Evliliğim

kronikbirdeli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
42
Puanlar
3
Merhaba hanımlar.. 27 yaşındayım güzel bir mesleğim var çalışıyorum. Ama hiç birikimim yok. 1.5senelik evliyim. Eşim de 28 yaşında, ve o da güzel bir işi var çalışıyor. Evliliğimde çok yıprandım, çok fazla gözyaşı döktüm ve içim 27 değil 127 yaşında gibi. Her kavgamızda Her tartışmamızda eşim aileni arıyorum gelip seni alsınlar, ben yapamıyorum boşanalım diyor. Sonra ben ağlıyorum kötü oluyorum. O halimi görünce gelip sarılıyor öpüyor özür diliyor. (Barışalım diye ağlamıyorum, onu sevdiğim için kaybetmekten korkuyorum) Ama beni bir o kadar da sevdiğini söylüyor. Buna rağmen tamam boşanalım dersem inadına ve gururuna yedirmez geri adım atmaz ve boşanır. Ayrıca eşim çok fazla trip atan ve asla şiddet meyilli olmasa da çok çabuk sinirlenen biri. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Bu konuyu açmayı uzun zamandır düşünüyordum ama asla da açmak istemiyordum taa ki bu gece bir rüya görene kadar. Çok sevdiğim değer verdiğim biri (vefat efen dedem) rüyama geldi ve ona ağlayarak çok mutsuz olduğumu boşanmak istediğimi söyledim.

Ben eşimi gerçekten çok seviyorum. O benim her şeyim.çok severek evlendik. Benden sonra bir başkasıyla hayat kurabilme ihtimali beni yok ediyor. Acılar içinde kıvrandırıyor.

Eşim çok tatlı çok düşünceli merhametli karıncayı bile incitmez. Çok saygılıdır. Ama işte ikimiz sürekli bir tartışma içindeyiz. Konu ne olursa olsun sonunda tartışma ile bitiyor.

Eşimle aramızdaki problemlere değinmek istemiyorum ve onun sorunlarını dillendirmek istemiyorum ama evliliği çok yorucu. Çok yıprandım. Ayrıca ailesine de çok düşkündür. Bu beni çok yıpratıyor. Aile ile olan evliliği bitmeden biz evlenmişiz gibi. Önceliği her zaman ailesidir bence ( ama önceliğim sensin diyor.) Ailelerden uzakta yaşıyoruz ama ailesi evde yaptığımız yemekten tutun da dışarıya çıkıp ne yaptığımıza kadar bilir. Onlar sorar eşim de anlatır. Ama ben ailesini seviyorum iyi kendi halinde insanlar. Kimseye karışmazlar 2 gelinleri de şanslı.

Ne yapacağımı bilmiyorum tahammülüm bitti tükendi. Buraya yazamadığım o kadar çok şey var ki. Yazsam destan olur, ama yazasım yok. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Eşim çok tatlı çok düşünceli merhametli karıncayı bile incitmez. Çok saygılıdır. Ama işte ikimiz sürekli bir tartışma içindeyiz. Konu ne olursa olsun sonunda tartışma ile bitiyor.
klasik el iyisi adam.
Her tartışmada sizi gözden çıkarabilen adam isterse melek olsun.

Bir ev kolay kurulmuyor kurtarmaya çalışmalısınız tabi ki destek terapi almaya yanaşır mı? Eğer çıkmaza sokuyorsa o zman kendi değeriniz ve mutluluğunuz için önünüze bakmalısınız. Kaç senelik evlisiniz yazdığınızdan anladığım kadarıyla 1 2 yıllık ? İlk yıllarda oluyor çünkü bu ne yaparsa yapsın aşkım hayatım onu kaybetmekten korkuyorum halleri

Ama ben ailesini seviyorum iyi kendi halinde insanlar. Kimseye karışmazlar 2 gelinleri de şanslı.
Hep de böyle diyoruz ya hiç şaşmıyor. Sıkıntılarınız evinin dört duvarından taşıp ailesine bir yansısın hele, sen gör o kendi halinde dediğin, seviyorum dediğin ailesini. Sıçıp sıvıyorlar afedersin öyle olduğunda. Eşin de ailesine düşkünse arkalarından koşuyor tam gaz.

Profil hep mi aynı olur. Bu tip adamların cümleleri de aynı, karakteri de aynı, kaybetme korkusuyla tehdit etmeleri de aynı, her şeyleri aynı. Bir de aileni arıyorum gelip alsınlar diyor sen kimsin asıl seni ailen gelip alsın hırt diyeceksin.

Çalışıyorsun, çaktırmadan kenara köşeye at. Ama asla çaktırma ona. Olası bir olumsuz durumda lazım olur.

Eşiniz çok tatlı, çok merhametli, karıncayı bile incitmez ama siz bir buçuk yıllık evliliği çok yıpranıp, gözyaşı dökmüşsünüz. Bir de merhametsiz olsa neler yaşayacakmışsınız demek ki.

Şu aileni arayacağım gelsin seni alsın muhabbeti de çok çirkin. O sözü duyunca ağlayacağınıza beğenmiyorsan defolup sen git ya da ben arayayım senin aileni gelip alsınlar oğullarını desenize. Neye ödünüz kopuyor bu kadar? Böyle ezik,büzük davranıp saygı görmeyi de beklemeyin.

Son düzenleme:
Eşim çok tatlı çok düşünceli merhametli karıncayı bile incitmez. Çok saygılıdır. Ama işte ikimiz sürekli bir tartışma içindeyiz.
Eşinizin gözünde sizin karınca kadar değeriniz yok belli ki karıncayı incitmez ama sizi incitmekten, her tartışmada kapıyı göstermekten hiç çekinmiyor

Ayrıca madem bu kadar mükemmel(şüpheli) biri ne için tartışıyorsunuz? Bu kadar tatlı düşünceli kişi neyi eksik yapıyor?

Eşim çok tatlı çok düşünceli merhametli karıncayı bile incitmez. Çok saygılıdır.

Hayır eşin böyle biri değil.

Tatlı, düşünceli, saygılı merhametli bir adam karısına bir mal bir eşya gibi davranıp kavgalarında "ailen gelsin alsın seni" gibi şeyler demez.

Her şeyinizi ailenize anlatırken ordaki her şeyin yatak odanıza kadar anlatıldığı tahmin etmekte zor değil. Böyle tipler yediğinden s*çtığına her şeyini annesine ailesine yetiştirir. Eşini de anlatır haliyle.

Çok gençsin, bazı şeyleri zorlamak seni daha fazla üzecektir. Tabi ben bekarım, burada canım boşan yazmak elbette kolay, ama sana da yazık kızım ya. Bir ağlarsın kalbin kırılır, üçüncü de kırılacak kalbin kalmaz. Bir noktada sevgin de saygın da bitecek. O zaman belki aradan yıllar geçmiş olacak, belki kucağında bebekle-çocukla daha kötü şartlarda boşanacaksın.

Nickin hakkini veriyorsun

Asiksin anladik zaten herifin her kavgada o özgüvenle bosanalim demesinden korkuyorsun

O basarir Ben yok olurum demeler bundan herif blöf yapiyor bosanacak herif sen iki agladin diye kararindan dönmez

Daha bir yillik evlisin ah gülümmm seni daha cok aglatir sen de onu onun silahiyla vur Gör bak nasil kapinda zirlar en olmadi bosanirsin

Yada sen bu kaosu seviyorsun kavga kiyamet defol git aglamalar sonra sarilmalar delice bir barisma seksi ardindan bir hafta cicis cicis sonra Gene sicis sicis

Bölggg bu ne be evlilik bu degil bu iki ergenin firtinali aski

Evlilik saygidir sevgidir siz evcilik oynuyorsunuz

Bu adamın burcu Yengeç mi

Benzer bi tanıdığım var. Düzelmez, her zaman kendisini annesinin minik bebeği gibi hissedecek ailesi her zaman daha önemli olacak.
Bu tiplerde ezilme korkusu oluyor genelde ve yüksek ihtimal bu yüzden sürekli seninle yarışıyor. İyi bir muhabbette dahi bi kelime seçip ordan bana bunu nasıl dersin tavrıyla ben ezilmem ezerim diyerek tartışma kaçınılmaz oluyor.
Yaşın genç, çocuk yok, işin gücün var kendine saygın olmalı ve sana gerçekten değer veren, huzurlu aile fırsatını verecek birini bulmak için geç değil.
Ama devam etmek istiyorsan kendinden, düşüncelerinden ve belki doğallığından taviz vererek tekrar dene. Kim bilir belki de güzel bi gelişme olur ama mutlaka ve mutlaka bu süreçte çocuk yapma.

27 yaşındasınız, genceciksiniz. isiniz gücünüz var. Su adamı çekiyorsunuz hayret ediyorum.
Aranızdaki problemlere değinmemişsiniz ama çekirdek aile olamamak bile büyük bir problem genelde buradaki boşanmaların çoğunluğu bu sebepten oluyor.
Kocanız karıncayı incitmiyor ama nazlı tripli zor bir adam demekki. 1.5 senelik evlilikte bile kendinizi daha yaşlı hissediyorsunuz .
Ayrıca her tartışmada boşanalım babanları arayacağım seni alsınlar demesi aşırı gurur kırıcı bir şey bunu kendinize nasıl söyletiyorsunuz hayret ediyorum. Hiç mi gururunuz yok.
Keşke boşanalım dediginde dik durup ağlayıp zırlamanızdan dolayı adam sizi kaybetmekten korkmuyor bence.
Merak ediyorum büyüdüğünüz evdeki aile dinamikleri nasıldı?

Eşiniz evlilik insanı değil, bazı insanlar böyledir fıtratlarında yoktur beraber yaşama, aile olma, kendi sorununu kendi çözme yetisi vs.
Onlardan biriyle evlisiniz, ömür boyu böyle yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız boşanmayın tabi ama insanlar değişmez hele bu tipler asla, yazık edersiniz kendinize.

evet çok tatlı çok merhametli lakin bir karınca kadar değeriniz yok kavganın sonunda ağlayan terkedılen sizsiniz söyledikleriniz ve yaptıklarınız birbirini tutmuyor ki

Ezik görünuyorsunuz. Eşiniz de eziyor. Ve buna razıyım yeter ki gitmesin ne okursa olsun diyorsunuz. Hayat kısa ve zor zaten. Bu kadar genç ve meslek sahibiyken bu enayiliğe devam etmeyin.

. Her kavgamızda Her tartışmamızda eşim aileni arıyorum gelip seni alsınlar, ben yapamıyorum boşanalım diyor.
Ara desene.
Sırf seni yalvartacagini bildiği için tepende tehdit olarak tutuyor, Allah aşkına dik dur da bir kez ara de.

`