirde 1+1 ev alabiliyorsunuz full eşyalı.Cocuklariniza yok demeyi öğrenmelisiniz herşeye sahip olmaları onlara herşeye herzmn istediklerinde ulasamacaklarini öğretmeniz onların iyiligi için.Onlarin geleceği için eğitimi için yatırım yapmanız en büyük iyilik olacaktır.Borc bir sekilde odenir ama siz bu borcu muhtemelen tekrar yaparsınız çünkü bağımlılık çok başka bir boyut

hayır tabiki 5 kişilik ailenin market ihtiyaçları da dahil bunları ben karşılıyorum genelde eşimin de katkısı olduğu şeyler oluyor mesela arabamın ağır masrafı vardı o ödedi o zamanlar maaşlarımız düşüktü birden arttığı dönemde değildik o dönemde yapılıp ödenemeyince ihtiyaçların artmasıyla olan borç ve çoğunluğu faizden oldu malesef
Tamam da market ihtiyaçları memur maaşıyla karşılanır yetmezse normal şartlarda istersin eşinden ama faiz dediğine göre sen alışveriş yapmak için tekrar tekrar kredi çekmişsin. Benim bu ay ekstrem fazla geldi sana maaşın üçte birini gonderemeyecegim demek zor değil ama ona hiçbir şey olmamış gibi davranıp düzenli olarak aynı miktarı gönderiyorsun. Yani burada bi gariplik var yine de alışveriş bağımlılığı masum duruyor başka biri olsa aklına farklı şeyler de gelir kusura bakma

dediğiniz gibi para kazanma hırsı ve gelecek için aşırı bir yatırım yapma hırsı var ve acımasız bu konuda beğendiğini al değil ihtiyacın varsa al der hep

Tamam da market ihtiyaçları memur maaşıyla karşılanır yetmezse normal şartlarda istersin eşinden ama faiz dediğine göre sen alışveriş yapmak için tekrar tekrar kredi çekmişsin. Benim bu ay ekstrem fazla geldi sana maaşın üçte birini gonderemeyecegim demek zor değil ama ona hiçbir şey olmamış gibi davranıp düzenli olarak aynı miktarı gönderiyorsun. Yani burada bi gariplik var yine de alışveriş bağımlılığı masum duruyor başka biri olsa aklına farklı şeyler de gelir kusura bakma
evet aynen bunu diyemedim işte bi iki senelik değildi bu borç 6-7 senelik bir sene faizlere gitti hep

Yani bu çocuklar en fazla ne istemis olabilir. Elbise mi istedi? Gidip bi elbiseye 10 bin vereceğinize 500 tl de verebilirsiniz. Yani cocuk istedi ama siz gidip en pahalisini almişsiniz demek ki.
pahalı değil üç çocuk olunca zaten herşey çok pahalı ve gittim uygun diye bi kaç beden büyük daha aldım öderim diye

eşim sinirli iyi hali çok iyi gerçekten ama sinirlenince ne olacaksa olsun der ağzına geleni söyler fevri davranır keser atar
Pardonda sonra ki mesajlarinizi okuyunca hakliymis esiniz.Yani esini haksiz gibi gostermissin ilk mesajinda . 900 bin borcu esinden habersiz yaparsan, kumar borcundan cok farki yok.200 e kadar max idare edilir. Simdi maas kartini verde affetsin seni. Sonra da bosa calis dur

Adam kendi kendine yatırım yapıyor,eve gram fayda sağlamıyorsa siz evi geçindirmek için borçlandıysanız,yani borcunuzun sebebi kumardır,kıyafettir,estetiktir,lüks harcamadır değil ise bence adamı boşamak isteyen siz olmalıydınız. Ben konuyu mu yanlış anladım acaba? Sadece ilk mesajı okuyarak yazdım,aralardakileri görmedim

Adam kendi kendine yatırım yapıyor,eve gram fayda sağlamıyorsa siz evi geçindirmek için borçlandıysanız,yani borcunuzun sebebi kumardır,kıyafettir,estetiktir,lüks harcamadır değil ise bence adamı boşamak isteyen siz olmalıydınız. Ben konuyu mu yanlış anladım acaba? Sadece ilk mesajı okuyarak yazdım,aralardakileri görmedim
Kesinlikle aradaki yorumları görmeniz lazım. Çoğunluğu kıyafete olmak üzere toplam 900binmiş borç

26 yasındayım hayatım boyunca ailem kardesimle bana o kadar para harcamamıstır akfjjdjsjdjsjsjjs O paraya araba almıstım gecen yıl.
cocuklar özel okula kursa filan mı gidiyor? bence baska hicbi acıklaması olamaz o borcun, olmamalı.

DOKUZZYÜZBİİİİİİN 😁

Pardonda sonra ki mesajlarinizi okuyunca hakliymis esiniz.Yani esini haksiz gibi gostermissin ilk mesajinda . 900 bin borcu esinden habersiz yaparsan, kumar borcundan cok farki yok.200 e kadar max idare edilir. Simdi maas kartini verde affetsin seni. Sonra da bosa calis dur

hayır eve harcıyor ama yeme içme çocukların üstü başı onlara harcamıyor bunların dışında ektra bişey çıktı onu ödüyor arabamın ağır masrafı vardı bunu o ödedi mesela mutfağa dolap yaptırdık bunu o karşıladı ama düzenli olarak market işini genellikle ben gördüm çocuklara ayrı ayrı birikim hesabı açtırdı daha çok ileriye dönük harcamaları o yaptı

Back
X