evli ve çalışan bayanlar ailenize yardım ediyormusunuz?

baya ıyı kazanıyorsunuz sanırım 500 600 falan gönderebılıyorsunz eşiniz ssk öduyo artı aılesıne yardım edıo:37:
hanı 100 200 olsa neysede cok değil mı bu mıktarlar
sız kendınız ıcın bişiler yapıyor musunuz:44:

canım çok kazanmıyorum net maaşım düşük ama ikramyeli çalışıyoruz dedim ya açıklamasını yaptım kasımda çift maaş yatıcak diye 500 600 yollayabilirim ama normal şartlarda 100 200 işte bu ay 300 gönderdim ama her ay 300 gönderemem mesala hatat 200 bile zorlaya bilir her ay ama ikramiye zamanalrında zaten 500 600 yolalrım 2,3 ay yollamam o şekilde düşünüyorum

canım valla kendimiz için birşeyelr yapmaya çalışıyoruz bir ev bakıyoruz şuan mesala arabamız zaten var ben kendime almayı düşünüyorum ama evimiz olmadan 2 araba bana biraz gereksiz ve lüks geldiği için kendime almıyorum onun yerine ev bakıyoruz öyle

eğer kendinize ait bir eviniz yoksa eşin aylık 500-600tlye fazla diyecektir haklı olarak. Çünkü bu kadar parayı annenin babandan saklama gibi bir durumu olmayacak yani baban anlayacak senden para geldiğini ve buna alışacak. belki annene şimdi verdiği az bir parayı bile vermeyecek nasılsa senden geliyor diye.
ben senin yerinde olsam eşimle konuşur çeyiz için ödenen parayı ödemek istediğimi söylerdim annemi bu kadar sıkıntı içinde bırakmak istemiyorum sonuçta o alınanlar bizim evimize alındı derdim. O borcu kapattıktan sonra da aylık annene 150-200tl göndersen yeter.

yok canım ayda zaten 500 600 yollayamam maaşımın yarısı ve 400 kira ödüyorum sadece bir kaçkere daha yazdım bunu burda açıklamasını sizede yapayım kasımda ikramiyey atıcak çift maaş yani ozaman 500 600 yollayabilirim ama her ay anca sizin dediğiniz gibi en fazla 150 200 benide aşar her ay 500 keşke çok kazansak ta gönderebilsem ama durumum müsade etmiyor okadarını ayda 500 600 bende çok çarpabilir ama eşim eniştesinin ssksını ödüyor 400 500 aylık zaten oraya okadar veriyor ben sonuçta zamanında o kadar gönderebiliriim oda senede 2 kere

canım bence sen dogru olanı yapmıssın yardımın azı cogu olmaz ımkanın nekdrsa okadr yapabılırsın esınle otur konus bunları her ay para gondermek ıstedıgını sole. cunku konusmdn yaptgn zaman ınat gıbıde anlasılabılır. bende senınle aynı durmdayım.baska sehıre gelın geldım.
annemler cok yaptılar babam yok ustelık.
esımn aılesnn durumu ıyı sayılır sukur. bızmde bende calstgm ıcın ıyı 1 bebegım var ama sukur kazandıgımız bıze yetıyor ben sık sık anneme para gonderıyorm lımıtı bellı olmaz bazn 100 bazen 250 kardesımede gonderıyrm arada dershaneye basladı sımdı.heray duznlı onada para gondermeyı dusnuyorum anneme yolluyorum cunku tek basına bızı bu yasımıza getrdı meslek sahıbı ettı ve evlendırdı. ztn benm ona gonderdgımden fazla benm evıme masraf yapıyor hala. eşim bunu anlayısla karsılıyor bugune bugun nedn yolladın nıye yolladn nekdr yolldın demedı annen o senın tabıkı yollayacaksın dedı ama aılesı duysa tabıkı tepkı gosterebılırler. ama ben bır kere esıme bu hatayıo yaptım hala sucluluk duyuyorum bı akrabasına para yollamıstı. solemstı bana tamam falan demstm sonra dn mıktrda nıye bana okadar oldugunu soylemedın dedım ve tartıstık halbukı benımde sınırlı anımdı . boş bulundum. cnm durmumuda paylastım cunku sende konusark budurumu halledebılırsın.ama mutlaka konus guzel bir dilleee .

canım ne güzel anlayışlı bir eşin varmış ben daha ilk gönderdim niye gönderdin diye sordu he başka birşey demedi ama en azından sorguladı annem o benim lazım olmuştur istemiştir 3aylık evliyim ilk defa yolladım ve niye sorması bile abesti işte bakalım ilerki ayalrda ne olacak

maaşımı aldığım gün eşlim sorar annenelere lazımmı hemen gönder diye bir günden bir güne sorun olmadı. onun ailesinede yapıyoruz yeri geliyo biz sıkısıyoruz ama iki aileyede yapıyoruz . eşin sorun yaratıyorsa konus makul bir şekilde anlat cnm. kimi kocalarda görüyoruz artık sen bizim taraftasın tavrı takınıyorlar izin verme

canım ne güzel anlayışlı bir eşin varmış ben daha ilk gönderdim niye gönderdin diye sordu he başka birşey demedi ama en azından sorguladı annem o benim lazım olmuştur istemiştir 3aylık evliyim ilk defa yolladım ve niye sorması bile abesti işte bakalım ilerki ayalrda ne olacak

bilmiyorum belki eşim içndn kızyrdur ama bugune kdr hıccc bişi demedi.
ben annemın ucak bıletını otobus bıletını herseyını alıyorum parada gonderıyorum vs . ama hıc sormadı neden annene para yoluyrsn dıye belkı babamın olmamasındn kaynaklanan bır durmdur. birde ben ılk bastan solemstm eger calsrsm kazancım ıyı olursa borcmz vs olmadktn sonra tabıkı aıleme yardım ederm demstm .ama eşim cok fevrı ve kırıcı deıldr aıle konsnda hcı bırzamn umarm snde aynı anlayısla karsılasrsn daha cok yenı evlılıgnz ılk zamnlr bzmde ufak tefek borcumz vardı zor oluyordu

bilmiyorum belki eşim içndn kızyrdur ama bugune kdr hıccc bişi demedi.
Ben annemın ucak bıletını otobus bıletını herseyını alıyorum parada gonderıyorum vs . Ama hıc sormadı neden annene para yoluyrsn dıye belkı babamın olmamasındn kaynaklanan bır durmdur. Birde ben ılk bastan solemstm eger calsrsm kazancım ıyı olursa borcmz vs olmadktn sonra tabıkı aıleme yardım ederm demstm .ama eşim cok fevrı ve kırıcı deıldr aıle konsnda hcı bırzamn umarm snde aynı anlayısla karsılasrsn daha cok yenı evlılıgnz ılk zamnlr bzmde ufak tefek borcumz vardı zor oluyordu

eşimi tanıdığım kadarıyla anlayışlı ama bakın tanıdığım kadarıyla diyorum evlilik bambaşka birşey çünkü öyle çok çok sorunalr çıkartıcak kadar değil ama bir iki laf sokar oda diyor benim ağzımda var ama kalbimde yok diye sinirli bir yapısı vardır çünkü alışcaksın ben annemede gelinelrede böyleydim diyor hayır diyorum ben ne senin annenim nede yengenim ben rahatsız oluyorum sen böylesin alışmalıyım demem sende kendini toparlıcaksın daha dikkat ediceksin bende yeri geldimi duymucam ama sende dikkat ediceksin dedim yok ben böyleyim alış dememen lazım dedim akşam konuştuk biraz sonuçta ben 12 saatlik yoldan gelin geldim yeni şehire yeni aileye ki çok kültür çatışması yaşıyoruz birde kayınvalidemin cahilliklerine ayrı uğraşırım birde senin bu tavırların beni çok kırıyor dedim konuştuk akşam biraz umarım faydası olur onun dışında eşim gerçekten çok iyidir her konuda yardımcı olmak iste rişte siizn babanız yok diye belki ama benim sorumsuz babam ve çalışan sorumsuz bir erkek kardeşim var eşim onlara kızdığı için söyleniyor biliyorum ama yapacak birşey yok onlar vermiyor para diye bende vermemezlik yapmam sonuçta

eşimi tanıdığım kadarıyla anlayışlı ama bakın tanıdığım kadarıyla diyorum evlilik bambaşka birşey çünkü öyle çok çok sorunalr çıkartıcak kadar değil ama bir iki laf sokar oda diyor benim ağzımda var ama kalbimde yok diye sinirli bir yapısı vardır çünkü alışcaksın ben annemede gelinelrede böyleydim diyor hayır diyorum ben ne senin annenim nede yengenim ben rahatsız oluyorum sen böylesin alışmalıyım demem sende kendini toparlıcaksın daha dikkat ediceksin bende yeri geldimi duymucam ama sende dikkat ediceksin dedim yok ben böyleyim alış dememen lazım dedim akşam konuştuk biraz sonuçta ben 12 saatlik yoldan gelin geldim yeni şehire yeni aileye ki çok kültür çatışması yaşıyoruz birde kayınvalidemin cahilliklerine ayrı uğraşırım birde senin bu tavırların beni çok kırıyor dedim konuştuk akşam biraz umarım faydası olur onun dışında eşim gerçekten çok iyidir her konuda yardımcı olmak iste rişte siizn babanız yok diye belki ama benim sorumsuz babam ve çalışan sorumsuz bir erkek kardeşim var eşim onlara kızdığı için söyleniyor biliyorum ama yapacak birşey yok onlar vermiyor para diye bende vermemezlik yapmam sonuçta

uamrım etkılı olur evet daha cok yenı evlılıgnz bastan tavrını koyman ıyı olmus bence benm esımde laf sokma hayatta yoktur o acıdan cok sanslıyım işte bendeee senn gıbı uzaktn gelın geldım burda kımsem yok dedgn gıbı cahıllklerle ugrsmkda zor. aynı durmdayz .allah yardmcın olsun

uamrım etkılı olur evet daha cok yenı evlılıgnz bastan tavrını koyman ıyı olmus bence benm esımde laf sokma hayatta yoktur o acıdan cok sanslıyım işte bendeee senn gıbı uzaktn gelın geldım burda kımsem yok dedgn gıbı cahıllklerle ugrsmkda zor. Aynı durmdayz .allah yardmcın olsun

sağol canım allah hepimizin yardımcısı olsun ama eşimizle sorun olmadıktan sonra dışardaki faktörler sinek vızıltısı gelir bana kayınvalidem cahildir ne dediğini bilmez etmez ama kötü kapli değildir öyle sorun çıakrtsın eşime şikayet etsin çok büyük bir saygısızlık olmadığı sürece kendimiz hallediriz ailesiyle benim kültür çatışmamızı ama eşim de bana laf söyletmez karıştırmaz kimseye onunda etkisi var tabikide

EVLİLİKLE ANLAYIŞ KARŞILIKLIDIR...
TEK TARAFLI OLURSA bu nankörlüğe girer..
eşin;benim ailem önemli mantıgını almış kafasına..
ama bu iş öyle değil...
herşey karşılıklı..
Eşin unutmamalıki o senin ailene nasıl saygı gösterirse sende okdar gösterirsin..
Eniştesinin ssk sına birşey demedim diyorsun.. ama bak o senin ailene diyebiliyor bir uçak bileti parasının lafını ediyor.
ozaman demekki sene anlayışlı olmyacaksın ve yüzüne diyeceksin.. kötülükle değil tatlıklıkla..
Benden ailene nasıl davranmamı istiyorsan o şekilde davranmalısın.. Ben senden gördüğümle şekillenirim unutma de...

o nasıl ailesiyle istedigi zamanlar görüşüyor.. ailesinden birinin ssk sını ödüyorsa seninde benim aileme destek olma hakkım var deme hakkın var...

ve kesinliklede elinde oldugunca destek ol ailene.. anlattıgınıa göre annen zaten elinden geldiği tüm imkanları sana harcamış.. elinin yettiğince yapmış..
şimdi o anneye sen ne yapsan azdır...
Çalışıyorsan maaşından belirli bi para ara ara gönder annene..

eşin buna karşı çıktıgı takdirde sen neden eniştenin ssk sını ödüyorsun sen yaparsan benimde hakkım var unutma de...

ve eşe yalan konuşmak yalan derler amaa
herşeyi eşle paylaşmakta yanlış bence...

Bayanında kendi bi özeli olması gerektiğini savunmuşumdur herzaman..

Benim şimdi annem ev alıyo.. eşimin haberi olmadığı 10mlyar gibi bi param vardı biriktirdiğim ve anneme verdim...
ki eşim birşey dermiydi bilmemm ama ben deme hakkını vermezdim..
çünkü kendi kazandıgım para derdim..
ama eşimde öyle birşy diyecek adam değil ama sırf ben yardım ettim lafı olmasın diye bilmesini istemedim..
şimdi bu yanlışmı.. bana göre değil çünkü ben ne yapsam annemin hakkını ödeyemem..

sende elinden geldiğinde destek ol annene... o zor durumdayken eminimki sen rahat edemezsin..

EVLİLİKLE ANLAYIŞ KARŞILIKLIDIR...
TEK TARAFLI OLURSA bu nankörlüğe girer..
eşin;benim ailem önemli mantıgını almış kafasına..
ama bu iş öyle değil...
herşey karşılıklı..
Eşin unutmamalıki o senin ailene nasıl saygı gösterirse sende okdar gösterirsin..
Eniştesinin ssk sına birşey demedim diyorsun.. ama bak o senin ailene diyebiliyor bir uçak bileti parasının lafını ediyor.
ozaman demekki sene anlayışlı olmyacaksın ve yüzüne diyeceksin.. kötülükle değil tatlıklıkla..
Benden ailene nasıl davranmamı istiyorsan o şekilde davranmalısın.. Ben senden gördüğümle şekillenirim unutma de...

o nasıl ailesiyle istedigi zamanlar görüşüyor.. ailesinden birinin ssk sını ödüyorsa seninde benim aileme destek olma hakkım var deme hakkın var...

ve kesinliklede elinde oldugunca destek ol ailene.. anlattıgınıa göre annen zaten elinden geldiği tüm imkanları sana harcamış.. elinin yettiğince yapmış..
şimdi o anneye sen ne yapsan azdır...
Çalışıyorsan maaşından belirli bi para ara ara gönder annene..

eşin buna karşı çıktıgı takdirde sen neden eniştenin ssk sını ödüyorsun sen yaparsan benimde hakkım var unutma de...

ve eşe yalan konuşmak yalan derler amaa
herşeyi eşle paylaşmakta yanlış bence...

Bayanında kendi bi özeli olması gerektiğini savunmuşumdur herzaman..

Benim şimdi annem ev alıyo.. eşimin haberi olmadığı 10mlyar gibi bi param vardı biriktirdiğim ve anneme verdim...
ki eşim birşey dermiydi bilmemm ama ben deme hakkını vermezdim..
çünkü kendi kazandıgım para derdim..
ama eşimde öyle birşy diyecek adam değil ama sırf ben yardım ettim lafı olmasın diye bilmesini istemedim..
şimdi bu yanlışmı.. bana göre değil çünkü ben ne yapsam annemin hakkını ödeyemem..

sende elinden geldiğinde destek ol annene... o zor durumdayken eminimki sen rahat edemezsin..

güzel yorumun için teşekkürler canm aklımda kalıcak dediklerin...

kızlar daha çok yeni 3 aylık evliyim durumum şöyle ki çalışıyorum ve çok borcumuz harcımızda yok çok şükür ama herşeyimizi eşimle ben yaptık kayınvalidem hiç umursamadı bir emekli maaşım var param yok diye kenara çekildi ama ondaki tarla baha benim ailemde yok neyse, benim aileminde bir emekli maaşı vardı ama kız annesi işte her bulduğu fırsatta birşey yapmaya çalıştı ve babasından yani dedemden kalan bir mirasla çok az para geldi 5,000 onu bile bize vermişti kendine bir çoarap dahi alamadan ve düğünde bana bilezik yapmıştı ama kayınvalidem bir çeyrek bile takmadı vb... bir sürü şey ve ben farklı bir şehire evlendim önceden iş yerinden dağıtalan erzağı haliyle eve götürürdüm az çok katkısı olurdu şimdi burada kayınvalideme götüryorum ee eşimde ufak tefek yardım ediyor ve hatta eşim ablasının eşinin ssk sı yok onu şirketinde ssklı gösterip maliyetini karşılıyor bilen bilir bir ssk 400 ü buluyor ve ben gecenlerde düşündüm benim ailemin şuan durumu yok ve uzakta olduğum için göremiyorum yengem dedi bende olsa ben verirdim sen biraz destek ol kızım dedi ve bayramda gidince gördüm zor durumdaymışlar ve bunu bana annem hiç aksatmadı ama kayınvalidem beni her görüşte hep parasızlıktan yakanır yok koltuğuma örtü alıcaktım param yoktu yok şunu alıcaktım para yoktu diyip durur benden bekler sanırım almamı ama hiç duymam umursamam,şuan acayip vicdan azabı duyuyorum annemler bu kadar zor durumdayken ben yardım etmedim diye neyse bayramdan döndüm hafta içi hemen anneme ondan hbrsiz para yolaldım ve eşimede dedimki bi akrabanın düğünü var bize altın almışlardı onun için anneme altın yollucam hiç birşey dememişti bugün sanırım hesabı kontrol etmiş arıyor beni kime yolladın anneme dedim neden yolladın diyince tepem attı ama işteydim ve ortamım doluydu açıklamasını gene yaptım sana söylemiştim hatırlamıyormusun dedim tamam dedi birşey demedi ama ben her ay düzenli bu şekilde göndermeyi düşünüyorum eşimle sorun yaşarmıyım sorun çıakrtılırsa çok üzülürüm sonuçta oda yardım ediyor ailesine ama ben yeminle kızlar 1 kere neden gönderdin demedim ya hatta eniştesinin ssksına aa ne güzel yapıyorsun çoluk cocuğu var sevaptır öde dedim ama o bana anneme gönderdiğim parayı neden dedi sorguladı ve devamıda geliceği için sanırım sorun çıkartıcak bu durumda ne yapmam gerek kızlar yardımcı olurmusunuz?
tabiki sende annene gönderceksin. seni çöpte bulmadı bu adam onun bir ailesi varsa senin de bir ailen var o kendi ailesine yardım ediyorsa seninde kendi paranla ailene yardım etmene karışamaz senin emeğin sonuçta. eşine güzellikle ailenin yardıma ihtiyacı olduğunu bir süre onlara düzenli para göndericeğini söyle. haberi olsun sonuçta eşin ve o senden kendi ailesine yaptığı yardımı gizlememiş. Eğer gizli yapmaya kalkarsan haklıyken haksız duruma düşersin.

''bir süre anneme para yollamak yardımcı olmak istiyorum. düğün zamanı yardımlarını biliyorsun sakıncası olmaz değil mi?''

şeklinde sor. eşiniz de elbette olumlu yanıtlayacaktır.
haa ola ki ters cevap verdi. hayatım senin ablan annen aile onlara gelince var da benim aileme gelince mi olmuyor diye söyle gitsin.

Epeydir girmiyordum foruma, bugün girip konuyu okuyunca yorum yapma ihtiyacı hissettim.
Benim de eşimin ailesiyle ilgili problemlerim var, konumu okuduysan canım biliyorsundur.
Eşimin ailesinin maddi durumu iyi olmasına rağmen sürekli yardım eder, önceleri benim maaşımdan veriyordu artık maaşıma dokundurmuyorum.
Eşimin ailesinin memleketindeyiz, ailemden uzaktayım, birgün farkettim ki onların bize bir faydası dokunmadığı halde sürekli onların hayatını yaşıyoruz.
Hep onlara destek oluyoruz, ailesinin kirasını ödemeler, kardeşine yüklü para göndermeler, arabayla onları düğüne gezmeye götürmeler, bir yere giderken onları da götürmeler, yemeğe çağırıp ağırlamalar, her işlerine koşmalar....
Benim fedakar annem babam unutulmuş, onun bencil istekleri bitmek bilmeyen ailesi evliliğimizin merkezine oturmuş.
Yaptıkları ufacık şeyi on kez kafama kakarlar, eşim onlardan birşey istemez destek olmazlar ben işten gelir yemek yaparım eşim hoşuna giderse annemleri de çağıralım mı der, onlara gittiğimiz vakit işten geldiğim halde benden iş beklerler.
Bir süre sonra kafama dank etti, napıyorum ben dedim.
Aileme para gönderiyorum eşime sormuyorum bile, şehir dışı göreve gittiğim günler için ekstra para kazanıyorum bu da aylık değişiyor bazen hiç bazen 500 bazen 1000. Genellikle o paradan gönderiyorum ve gittiğim yerlerde sıkıntıları ben çekiyorum bu paranın hesabını da kimseye vermem.
Ama sadece maaşım olsaydı evlilik müşterektir kazanılan paralar ortaktır sonuçta eşimin rızasını alırdım ama onun ailesine destek oluncaksa benim aileme de destek olunmak zorunda.
Yorumuma gelince, bence eşine söyle aylık bir miktar göndermek istiyorum de, sonuçta ailen seni büyütüp yetiştirdi eşinin hayır demeye hakkı yok.

Epeydir girmiyordum foruma, bugün girip konuyu okuyunca yorum yapma ihtiyacı hissettim.
Benim de eşimin ailesiyle ilgili problemlerim var, konumu okuduysan canım biliyorsundur.
Eşimin ailesinin maddi durumu iyi olmasına rağmen sürekli yardım eder, önceleri benim maaşımdan veriyordu artık maaşıma dokundurmuyorum.
Eşimin ailesinin memleketindeyiz, ailemden uzaktayım, birgün farkettim ki onların bize bir faydası dokunmadığı halde sürekli onların hayatını yaşıyoruz.
Hep onlara destek oluyoruz, ailesinin kirasını ödemeler, kardeşine yüklü para göndermeler, arabayla onları düğüne gezmeye götürmeler, bir yere giderken onları da götürmeler, yemeğe çağırıp ağırlamalar, her işlerine koşmalar....
Benim fedakar annem babam unutulmuş, onun bencil istekleri bitmek bilmeyen ailesi evliliğimizin merkezine oturmuş.
Yaptıkları ufacık şeyi on kez kafama kakarlar, eşim onlardan birşey istemez destek olmazlar ben işten gelir yemek yaparım eşim hoşuna giderse annemleri de çağıralım mı der, onlara gittiğimiz vakit işten geldiğim halde benden iş beklerler.
Bir süre sonra kafama dank etti, napıyorum ben dedim.
Aileme para gönderiyorum eşime sormuyorum bile, şehir dışı göreve gittiğim günler için ekstra para kazanıyorum bu da aylık değişiyor bazen hiç bazen 500 bazen 1000. Genellikle o paradan gönderiyorum ve gittiğim yerlerde sıkıntıları ben çekiyorum bu paranın hesabını da kimseye vermem.
Ama sadece maaşım olsaydı evlilik müşterektir kazanılan paralar ortaktır sonuçta eşimin rızasını alırdım ama onun ailesine destek oluncaksa benim aileme de destek olunmak zorunda.
Yorumuma gelince, bence eşine söyle aylık bir miktar göndermek istiyorum de, sonuçta ailen seni büyütüp yetiştirdi eşinin hayır demeye hakkı yok.

teşekkürler canım aynen sürekli onalrın hayatıona endeksli yaşıyoruz eşime göre sadece onun arkadaşları onun annesi var bende uzaktayım ailemde çalışıyorum da haliyle çevremde oluyor ama eşim bunu bazen kaldıramıyor.hep onun çevresi bana gelince laf üstüne laf dediğin gibi onca fedakarlık etmiş ailemizede haksızlık oluyor ama benimde çift maaş ikramiyeleirm var o dönemde 500 600 nekadar yapabiliyorsam yapıcam..

Back
X