Evli ve yeni ev almış arkadaşlar

Bana bir is lazim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
1.785
43
158
İstanbul
kızlar yaaa dert değil benım kı sadece soru en başta bunu belırtıyım

kızlar bızım toplam 23 mılyar gıbı bır borcumuz vardı Allaha şükür bunu ödiycek bır arabamız vardı şimdi arabayı sattık ve ordan gelen parayı borca yatırdık hazırda 15 mılyar gıbı bır paramız var yanı borcumuz sıfır eşim devlet memuru ve 2.400 net maaşı var bende özel bır fırmada muhasebedeyım 1200 de benım maaşım var banka bıze ne kadar ke-redi verır sızce ev için bıde bu maaşla ev alabılmemız mumkunmu daha bır senelık evlıyım ve 5,5 aylık kızım var sizce nasıl bır yol ızlemelıyım benım durumumda olan arkadaşlardan fikir beklıyorum

aylik harcamalarinizi hesapladiginizda elinize kalan parayla odeyip odeyemiyeceginiz anlasilir aslinda.
tabi bu cekeceginiz kredinin miktari ve aylik odemesine bagli.

Bu konuyu ben de takip edeyim.

Orta halli insanlar nasıl ev sahibi oluyor, ben düşünüyorum düşünüyorum bir türlü işin içinden çıkamıyorum, düşünmekten yoruluyorum sonra.

aylık harcamalarınız ne kadar
not: herşeyin minimumuna bakmayın küçük çocuk diş çıkarırken falan çok masrafı olacaktır

aylık harcamalarınızı hesaplayın. ayrıca unutmayın ozaman evinizde oturacağınız için kira derdiniz olmayacak
yanlız ev almaya kalkışmadan önce mutlaka kenarda 3-5 000 niniz olsun yarının ne getireceği belli olmaz

bankalar ailenin ortak maaşının %80 nine kadar kredi verebiliryor. bencede elinizdeki parayı peşinat yapıp kredi çekebilirsiniz.3600 güzel para zorlanmadan ödeyebileceğinizi düşünüyorum

hangi şehirde yaşıyorsunuz ?

eğer istanbulda yaşıyorsanız; 15.000tl peşinat ve 3,700 tl gelirle ev almanız zor gibi görünüyor

Canım bizde kredili olarak ev aldık 110 milyar civarıydı evin fiyatı 70 binlara kullandık 1 yıl oldu oturdugumuz site yüzme havuzlu spor tesisli,oyun alanlı sitenin dış kısmında bizim sitemize ait olan magzalar var kasabından tut berberine marketine varıncaya kadar var 165 kare 3+1 biz faiz oranı çok düşükken çekmiştik suan 10 yıllgına 935 tl ödüyoruz bu on yıllk sürüye ileride düşürebiliriz

Faizi en düşük banka hangisi ise onu araştırın

Hangi şehir ve semtten aldınız, çok uygunmuş bahsettiğiniz özellikleri ile birlikte, kredi geri ödemenizde uygun bence kira öder gibi bir nevi :)

cok sasırdım sartları cok ıyı

henüz 3 ay önce ev alan biri olarak cevap vereyim
öncelikle bütçenize ve isteklerinize uygun bir ev buluyorsunuz,sonra faizi en düşük bankaya başvuru yapıyorsunuz ,banka önce sizden evraklarınızı istiyor ,yani maaş bordronuz filan gerekli ,eşinizin maaşı yüksek olabilir ,önemli olan bordroda ne kadar göründüğü ,çünkü bir çok şirket düşük gösteriyor.
prosedürler uygun ise banka eve ekspertiz gönderiyor.650-700 tl eksper masrafı var ,evi alsanızda almasanızda bu parayı ödüyorsunuz.eksper eve bir değer biçiyor ,bankaya bildiriyor ,banka 2-3 gün içinde uygun görürse eksperin biçtiği bedelin % 75 ini size veriyor ama nakit olarak değil.
tapuda banka görevlisi teslim ediyor evin sahibine ,bunun yanında peşinatınızı evi aldığınız kişiyeveriyorsunuz yani banka böyle bişey istemiyor ,siz sadece bankadan alacağınız meblağı düşürüp ödemenizi kolaylaştırabiliyorsunuz..yani ev 115 bin diyelim banka size 100bin lira verdi kalan 15 bini de ev sahibine verdinizmi olay bitiyor ,fakat atlanmamması gereken bir konu mutlaka tapuya giderken yanınızda fazladan 2-3 bin lira bulundurun,tapu masrafı olacak,banka deprem sigortası ,afet sigortası gibi isimler altında bir sürü talepte bulunuyor ,ayrıca eksper parasıda orada veriliyor ..
yani işin özü teferruatı çok ,bunun için krediyi kim çekecekse onun birkaç gün izin alıp bu işlerin peşinde koşması gerekiyor ..
arkadaşım aldı geçen ay evi 115 bine aldı 5 bin emlakçıya verdi 5 binde tapu ıvır zıvır kombi filan masrafı çıktı 125 bine geldi ,bankadan çektiği sadece 78 bin liraydı ,gerisini nakit tamamladı birikmiş vardı ,aylık ödemesi 1,150 tl ve çok çok rahat ödeyebiliyor .benim aldığım ev biraz daha pahalı olduğundann ödemeleri daha fazla ,ama sizin gelirinizde ev almaya gayet müsait ,bence hemen araştırmaya girişin derim ,şimdiden hayırlı olsun

Unutmuşum eger ev kredisi kullanacaksanız o krediyi her sene sigortasını yaptırın babam yaptırıyor yaptırmayan insanlarda var canım babamın anlattıgına göre Allah korusun babama bişey falan olursa banka ailenin elinden evi almıyormuş ödedigiz taksitleri size geri ödüyormuş babam böyle anlattı bende sizleri düşenerek sigortasını yaptırdım dedi kredi çeken her insanın yaptırması gerek diyor babam

bence geliriniz iyi bütçenize uygun bir ev bulursanız fazla zorlanmadan taksitlerinizi ödeyebilirsiniz
ayrıca ev alma işi bence çocuklar küçükken yapılmalı çocuk sayısı arttıkça ve büyüdükçe masraflarda artıyor borç ödemek zorlaşıyor sizin için en uygun zaman yani

Bizde yaklaşık 2 ay önce ev aldık... Öncelikle kredi çekerken bankacınızın insiyatifi çok önemli... Hangi şehirde yaşadığınızda önemli ama 3600 tl hiç azımsanacak bir rakam değil bana göre...Eşiniz devlet memuru birde... Ben sizin yerinizde olsam hiç düşünmeden ev alırdım... Öncelikle alacağınız evin tutarının %25 nin peşinatı olması gerek elinizde aksi takdirde kredi vermiyorlar ev için... 15 bin liranız varmış alacağınızın evin miktarına göre kalan kısmı(peşinat yapabilmek için) sizin üzerine ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz... Eğer borca girmek istemiyorum derseniz bir süre bekleyip peşinat için para biriktirmeniz gerek... Bankalar aylık ödeyebileceğiniz taksit tutarını hesaplarken maaşın %60 na kadar hesaplıyorlar... Yani eşinizin üzerine kredi çektiğiniz takdirde aylık ödemeniz en fazla 1400 tl civarı ayarlanıyor... Tabi taksit tutarını düşürüp vadeyi uzatmak size kalmış... Expertiz parası zaten kredinin içine dahil ediliyor... Onun dışında tapu işlemleri ve abonelikler için nakit paranızın olması gerek...
Toplam geliri eşinizin maaşının biraz üstünde olup aylık 1100 tl kredi ödeyerek ev almayı göze almış biri olarak hiç düşünmeyin ev alın derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…