• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliliğim! siz olsaydınız ne yapardınız?

Ballsuratt93

Aslan gibi kadın ol,kuzu gibi olma.
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2017
38
19
38
merhabalar kızlar
Şimdi konuya şöyle bi başlayayım 1.5 yıllık evliyim ve bu yıl içerisinde bir türlü dikiş tutmayan gelin kaynana görümce 3lüsü biz birtürlü sağlıklı bir ilişki kuramadık görümcemin kıskançlığı kaynanamı beni istediği tarzda bi gelin kıvamına getirmeye çalışması sürekli her yaptığıma birşeyler bulup ağır bi şekilde çıkışması vs he şimdi dersiniz ki sen ne yaptın tabikide sessiz kalmadım ama saygıyı aşacak hiçbir hareket yapmadım düşünün ki görümcem Benim her yaptığımı yapmaya çalışan ve bunu bu şekilde sadece ben değil çevresi de aynı şekilde düşünüyor Giyimi kuşamı herşeyi değişti yine sesimi çıkarmadım dedim küçük özenebilir.
Neyse diyeceksiniz eşinle aranız nasıl 1 yıl içinde onlar yüzünden herşeyi yaşadım şiddet gördüm (tokat)hakaret işittim ama dedim ki pes etmeyeceğim çünkü eşimin bana karşı sevgisi büyük ama aileden gördüğü şeyler var bunları birtürlü törpüleyemiyor çok uğraştım ama olmadı ve benim piskolejim alt üst oldu uykularım tamamen sıfırlandı iştahım gitti sürekli eve kapattım kendimi en ufak şeyleri kafama takan bi insana dönüştüm özgüvenim tamamen bitti ve bu durumu sürekli eşimle konuştum bak annen beni mahvetti yeter ben iyi değilim dediğimde evet görüyorum iyi değilsin deyip ertesi gün hadi annemlere gidelim diyen bir adam oldu karşımda.
( he eşim çok romantik çok sahiplenen çok kıskanan çok seven değer veren bir insan zamansız hediye alır çok yorulduysam evde, hadi dışarıda yiyelim uğraşma der, akşam eve gelir mutfağı bile toplatmaz beraber tv izleyecez yanımda otur der, benim önemsediğin şeylere değer verir ) ama ailesi söz konusu olduğu zaman ben onu tanıyamıyorum. En son baktım hiçbirşey düzelmiyor annemlere gittim ilk defa ondan ayrı uzun kaldım başka şehirde oturuyorlar ve bir hafta kaldım hergün ne zaman geleceksin dedi aradı en son kendi geldi aldı o kadar özlemiş ki gece boyu kolu üzerimden inmedi.
Ve ben o bir hafta boyunca çok düşündüm bana zarar veren insanlar hayatımda olmamalı diye çünkü öyle bi dereceye gelmiştim ki ölümü düşünüyordum öldügüm zaman sanki herşey bitecek gibi geliyordu. Ve şuan evimdeyim o insanlarla görüşmüyorum eşim dün aradı annemlere gidelim mi uzun süre oldu diye bende hayır ben istemiyorum sen gidebilirsin dedim ve eve geldi Benimle konuşmadı bende konuşmadım hiç sabah oldu bunun tatiliydi geldi kendi Yok bana masaj yaparmısın yok bu gömleğim olmuşmu diye konuşmaya çalıştı ve akşam yemeğe götürdü dışarıda gezdik sanki dün akşam konuşmayan adam o değilmiş gibi.
Ve artık uyuyabiliyorum sabahları kahvaltı yapıyorum ve ev bana artık farklı geliyor kafamda birşey Yok çünkü onlarla 1 aydır görüşmüyorum. Siz olsaydınız nasıl davranırdınız?
Şimdiden teşekkürler

eşiniz çok iyi ama annesi ile görüşmeyince tokat atıyor hmmm..

sorun ne tam olarak anlayamadım. görümce özenirse özensin. kayınvalideye lafını verin sussun. ayda bir gidin yeter. ee bitti gitti.
İşte öyle değil yakın oturuyoruz ve iki gündür ne bir inmek istiyor. Lafını verince şikayet ediyor saygısızlık yapıyorsun diye eşim üzerime geliyor bi birkaç kez yükseldik birbirimize baya bir tartışmalar yaşadık ve bunun sonucu tokat yedim ama sürekli onlarla ilgili konularda bunlar

Bir adam onun anası bacısı için mi ölmeyi düşündün
Bu senin zayıflığın diyeyim sana
Tabikide onlar için değil insan öyle bir döngüye giriyorki sürekli laf sürekli tartışma sürekli evde huzursuzluk bunları düşünebiliyorsun

Valla geç bile kalmışsınız. Boşverin konuşmayın; kafanız iyice boşalana kadar. Yazık değil mi kendinize. Eşiniz de sizi seviyorsa anlayış gösterecektir zamanla.

Ben eşimin ailesiyle 4-5 aydır görüşmüyorum ve kafam çok rahat. Eşimde bana destekçi. Böyle olsun istemezdim. Bazen Üzülüyorum ama en mantıklısı da bu.

ailesiyle ılgılı olumsuz konuşmayın asla herkesın aılesı kendıne ... sız gıtmeyın gıdersenız bıle sadece merhaba nasılsınız saygıda kusur etmeyın eşinizde gerçeği görecektır herzaman ılımlı ve guzel konuşun...

İşte öyle değil yakın oturuyoruz ve iki gündür ne bir inmek istiyor. Lafını verince şikayet ediyor saygısızlık yapıyorsun diye eşim üzerime geliyor bi birkaç kez yükseldik birbirimize baya bir tartışmalar yaşadık ve bunun sonucu tokat yedim ama sürekli onlarla ilgili konularda bunlar

e siz iki üç günde bir gitmek istemediğinizi söyleyin ve gitmeyin. o surat asıyorsa siz de surat asın. kolunuzdan tutup zorla götürecek hali yok ya

Önceki konunuzu biliyorum, kusura bakmayın ama orada tavsiyeler verildi size ve o zaman şiddet yoktu.
Kocanız sizi odaya kilitlemişti 2 gün boyunca..

Şimdi tokat attı ama seviyor diyorsunuz o zaman da seviyor diyordunuz.

Sağlıksız ilişkinizi sağlıklı göstermeye çalışmayın.Size vurmasını da ama seviyorla normal hale getirmeye çalışmayın. Probleminiz eşinizle sizin kv falan değil.

Kendinizi ne güzel de avutuyorsunuz seviyor ve özlüyor diye. Bende hemen bosan diyenlerden değilim, ama eşiniz size karşı herhangi bir cabaya girmemiş siddet uyguladıktan sonra. Tokat attığı an o evden gitmesi gerekirdi. Cok merak ediyorum: Size siddet uygulayan el size tekrar dokunduğunda hic iciniz ürpermiyor mu? Bu adam harcanmaya deger degil. Simdiden söyleyim. Problem annesi ve görümcede degil, sınır koyabilmeyen ve siddet uygulayanda

Öncelikle bir psikologla görüşün yıpranmışsınız oldukça iyi gelecektir. Eşiniz de sabahlara kadar surat yapsın keyfi bilir çünkü ailesinin lafıyla hareket edip size tokat atan bir adam dünya iyisi bile olsa çekilmez bana göre.
Oturtun ve güzelce konuşun etkilerini kendi farketsin ayrıca biz eşimin ailesinden ne zaman eve gelsek birşey olur kavga çıkardı bende gün sonunda sorardım bu kavga neden oldu diye ? Bu bi kaç kere tekrarlanınca farketti.
Hiçbir kocaya aileni at demiyor kimse ama yeni bir aile kurmuşsa kendi ailesine de sahip çıkmayı bilmeli.
Sizinki gibi bilmeyip ezdirir bir de kendi ezerse o koca istersen aşkınızdan ölsün ne fayda.

Önceki konunuzu biliyorum, kusura bakmayın ama orada tavsiyeler verildi size ve o zaman şiddet yoktu.
Kocanız sizi odaya kilitlemişti 2 gün boyunca..

Şimdi tokat attı ama seviyor diyorsunuz o zaman da seviyor diyordunuz.

Sağlıksız ilişkinizi sağlıklı göstermeye çalışmayın.Size vurmasını da ama seviyorla normal hale getirmeye çalışmayın. Probleminiz eşinizle sizin kv falan değil.
Eşimle sağlıksız bir ilişkim olsa burda iyi göstermem yada göstermeye çalışmam bana bir fayda sağlamaz çünkü kimse kimseyi tanımıyor ve sadece yardım almak istiyoruz evet o zaman şiddeti söyleyemedim çünkü kendim bile zor kabullendim bu durumu belkide utandım ve farkındaysanız şuan o kadar net açmadım ve sadece olan olaylara karşı tavrımı söyledim ve siz olsaydınız be yapardınız gibi bir soru sordum.

e siz iki üç günde bir gitmek istemediğinizi söyleyin ve gitmeyin. o surat asıyorsa siz de surat asın. kolunuzdan tutup zorla götürecek hali yok ya
Evet şuan tamda onu yapıyorum ve önceden surat aşmasını çok takardım kafama ama artık görmüyorum bile teşekkürler

Öncelikle bir psikologla görüşün yıpranmışsınız oldukça iyi gelecektir. Eşiniz de sabahlara kadar surat yapsın keyfi bilir çünkü ailesinin lafıyla hareket edip size tokat atan bir adam dünya iyisi bile olsa çekilmez bana göre.
Oturtun ve güzelce konuşun etkilerini kendi farketsin ayrıca biz eşimin ailesinden ne zaman eve gelsek birşey olur kavga çıkardı bende gün sonunda sorardım bu kavga neden oldu diye ? Bu bi kaç kere tekrarlanınca farketti.
Hiçbir kocaya aileni at demiyor kimse ama yeni bir aile kurmuşsa kendi ailesine de sahip çıkmayı bilmeli.
Sizinki gibi bilmeyip ezdirir bir de kendi ezerse o koca istersen aşkınızdan ölsün ne fayda.
Evet bunu da çok düşündüm fakat duyulur çevrede diye korkuyorum çünkü insanlar o kadar acımasız ki bunu daha önce bi terapiste gittiğimde test ettim olmadık laflar çıktı.
Birimde aynı şekilde öyle onlarla görüşmeyince güllük gülistanlık geçiniyoruz ama onlarla görüşüp eve geldiğimizde mutlaka bir tartışma bu sürekli bu şekilde oldu ve her seferinde bunu dile getirip söyledim o an farkında ama sonra ne oluyor anlamıyorum. Kesinlikle hiçbir aile atılmaz ama önce çoçuklarının aile olduğunu idrak etmek büyüklere düşüyor onlar buna izin vermeli kobullenmeli

Back
X