Epeydir girmiyordum foruma, bugün girip konuyu okuyunca yorum yapma ihtiyacı hissettim.
Benim de eşimin ailesiyle ilgili problemlerim var, konumu okuduysan canım biliyorsundur.
Eşimin ailesinin maddi durumu iyi olmasına rağmen sürekli yardım eder, önceleri benim maaşımdan veriyordu artık maaşıma dokundurmuyorum.
Eşimin ailesinin memleketindeyiz, ailemden uzaktayım, birgün farkettim ki onların bize bir faydası dokunmadığı halde sürekli onların hayatını yaşıyoruz.
Hep onlara destek oluyoruz, ailesinin kirasını ödemeler, kardeşine yüklü para göndermeler, arabayla onları düğüne gezmeye götürmeler, bir yere giderken onları da götürmeler, yemeğe çağırıp ağırlamalar, her işlerine koşmalar....
Benim fedakar annem babam unutulmuş, onun bencil istekleri bitmek bilmeyen ailesi evliliğimizin merkezine oturmuş.
Yaptıkları ufacık şeyi on kez kafama kakarlar, eşim onlardan birşey istemez destek olmazlar ben işten gelir yemek yaparım eşim hoşuna giderse annemleri de çağıralım mı der, onlara gittiğimiz vakit işten geldiğim halde benden iş beklerler.
Bir süre sonra kafama dank etti, napıyorum ben dedim.
Aileme para gönderiyorum eşime sormuyorum bile, şehir dışı göreve gittiğim günler için ekstra para kazanıyorum bu da aylık değişiyor bazen hiç bazen 500 bazen 1000. Genellikle o paradan gönderiyorum ve gittiğim yerlerde sıkıntıları ben çekiyorum bu paranın hesabını da kimseye vermem.
Ama sadece maaşım olsaydı evlilik müşterektir kazanılan paralar ortaktır sonuçta eşimin rızasını alırdım ama onun ailesine destek oluncaksa benim aileme de destek olunmak zorunda.
Yorumuma gelince, bence eşine söyle aylık bir miktar göndermek istiyorum de, sonuçta ailen seni büyütüp yetiştirdi eşinin hayır demeye hakkı yok.