Evliliğim

Çok degisikmis ailen cnm benim sen gerçekten mutluysan hiç kafana takma. Evlendiğini söylememektede haklısın. Ayrıca ailenin bu diploma merakı ne diploma alınınca insanlık mı aliniyormus,açıklaması bile yapıldı genelde Üniv. Mezunları eşlerine şiddet uyguluyormus. Mesela benim eşim lise mezunu olucak açıktan okuyor kurban olurum 10 Üniv.liye değişmem.

Merhaba arkadaşlar bugün iyice delirmek üzereyim ben 3 yıl önce biriyle tanıştım kısa zamanda alıştık birbirimize evlenmeye karar verdik geçen yıl depil önceki yıl ramazan bayramının son günü ailesiyle tanışmya geldiler bize ama babası pat diye istedi tabi bizimkiler pat diye olmaz dediler çay kahve neyse döndüler bursaya buarada ailem başka şehirde bende akşamına bursaya döndüm orda çaluştığım için hiç bişey konuşmadık ailemle iki gün sonra babam aradı hemen buraya gel konuşalım diye gittim babam dedi biz istemiyoruz ayrılcaksın tamam baba ama araştırın bi ben seviyorum anlaşıyoruz eğer kötü bişey varsa ayrılırım bildiğiniz dedim yok biz istemiyoruz ama ayrılamadık tabi bi sğre sonra ben anneme aytılmadığımızı söyledim bana her telefonda işte sen üni. Mezunusun o iki yıllık mezun yakışıklı değil hiç bi özelliği yok sürekli hakaretler etti yanımda var mı yok mu düşünmedi aksine biz çok mutluyduk o özel bi şirkette çalışıyodu ben bankada satış temsilcisiydim ama annemin hayalinde hep doktor savcı hakim vardı biliyodum en sonunda beni bursadan almaya falan kalktılar bizde gittik evlendik gizlice onun ailesinin tabİ haberi vardı benim aileme bikaç gün sonra söyledik çok kızmadılar kıyametler kopmadı yani düğün yapcaktık sadece o tarihte boş salon bulamadıklarını biay sonra yapmamızı istediler benim ailem kabul ettik biray sonraya aldık sonrada bursada cu artesi onların orda neden cuma oluyo diye annem yine sorun çıkardı babam ayrıl boşan demeye başladı ve ipler kootu biz düğün yaptık gelmediler onların orda düğün yapılmadı ama bi şekilde beniml görüşmeye dvam ettiler eşimle beraber gidiyoduk geliyoduk az bi soğukluk olsa da.. Geçen yaz annemler hadi burda düğü. Yapalım dediler bursadakinden 1 yıl sonra eşim kabul etmedi bukez ailem onu artık buraya getirmeye demeye başladı ben tek gidiyodum ailemin yanında geçen kurban bayramından beri 2-3 haftada bşr gidiyorum hergün arıyorum ama annemler yine ısrarla boşanmamı benim mutlu olmadığımı istemedijlerini söylüyorlar buarada bankadaki işimdsn ayrılıp üretli öğretmenliğe başladım ama annem o iş iş değil yapma dediğinden bu dönem ücrstli öğretmenlik yaptığımı bile söyleyemedim anneme şimdi her gidişimde gerş dönme boşan diyo ağlıyo ısrarla napcağımı şaşırdım e ve t hatalarım var gizlice evlenmicktim ama o an çıkış yolu gibiydi şimdi de eşimle bi sorunum yok ev aldık ödüyoruz onu istemiyolar ama beni görüştürmemezlik yapmıyor ramazan ayı girdi bana yine dedi istersen annenleri çağır bak bize iftara kalmaya gelsinler ama napcağımı şaşırdım okuldayım şuan azönce annemi aradım yine bisürü şey söyledi okulda olduğumu bilmiyor tabi boş derste sessiz biyerde evdeymişim gibi konuşuyorum ooof of çok daraldım yani... Çok uzun oldu ama çok çaresizdim :KK43:
nasıl yani onlar boşan derken sen ne yapıyorsun boşansan mı diye mi düşünüyorsun? şimdi acıdım eşine

Sürekli arkadaşlarımın eşlerini gösteriyor daha öncedr bi sevgilim olmuştu lisr ve üniversite boyunca yedş yıl sürdü o da marmarada işletme okuyodu ama ben bu işi yapmam babamla hayvancılık yapıp çiftlik kurcam dedi ozamanda bana bi arkadaşını söyledi annem onun dmdı diş hekimi benimki hayvancı mı dicem demişti ve aramıza bi soğukluk girdi falan filan derken onunla ayrıldık yani ne olursa olsun annem hep kariyere baktı :KK43:
sen ne kadar garip bir kızsın

Boşansam mı diye düşünmüyorum tabiki ben eşimi çok seviyorum ki herşeyi göze alıp geldim ona ailem reddedebikirdi beni ama onlar da reddetmedi ama kabulde etmedi düpün ertelensin dendi bir ay erteledik ama bursada pazar orda cumartesi olcakmış salonda ona uygun gün bulunmadı diye oldu olan düğün yapmadılar yani be reddettiler beni ne kabul ettiler bi bebeğim olsa neler olcak acaba bilmiyorum

Sen evlendin farkında mısın? Kendi ailen, kendi sorumluluğun var artık. Kendi kurduğun aileyi korumak da senin görevin. Ailene senin yuvanla ilgili bu kadar söz hakkı nasıl verirsin aklım almadı. Nasıl bu kadar fütursuzca konuşmalarına müsade edersin. Benim eşimin ailesi değişik insanlar. Benim yanımda birkaç kere eşimi azarlamaya kalktı ailesi, hemen surat astım. Eşime dedim ki sen artık sadece onların çocuğu değilsin, benim kocam, çocuğumun babasısın. Benim eşim, çocuğunun yanında böyle azarlanamaz, ben çocuğumun babasını böyle küçük düşürülürken görmesini istemiyorum. Bir daha olursa ben tavır koyarım, bunu bil dedim. Benim yanımda kimse benim kocam hakkında ileri geri konuşamaz. Biz kendi içimizde çok mu iyiyiz, hayır. Ama başkası ona bizim yanımızda saygı duyacak. Bu kendi ailesi olsa bile. Çünkü bir insan evlenince artık sadece bir şahıs değildir. Evlilikle kurulan yuvanın bir üyesidir. O insana yapılan hakaret, aşağılama, kendi kurduğu ailesini de küçük düşürür. İşte bu yüzden ben asla izin vermem, kaldı ki benim kendi ailem ağzını bile açamaz eşime karşı. Ben onlara o hakkı tanımıyorum. Burda hata sende. Sorumluluk alacağına hala annenin babanın gölgesinde yaşıyorsun. Annemsiniz, babamsınız saygı duyuyorum, hakkınızı ödeyemem ama bu da benim ailem, size söz hakkı düşmez diyemiyorsun. Benim hayatıma müdahale etmeye devam ederseniz sizden uzaklaşmak zorunda kalıcam diyemiyorsun. Kocanı her fırsatta ezen insanlara iki üç haftada bir gitmek nedir ya? Biraz tavır koysan, mesafe koysan bu cesareti bulamazlardı. Onlara böyle konuşma hadsizliğini sen vermişsin kusura bakma

Onlardan habersşz nikah yapmam onların ağzına çok laf verdi sen bizi ezdin dşye diye başlarda görüşmesemde zamanla görüşmeye başladım işte ama bundan sonrası ne olcak bilmiyorum bakalım

Onlardan habersşz nikah yapmam onların ağzına çok laf verdi sen bizi ezdin dşye diye başlarda görüşmesemde zamanla görüşmeye başladım işte ama bundan sonrası ne olcak bilmiyorum bakalım
Habersiz evlilik yapma nedenin de onların saygısız tutumu değil mi zaten? Yok ilk gelişlerinde hemen kız istemişler de yok yanlarında terlik getirmemişler de. Ailen kibirinden ölecek. Bir tek onların doğrusu doğru, geri kalan herkes görgüsüz cahil gözlerinde. Nolmuş yani eşinin ailesi öyle davrandıysa? Kıyamet mi kopmuş? Sizin önem verdiğiniz şeylerin başka aileler için bir önem teşkil etmediği geldi mi acaba akıllarına? Ayrıca kim diyor ilk seferde kız istenmez, yanında terlik getirilir diye? Kanunda mı yazıyor? Sırf bu sebepten ayrılacaksın diye tutturmaları hem saygısızlık, hem vicdansızlık. Ben o şalvarlı kayınvalidenin ellerinden öperim ama annenle karşılaşsam yüzüne bile bakmam mesela. Bencil, kibirli, vicdansız kadın. Eşinin de kıymetini bilmiyorsun sen. Sana o kadar değer veren adamı yerlerde paspas etmelerine izin veriyorsun. Bence herşeyden önce bi silkinip kendine gelmelisin. Sen evinin hanımısın yaa, annen ne karışır. Ne kendini, ne eşini, ne yuvanı ezdirme. Beğenmeyen gelmesin, görüşmesin

Haklısınız bugünde yeni bi sorun ortaya çıktı lisrden arkadaşım doğum yaptı kendisi bursanın bi ilçesinde ama gidemedim iki aydır annesine gitmiş bugün annem diyoki ben gideyim bari bebeğe sdni beklerken çocuk büyücek anne git beni neden bekliyosun ben burda gitcem ben sana beni bekle demedimki dedim beraber gideriz diyodum ama sen aylarca gelmiyosun dedi gittiğim tarihleri saydım 3 mart 13 mart 1 nisan 25 nisan 22 mayıs 4 haziran ikişer üçer gece de kalıyorum üstelik yani ben arkadaşım annesine gittiğinde gitcem de denk gelcez annemde bebek için gitcek arkadaşım orda yaşasa anlıcam valla bugün gülsem mi ağlasam mı yani :)

Sen evlenmişsin ama evliliği kavrayamamışsın bence. Evlendikten sonra annen senin kime gittiğine neden gittiğine karışamaz. Ben kendi evliliğimden örnek vereyim mesela. Evlendiğim ilk zamanlar annem arıyordu, falan hasta ara, falan doğum yapmış ara, falancanın dıdısının dıdısı ölmüş başsağlığı ver diye. Birkaç kere kırmamak için üstelemedim. Sonra baktım ki ardı arkası kesilmiyor, anne dedim sen kendin için napıyorsan yap ben ne zaman müsait olursam o zaman ararım. Ayrıca sen bana bunları söylemek zorunda değilsin, ben zaten herkesle görüşüyorum, biliyorum havadisleri. Sen kendi ilişkilerini yönet, benimkilere karışma dedim. Net bir tavır ortaya koyduğum için bir daha yapmadı annem. Evime de karışmaya kalktı, dolaplarımı açtı baktı, evde ne var ne yok diye baktı, düzenime baktı, doğalgazım ne kadar kalmış diye bile baktı. Uyardım, uyarmak zorunda kaldım. Anne artık ben evliyim, bir mahremim var, ayrıca ev benim düzen benim dedim. Ben hala birlikte yaşadığımız zamanlardaki gibi hissediyorum kusura bakma dedi. Ama öyle değil, artık şartlar değişti dedim. Bu biraz mesafe koydu aramıza ama ben şikayetçi değilim. Herşeye karışan ailemle ben nasıl evliliğimi ve düzenimi benimseyebilirim ki? Evlenmek adı üstünde, bir evi, eşini, çocuğunu tüm sorumluluğuyla hayatına almak demek. Şimdi herşeyimi kendim yönetiyorum. Evimi, eşimi, ilişkilerimi. Yanlış da olsa doğru da olsa ben yapıyorum. Bu insana inanılmaz özgürlük ve özgüven veriyor. Bu açıdan bak derim ben

aileni karşna alıp ciddi bir konuşma yapmann zamanı gelmiş.onlara eğer böyl yaparlarsa bir daha gitmeyeceğini söyle sen nasıl evlatlarıysan eşini de kabul etmeleri gerek.eşin sana kötü davransa onlara saygıszlık vs yapsa ailen haklı derim ama sırf kendi egoları için senin yuvan ykmaya çalışıyorlar.buna hakları yok.seni kaybetmek istemiyorlarsa eşini de kabul etmek zorundalar bunu onlara net bi şekilde belirt.

ama sen de hiç tepki göstermemişsin annen sana bir sürü şey söylüyor sen hala 15 günde bi gidip her gün aramışsın ben olsam durumu kabuulllenene kadar mesafe koyardım ama sen hıcbısey yokmus gıbı ahala annenle normal konusuyosun . tamam anlar bizim baş tacımız saygısızlık yok ama birazda tepkini göster onu eş olarak seçmişsin onca şeye rağmen adam sana tek laf etmemiş hala istediğin gibi istnbula gdp geiyosun seviyor sayıyor hala ailene kötü bişey soylemıyor. sen yumrugunu masaya vur ve anne o benım kocam bunu kabul edın etmezsenız ben yokum dıyın bı sure arama gıtme. bu neyın bencıllıgı egosu ya. şalvar giyiyomuş da begenmıyolarmış. bu boşanma sebebi mi? sen mutluysan eşinle ilgili sorunların yoksa lütfen annene bi dur de. biraz tepki göster. aradan ne kdr zaman geçmiş nasıl bi anne hiçbişey yokken yuva yıkmaya bu kadar meraklı olur. nasıl annelik anlamadım? kusura bakma ama kabahatin büyüğüde sende bi seçim yapmışsın arkasında dur kim olursa olsun seçimlerini eleştirmesine izin verme. nasıl kafana gore gıdıp evlendıysen boşanmakta yalnızca senın kararındır. kımsenın lafına bakma

enteresan bir kadın anneniz...kız anneleri, kızlarının yuvaları zarar görecek diye korkarlar aslında...ihanet,şiddet dışında kızına boşan diyeni de hiç duymamıştım....

Yok yapamıyorum işte mesafe koycam diyorum bişey oluto konuşmak zorunda kalıyoruz azönce yşne aradı 1 saattir ağlıyorum yatakta kardeşimin sınavı var yarın lysye gircek gelmiyonmu dedi bugün gelemicem anne haftayada sınavları var onun daha geçen hafta ordaydım dedim bağırmaya ağlamaya başladı içim tti ne biçim evlatsın sen gelme otur onun dibinde ağza alınmıcak şeyler ama nasıl ağlıyo kapattı yüzüme sonra tirtir titriyorum kimseye bişey anlatamıyorum babam birazcık beni savunmaya kalksa ona da boşanalım madem o orda durcaksa diyomuş yakışıyomu yanına ne evi ev ne işi iş bak bi çevrene arkadaşlarından soyutladın kendini diyo bağırdı bağırdı kapattı ooof of mübarek cuma saati

Ya ağır olacak ama sen annenin kuklası mısın kardeşim? Aradığında açmamak senin elinde, aramamak gitmemek senin elinde. Sonra da ben napcam diye ağlıyorsun. Bu kadar şeyden sonra geçen hafta niye gittin ki sen? Hoşuna gidiyor heralde sürekli hakaret işitmek, gerginlik yaşamak. Yazık o kocaya yaa, annen olacak kadının söylediklerine bak. Nasıl yedirdin o lafları kendine? Bir höt desen, anneni kendinden mahrum bıraksan çözülecek meseleyi buralara kadar tırmandırmalarının sebebi ve suçlusu sensin. Annene haddini bildirmediğin için. Sen oraya her gittiğinde onun eline koz vermiş oluyorsun. Bu kadar sık çağırmasının nedeni de baba evindeki eski düzenini senin için canlı tutmak. Bu şekilde seni daha kolay ikna edeceğini düşünüyor. Kafayı seni boşatmakta bozmuş. Söylediği herşey çok çok çirkin. Ne biçim kadın Allah aşkına, hepi topu yurdum insanının yarısı gibi ev hanımı. Gören de Galler prensesi sanacak. Kocanı nasıl böyle aşağılar? Eğer kocanı annene karşı koruyamayacaksan boşan ablacım o zaman. Nedir bu adamcağızın çilesi? Belki senden sonra kadir kıymet bilen, yuvasını sahiplenip koruyan biri çıkar karşısına da yüzü güler garibimin

Bir annenin kızı evliliğinde mutlu olduğu halde, boşansın diye bukadar çabaladığını ilk kez duyuyorum.Kız anneleri daha yapıcı, daha ''aman kızımın yuvası bozulmasın'' diye çabalayanı, alttan alanıdır.Bu anlattıklarınızda atladığınız detaylar olabilir mi acaba? Olay karşı tarafın istemeye gelirken terlik giymemelerinden veya eşinizin diplomasından daha derin sanki anneniz açısından.Anlattıklarınızda atladığınız detay yoksa pes!O zaman yuvanıza sahip çıkın derim.Kibir hoş bir şey değil.İnsanlık,adamlık diplomayla ölçülmez.Sonra eşinizi mumla aramayın.

Düğün yapılmaması ama tabi terlik ve diplomayla başladı olaylar büyüyüp annemin söyledikleri katlanılmaz olunca gittik evlendik düğün içinde kasımda değil aralıkta olsun dedi annemler süğün salonu tutmuşken araluğa erteledik ama neden burda pazar değil cts diye bukez başladı annem boşan boşver diye orda ip koptu işte düğün yapmadılar annemler ben o ara görüşmedim bikaç ay ama dayanamıyosunki bi şekilde götüşmeye başlıyosun yaza tskrar düğün yapalım drdiler eşim kabul etmedi oysa görüşmeye başladıktan sonra bize geldiler kardeşim kalmaya geldi biz gidiyoduk haftasonı ama düğün yapmıyoruz tekrat deyince eşimi istemediler koptu ben arada kaldım ve böyle de gidiyor işte :(

Çok özür dileyerek, ailenden nefret ettim. Bu kadar bencillik neden? Onlar sana üzülmüyor, sen neden üzülüyorsun. Artık kendi ailen var. Bir insanı mutluyken boşan diye darlamak nedir? Ailen sana koca değil, kendilerine kariyerli damat arıyor sadece.
Baban ne iş yapıyor çok merak ettim. Sen de anneni darla madem, boşan babamdan git doktor bul diye. Bu nedir yani. ne çirkin.
ÇOOOOOK HAKLISIN. ONLAR PARA ARIYOLAR, INSAN DEGİL

Back
X