Evliliğe alışmak mı anlam arayışı mı gurbet mi

sena015551

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2025
10
3
1
26
Merhaba sevgili dostlar.
Ben 26 yaşında bir kadınım. Yaşadığım şehirden ilk kez ailemle beraber 2017 yılında taşındık. Üniversiteyi de taşındığımız şehirde okudum. Üniversitenin ikinci yılında ilk dönem her şey yolunda giderken bir anda anksiyete krizi geçirdim. Aklıma olur olmadık şeyler geliyordu ve kendimi kaybetmiş gibiydim. Nefes alamıyor yatamıyor yemek yiyemiyordum. Anlam veremedigim şekilde her şey çok ağır gelmeye başlamıştı. Annem babam yanımdaydı. Arkadaşlarim okul ortamım güzeldi. Ama bir anda bir şey olmuştu. Doktora gittim. Antidepresan kullanmaya başladım. 2019 senesiydi. Eskiden yaşadığımız şehire de devamlı gidip geldik. Ama orada da iyi olamiyordum. Sonra bir şekilde bu süreç geçti nasıl olduğunu bile hatırlamıyorum. Yine eskisi gibi oldum ve pandemi süreci başladı. Biz de tüm ailemle eskiden yaşadığımız şehire donduk. Her şey yolundaydı ama haziran temmuz gibi ben aniden bir şekilde bir gece yine aynı şeyleri yaşadım. Hocalara da gittim doktora da. Bir şeyler yaptım ve terapiye de basladim. Yine ilaca başladım. 30mg olarak kullandım. Bir şekilde kısa sürede toparladım. Ama o süreçte ne çektiğimi bir ben biliyorum. Yaşayanlar bilir. Sanki yanımdaki kimse iyi gelmiyordu ama şimdi bakınca belki de geliyormuş diyorum. Şimdi 2025 senesindeyiz. 2 senedir birlikte olduğum kişiyle evlendik. Başka bir şehire taşındık. Ailemden arkadaşlarimdan uzağım. Yaşadığımız şehirde sadece eşimin abisi yaşıyor. Bize çok yakın oturuyor. Eşini de iki küçük çocuğunu da çok seviyorum. Her neyse. Biz evlendik ve ben hiç sorun yaşayacağımı düşünmüyordum. Bu sürede ilacı da 1 senedir bırakma asamasindaydim. En son evlenmeden 2-3 ay önce ilacı 10 mga kadar düşurdum ve gayet iyiydim. Düğün oldu bir hafta geçti ve bir sabah ailemi çok özlediğimi hissettim ağlamaya başladım. Ama normal değildi. Anksiyetem yıllar yıllar sonra geri gelmişti. Ne yapacağımı bilemedim. Tekrar doktora gittim ilacı yükselttim. Yine hocaya da gittim ama insanın kendi dualarıyla kötülükten korunacagina inanırım daha çok. Hocanın dediklerine çok da inanmadım yani. Ama yine de bir caba. Sonra eşimle ailemin yanına gittik 2 günlüğüne ama orada da iyi değildim. Bu kez doktorum hem anksiyete hem depresyon yaşadığımı söyledi ama ben bir türlü anlam veremedim. Sürekli girip buradaki yazıları okudum insanlar ne yaşamış diye kendiminkine benzer bir şeyler okumak için. En sonunda ben de yazmak istedim. 1.5 aydır evliyiz ve eşimi severek evlendim. Şimdiyse bu durumdan dolayı mı bilmiyorum eşimi sevip sevmediğimi bile sorgulamaya başladım. Her şeyi sorgulamaya başladım. Bu konuda bunları yaşayan varsa paylaşabilir mi? Bu süreç evlilikle mi ilgili yoksa anksiyete ve depresyondan mı böyle oldum bilmiyorum. Bu arada ev işleri vs hiç ağır gelmez bana evde de ben yapardım. Ev işlerini falan yapabiliyorum. Ama keyifli değilim. Yani hiç ben ben değilim gibi. Bu süreç geçiyor mu çünkü şuan en çok bunun geçmesini istiyorum . Eski neşeme hayat enerjime dönmek istiyorum.

Bı kere panik atak yaşadım .Tekrarlamadi tabiki önlemini aldım uzmana gittim bakış acimi düzelttim.Heosi bu kadar kolay değil bu kişiden kişiye tavra doktora yaşananlara göre değişir .Öyle eski neşe enerji sizin durumda gündelik öneriler işe yaramaz.Altinda yatan nedeni doktorunuzla bulup bu terapi olur yaşam koçu olur psikolog olur psikiyatri olur onu bilemem yoğun bir tedavi süreci gerekir ayrıca ilacı kendiniz kesmediniz umarım iyi oldum diyerek.Altinda yatan nedeni bulup iyi etmediginiz sürece ben iyileşmeye inanmıyorum.Beyinsel yaşamsal duygusal çocukluk travmalar anî kayıp şoklar yada hepsi.Bence tedavinin tam olması için bunu tetikleyen sorun bulunup onun üzerinde çalışılmalı .Yoksa kroniklesebiliyorda

İlacı kendi kendime bırakmadım doktorumla beraber azalttım. Beş senedir de bir sorunum yoktu ama işte şimdi tekrar etti ve terapide almaya başladım tekrar

Bı kere panik atak yaşadım .Tekrarlamadi tabiki önlemini aldım uzmana gittim bakış acimi düzelttim.Heosi bu kadar kolay değil bu kişiden kişiye tavra doktora yaşananlara göre değişir .Öyle eski neşe enerji sizin durumda gündelik öneriler işe yaramaz.Altinda yatan nedeni doktorunuzla bulup bu terapi olur yaşam koçu olur psikolog olur psikiyatri olur onu bilemem yoğun bir tedavi süreci gerekir ayrıca ilacı kendiniz kesmediniz umarım iyi oldum diyerek.Altinda yatan nedeni bulup iyi etmediginiz sürece ben iyileşmeye inanmıyorum.Beyinsel yaşamsal duygusal çocukluk travmalar anî kayıp şoklar yada hepsi.Bence tedavinin tam olması için bunu tetikleyen sorun bulunup onun üzerinde çalışılmalı .Yoksa kroniklesebiliyorda
Kendi kendime bırakmadım doktorumla beraber azalttık. Şimdi de hem doktor hem terapi desteği alıyorum

Yazdıklarım umarım sizi endiselendirmez elbette geçmeyecek birşey değil fakat dua dan çok beyin yapısı kimyasallarla ilgili yada travmatik kayıplar endişe korkularla ilgili olduğu söyleniyor kahve iç kitap oku müzik dinle endişelenme falan bende işe yaramadı doktora iyi bir doktora gidip onunla kısıtlı değil bol vakitre görüşmek kökten çözmek yada onunla yaşamayı öğrenip tetikliliyicileri ortadan kaldırıp atakları kontrol etmek gerek ben böyle düşünüyorum

Yazdıklarım umarım sizi endiselendirmez elbette geçmeyecek birşey değil fakat dua dan çok beyin yapısı kimyasallarla ilgili yada travmatik kayıplar endişe korkularla ilgili olduğu söyleniyor kahve iç kitap oku müzik dinle endişelenme falan bende işe yaramadı doktora iyi bir doktora gidip onunla kısıtlı değil bol vakitre görüşmek kökten çözmek yada onunla yaşamayı öğrenip tetikliliyicileri ortadan kaldırıp atakları kontrol etmek gerek ben böyle düşünüyorum
Benim şuan anlamaya çalıştığım biraz da 5 senedir yaşadığım zor deneyimlerde oldu ama böyle olmamıştım hiç. Şimdi ise tam hayatımın en güzel günleri geldi sanarken tekrar etti. Teşekkür ederim ilginiz icin

Evlilik gibi kişinin hayatını buyuk ölçüde değiştiren seyler psikolojik rahatsızlıkları tetikleyebiliyor. Bu evliliğinizin iyi yada kötü olmasından ziyade belki yani hayat düzenine uyum sürecinde olmanızdan kaynaklı tetiklenmis olabilir

Benim şuan anlamaya çalıştığım biraz da 5 senedir yaşadığım zor deneyimlerde oldu ama böyle olmamıştım hiç. Şimdi ise tam hayatımın en güzel günleri geldi sanarken tekrar etti. Teşekkür ederim ilginiz icin
İnşallah halledersiniz bana iyi olacaksınız gibi geliyor sizede nefes egzersizleri verdimi sakin ol derin derin nefes al bir şekilde iyi olmanızı dilerim

Evlilik gibi kişinin hayatını buyuk ölçüde değiştiren seyler psikolojik rahatsızlıkları tetikleyebiliyor. Bu evliliğinizin iyi yada kötü olmasından ziyade belki yani hayat düzenine uyum sürecinde olmanızdan kaynaklı tetiklenmis olabilir
Doğru. Bunu çoğu kişi söylüyor şuan ama diğer insanlara bakıyorum sanki evlenen herkes çok mutlu. Bu bakış açısı da yanlış farkındayım ama şuan ben yaşamıyorum da herkes bir şekilde hayata tutunmuş yaşıyor gibi. Bu durumlarda aklıma ister istemez kaygili düşünceler geliyor. Gerçekten eşimi seviyor muyum ya da evliliğe hazır değil miydim diye. Evlenmeden önce hiç böyle kaygılarım yoktu ve evliliğin kendisiyle ilgili de şuan hiçbir sıkıntım yok aslında. Yani kayinvalidem çok iyi. Eşim iyi. Hiç kavga etmiyoruz falan gibi

Back
X