Evliliğim bitiyor...

Schaltiel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2013
461
336
123
Antalya
Merhabalar ben daha 9aylık evli bir kadınım.Eşimle öyle büyük aşkla mutlulukla evlendik ki.Hatırladıkça eski günleri hıçkırıklara boğuluyorum.evlendikten 2-3ay sonra kavgalar tartışmalar büyümeye başladı.Kayınvalidem oğluna çok düşkün hergün arar sorar davet eder.Bu da beni yıpratmaya başladı.Ben bir yuva oturtmaya çalışıyorum çünkü.Neyse eşim iyice agresif bi adama dönmeye başladı.Başlarda her tartışmada sesini yükseltirdi.Ben konuya komşuya rezil olmayalım diye susardım.Artık sinirlerim yıpranmaya başladı bende kendimi tutamaz oldum.İş kazası geçirdi.3aydır evde.tartışmaların boyutu artık üstüme yürümeye kadar geldi.Bana bir hafta önce sen bi annenin evine git demeye başladı.2gün boyunca söylendi.Git kafanı dinle sonra bana kararını ver ya boşanıcaz yada böyle devam edicez diye.Beni baba evine bıraktı 2gün sonra eğlence klubüne gitmiş.Yazdım gece klüplerini dolaşıcak kadar kendini iyi hissediyorsan ne istediğine de karar vermişsindir diye.Bana bir mesaj geldi.Ben kararımı verdim sorunsuz boşanalım.Beynimden vurulmuşa döndüm Ertesi sabahta ailesine yalan yanlış ne anlattıysa ailesi beni bile aramadı.Dün gece aradım gerçekten beni istemiyormusun diye.beni bu saatte ne arıyorsun uyuyorum kapat şu telefonu diyip yüzüme kapattı....Ki benim eşim asla ben başka yerdeyken ondan ayrıyken konuşmazdı benden.İstemiyormuş beni...Ailesinden kimse de aramadı en çok canımı acıtan bu kimse beni dinlemek istemedi.Böyle bi süreç yaşayan oldu mu çok canım yanıyor çokk

Olasılıkları yazıyorum:

1.yanılmışsın. eşin seni sevmiyor.büyük aşkla evlenen bi tek sensin.

2.eşin manyak.

Peşinde koşup kendini çok önemsemesine sebep olma. Madem istemiyor boşansın. Hakim orda avukat orda imam orda.
Katolik nikâhınız yoksa ve beyefendiye boşanmak bu kadar kolaysa boşasın. Peşinden koşmayın.

Ailesinin seni aramamasina sasirmadim. Cunku bosanma asamalarinda genelde oyle olur. Beni de kimse aramamisti.
Artik esini arama. Aradikca totosunu kaldirirsin. Kafasinda bitirdiyse daha fazla usteleme, bitti derse yapacak birsey yok. Tek tarafli olmaz cunku. Esinin gecinmeye gonlu yokmus zaten.

Tartışmalarınızın sebebi neydi ki? Ailesiyse zaten düşkün olduğunu büyük aşk yaşarken anlamadınız mı? Bence siz gözünüzü gerçeklere kapatarak evlenmişsiniz. Oğlunu her gün arayıp sorması anormal değil. Davet etmesi evet garip ama davete katılmak zorunda değilsiniz. Eşiniz bunu ayarlayabilecek olgunlukta değilmiş.

Şu an ailesini neden umursadığınızı hiç anlamadım. Sorun sizde veya onda eşiniz boşanmak istiyor sizden. Siz de her gururlu, normal insanın yapması gerektiği gibi peki beni istemeyeni ben istemem diyerek gidin alın eşyalarınızı, açın boşanma davasını da. Çocuğunuz yok nasılsa bir yıl dolunca anlaşmalı boşanırsınız

bir 3. alternatif de kafasını karıştıran başka bir kadın var.

Sizi üzmek istemiyorum ama yeni evlilere nasihat amaçlı şunları söylemek isterim;
İlk aylardan erkeği aileden koparıp, artik yeni yuvası var demek ters teper, hala ailesi ön plandadır çünkü. Sizi ailesi olarak, evinizi asıl yuvası olarak girmesi için zaman ihtiyacı oluyor erkeklerin. Kadınlar gibi hemen benimsiyemiyorlar evlerini, eşlerini...
İnanın eşimde evlendigim ilk yıl, gardropta elbiselerimin olmasini yadirgiyordu hissediyordum bunu. tv de sürekli maç açıktı, ben o evde hiç yokmuşum gibi yaşıyordu. Benimle çok az konuşur , annesiyle ablasıyla telefonda dakikalarca sohpet ederdi.
Beni sevdiğini biliyordum ama evlilige alışamadığı çok aşikardı.
Ne maçına karıştım, ne dışarı çıkmasına, ne ailesiyle sohbetine...
Beni ailesi olarak görmesi 3.yıldan itibaren başladı. Artık dışarı çıkmak istemiyor, sohbetleri benimle yapıyordu. Suan 8 yıllık evliyiz, kumanda benim elimde, ailesiyle ilgili her konuda bana danışır fikrimi alır, beni memnun etmek icin bin takla atiyor, o kadar değişti ki anlatamam.
Bunların hepsi zamanla oldu.
Sanırım siz çok boğdunuz eşinizi. Aramayın, sormayin, sadece zaman bırakın ilişkinizi. Sizi ozlemesne izin verin.
Zaman herseyin ilacı.

Hemen hemen sana benzer durumum 2.5 yıllık evlıydım, cocuk yok, bosanma surecı basladı ne o aradı, ne ben, ne de aılesı pek aradı, can çekişen Bı evlılıktı ayakta ben tutuyordum, olmayınca olmuyor ıste belkı de boylesı hayırlısı yasımız genc belkı çok guzel bir gelecek bızı beklıyor,o yuzden önune bak arkadaşım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…