Evliliğe uygun değil miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece konu basligina ithafen; nice evlilige asla uygun olmayan insanlar evleniyor hemde kac kez
Senin kendini bu kadar darlaman haksizlik 🥲

Okuduğunuzu anladığınızdan şüpheliyim gerçekten. Ben gitmedim diye neden ailesinden kopsun? Kendisi istediği kadar görüşsün diyorum ya zaten?
Evladının evine de gelemeyecek, maddi anlamda sıkışınca destek göremeyecek.
Bunlar normal mi?
Senelerce o aile çocuğunu meslek sahibi etmek için ne kadar para harcadı destek oldu haberiniz var mı?
Çocuk gibi ben öyle istiyorum diye direteceksiniz ayrılacaksınız işte.
Kimse evladını ağaçtan toplamıyor. Senelerce emek verdiği evladını da öyle el kızı istedi diye bir günde bırakmaz.
Hayal kurmayın istediğiniz şey olacak şey değil

Ben zaten evlilik fikrine çok yakın değildim ama sevgilim istedikçe sevdiğim insanla birlikte bi hayatı, evi paylaşmak fikri bana da sıcak geldi. Yanında gelecek şeylere sıcak bakamıyorum sadece
O bir paket işte😁
O zaman evlenmeyeceksiniz beraber yaşayacaksınız.
Evlilik bir anlaşmadır. Anlaşmaya imza atarsın. Yada sandığınız gibi toz pembe bir şey değil. Evlilik sorumluluk demek.

Evladının evine de gelemeyecek, maddi anlamda sıkışınca destek göremeyecek.
Bunlar normal mi?
Senelerce o aile çocuğunu meslek sahibi etmek için ne kadar para harcadı destek oldu haberiniz var mı?
Çocuk gibi ben öyle istiyorum diye direteceksiniz ayrılacaksınız işte.
Kimse evladını ağaçtan toplamıyor. Senelerce emek verdiği evladını da öyle el kızı istedi diye bir günde bırakmaz.
Hayal kurmayın istediğiniz şey olacak şey değil
Maddi destek acil bi durumsa, sağlıkla ilgiliyse olabilir ancak. Çalışıp çalışıp kimseye bakmayacağım tabii ki de. Ben de beklemem kimse de benden bekleyemez

Ben zaten evlilik fikrine çok yakın değildim ama sevgilim istedikçe sevdiğim insanla birlikte bi hayatı, evi paylaşmak fikri bana da sıcak geldi. Yanında gelecek şeylere sıcak bakamıyorum sadece
o halde evliliğe uygun değilsiniz demektir.
insanlar tek sebep bu olmasa da içgüdüsel olarak sevdikleri ve anlaştıkları insanla çoğalmak için evlenirler. bu çoğalma arzusu aile kalabalıklaşması ve üreme şeklinde gelişebilir. siz bunların hiçbirini istemiyorsunuz.
siz sadece imzayı atıp gezip tozalım diyorsunuz ama böyle birşey değil ve sorun oluyor.
eşim de sizin gibi sevmez ama ben kendimi tanıdıkça sevdiğimi farkettim. eskiden de biliyordum ama tolere edilecek seviyede sanıyordum. zamanla ailemle istediğim gibi görüşememek benim için sorun oldu. tavrı zoruma gitmeye başladı mesela..
bu tek başına boşanma sebebi olmasa da huzursuzluk sebebi

Herkese merhaba uzun süreli bir ilişkim var evlilik olabilir ileride. Fakat benim evlilik konusuyla ilgili en canımı sıkan şeylerden biri eşimin ailesiyle görüşme durumları. Ben yapı olarak İç içe olmaktan hazeden biri değilim,kendi akrabalarımla da iletişimim yok. Telefonu açmadığımda, gitmediğimde vs kimse sorgulamaz mesela öyle kabul edildim. Sitem edilse de dert etmem. Sevgilimin aile ilişkileri ise bana göre daha çok var ve bu benim şimdiden ruhumu sıkıyor. Geçenlerde bayram ziyaretlerinden konu açıldı ben de eğer yıl içinde tek tatil ve baş başa kalma fırsatımız bayramlar olacaksa ben aile ziyareti değil seninle bir şeyler yapmak isterim zaten hiç hoşlanmıyorum bu muhabbetlerden biliyorsun dedim .benim ailemle de istersen hiç görüşme benim için sorun yok kendin ailenle ne zaman istersen görüş ama ben her zaman eşlik edemem dedim. Bayramda ailelere gidilir öyle şeymi olur falan dedi. Normal zamanlarda sık görüşmek ben de zaten istemem (meçhul) ama bayramda senin ailenle de vakit geçirmek isterim, kendi aileme de gitmek isterim ailem kardeşlerim onların eşleri olursa çocuklar yeğenler sen ben vs kalabalık bir bayram kahvaltısı yapmak istiyorum önem veriyorum bunlara dedi. Normalde sık görüşmeyiz diyor ama mesela her haftasonu yengesiyle abisi onlara geliyor mesela.yani gitme gelme alışkanlıkları gayet de var. Benim bunları düşündükçe içim sıkılıyor alakam olmayan kaç yaşından sonra tanıştığım insanlarla düzenli olarak biraraya gelmek zamanımın bir kısmını onlara vermek fikri bana çok korkunç geliyor.en son en azından bir tatilde biz birlikte bir şeyler yaparız dedim ona tamam der gibi oldu ama bu onun bana göre daha geleneksel biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor.onu çok seviyorum ayrılmak da istemem ama mantıklı düşününce de bu konuların aramızda ileride sorun olabileceğini düşünüyorum. Sadece bunlarla da sınırlı kalmayabilir ben maddi manevi her açıdan eş ailesinden uzak durmak istiyorum yani yok gibi olsunlar istiyorum. Sanırım hayal aleminde yaşıyorum ben direkt evliliğe mi uygun değilim yoksa benim gibi düşünen erkekler de var mıdır?
Türkiye'de zor, sanırım çok fazla yabancı dizi izliyorsunuz :)

Maddi destek acil bi durumsa, sağlıkla ilgiliyse olabilir ancak. Çalışıp çalışıp kimseye bakmayacağım tabii ki de. Ben de beklemem kimse de benden bekleyemez
Hayat öyle bir şey değil işte😂
Gün gelir sizinde desteğe ihtiyacınız olabilir.
Aileden destek beklemeyeceğinizden bu kadar kesin emin olamazsınız.
Daha büyümemişsiniz siz, olaya çok pembe bir tabloyla bakıyorsunuz.

o halde evliliğe uygun değilsiniz demektir.
insanlar tek sebep bu olmasa da içgüdüsel olarak sevdikleri ve anlaştıkları insanla çoğalmak için evlenirler. bu çoğalma arzusu aile kalabalıklaşması ve üreme şeklinde gelişebilir. siz bunların hiçbirini istemiyorsunuz.
siz sadece imzayı atıp gezip tozalım diyorsunuz ama böyle birşey değil ve sorun oluyor.
eşim de sizin gibi sevmez ama ben kendimi tanıdıkça sevdiğimi farkettim. eskiden de biliyordum ama tolere edilecek seviyede sanıyordum. zamanla ailemle istediğim gibi görüşememek benim için sorun oldu. tavrı zoruma gitmeye başladı mesela..
bu tek başına boşanma sebebi olmasa da huzursuzluk sebebi
İnsanlar tek tip değildir, çocuk istememek de istemek kadar normaldir kaldı ki konum bu hiç değildi zaten. Diğer dedikleriniz doğru olabilir ben de zaten o yüzden sorguluyorum ya acaba ben mi evliliğe uygun değilim diye.

Çocuk istemediğimi biliyor zaten. Aile konusunda da kendi ailesiyle görüşsün beni katmasın yeter , yukarıda da biri yazmış evde 2 den fazla kişi olunca bile bunalıma giren biriyim ben. Zaten benim gibi biri o kalabalıklardan zevk de almayacak sıkılıp onun da tadını kaçıracak
Bunu bir laf sokma veya ironi olarak söylemiyorum ama bu kadar insan rahatsizi bir bireyseniz evlenmemek sizin açınızdan da partner açısından da daha doğru . Kadın olsun erkek olsun eşi bir yere yalnız yollamayida uygun bulmuyorum aşırı zorunlu haller dışında. Madem tek takilacagim eşim gelmeyecek ne diye evlendim ?

Bence çocuk ve ailesini istemediğinizi çok net ve çok açık bir şekilde konuşun yoksa başınız çok ağrır. Bana kalırsa haksızlık yapıyorsunuz ancak istemiyorsanız yapacak bir şey yok. Şu an sevgiliniz bu sorunların hepsinin ilerde çözüleceğini düşünüyordur yoksa çocuk isteyen ve aile bağları olan bir insan asosyal, çevresiz, çocuksuz, akrabasız, insansız biriyle evlenmeyi düşünmez. 'Şu an çocuk istemiyor ama ilerde ikna olmaya başlar, şu an akraba istemiyor ama ilerde benim sevdiklerim iyi insanlar, tanırsa akrabalarımı sever' diye düşünüyordur. Sevgiliniz böyle düşünerek devam ediyorsa daha çok sorun yaşarsınız hatta boşanma sebebi bu anlaşmazlıklar.

İnsanlar tek tip değildir, çocuk istememek de istemek kadar normaldir kaldı ki konum bu hiç değildi zaten. Diğer dedikleriniz doğru olabilir ben de zaten o yüzden sorguluyorum ya acaba ben mi evliliğe uygun değilim diye.
herkes çocuk istemek zorunda değil ama belliki partneriniz o kafada biri ve isteyecektir. mevzu bu olduğu için değil başka bir cevapta dile geldiği için yazdım bunu..
isteklerinizde bakılırsa çok evlilik kafasında değilsiniz. beraber yaşama fikri daha uygun olacaktır eğer ailenizle problem yaşamayacaksanız.

Bence çocuk ve ailesini istemediğinizi çok net ve çok açık bir şekilde konuşun yoksa başınız çok ağrır. Bana kalırsa haksızlık yapıyorsunuz ancak istemiyorsanız yapacak bir şey yok. Şu an sevgiliniz bu sorunların hepsinin ilerde çözüleceğini düşünüyordur yoksa çocuk isteyen ve aile bağları olan bir insan asosyal, çevresiz, çocuksuz, akrabasız, insansız biriyle evlenmeyi düşünmez. 'Şu an çocuk istemiyor ama ilerde ikna olmaya başlar, şu an akraba istemiyor ama ilerde benim sevdiklerim iyi insanlar, tanırsa akrabalarımı sever' diye düşünüyordur. Sevgiliniz böyle düşünerek devam ediyorsa daha çok sorun yaşarsınız hatta boşanma sebebi bu anlaşmazlıklar.
Diğer konularda öyle düşünüyor olabilir ama çocuk konusunda net olduğumu biliyor. Kendisi çocuk sahibi olma fikrine evet daha yakın ama benim istemememi kabul ediyor şu anlık

Diğer konularda öyle düşünüyor olabilir ama çocuk konusunda net olduğumu biliyor. Kendisi çocuk sahibi olma fikrine evet daha yakın ama benim istemememi kabul ediyor şu anlık
Neden adamım hayatını ipotek altına alıyorsunuz? Çocuk istemiyorsanız isteyen biriyle evlenmemelisiniz. Ona haksızlık diye. Aynı şekilde akrabalarıyla görüşmek isteyen birine engel de olamazsınız.
Sevgi bu kadar bencil bir şey değil.

Neden adamım hayatını ipotek altına alıyorsunuz? Çocuk istemiyorsanız isteyen biriyle evlenmemelisiniz. Ona haksızlık diye. Aynı şekilde akrabalarıyla görüşmek isteyen birine engel de olamazsınız.
Ay niye ipotek altına alayım ya çocuk konusunu kabul etti zaten konu o mu şimdi. Diğer konuları da konuşuyoruz işte gördüğünüz gibi kafama takıldı bi şeyler ve buraya sorma ihtiyacı hissettim.

Ay niye ipotek altına alayım ya çocuk konusunu kabul etti zaten konu o mu şimdi. Diğer konuları da konuşuyoruz işte gördüğünüz gibi kafama takıldı bi şeyler ve buraya sorma ihtiyacı hissettim.
Çocuk sahibi olmak istemiyorsanız ki bu hakkınız bunu isteyen biriyle evlenmeyeceksiniz.
evlilikte bazı konularda (çocuk gibi) iki taraf aynı görüşte olmalı yoksa olmaz, yürümez

Şu anlık. İlerde kendisi istemeye başladığında sizin de isteyeceğinizi düşünerek kabul ediyor bana kalırsa. Evet çocuk istemeyen insanlar var ancak emin olun sayısı ciddi anlamda az. Sevgiliniz ilerde sizin ailesini ve çocuk fikrini kabul edeceğinizi düşünerek devam ediyor bence. Çocuk konusu çok ciddi bir konu, aile konusundan önce bunun üstüne düşün.

Sevgilisi de kabul etmesin bunları.
Evlenince fikri değişir gibi bir düşünce de olabilir ama çocuğa sıcak bakıyorsa en önemlisi istemiyorum diyen biriyle evlilik düşünmeyecek. İnsan ilişkileri de aynı. Ben konu sahibinin arkadaş ilişkilerinde de farklı olduğunu sanmıyorum. Bunların hayatına olumsuz yansıyacağı kişi sevgilisi ve onun bunları görüp devam etmemesi gerekir ilk önce.

Benim istememi kabul ediyor " şuanlik" demişsiniz . Adam sizin isteginizi kabul etmiş bu onun kendi fikri değil ki . Şuan size rıza gosteriyor ama yarın öbür gün ben ne yaptım diyecek çevresinde çocuğu olanları görünce ozenecek içi kaynayacak ve size baskıları başlayacak . Mesela sizde böyle bir durum olmaz neden çünkü içsel olarak aile ve çocuk durumuna karsisiniz, sevgiliniz ise sadece kabulde "şuanlik" . Yarın "red" durumuna geçmesini kim engelleyebilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X