• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLİLİĞİM BİTMEK ÜZERE !

siyah incim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2014
27
10
3
Balıkesir
Öncelikle herkese merhaba...

dAHA önce de paylaşmıştım bazı sıkıntılarımı burada ama o gunden bu yana duzelen hiçbişey olmadı.iki gün iyiysek 3.gün tartışıyoruz gerçekten tükendim artık.

Kızım 6 aylık oldu ve eşimle aramız doğumdan bu yana hiç eskisi gibi olmadı giderek de kötüye gidiyor.Nedense babalığa alışamadı eski hayatını sürdürüyor hala.Çocuğun her türlü sorumluluğu ben de tek yaptığı akşamdan akşama gelip sevmek.Çalıştığım için Her sabah babam geliyor kızı teslim ediyorum akşam da bizi eve bırakıyor.Bütün bu aşamalarda hiç yok,6 aydır bir kez bile doktor kontrolüne gelmedi.Maması,bezi aklınıza gelebilecek herşeyiyle sadece ben ilgileniyorum.Bazen okuyorum burada eşim bebek bakımına yardım ediyor bazen o uyutuyor diye öyle imreniyorum ki bir kez bile yardımcı olmadı bana.

Bütün yük ben de olduğu için haliyle gergin oluyorum ve sık sık kavga ediyoruz ben de aşırı tepkiler verebiliyorum bazen kabul,ama elimde değil.

Benim gibi tek başına mücadele eden var mı aranızda,yani erkekler geç mi baba oluyor yoksa ben mi çok şey bekliyorum anlamadım.

Farklı görüşlere,objektif bakış açısına ihtiyacım var dengelerimi yitirmiş durumdayım artık :((

kadınlar için annelik hamile olduğunu öğrendiği anda babalar için ise babalık çocuk doğduktan hatta baba demeyi öğrendikten sonra başlar demişti bir arkadaşım..

galiba bu söz bazıları için doğru.

Ebeveyn dedikleri sadece anneden ibaret değil esinizde sıkıntı var o bebeği tek başınıza yapmadınız siz. Yardım etmesi ilgilenmesi gerek geç baba olma dedikleri bu değil ki o_O

Boşanmak ne kadar kolay artık .
olmuyor artık diyosun 2 mahkeme sonrası özgürsün . .
peki ya ortada kalan çocuklar ? onları suçu ne ?
size belki kolay geliyor ama birisi sorduğu zaman ne diyeceğini bilememk en beteri sanırım :(
(konu sahibi yanlış anlama çektiğin sıkıntıları anlşatmışsın kii çokta haklısın ama henüz bitmiş bişey yok ortada ve düzeltebilirsin bazı şeyleri )

Bencillikten başka bişi değil bu..

Ver çocuğu içine ohh gerisine karışma..

Böyle bi dünya yok..

Başkasından yapmadınız siz o çocuğu..

Konuşmadınız mı hiç ne diyo pekii höküzzz...

Zorlasanız biraz? Denemişsinizdir belki ama madem kendi akıl edemiyor siz söyleyin. İşteyken arayın, çıkışta bez alması gerektiğini söyleyin. Ne bileyim hasta numarası yapın biraz, çocuğa geçecek diye korkuyorum mamasını sen verebilir misin deyin. Açıkça konuşmayı da deneyin. Kavga etmeden, yanında olmasını istediğinizi dile getirin. Araya iki güzel sevgi sözcüğü sıkıştırıverin. Kötü bir niyeti yoktur, gerçekten babalık psikolojine alışamamış olabilir. Evliliğinizi kurtarmak niyetindeyseniz, bence ufak tefek pembe yalanlarla, eşinizle çocuğunuzu yakınlaştırın. Baktınız olmuyor tüm bunlara rağmen, bu soğuklukta başka sebepler arayın artık.

Her adam çocuğa bakacak diye bir kaide yok aslında baktın yardım etmeyecek gibi anlaşmadan hamile kalmayacaksın bunları uzun uzun konuşmak lazım sonra hamile kalmak mantıklı ama baktın adam halen çok işin yoksa 2 çocukla uğraş , böyle olmaması için bence beklenmeli bu koca halen dışarı hayatı,gezme tozaya meraklıysa baba olmaya laik değil en iyisi çocuk olmaması yani adam fedakarlığa hazır değilse çocuk istemek ve hamile kalmak lüx'tür
adamı iyice tahlil etmek gerek baba olmayı hak ediyor mu diye ,yoksa evlilik ilişkileri bozuluyor ve asla eskisi gibi olmuyor, eşinizde ancak çocuk okula gitmeye başlayınca babalığı hissedecek

Boşanmak böyle bir durumda düşünceğiniz en son şey olmalı.
Erkekler için babalık sonradan öğrenilen bir olgu.
Annelik gibi değil.
Kimisi çok hazır oluyor.kimisi çok sonradan gelişiyor.
Biraz sizde müsade edeceksiniz biyeler yapmasına.
Yani yönlenidererek.
Ben duşa giricem mamasını yedirirmisin ?
Belim ağrıyor beraber yıkabilirmiyiz?
Ama bunları yaparken tatlı dilli olun,tüm yaptıklarınızda keyife dönüştürün.Alışacaktır.

Esinizin yaptigi tabiki coj kotu bi davranis ama bosancak kadarda degil aanliyirum wjnirleriniz iyce lacka olmus ama tek sorun buysa kknuaa kknusa duzeltirsiniz onun kendikiginden yapmasini beklemyin akik edemez askim cocugu uyutrmusun iste su isim var yada mamsini senden yemek istiyo babasi gibi tesvik edici cumleleer kullanin.benim esim 2 cocuk babasi oldugu halde bile bi cok seyi siylememle yapiyor.ha soylediginiz halde yyapmammakta diretiyosa orasina bisey diyemem.

hıc konustunuz mu,yani bu sekıl senı cekemem.varlıgınla yoklugun arasında bı bağ yok.boşanırım gıbılerınden tehdıt ettınız mı??

bence o baba falan degıl.olamaz da...

Erkekler babalığı sonradan öğreniyor bana sadece bahane geliyor. Tamam babalık olarak görmesin ama evde yapılması gereken bir sorumluluk olarak görsün ve hayatın müşterekliği ile bunu paylaşsın. Belki de bekarken hiç market alışverişi yapmamış insanlar evlenince bunu yapmaya başlıyorsa, bebeğin alışverişini de düşünebilir. Hayatında hiç ev işi yapmamış erkek evlenince yapmak durumunda kalıyor. Bebek de eve gelen yeni bir sorumluluk. Mamasının yedirilmesi, oyalanması, altının değiştirilmesi bunlar hep sorumluluk ve iki kişi paylaşabilir. Baba olarak yapması şart değil. Karısını seven bir adam olarak yapması gerekiyor.

Sorun sadece eşinizin bebeğinizin bakımıyla ilgilenmemesi mi?
Boşverin ilgilenmesin..
Siz yapın herşeyi.
Ne kadar güçlü olduğunuz, bütün sorumluluğu kendi başınıza yerine getirebildiğiniz için gurur duyun kendinizle..
Ben işinize acıdım.
Bomboş, aciz bir adam profili geldi gözümün önüne..

Öncelikle herkese merhaba...

dAHA önce de paylaşmıştım bazı sıkıntılarımı burada ama o gunden bu yana duzelen hiçbişey olmadı.iki gün iyiysek 3.gün tartışıyoruz gerçekten tükendim artık.

Kızım 6 aylık oldu ve eşimle aramız doğumdan bu yana hiç eskisi gibi olmadı giderek de kötüye gidiyor.Nedense babalığa alışamadı eski hayatını sürdürüyor hala.Çocuğun her türlü sorumluluğu ben de tek yaptığı akşamdan akşama gelip sevmek.Çalıştığım için Her sabah babam geliyor kızı teslim ediyorum akşam da bizi eve bırakıyor.Bütün bu aşamalarda hiç yok,6 aydır bir kez bile doktor kontrolüne gelmedi.Maması,bezi aklınıza gelebilecek herşeyiyle sadece ben ilgileniyorum.Bazen okuyorum burada eşim bebek bakımına yardım ediyor bazen o uyutuyor diye öyle imreniyorum ki bir kez bile yardımcı olmadı bana.

Bütün yük ben de olduğu için haliyle gergin oluyorum ve sık sık kavga ediyoruz ben de aşırı tepkiler verebiliyorum bazen kabul,ama elimde değil.

Benim gibi tek başına mücadele eden var mı aranızda,yani erkekler geç mi baba oluyor yoksa ben mi çok şey bekliyorum anlamadım.

Farklı görüşlere,objektif bakış açısına ihtiyacım var dengelerimi yitirmiş durumdayım artık :KK43:(

bence zamana yayın hemen ani kararlar vermeyin .bebek 6 aylık demişsiniz siz hala toparlanamadınız.Yani bende yavrularımın herşeyi ile ilgileniyorum .Çalışıyorumda .Hasta olduklarında ben götürüyorum,yani iki kişi neden izin alsın mantığı var neticede özel sektör riske girmesin diye..Şimdi eşiniz diyelim evde yavrunuz rahtsızlandı gitmicekmi gece siz ile acile gidecek .Demekki kontrollere gelememe veya izin alamama durumları var.Yada bez bitti diyelim arayın akşam mutlaka bez getir canım gelirken diyin adama sorumluluk yükleyin.Çok üstüne giderek değilde yavaş yavaş.Bazı erkekler öyle işte zamanla kafalarına dank ediyo.Başka örnek evde 2 niz çalışan insanlarsınız sanırım eve geç gelse bile çocuk uyandığında eline verin biraz sallarmısın de yani çıkış noktası vardır mutlaka .Bendede sinir harbi yaşanmıştı doğumdan sonra sorumluluk yüklendikçe sinirimiz taşabiliyo,ama evliliğinize zarar gelmesin diye biraz daha fedakarlık yapın yavaşça empoze edin eşinizin beynıne derim....

Eşinize sorumluluk duygusunu aşılamaya çalışın. Ama bunu yaparken kavga ederek tartışarak kızarak değil tatlı dille yapmanız gerekiyor. Benim de 16 aylık bir kızım var. Mesela bezimi bitecek diyorum aşkım şurada bez fiyatları uygunmuş alabilir misin? Islak mendil şurada daha uygun vs. vs. ile yürütmeye çalışıyoruz. Mutfakta işim var iki dakika bak diyorum mesela çoğunlukla mutfakta bacaklarıma yapışan çocukla uğraşıp bir yandan da iş yapmaya çalışıyorum. Bir yaşına kadar herşey daha kötüydü. Sonra sonra baba olduğunu anlamaya başladı. Çok ağladım başlarda beni anlamıyorsun yardımcı olmuyorsun diye. Şimdi nispeten daha iyiyiz şükür. Ben sonunda babalığın öğrenilen bir şey olduğuna karar verdim. Bu gerçekten böyle. Bizler içgüdüsel olarak hissetmemize rağmen o kadar çok bocalıyoruz ki onlarda böyle bir durum yokken çok daha zor anlayabilmeleri. Mesela eşiniz önceden ev işlerine vs. yardım eder miydi? Ben erkeklerin ne olursa olsun çocuk olsun veya olmasın yardım etmeleri taraftarıyım. Yoksa yine çeken biz oluyoruz. Hayat müşterek artık erkekler bunu algılamalı! Biz kadınlar da çalışalım veya çalışmayalım erkekleri rahata alıştırıp o eve sadece para getiren bu yüzden çok yorulan kişi olarak ilan etmeyelim.

Bu durum 6 aydır böyle defalarca alıp karşıma konuştum ama aynı hala.Çocuk kararı ortaktı ikimiz de istedik hatta hamilelik boyunca her kontrole beraber gittik herşey yolundaydı ne olduysa doğumdan sonra old.Aynı evin içinde küs yaşıyoruz gece geç geliyor iki gündür.Ya ben de istemiyorum ayrılmayı en önce kızım için istemiyorum.Babasız büyüyüp eksik kalsın istemiyorum,diğer nedeni de açık olmak gerekirse ikimiz de meslektaşız ama onun maddi koşulları çok daha iyi yani kızıma daha iyi bir gelecek daha iyi bir hayat sağlayabilmemiz için bu evliliğin sürmesi gerek ben ona aynı hayatı veremem çünkü.

Bir diğer vahim konu da eşimin sosyal paylaşım sitesinde sürekli arkadaşı olmayan bayanlarla sohbet ediyor olması.Açık bırakmış yanlışlıkla ve okudum herşeyi ama yüzgöz olmamak için ve gururuma yediremediğim için vurmadım yüzüne bildiğimi bilmiyor.Üstelik de evdeyken ben kızımla ilgilenirken yapılmış bu sohbetler.Kızgınlık kırgınlık hepsini had safhada yaşıyorum.Düzelir mi sadece benim çabamla onu da bilmiyorumKızım çok küçük onun içinde ayrı üzülüyorum hatta en çok onun için üzülüyorum.

6aylık bebegi bırakıp işe gidiyosunuz aynı zamanda. yanlış okumadım dimi o_O
Annem bakıyor öğlen gidiyorum 1 saat emzirmek için.Ama mecburum çalışmaya hayatın ne getireceği belli değil benim için şu an.Kimseye muhtaç olmadan kızıma bakabilmem lazım bir anne olarak ve onun için de çalışmam gerek,durum bu.

Back
X