Evli ve çalışan hanımlar destek!!

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.671
5.301
158
Hanımlar, sekiz aylık evliyim. Sabah yedide evden çıkıyorum alsam yedide donebiliyorum. İnanılmaz yorucu bir işim var ve evime ulasabilmek için kendi aracimla da olsa gunluk toplam 60 km yol gidiyorum. Kucuk bir evim var henüz iki kisi oldugumuz icin ev kirlenmiyor. Temizlik de çabuk oluyor. Ama yemek ve ütü bir türlü istedigim duzende gitmiyor.

Eve is getirmek zorundayim. Esim de surekli ayri oldugumuz icin birlikte vakit gecirmek istiyor. Zaten cok erken yatamiyorum. O yatsin ben calisayim desem bu kez sabahlari uyanamiyorum. Surekli birikmis utu katlanacak camasir gormekten buzdolabinda bozulan yesillikleri atmaktan canim sikiliyor.

Bunlari nasil duzene sokabilirim. Bana fikir verir misiniz?

Bir de çocuk istiyoruz. Bu karmasanin icine cocuk... Nasil yaparim diye düşünmeden edemiyorum..

Teşekkürler.

Ah o ev isleri hic bitmiyor.. Mutfagin kapisini duvarla kapatasim var o derecede sevmiyorum.. Alis verisine gelince, gunluk alis veris yap.. Yarin ne bisireceksen onu al..

Ev işleri konusunda fikrim yok ama bu karmaşanın icine bi de çocuk dahil etmeyin derim daha da yeni evlisiniz.

Haftada yarım gün temizlikçi kadın alın.

Ev küçükse iş çabuk biter, kadın ütüyü de yapar .

Size ve eşinize böylelikle bol bol vakit kalır.

Benim evim büyük biraz,haftada iki yarım gün yada bir tam gün alıyorum. Temizlik için kadın almak büyük rahatlık, özellikle çocuktan sonra insanda ev işine hiç enerji kalmıyor.

Son düzenleme:
temizlikçi almanız en mantıklısı ayrıca eşinizin de yardımı olabilir bir çok şeyde (makineden çamaşır alıp asmak, evi viledalamak..)

Sabah 7 akşam 7 ise mesainiz temizlik ve ütü için bir temizlikçi almanız şart. Haftada bir gün tam, ya da iki gün yarım alabilirsiniz. Yemeğe ancak yetersiniz zaten ve çok rahatlarsınız. Öğlen 3 e kadar olsaydı yine iyi ama zaten akşam eve geliyorsunuz. En mantıklısı bu.

Utunu haftalik olarak ayarlayıp haftasonu yapabilirsin.Yesilliklere gelince günlük alışveriş yap.Yani ne pisereceksen bir gün önceden tuketebilecegin kadar al.

Hanımlar, sekiz aylık evliyim. Sabah yedide evden çıkıyorum alsam yedide donebiliyorum. İnanılmaz yorucu bir işim var ve evime ulasabilmek için kendi aracimla da olsa gunluk toplam 60 km yol gidiyorum. Kucuk bir evim var henüz iki kisi oldugumuz icin ev kirlenmiyor. Temizlik de çabuk oluyor. Ama yemek ve ütü bir türlü istedigim duzende gitmiyor.

Eve is getirmek zorundayim. Esim de surekli ayri oldugumuz icin birlikte vakit gecirmek istiyor. Zaten cok erken yatamiyorum. O yatsin ben calisayim desem bu kez sabahlari uyanamiyorum. Surekli birikmis utu katlanacak camasir gormekten buzdolabinda bozulan yesillikleri atmaktan canim sikiliyor.

Bir de çocuk istiyoruz. Bu karmasanin icine cocuk... Nasil yaparim diye düşünmeden edemiyorum..

Teşekkürler.
Valla canim bende 110 km lik yol yapiyorum 5 aylik da bebeğim var...beterin beteri var iyi düşün..

Teşekkürler.
İki haftada bir bir kadın gelip ütüleri çamaşırları halletsin. Senin hiç öyle bir zamanın yok bence. Diğerlerini bilemiyorum aşırı yorucu ve yoğun cidden. Eve akşam yedide giren biri nasıl evde iş yapar ki? Ve çocuk için ilk sene izin alsan da sonrası evet zor. Bakıcılar kreşler falan... Ama hallolmaz değil. Çocuk işine bir kez girince zaten sonrası mecbur halloluyor bir şekilde.

Neden is yerine bu kadar uzak oturuyorsun canim. Ben de evliliginin ilk iki senesinde bu sekildeydim. Tahmin edebiliyorum yasadigin zorlugu ve karmasayi. Is yerine yakin bir yere tasinsan hem uykudan hem de aksam eve donus zamanindan tasarruf etmis olursun. Utu mevzu da haftasonu bir iki saat ayirsan olmaz mi. Sadece pazarin mi var yoksa iki gun mu tatil. Buzdolabindaki yesilliklere gelince. Diger arkadaslarin dedigi gibi gunluk alisveris yapiyorum. Ayrica yesillik gibi omru kisa besinleri cok fazla tuketmiyorum. Cunku bir bag cok geliyor. Bitiremeden kotu oluyorlar.

Az ütü yap

Yıllardır ütü yapmıyorum oğlu giysimi

Oğlumun okuklıyafetlrrinş bazen ütülüyorum ama okula başlayıncaya kadar ili ekin parmağı kadar ütü yapmadım

Uygun programda uygun miktarda yıka kırışmasın bundan sonra alınanları da az kırışanından al

Bir de iki kişi maksimum 10 gömlek eder haftalık 5 de pantolon desek bunlar 1,5 saat sürmez ütülemek

Eşiniz askıya asar siz ütülersiniz bir yandan da elde kahve muhabbet edersiniz

Akşam eşim yemek yaptı ben üyü yaptım bir de bizde çocuk var o da getir götür yaptı dolaptan onu ver askıyı al yeşillikleri çıkar vs vs

Hayat müşterek herkes işin ucundan tutmalı

Yeşillik vs bozuluyor demişsiniz acaba saklama sıkıntısı mı var ya da aldığınızda da eski mi oluyor

Bizde 15 gün kadar dayanıyor

Çok almayın kilo ile satılanı yarım kilo alın

Bir bağ maydanoz bir marul da biter esasen

Örneğin biriniz yemek yaparken diğeri de onları yıkasın doğramaya üşenirseniz söğüş olur

İşe gelince mümkünse taşının ve işin çoğunu iş saatinde yapmaya çalışın eve iş getirmeyi azaltın

Akademisyen iseniz de gece çalışmayı öğrenmek lazım

Ütü ve temizlik için hakikaten temizlikcı şart camasirlara gelince ,ben olsam makinaya kendim atarım kimseye elletmem anama bile takıntı naaparsin.
Yemeğinide yeşillikler ini is dönüşü marketten al bozulmasın iki günlük falan al hergün usenirsen,hafta sonlarıda buzdolabında yemeklik at kolaylık olur msl yaz geliyo bezelye poşetle,fasulye haSLA poşetler, sarma saracak vakit bulursan sarma at buzluga,sigara böreği sar at buzluga yavaş yavaş hepsini bi defada değil tabi gerçi onların bile hazır dondurulmuşu var artık.Migros da doğranmış soğan havuc soyulmuş sarımsak bile var haşlanmış nohut kurufasulye ye kadar

Teşekkürler.
valla ya eşin destek olacak ya da bir yardimci bulman lazim. hiiiccc kendini parcalama. çalışan kadin dört dörtlük ev hanimi olamaz kendini hasta edersin sonunda. eşinle iş bölümü yap. mesela ben calisirken ütü, balkon yikama ve süpürge işi esimdeydi bende diğer işleri ve yemek bulaşık kismini hallederim. yemeği de boş olduğum gunler cokca bi kac çeşit yapar dolaba atardim 1 hafta yerdik. bi de boş oldugun zamanlar buzluga biseyler yapip yapip at cok iyi oluyor. mesela köfte, dolma, börek, zeytinyagli fasulye, kavurma vs bunlar buzlukta hep olsun yemek olmadigi zaman çıkarır yersin. bir de misafir geleceği zaman temizlikci cagirirdim ben

8 yıllık evili çocuklu çalışan bir bayanım ve inan bana bir yardımcı almadığın taktirde o düzen hiçççç olmuoyr ütülenecek eşyalarım dağ oldu

İki yıl günde 70 km yaptım ben de. Öğretmenim okuldan erken çıkmama rağmen tüm gün ayakta olduğum için yemek yapmak bile işkence gibiydi. Hele sabahın köründe koştur koştur okula gitmek.. her gün kafamda evde yapmam gereken işler dönüyordu. Gezmeyi seven insanlarız ona rağmen haftasonu evde kalıp evi toparlamak isterdim ama eşimin hadi dışarı çıkalım ısrarları tribe dönünce onu üzmemek için çıkardık. Hamileliğimin ilk zamanları serum altında raporla geçti sonrası yaz tatili idi. Doğuma az bir süre kala evimizi çalıştığım okulun yanına taşıdık. 1 ay çalıştım izne ayrılmadan ve başından beri olması gereken işte buymuş dedim. Tabiki 15e bir temizlik yaptırıyorum hala. Yardımcı biri olmasa bebekle ev işleri çok zor. Yani naçizane tavsiye ilk olarak evinizi taşıyın sonra da temizlik için birini bulun. Bebeğiniz olduğunda da hem ha deyince eve gidebilirsiniz hem de bakıcıyla bebeğinizin uyku saatlerinde ütü ya da yemek yapması için anlaşabilirsiniz;)

Yardımcı alın.

Dünyanın en pratik insanı haline de gelseniz bu tempoda her şeye yetişemezsiniz.
İşleri bu kadar zorlaştırmaya gerek yok.
Çamaşırı yıkar serersiniz, kadın toplar, katlar, ütüler, vakti kalırsa yemek yapar en azından 1-2 günü kurtarırsınız.

Yemek yaparken l (sulu yemekleri ve çorbaları) biraz fazla yapıp konserve şeklinde saklamak da çok iyi oluyor.

Teşekkürler.

Daha yeni evlisin, bence hemen çocuk düşünme ve çocuk olana kadar da eşini ev işlerine katmaya bak. Hamile kalınca ev işleri içinden çıkılamayacak hal alıyor çünkü. Eşim yardım eden bi insandır, ama ben söylemeden de aklına gelmez, o da benim işime yaramaz. Çünkü her hafta her hafta sen de şunu yap demek sinirlendiriyor beni. Ha ben temizlik yaparken de kalkar ortalığı toplar vs hakkını yemeyeyim. Geçtiğimiz hafta ders çalışması gerekiyordu (akademisyen) o yüzden temizlik hepten bana kaldı, hem cumartesi hem de pazar temizlikle geçti tüm günüm. Normalde 4-5 saatte dip köşe her yeri bir güzel temizlerim, daha azı iki gün sürdü sen düşün... (Hamilelikten dolayı)

Demem o ki eğer haftaiçi bu kadar yorulup bir şeylere yetişemiyorsan kesinlikle yardıma ve iş paylaşımına ihtiyacın var. Kolay ütülenen parçaları eşine verebilirsin mesela ya da çamaşırları remgine göre ayırıp şunlar yıkanacak diyebilirsin vs vs

Eşinden yardım alabilirsin. Ütü çamaşır temizlik işlerinde yardımcı olabilir sana. Böylelikle birbirinize daha çok zamanınız kalır. Biz de yeni evliyiz. Üstüne bir de hamilelik olunca her işi beraber yapıyoruz. Hem işler daha keyifli bitiyor hem de bir taraf üzerinde sorumluluk olmuyor. Sağolsun ütüye bile yardım eder. pantolonlarını o ütüler gömleklerini ben.
Yeşillikler için de biz de haftalık alışveriş yapıyoruz. Tupper a koyuyorum. Haftası gelse bile ilk günki gibi duruyor. Tavsiye ederim. Hem dolap da düzenli oluyor. Ben çok rahat ettim.
Ayrıca bir de bebek düşünüyorsan imkanın varsa işe yakın bir yerde oturman lazım bence. Senin eve çabuk ulaşman çok önemli o durumda.
Allah yardımcın olsun canım :)

Teşekkürler.

11 aylık evliyim 65 km uzaklıkta bir ilçede çalışıyorum hergün git gel en az 130 km yol.
ilk ay ağlıyordum ben bu eve yetemiyorum diye çok zorlanmıştım ama şimdi oturttum düzenimi. Mühim olan iş bölümü.
ben şöyle yapıyorum; akşamları eve gelir gelmez ertesi günün yemeğini ocağa koyuyorum. etraf çok dağılmıyor zaten şöyle bir topluyorum. çamaşır varsa eşim gelene kadar katlıyorum (o benden yarım saat sonra geliyor) makinaya çamaşır atmak ve asmak eşimde. o ilgileniyor onunla. katlamak bende.
haftaiçi başka bişi yapmıyorum. ütümü günlük yapıyorum ertesi gün ne giyeceksem toplu uğraşamıyorum.
haftasonuda eşimle genel temizlik yapıyoruz.
cumartesi çalışıyor musun? sanırım burda kırılma noktası o. sadece pazar evdeysen çok daha zordur herşey.

Back
X