Evliliğe kısa süre kalması ve kafa karışıklığı

elmatarcin123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2015
67
7
33
evliliğime çok az kalmasına rağmen nişanlımın bazı davranışları ve nişanlılık döneminde yaşadığım sıkıntılar kafamı karıştırıyor sürekli endişe halindeyim .nişanlılık döneminde yaşadığım sorunları duygularımı ön plana alıp yola devam etme yönünde kullandım fakat şimdi doğru yapıp yapmadığım noktasında epey endişeliyim.nişanlılık döneminde herkesçe yaşanan şeyleri yaşadım az çok. Evliliğine kısa süre kalıp aklı karışan ve buna rağmen evlenip endişelerim boşaymış diyen var mı? Nişanlılık dönemindeki sorunlar ise genel itibariyle k.valide tavrı ve nişanlımın bu tavır karşısındaki tutumu .Yaşadığım pek çok sorun sonrasında herkes seni mutlu edemiyor daha iyisine layıksın gibi sözler duydum ama ben nişanlımı seviyordum ve beraber anlaşabileceğimizi düşündüm.aslında sorunu özetlersek nişanlım ailesinin düşünceleriyle fikir değiştirebiliyor bunu hissettim bu konuda çok endişeliyim .oysa ben ailemin düşüncesi farklı olduğu halde karşılarına çıktım derdimi anlattım üzülmemem için nasıl istiyorsan dediler .ben bu durumun dahi nişanlım ve ailesi tarafında değer gördüğünü düşünmüyorum.ne yapsam bilemiyorum.nişanlılık dönemindeki endişeyi ne kadar önemsemek gerekiyor bunun sınırı nedir yardım edin lütfen

Nasıl mesela örnek ver ..
ailesiyle nasıl fikri değişiyor?
Yaşlarınız kaç?

evliliğime çok az kalmasına rağmen nişanlımın bazı davranışları ve nişanlılık döneminde yaşadığım sıkıntılar kafamı karıştırıyor sürekli endişe halindeyim .nişanlılık döneminde yaşadığım sorunları duygularımı ön plana alıp yola devam etme yönünde kullandım fakat şimdi doğru yapıp yapmadığım noktasında epey endişeliyim.nişanlılık döneminde herkesçe yaşanan şeyleri yaşadım az çok. Evliliğine kısa süre kalıp aklı karışan ve buna rağmen evlenip endişelerim boşaymış diyen var mı? Nişanlılık dönemindeki sorunlar ise genel itibariyle k.valide tavrı ve nişanlımın bu tavır karşısındaki tutumu .Yaşadığım pek çok sorun sonrasında herkes seni mutlu edemiyor daha iyisine layıksın gibi sözler duydum ama ben nişanlımı seviyordum ve beraber anlaşabileceğimizi düşündüm.aslında sorunu özetlersek nişanlım ailesinin düşünceleriyle fikir değiştirebiliyor bunu hissettim bu konuda çok endişeliyim .oysa ben ailemin düşüncesi farklı olduğu halde karşılarına çıktım derdimi anlattım üzülmemem için nasıl istiyorsan dediler .ben bu durumun dahi nişanlım ve ailesi tarafında değer gördüğünü düşünmüyorum.ne yapsam bilemiyorum.nişanlılık dönemindeki endişeyi ne kadar önemsemek gerekiyor bunun sınırı nedir yardım edin lütfen

HErrrrrrrrrşey kısmet kader ve yazı..
benim bir arkadaşımın davetiylerini 3 arkadaş zarflıyorduk, evlenecek olan çok üzgündü, dedi ki biliyroum bu benim için doğru insan değil bunu hissediyorum ama dönemem dedi. gruptaki evli-mutsuz olanı , vazgeç olsun dedi, çabuk vazgeç , o da dönemedi tabi evlendi ve 5 sene sonra ayrıldı...
yani gene yazılan oldu aslına bakarsan
bilmiyorum seninkiyle pek alakasız bir örnek oldu ama.
olacak olanın önüne geçilemiyor ama gene de kafandakileri biraz netleştirmek için nişanlına biraz çıtlansan derim

Merak etme eğer hayırsızsa son dakka bile bitebilir, dua edelim inşaallah hakkında en hayırlısını Allah kalbine ilham etsin

Belki de her insan da az çok endişe oluyordur

Allah razi olsun, insani cok zorlayan biseymis gercekten bir yandan hazirlik yapmak zorunda olmak bir yandan emin olunamayan noktalar ,duygular ...karar vermeden once cok dusunen biriyimdir ama evlilik surecinde oyle olamiyormus biseyler yasarken tecrube ediliyormus ve ne kadar sabir dense de henuz nisanli olmama ragmen evlilige toz pembe bakamaz oldum kendime acir oldum , neden devam ediyorsun derseniz hep hayatimda guzel duygulari yasadigim ilk kisiyle evlenmek istedim duamin tevekkulu niyetine yasadiklarima ragmen israrci oldum.evlilik surecinde de pek cok karari kendim aldim buyuklerim nasil istersen dediler .ailemden ve yakinimdan nisanlimi tanimak icin kimse caba sarfetmedi kendim tanimaya calistim her yaptigi hareket en guzeldi bana gore ama ne zaman birilerine anlatsam bana yapilmis olanlar cok tuhaf ve hos karsilanmadi degersiz goruldugum soylendi.bir sure sonra kimseye bisey anlatmadim cunku kafam cok karisiyodu sineye cektim.simdi benim de davetiyelerim basiliyor icimdeki o burukluk haline ragmen kendi evimi kurmaya calisiyorum ,isterdim ki o hevesim kirilmamis olsun ama nasibim buymus diyorum duaya siginiyorum,duacinizim,dualarinizi beklerim insallah

güzelim sorunu tam olarak bidaha anlatsana söyle etraflica

ama sunu diyebilirim ki evlilik öncesi stresi insani yiyo bitiriyo.
hem gelin ve damadi hemde aileleri. ama bence özellikle biz gelinler cok yipraniyoruz.
stresden olabilir
ve insan ne kadar hazir oldugunu düsünse bile
yepyeni bi hayat. cok degisik. sorumluluk... bunlarda bizleri korkutuyo.
ne korkutacak ben sorumlugumu bilirim diyenler bile icten ice korkular yasiyor.
belki bundan dolayidir
ammma sunu söylemedende gecemicem
cevren yakinlarin bazen senin görmediklrini görebiliyolar.seni iyi taniyan insanlarin dediklerine biraz kulak as...
biz kizlar aoptal asik oluyoruz gözümüz görmüyo bagzi cidddi hatalari saygisizliklari.

iste cevabimi netlestirmek icin sana etraflica anlat dedim....

Nisanlimi tanimam konusunda yardimci olacak kisi yoktu tek basima tanimaya calistim kendisini .ailesinin iyi niyetli insanlar olduguna inaniyorum ama tatsiz durumlarin yasanmasina sebep olundu cok mudahil olundu dusunun ki nisanlimin haberi dahi olmadan nisan atildi onun buyukleri tarafindan cunku tam da o gun nisanlimla ayrilcaktim ama tekrar konusmak uzere kapattik mevzuyu. o gun ama bitirildi ailesi tarafindan sen degil biz bitiriyoruza getirildi .oysa nisan atacak duruma da kendileri getirdi.nisanlim tanidigim kadariyla iyi bi insan ama etrafimdaki nisanlilara bakiyorum ayni zamanda iyi birer sevgili gibiler biz o konuda iyi olamadik bundan hem sikayetci hem de menmunum aslinda. nisanlimla bir yerlere gitmeyiz hediye hic almadi diyemem ama mesela 6ay oldu ve cicek almisligi yoktur ne biliyim insan imreniyor iste yasamak istiyor o duygulari neyse iyi sevgiliden ziyade iyi es olmasi daha onemli dedim ve oyle degerlendirdim esimde bulunmamasini isttedigim 2 ozellik mevcut suan nisanlimda bunlar konusunda emek veririm ama evlenince degisiklik olmamasi beni uzer ne yapacagimi bilmiyorum ,nisanlimi seviyorum bunlar gozume gorunmuyor ama buyukler tarafindan tanistirildik mantikla yola ciktik ,ben nisanlima bazi sorulari sormayi dahi luzumsuz gordum aliskanliklar gibi mesela.
nisanlim sinirlenince kendisini taniyamiyorum cok kirici oluyor aklima olumsuz yonler de olumlu yonler de geliyor hepimizin kusuru var elbet.yakinlarim ve ailesinin bazi davranislari ailem ve yakinlarim tarafindan farkli yorumlandi ben de acaba niyetleri ne diye kestiremedim bir turlu .velhasil kelam nisanlilik doneminde endiseler sorumluluklar... bazi masum duygulari alip goturdu gibi nasip diyorum bir yanim sukrediyor bir yanim ne yapmasi gerektigini bilmiyor , hakkimizda hayirlisi diyorum insallah

X