- 16 Mart 2013
- 767
- 1.807
- 313
- Konu Sahibi PERSONA NON GRATA_
Kızım 2 yaşında zorluk çıkaramaz mahkeme de haklarımı çok iyi biliyorum.ıs çekişmeli dönerse tazminat da acarimpeki size zorluk çıkarır mı ?
kızınız kaç yaşında ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızım 2 yaşında zorluk çıkaramaz mahkeme de haklarımı çok iyi biliyorum.ıs çekişmeli dönerse tazminat da acarimpeki size zorluk çıkarır mı ?
kızınız kaç yaşında ?
Aynen size katılıyorum. Bi arkadaşım yıllar önce söylemişti memur erkekler hep memur eş ister memur değilse memur olmaya zorlar. İnanmamıştım ama hep duyuyorum görüyorum hakikaten öyle kadının parasına güveniyorlar. Özel sektörü de beğenmez beyefendiler. Nolmuş bu erkeklere kendilerine güvenemiyor anlamadım. Geçende burda biri yazmıştı kadınlar erkek olmuş, erkekler kadın çok doğru. Ne iyi valla kadının parasını ye. Çalışsın, çocuk baksın, evde iş yapsın bi de sefillik çeksin.Ben calisan kadinlarin bu kadar berbat durumda olduğunu bilmiyordum yemin ederim. Kk'da ogrendim.
Disaridan bakinca hic oyle gozukmuyordu etrafımdaki cogu kisi de. Rol mu yapiyolardi anlamadim ki.
Kendi halinde asgari ücretle orda burda calismaya çalışan,ittire ittire onlisans mezunu olabilen biri olarak hayretler icerisinde bdv'de konu okuyorum.
Ben calisan kadinlarin bu kadar berbat durumda olduğunu bilmiyordum yemin ederim. Kk'da ogrendim.
Disaridan bakinca hic oyle gozukmuyordu etrafımdaki cogu kisi de. Rol mu yapiyolardi anlamadim ki.
Kendi halinde asgari ücretle orda burda calismaya çalışan,ittire ittire onlisans mezunu olabilen biri olarak hayretler icerisinde bdv'de konu okuyorum.
Nereden başlayacağımı bilemiyorum.Simdi tenefus arasında gözlerim dolu olarak yazıyorum.Öğretmenim eşimle 7 yıldır beraberiz 4 yıldır evliyiz.bu 4 sene bana bir ömür gibi geçti.28 yaşındayım ama yolun sonunda gibiyim.Zor sartlarda okudum.Her şeyi çalışarak çabalamaya kazandım.Doğu görevim çıktı ülkenin bir ucuna yıllarca öğrencilerime ışık unut oldum.Eşimle de orada tanıştık.ikimizde eğitimli insanlarız.3 yıl birbirimizi güya tanıdık.Ama ben hiç bir şeyi tanımamışim şu anda fark ediyorum.Evlenmeye karar verdik .Her şey bundan sonra başladı.Ailesi hiçbir yarım etmedi.Benimde kesinlikle hiç bir beklentim olmadı.ama yıllarca onların borçlarını ödedik.Eşim sürekli ailesine kredi çekti bende evi geçirirdim.Ama hep anlayışlı oldum benim ailem de zor durumda olsa ne yapardım dedim.Hem okulda çalış hem evde.eşimin daha bir bardağı kaldırmış ligi yoktur.evet beni sevdi mi sevdi.o kadar.ailesi beni resmen satılacak inek gibi gördü.tartismalarimizda kesinlikle alttan almaz günlerce kuş kalabilir di.sonra kızımız oldu.kızına karşı iyi bir baba çok sevkatli ama iyi bir değil sinirlenince gözü görmez.Benim yaptığım fedakarlıklar yıllarca çektiğim asla umrunda olmaz.Ailesi biziráat maddi manevi batırdı ama onlara karşı en ufak söz koca bir tartışma ve günler süren kuşluk.benim ailem ise sürekli maddi ve manevi yarım eder.annem iki yıldır kızımıza bakar bir teşekkür yok.inanın hiçbir beklentim yok ailesinden yanlış anlamayın.ama her tartışmada benim susup Altan almam gerekiyor neden ben kadınım.ev işlerini tek yapmam lazım ben kadınım.ama evi ben geç indirip faturalar onun harçlığı bende.neden o ailesine yardım eder.hep aynı bahane ne yapayım.siz söyleyin ben ne yapayım.boşa geçen yıllarımızı yanayım.kaç yıllık öğretmenim kenarda kuruş yok.kızım hastalandı hastaneye götürecek parayı bulamadım.ve umrunda değil boşandıktan kapı orda diyor.çünkü ondan var geçemeyeceğim kızımı babasız bırakmayacağima inanıyor.ama çok düşündüm bir sonumuz yok ve dava açmaya karar verdim.sizlerden fikir istiyorum .şu konuya da açıklık getireyim.ailesinin borçları tamamen keyfi babasının gazino borçları kardeşinin tatil borçları kredi kartları vs.lütfen bana yardımcı olun.öğrencilerim bana bakıyor ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.yazım hataları için özür dilerim telefondan yazıyorum
inşallah hakkınızda hayırlısı olurKızım 2 yaşında zorluk çıkaramaz mahkeme de haklarımı çok iyi biliyorum.ıs çekişmeli dönerse tazminat da acarim
Vallahi alkışladım...Ders alınacak nitelikte yazmışsınız..Hatta bana biraz ders verin nolurrBu hale biz getiriyoruz erkekleri. Fedakarlık mi? Emin ol erkekler için yapılan fedakarlığın bir anlamı yok. Saçını süpürge etmeyeceksin. Biraz akıllı olmak lazım. Oturup anlaşma yapmak lazım. Evin giderlerini 2ye bölün yarısını sen yarısını o odesin. Kalan parayi da isteyen istediği gibi kullansın. Ben söyle yapıyorum. Gelen paranın bir kısmına altın alıyorum. Kimsenin haberi yok. Kalan parayi borçlara ve ihtiyaçlara harcıyorum. Yani bir köşe de her zaman para tutuyorum. Aylığıni aldığında gidip bir çeyrek alsan her ay şimdiye epey biriktirmistin. Biraz akıllı ol. Seni senden başka kimse düşünmez. Adamlar kadın yatakta olsun ister gerisi boştur. Sürekli beklenti içindesiniz. Yani erkeklerden birsey beklemeyeceksin. Kadın aklı ile erkeğin aklı bir değil. Evde ne eksik bulaşık mi var çamaşır mi birikti bilmez. Çünkü adamlar böyle yetişmiyor. Bunu anlayin. Sen canım yardım eder misin diyeceksin edecek. Tatlı dil kullanacaksınız. Sorunları buyutmeyeceksiniz. Erkekler hep ailesi için önemli. Yani annesi babası için bir şeyler yapmak ister. Bende anneme kız kardeşime yardım ediyorum. Evine eşya alıyorum. Kocamın ruhu bilmez. Bilse de bir şey diyemez. Onların ihtiyacı varsa yaparım. Aynı şekilde erkekte yapar. Şimdi parayi Ailene harcıyorsun diye beni mi boşayacak ? Burada dengeyi sen kuracaksin. Tamam Ailene yardım ediyorsun ama bizimde şu ihtiyacimiz var yardimci ol diye vicdan yapacaksın. Evi yönetme senin işin adamı da yoneteceksin. Inatlasmadan. Adamlarla inatlasilmaz. Tatlı dil hep. Iletisim zayıf olduğu için sorunları cozemiyorsun. Biraz kurnaz ve akıllı olacaksın. Emin ol senin kocan dan daha iyisi yok. Hep erkekler aynı. Şu formu baştan tara hep aynı dertler. Bunun tek çözümü sende. Onu parmağında oynat. Bunun yöntemini öğren. Kendini üzme. Düşünme. Çünkü geneli aynı.
geçmiş olsun1,5 yılı geçmiş evliliğimde boşanma sürecindeyim,
Meslektaşız, eşim ev idaresinin müşterek olduğunu söyleyen ama aynı zamanda kendisinin evin reisi olduğu için hesap soramayacağımı söyleyen bir adamdı,
Karı koca arasında ayrı gayrı olmaz diyerek elimdekini avucumdakini verdim,
Gebeliğimin son ayında kendi paramdan 100tl alıkoymak istediğimde çpk çirkin laflar işittim,
Kendisine nişanlıyken kredi çekmişliğim bile var!
Peki sonuç ne?
Sevgili aile reisi ulu reis oturan boğa kocamın pavyonlarda benim paramı çatır çatır yediğini öğrendim!
Kenarda beş kuruş para yok, hiç bitmeyen borçlar hakeza öyle...
Şu an ayrıyız, yüklü bir tazminatla kendisinden boşanıyorum inşallah.
Ha bu arada nisan ayı maaşımın yarısı hala hesabımda :) istediğimi alabilirim birikim de yapabilirim, sırtımdaki kamburu silkeleyip attım.
Ben her seferinde başa sarar konuşur adam ederim diyorsanız kolay gelsin size ama adamın zihniyeti bozuk emin olun bu cinslerden bi mok olmaz.
Evet benimle birlikte çok şükürgeçmiş olsun
peki bebeğiniz o sizinle değil mi ?
Nereden başlayacağımı bilemiyorum.Simdi tenefus arasında gözlerim dolu olarak yazıyorum.Öğretmenim eşimle 7 yıldır beraberiz 4 yıldır evliyiz.bu 4 sene bana bir ömür gibi geçti.28 yaşındayım ama yolun sonunda gibiyim.Zor sartlarda okudum.Her şeyi çalışarak çabalamaya kazandım.Doğu görevim çıktı ülkenin bir ucuna yıllarca öğrencilerime ışık unut oldum.Eşimle de orada tanıştık.ikimizde eğitimli insanlarız.3 yıl birbirimizi güya tanıdık.Ama ben hiç bir şeyi tanımamışim şu anda fark ediyorum.Evlenmeye karar verdik .Her şey bundan sonra başladı.Ailesi hiçbir yarım etmedi.Benimde kesinlikle hiç bir beklentim olmadı.ama yıllarca onların borçlarını ödedik.Eşim sürekli ailesine kredi çekti bende evi geçirirdim.Ama hep anlayışlı oldum benim ailem de zor durumda olsa ne yapardım dedim.Hem okulda çalış hem evde.eşimin daha bir bardağı kaldırmış ligi yoktur.evet beni sevdi mi sevdi.o kadar.ailesi beni resmen satılacak inek gibi gördü.tartismalarimizda kesinlikle alttan almaz günlerce kuş kalabilir di.sonra kızımız oldu.kızına karşı iyi bir baba çok sevkatli ama iyi bir değil sinirlenince gözü görmez.Benim yaptığım fedakarlıklar yıllarca çektiğim asla umrunda olmaz.Ailesi biziráat maddi manevi batırdı ama onlara karşı en ufak söz koca bir tartışma ve günler süren kuşluk.benim ailem ise sürekli maddi ve manevi yarım eder.annem iki yıldır kızımıza bakar bir teşekkür yok.inanın hiçbir beklentim yok ailesinden yanlış anlamayın.ama her tartışmada benim susup Altan almam gerekiyor neden ben kadınım.ev işlerini tek yapmam lazım ben kadınım.ama evi ben geç indirip faturalar onun harçlığı bende.neden o ailesine yardım eder.hep aynı bahane ne yapayım.siz söyleyin ben ne yapayım.boşa geçen yıllarımızı yanayım.kaç yıllık öğretmenim kenarda kuruş yok.kızım hastalandı hastaneye götürecek parayı bulamadım.ve umrunda değil boşandıktan kapı orda diyor.çünkü ondan var geçemeyeceğim kızımı babasız bırakmayacağima inanıyor.ama çok düşündüm bir sonumuz yok ve dava açmaya karar verdim.sizlerden fikir istiyorum .şu konuya da açıklık getireyim.ailesinin borçları tamamen keyfi babasının gazino borçları kardeşinin tatil borçları kredi kartları vs.lütfen bana yardımcı olun.öğrencilerim bana bakıyor ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.yazım hataları için özür dilerim telefondan yazıyorum
diği için bu sonu yaşıyoruz BOŞANIYORUZ!! Allah bunları ıslah etsin hayatımızı yakıyorlar.. hakkında hayırlısı olsun az buz emek vermmemişsin.. boşanmakta kötü ama sen bilirsin biraz sıkıntı çekip düzelebilirsin çünkü insan gerçekten derin bir boşluğa düşüyor...Tabiki konuştum arkadaşım ama hep bu son olacak cevabı aldım.vicdanen rahatsız oldum ama son olmadı.hiçbir zor günümüzde ailesi yanımızda olmadı manevi anlam da.aslında sorun maddi de değil para her zaman kazanılır.ama benim yaptığım fedakarlıklar göze gelmedi.hepsi benim görevim sayıldı.kadınım ev işi bende kadınım çocuk
Bende artık öyle düşünüyorum.benim ağlamasın hiç bir önemi yokmus
aklima ne geldi belki is ciddiyete binince akli basina gelir eyer gelirse akli basina belli sartlar sunun maas kartina el koyun evin butcesini siz yonetin.Ama her tartışma da ben erkeğim bu evim lideri benim. Ya ben kimim.Erkeğim diyor ama sabahları ben para veriyorum.hiç sonunu düşünmez nasıl olsa ben çocuk bulurum bende para vardık yoksa da benim ailem gonderir