- 25 Nisan 2013
- 484
- 577
- 103
- Konu Sahibi aklikarisik
Siz cocuga bagirilmaz diyen pisikolojisini bozuyorsun diyen hanfendilere gülüyorsunuz ya, ben malesef sizin yazdiginiz cevaba gülemiyorum ve cok üzüldüm acikcasi. Bende bagiriyorum demenize, yokmus gibi davranin ve SEVGI HERSEYI CÖZMÜYOR demenizi saskinliklar icinde okudum, cok aci.
Evet kurallar koymak, düzenli pilanli yasamak ve hayir demeyi ögretmek cocuklarin gelisiminin olmazsa olmazli. Ancak bunlari ögretirken bunlri sevgiyle sabirla ögretmek gerekki cocuklar kendilerini güvende hissetsinler. Siz kizip bagirarak yok sayaeak ögretirseniz cocuk kendini güvende hissetmez aksine korktugu icin zorla mecburiyetten yapar. Hic bkr Pedagogda cocuga bagirarak yok sayarak bunlari yapin demez. Misal sizin esiniz sizi yok saysa bagirarak kurallar koysa naparsiniz?
Çocuklar bir takım şeyleri kasten,bilerek yapıyorlar karşısındaki kişiyi bezdirmek, vereceği tepkiyi ölçmek ve mutsuz etmek için şayet yaptığı olumsuz şeye olmamış gibi davranırsanız yapmayı kesiyor. Tekrar söylüyorum sevgi her şeyi çözmüyor çözmez. Eşimle yaptığınız kıyaslamaya gelince eşim bir yetişkin bahsedilen bir çocuk ve sınırlarını öğrenme aşamasında saçma sapan şeyler yapıyor.. Koltuğa işemek gibi. Sizin öz be öz evladınız 9 yaşında koltuğa işesin gel temizle desin ama siz bağırmayın başını okşayıp ay bebeğim ben seni koşulsuz seviyorum diyin