Evliliğe dair..

matemm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
3.112
946
198
35
3 yıl süren yanlış bir birlikteliğin içindeydim..Çok zor oldu ama ayrıldım.Meğerse merhamet duygusuyla bağımlıymışım ona..son 1 yıl olmayacağını bile bile devam ettim üstelik..Sinirlendiğinde hakaret edip ona buna küfredip sonra pişman oluyordu.Benimde bu kötü huyum var kabul et diyor düşünün..Yarın öbür gün o sinir halinde dayak yemeyeceğim ne malum?Ne değişir artık?arkadaş kalalım demişti son bi umut.ama olmayacağını söyledim.
Ben bu geçen sürede evlilik görüşmesi yapmak isteyenlere asla olumlu bakmadım.onunla olmayacağını bildiğim halde sanki başkasıyla konuşsam ona ihanet olacakmış gibi hissederdim..Şimdi imkansız dediğim şey gerçek oldu sanki biri kalbimden ben bilmeden onu silip atmış.her küfründe..her bağırmasında soğumuşum ondan.ve birgün..Unutmak zorunda olduğumu anladığım an.sanırım başardım.
Birgün bana ''- şimdi benimle görüşmeseydin belkide evlenmiştin çocuğun olmuştu.o kadar kişiyi reddettin.aslında haklısın benden adam olmaz'' deyişini unutmuyorum.
İşin kötü tarafı ise yaşım 27 olmak üzere. .çevremden evlilik baskısı var.annem herkese hayır dememden şüpheli.soğuk ve mesafelidir annem ona hiçbirşeyimi anlatmam..
Yeni bir insanı tanımaya mecalim yok.bi yandanda yaşın geçiyor bak diye imada bulunanlara kızıyorum.
Görücü usulünü çok saçma bulurdum eskiden..Yoksa sonunda insan buna mecburmu kalıyor? Hiç tanımadığın insanla ne konuşursun ne anlatırsın..gidip o masada sözleşme şartlarını konuşur gibimi oluyor..Benim durumumu yaşayanlar varmı aranızda?evlenen arkadaşların imalı bakışlarla darısı başına saçmalığındanda bıktım ayrıca.Kimse kimsenin iç yüzünü neler yaşadığını bilmiyor..
Sizce benim biriyle görücü usulü tanışmam mantıklımı?yoksa zamanamı bırakmalıyım..

evlilik cok zor...bence onunuze bakin hic ummadiginiz anda buluyosunuz esinizi. Mesela benim esim benden kac yas buyuk ama tesaduf bu ya, arkadasini ziyarete gelmis ben okurken tanismistik kampuse gelmisti simdi evliyiz.
Ama artik uygun adaylara bakip hayirlisi diyerek bu yola bas koyma zamanidir bence..

O eskiyi silip atıyorsun kendine tertemiz bir sayfa açıyorsun.sonra seni beğenen birilerine şans veriyorsun kim bilir belki de hayatının aşkı içlerinden biridir kaçarak bir yere varamazsın hayırlı kismetlerin olur inşallah

Canım en dogrusunu yapmıssın cocuklarına baba olarak secebilecegin bi model değil..
Evlilik cok farklı gercekten.dört duvar içine girmeden anlayamıyorsun.esim sesini azıcık bile yukselte cok kırılıyorum gözlerim doluyor.cunku evlilikte her acıdan cok fedakarlık yapıyosun.artı karsında sevdiğin adam var..boyle herhangi biriymişsin gibi sana agzına geldiği gibi konusursa emin ol sevgili olduğun donemlerden cook daha fazla uzulursun kaldıramazsın
Yaşında genç daha takılma soylenenlere.çalış kurslara falan git cevreni genişlet hayırlı gönlüne yatan bi kısmet cıkacaktır elbet.
Bekar kızlara tavsiyem bol bol hayırlı es için dua edin.emin olun Rabbim umdugunuzdan çok daha iyisini karsınıza cıkaracak

27 yaş o kadar da geç değil yani. Gözünüzde buyutmeyin. Evlenmek için evlenilmez. Gorusmeyin demiyorum. Onda bi sakinca yok da hadi artık evlenmem lazım moduna da girmeyin yani.

Acele etme zamana bırak bence.. Su akar yolunu bulur.

İyi dilekleriniz için sağolun...Ben bile bile kendime yazık etmişim meğer.Evlilik kararı gerçekten çok önemli..Dua etmek şifa oluyor insana.Anlaşabileceğim insanla olmayacaksa evlenmemek daha hayırlıdır belkide.

zamana bırak yaşın daha genç,
yağmurdan kaçayım derken doluya tutulma

bence hiçbir zaman hiçbir şey için geç değil
çevrenizdeki baskılara hiç aldırmayın, aman ne derlerse desinler
evlenen arkadaşlarınız!da kendisine baksın bi zahmet
benim arkadaşlarım! (ne kadar arkadaşlarsa artık) da evlendikten sonra, eşimle ilişkimiz uzun sürdüğü ve o zamanlar henüz evlenmeyi düşünmediğimiz için bana "evliliğe ikna edemiyor musun" falan demişlerdi, sanki illa kadın tarafı istermiş de erkek tarafı istemezmiş gibi
ikinci çocuğumu 36 yaşımda doğurdum, hiç de geç doğurmuşum gibi hissetmiyorum, gayet mutluyum

insanın kısmetini nerede bulacağı belli olmaz
görücü usulü tanışmanızda da hiçbir mahsur yok bence
nasıl tanışırsanız tanışın
yeter ki kalbiniz pır pır etsin, önemli olan o

fakat evlilikte aşk bitiyor, sevgi saygı....olayına ben pek katılmıyorum
bu yüzden sadece mantığınıza uyan, evliliğe uygun adaylara değil de
hem kalbinize hem mantığınıza hitap edenlere şans verin bence

Suan bende senin durumundayim nisanlimdan ayrıldım 5 ay oldu yaşım 25 etrafında görücüye usulü ile görüşmek isteyen kişiler oluyor ben yok dedikçe akrabalar tarafından çok fazla baskı görüyorum bak bu gidişle evde kalacaksın diye sürekli bunu hatırlatmalar canımı o kadar sıkıyor ki

Görücü usulüylede tanismak direk evlenecegin anlamina gelmez o kisiyede bir zaman ayirip tanirsin,, biraz kendine zaman ver evlilik acele ise gelmez bir ömrüne mal olucak birsey kafani toparla biz hemen evlendikte ne oldu simdiki aklim olsa 30 yasima kadar beklerdim

Kızlar tam evlenecek yaşlarınız.Görücü gelecek yaşlar.Sonra o yaşları ve getirdiklerini mumla ararsınız.Görücüye hayır demeyin görüşün.Belki seveceğiniz insan çıkar.Görüp ertesi gün evşlenecek değilsiniz.Görücü diye niyet eder bir bakmışsınız birgün birini sevmiş sevilmişsiniz.Aman ha yazık etmeyin bu altın çağlarınızı:)

Bu görücü usulü olayı çok yanlış anlaşılıyor.Sizde aynı yerde takılmışsınız.Bu dönemin görücü usulü kavramı artık sadece tanıştırmaktan ibaret.Yani ilk buluşulduğu gibi evlilikten beklentin ne diye sormaya bunları konuşmaya gerek yok.Büyüklerin aracı olduğu biriyle tanışıcaksınız beğenip beğenmediğinize yine siz karar vericeksiniz sohbetini tipini işini.Sonrada görüşüp görüşmemeye karar vericeksiniz.Hoşunuza giderse ''tamam evlenicem'' değil ''tamam görüşücem'' diceksiniz.Ve artık büyüklerden bağımsız olarak siz görüşüceksiniz buluşucaksınız geziceksiniz herneyse.Büyüklerin araya girdiği kişiler zaten artık evlenmeyi düşünen kişilerdir.Acaba evlenmeyi düşünüyormu diye düşünmeden görüştüğünüz biri olucak sadece.Bu kadar.Görücü usulünü gereksiz yere yadırgıyorsunuz o yüzden.O bir evlenip evlenmeme kararı değil, o bir görüşüp görüşmeme kararı.Hepsi bukadar. Neden soğuk geliyorki.Belkide çok hoşunuza gidicek biriyle tanışıcaksınız.Kimse sizden tamam beğendiyse gelip yarın isteriz gibi bişey beklemicek zaten.Bekleyen olursada yo ben tanışmak istedim bi süre görüşp kendim tanıcam dersiniz olur biter.

Öncelikle sizi kararınız için tebrik ediyorum Birincisi yaşınız geç değil aksine bana göre erken :) Ben 30umda evlendim. İkincisi görücü usulü dediğiniz eskisi gibi değil ki artık. Oturur konuşursunuz, biraz beğenirseniz tekrar buluşursunuz ta ki aklınıza yatana kadar. Acele ettiren olacak olursa görüşmezsiniz olur biter. Aşksız, duygusuz evlilik demek değil ki bu. Aksine ailelerin onay verdiği, birbiri için olumlu düşündüğü için +1 başlarsınız bu sürece. Acele etmeyin ama tanışıp görüşmekten zarar gelmez.

Zaman her şeyin ilacıdır. Bir gün gelecek iyi ki böyle olmuş diyeceksin.
Görücü usulü veya başka şekilde sevmediğin biri ile evlenme.
Bende eşim ile görücü usulü ile tanıştım. Sevdik bir yıl içinde evlendik.
Eşimden önce görücü usulü 8-10 kişi ile görüştüm.
Hatta birine ısınmadığım halde kendimi zorladım. Yaşım geldi diye.
Adamın ailesi evlenelim diye baskı yaptı. Adam ana kuzusunun, kendi başına karar alamayan biri idi.
Bir örnek vereyim ailece misafirliğe gittik baskı kıyamet bizi dışarı çay içmeye gönderdiler.
Dışarı çıkarken annesi adama harçlık veriyordu.
En son ben bu adamı iki ayda tava ile döverim dedim. Bıraktım.
Ben bunu niye anlattım onuda bilmiyorum...

32'de evlendim hiç de niyetim yokken.Çocuğum da yok,lazımsa olur belki,Bu evlilik denen şeyin yaşı neye göre erken kime göre geç bi bilsem.Üreme için bahsettikleri zaman kavramı.60'ında doğurmuş kadını gördükten sonra da kimse kimseye hikaye anlatmasın.
Bu hayatı sen yaşıyorsun senin ne istediğin önemli,millet istiyor diye evlenilmez.
Eğer ki kısmetin görücüden çıkacaksa zaten engel olamazsın ama bi görüşeyim mantığıyla da yaklaşma kimseye eğer istemiyorsan.

Tava ,iyi seçim

şunu bilir şunu soylerim katı kurallarımız oluyo uzun soluklu ilişkilerimiz bitince... ama bittikten sonra ondan başka dunyaların olduğunu keşfediyoruz zaman herşeyin ilacı ama uzun bir zaman verme kendine yeni bişeylerle ilgilen buarada gelen taliplerle bir görüş görüşmekten bişi olmaz evleneceksin die bişi yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…