Evli_mutlu olmak isterdim

bunu kolay kolay soylemem
...BOŞAN....
senı resmen maddı manevı çokertmıs
lafı hazır ^^ailem tabı kı yarrdım etcem^^
^^kadınsın sen yap^^
hayat çok kısa
üzülüp ağlayarak ah vah çekerek omrunu çürütme
sen zaten kararını vermıssın bence
hakkında hayırlısı olsun

mrb cnm..esin ve ailesi hicbir zaman duzelmez degismez..omrunu heba ettigine degmez.kesinlikle seni hak etmiyorlar.yasin cok genc ..ortada bir cocukta olsa kendinide dusunmelisin.nereye kadar bu mutsuzluk devam edecek.Ne anneni uzmeye devam et nede kendini.istersen ilk olarak evini ayir.otursun bi dusunsun seni seviyorsa deger veriyorsa zaten duzelir.hic sanmiyorum ya neyse...bu dunyaya onlara calismaya gelmedin cnm.kendini mutlu etmenin zamani artik..iyi dusun kararini ver.ve artik seni hangi yol mutlu edecekse o yolu sec ..hakkindan hayirlisi olsun..

Çocuk niye yapıyorsunuz bu adama daha mı iyi oldu şimdi.
Kız tarafının maddi manevi çok destek verdiği evlilikler bunlar, erkeğin üzerine düşen her görev ve sorumluluk alınırsa böyle olur.
Bir kadın ancak eve katkıda bulunur ev geçindirmez...
Siz bence ömür boyu böyle ağlarsınız bırakamazsınızda kocanızı.

Kolay kolay bosanin demem.tabi yine hayat sizin ama soyle dusunun.bu insan size zarar veriyor.ekonomik ozgurlugunuz var.burda cok konu okudum meslegi olmadigi halde bosanip hayata tutulani.siz bunu daha rahat asarsiniz.kiziniz yine babasiyla gorusur.siz ona yetersiniz.annenizde destek.
Birde yasiniz daha cok genc.ileride ne olur bilinmez.belki sizi cok mutlu edecek biride cikar karsiniza.bosandiginiz zaman hayata dair daha umutlu olacaginiz kesin.hakkinizda hayirlisi olsun insallah..karar sizin yol sizin

Nereden başlayacağımı bilemiyorum.Simdi tenefus arasında gözlerim dolu olarak yazıyorum.Öğretmenim eşimle 7 yıldır beraberiz 4 yıldır evliyiz.bu 4 sene bana bir ömür gibi geçti.28 yaşındayım ama yolun sonunda gibiyim.Zor sartlarda okudum.Her şeyi çalışarak çabalamaya kazandım.Doğu görevim çıktı ülkenin bir ucuna yıllarca öğrencilerime ışık unut oldum.Eşimle de orada tanıştık.ikimizde eğitimli insanlarız.3 yıl birbirimizi güya tanıdık.Ama ben hiç bir şeyi tanımamışim şu anda fark ediyorum.Evlenmeye karar verdik .Her şey bundan sonra başladı.Ailesi hiçbir yarım etmedi.Benimde kesinlikle hiç bir beklentim olmadı.ama yıllarca onların borçlarını ödedik.Eşim sürekli ailesine kredi çekti bende evi geçirirdim.Ama hep anlayışlı oldum benim ailem de zor durumda olsa ne yapardım dedim.Hem okulda çalış hem evde.eşimin daha bir bardağı kaldırmış ligi yoktur.evet beni sevdi mi sevdi.o kadar.ailesi beni resmen satılacak inek gibi gördü.tartismalarimizda kesinlikle alttan almaz günlerce kuş kalabilir di.sonra kızımız oldu.kızına karşı iyi bir baba çok sevkatli ama iyi bir değil sinirlenince gözü görmez.Benim yaptığım fedakarlıklar yıllarca çektiğim asla umrunda olmaz.Ailesi biziráat maddi manevi batırdı ama onlara karşı en ufak söz koca bir tartışma ve günler süren kuşluk.benim ailem ise sürekli maddi ve manevi yarım eder.annem iki yıldır kızımıza bakar bir teşekkür yok.inanın hiçbir beklentim yok ailesinden yanlış anlamayın.ama her tartışmada benim susup Altan almam gerekiyor neden ben kadınım.ev işlerini tek yapmam lazım ben kadınım.ama evi ben geç indirip faturalar onun harçlığı bende.neden o ailesine yardım eder.hep aynı bahane ne yapayım.siz söyleyin ben ne yapayım.boşa geçen yıllarımızı yanayım.kaç yıllık öğretmenim kenarda kuruş yok.kızım hastalandı hastaneye götürecek parayı bulamadım.ve umrunda değil boşandıktan kapı orda diyor.çünkü ondan var geçemeyeceğim kızımı babasız bırakmayacağima inanıyor.ama çok düşündüm bir sonumuz yok ve dava açmaya karar verdim.sizlerden fikir istiyorum .şu konuya da açıklık getireyim.ailesinin borçları tamamen keyfi babasının gazino borçları kardeşinin tatil borçları kredi kartları vs.lütfen bana yardımcı olun.öğrencilerim bana bakıyor ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.yazım hataları için özür dilerim telefondan yazıyorum
boyle adamlari borca sokacaksin. ev al veya araba al yani surekli odemesi gereken bir borc yap ve bunlari kendi uzerine al.kredi cek ben araba alacagim de yada kredi cek ben yazlik alacagim de hic degilse kizina birsey kalir.buda mecbur aileye veremez evinize harcar .aileye verirsede asla ailenden yardim alma kalsin ac gecindiremesin evi dank etsin kafasina bazi seyler .ozamanda sana soz hakki duser erkeksin evini gecindir dersin.onun bunun borcunu odeyecegine en azindan kendi borcunu odersin

Valla resmen sizi yıllardır kullanıyorlar. Sen evi gecindir . Eşin babasının gazino borcunu , kardeşinin tatil parasını ödesin . Yok artk pes diyorum. Neden kendinizi enayi yerine koyduruyorsunuz . Siz evli filan değilsiniz. Eşiniz resmen kendi ailesiyle yaşıyor gibi bekarlık hayatında kalmış . Eşiniz sizi sevmiyor. Böyle sevgi mi olur? Evlilik mi olur yaw? Daha fazla kendimizi sömürmeyin , kullandırtmayın ay valla yazık sizi siz elin oğlunu ve ailesini beslrmek için mi okuyup meslek sahibi oldunuz . Acık ve net söylüyorum sizi enayi yerine koyup kullanıyorlar . Eşin yani resmen seni sömürüyor. Daha fazla yıllarınızı bu cıkarcılara vermeyin , cocugunuz babasıyla nası olsa görüşcek . Boşanmanız en mantıklısı .

Daha yolun basindasiniz bence.Eyer simdi geleceginiz hakkinda iyi bir karar veremezseniz.Bu hep boyle surer gider.Bir omur boyu katlanabilirseniz boyle bir duruma evlilige devam.Ama katlanamam ,esimde bu fedakarliga degmez diyorsaniz ona gore bir karar alin derim.Sizin konunuzu okudugumda benmi yazdim diye dusundum biran.Daha birgun once esimin ailesine para gonderdik.26 yildir boyle devam ediyor.Izin vermedigimdede ailesine parayi benden gizleyip gonderiyor.Artik karar sizin.Ya kabullenin bu durumu,yada yol yakinken senin icin dogru olan karari verin derim.

boyle adamlari borca sokacaksin. ev al veya araba al yani surekli odemesi gereken bir borc yap ve bunlari kendi uzerine al.kredi cek ben araba alacagim de yada kredi cek ben yazlik alacagim de hic degilse kizina birsey kalir.buda mecbur aileye veremez evinize harcar .aileye verirsede asla ailenden yardim alma kalsin ac gecindiremesin evi dank etsin kafasina bazi seyler .ozamanda sana soz hakki duser erkeksin evini gecindir dersin.onun bunun borcunu odeyecegine en azindan kendi borcunu odersin
Arkadaşım ilk kredinin biz nosanlaninca çekmiş benim haberim yok hadi dedim tamam evlendikten sonra iki yıl ödedik.sonra kızım da doğum iznine babalara geldim ben oradayken tekrar çekmiş ben nasıl hububat borca sokayım ki

Baştan taviz vermicektin hocam baştaan. Geçen yıl benim eşime kredi çektirmek istediler ortalığı ayağa kaldrdm. Ben açgözlü oldm belki evt öyle dedi herks ama o adam krediyi çekmedi. İhtiyacı vrsa ona göre harcasın herkes. Biz kıt kanaat geçinirken ben başkasının derdine düşemem dicektin. Artk olmuş. Bana kalırsa boşan. Gelirin var nasılsa minnet etme

Ayrıca şunu söyliim benim eşim daha biz evlenmeden kredi çekmiş onlara hala ödüyor mesela. O zaman haberim yoktı doğal olarak sorulmadı. Olan kredi varken üstünd bi daha çektemek istediler orda durun dedim. Şu an o ödediği kredinin lafını da her an başına kakıyorm eşimin napim geçim derdi geçinmek kolay sanki çift maaş olunca beyler paşalar gbi geçiniliyor

tabiki bosanin yani boyle rezillik olmaz..
bide boyle adamlar cocuklarimizin ogretmeni olacakda bizde agzina bakacagiz saf saf....

O dilekçeyi işleme koyma bu şekilde.

Lütfen bi avukat tut ve adamın evini geçimindirmediğini ve sürekli kredi çekerek evine harcamadığını iddia ederek boşan. Adam kusurlu ve tazminatını al.

Ayrıca tazminat istemiyorsan bile, kızın için 250 tl o adama dünyanın en büyük ödülü.

Uğraşmak istemiyorsan ver bi avukata vekalet o uğraşsın. Senin ve kızın için harcamadığı parayı, yarın yeni sevgilisiyle harcar, canın yanar. Iyi düşün.

Ben eşinin son noktada boşanmak isteyeceğini sanmıyorum.Senden para almaya alışmış adam, bu rahatlığı bırakıp hem kredi ödeyip hem yeni bir hayat kuramaz.Senin ciddiyetini farkedene kadar kuyruğu dik gezer de , blöf yapmadığını anladığı anda bak nasıl tutuşacak bi tarafları.

Ahh canim seni çok iyi anliyorum....
Benim eşimde işsiz keyfinden, herşeye mazaretti vardir.Bende senin gibi herşeyi
üstlendim.Herşeyin arkasindan ben koşarim ,adam evde saksi gibi ,bir ickuru dert oldumu karisi olduğunu hatirlar.
Benim hiçmi başka değerim yok.
Hep başka çiftlere özenmekten kimseyi
Görmeyim diye hayattan soğdum.

Ben çok uzun yillardir çekiyorum iki oğlumu babasiz birakmayim diye.Nede olsa bir erkek önder gerekiyor.Fakt olan bana ve
çocuklara oldu.Çocuklar sürekli birbirini yiyen birbirine bağiran annebaba gördüler.
Sonra ağlayan anne ve hiçbirsey olmamiş gibi yaşayan baba.Sonra küslükler ,evde sürekli cenaze varmiş gibi kimse konuşmaz.
Biz bunlari çocuklarimiza yaşatmayi layikmi görüyoruz?
Bu tartişmalar kavgalar arasinda çocuklar unutulup gidiyor ,içinde öfkeden başka birşey yokken çocugunada sevgi veremiyorsun.

Zamaninda şimdi senin gibi düşündüğüm icin cocuklarimi büyütene kadar sabir ettim
AMA öyle bir pişmanim öyle bir pişmanim kendimi affedemiyorum .keşke daha önce boşansaydim ahh keşke.
Varsinda babasiz büyüselerdi ,var olupta olmayan babadan daha iyidir.
Sana diyeceğim,boşan ,umudunu kes böyle adamlar düzelmiyor.
Sen kizinla yalniz daha mutlu olcaksin eminim.Yoksa hayata bir mutsuz insan daha yetiştiriyorsun.
Doğan Cüceloğlu diyor insanin anavatani çocukluğudur!

dikkatimi çeken burada ne kadar öğretmen evliliği okusam hep mutsuz.
demek ki okumak cehaleti almıyormuş ya da aşk mutluluk getirmiyormuş

Ayrıca şunu söyliim benim eşim daha biz evlenmeden kredi çekmiş onlara hala ödüyor mesela. O zaman haberim yoktı doğal olarak sorulmadı. Olan kredi varken üstünd bi daha çektemek istediler orda durun dedim. Şu an o ödediği kredinin lafını da her an başına kakıyorm eşimin napim geçim derdi geçinmek kolay sanki çift maaş olunca beyler paşalar gbi geçiniliyor
Çift maaş olunca biri millet için çLışıyor zaten. Ne kadar gelir varsa o kadar harcama oluyor ama gel de anlat! Ben de çok rahatsızım bu çift maaş lafından

Back
X