Evliligimi Nasıl Kurtarabilirim

dertlibirisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2023
12
2
1
29
Merhabalr öncelikle 2 buçuk yıllık evliyim nişanlılık evrem ilk 5 aylık evliliğim iyi geçti mükemmeldi hiç sevilmedigim kadar sevildim eşim tarafından ama ondan sonra benden sogudu yavaş yavaş uzaklaştı bana bir kötü sözü Yok bir hakareti yok ama benden çok Uzak ailesi de fark ediyor oğullarının çok değiştiğini hepimiz çok cabaladik bu durum için ama bir türlü düzelmedi ne yapabilirim

Başkası olabilir mi hayatında. Veya belki psikolojik sorunları vardır. Paylaşmamıştır mutsuzluğunu. Oturup konuştunuz mu derdi ne
Bana karşı sogudugunu söylüyor pskolojisi bozuldu bence ama tedaviyide kabul etmiyor beni gözden çıkarmış gibi şuan bosanalim desem kabul edecek gibi duruyor ben birinden soguyunca tekrar isinamiyorum diyor sana benim yeniden aşık olmam sevmem lazım diyor

Merhabalr öncelikle 2 buçuk yıllık evliyim nişanlılık evrem ilk 5 aylık evliliğim iyi geçti mükemmeldi hiç sevilmedigim kadar sevildim eşim tarafından ama ondan sonra benden sogudu yavaş yavaş uzaklaştı bana bir kötü sözü Yok bir hakareti yok ama benden çok Uzak ailesi de fark ediyor oğullarının çok değiştiğini hepimiz çok cabaladik bu durum için ama bir türlü düzelmedi ne yapabilirim
Çok pardon ama bu uzaklık cinsel hayatınızı da kapsıyor mu?

Bana karşı sogudugunu söylüyor pskolojisi bozuldu bence ama tedaviyide kabul etmiyor beni gözden çıkarmış gibi şuan bosanalim desem kabul edecek gibi duruyor ben birinden soguyunca tekrar isinamiyorum diyor sana benim yeniden aşık olmam sevmem lazım diyor
Yeniden aşık olmak sevmek mi? Bence de psikolojisi bozulmuş.

Ay inanmıyorum! İnsan eşine nasıl bunları söyler. Üzüldüm sizin adınıza ama eşiniz böyle diyorsa bence çokta sağlam biri değil

Depresyonda olabilir mi ? Var mı maddi manevi bir sikintisi. Evlilik mi ağır geldi ? Çocuk için acele etmeyin önce iyilesin. Destek almak iyi gelebilir.

O ne yapıyor tekrar sevmek için. Tek taraflı çaba olur mu ?

Hayır. Evlilik sorumluluğu ağır geldi. Sizin de boşanmaktan korktuğunuzun farkında. Yavaş yavaş ne sorumluluk varsa üstünüze bırakacak. Korkularınızın ekmeğini yiyecek. Derdi boşanmak değil.

Benim eşimde evlendiğimizde yaş olarak erken bir yaş olduğundan çok zorlanmıştı. Daha 21 yaşına girdi 20 gün sonra nikahımız kıyıldı. Benimkisi de sorumluluk, evliliğin verdiği ağırlık ile ilk 6 ayında hep bir bağımsızlık, evlilikte kimin sözü geçecek çatışmasıyla birbirimizi yedik. 1.senemizde bir dolap kavgası yüzünden boşanmaya kalktık.. O kadar saçmaymış ki şimdi gülüyoruz. Bazı şeyler zamanla geçiyor. Bazende bana geliyor elimi ayağımı çekiyorum tamamen kendi halimde takılıyorum bir süre, oda buna alıştı. İnsanların gel git zamanları olabilir. Biraz zaman verin, düzelmiyor ise zaten yanlış bir evliliktir. Yapacağınız en büyük yanlış sizi tekrar sevsin, tekrar size bağlansın diye uğraşmanız olur. Sorumluluğunu almayı, evlilikteki yerini öğrenmesini bekleyin. Aman o yapmasın ben yaparım kafasına girmeyin.

Evliliğin ilk aylarinda bi alışma süreci oluyor alınganlıklar tripler fazlaca oluyor acaba çok mu abarttiniz da soğudu? Yoksa dururken mi soğudum diyor? Mesela biz çok fazlaca küserdik birbirimize ama ya o bana bir adım atardı yada ben ona. Uzamazdi ve asla aileler anlamazdi. Küs olduğumuz zamanlarda ailelerimiz gelmiş olursa onların yanında aşkım canım cicim hiç bişey yokmuş havası verirdik onlar yokken yine biraz triplenir sonrasında barışırdık. Ve boşanma lafı eşimde de çok olurdu asla alttan almazdım o kelimeyi edince. Mutlaka gelir özür diler ağlardı. O şekilde barışırdık. Ama boşanma lafı geçse bile aileler bilmezdi hiçbir zaman...

Sizdeki durumda ailelerde giriyorsa araya ozaman sizde geri adım atmayın.

Boşanmaysa boşanma soğudum ne demek ya. Lütfen alttan almayın artık. Rahatça soğudum diyorsa başka birisi de olabilir.

Tek taraflı çabayla hiçbir ilişki düzelmez. Bavulunu hazırlayın eline verin, bir süre ayrı yaşamak ilişkimiz hakkında düşünmek istiyorum de evinde anahtarını değiştir yolla gitsin evden. Ayrı kalmak herkese iyi gelir ikinizde değerlendirirsiniz evliliğinizi.

Benim de aklıma ilk gelen hayatında biri olabilecegi.Acikca söyleyemiyor olabilir.Ayri kalın bence.Biliyorum söylemesi kolay yapması zor ama en azından özler mi ozlemez mi sizin varlığınızı arar mi evde bunu görürsünüz.Aramazsa gerçekten de ayrılmayı istiyordur.

Hayatında biri olmadığına emin miyiz

Kendinizi geri çekin karşı tarafın tepkisini ölçün önce. Roller değişmiş ilişkinizde sanirim. Asla düzeltmeye çalışıp da peşinde koşmayın. Ilgiyi tamamen kendinize giyiminize kusaminiza verin. Tek taraflı hiç bişey düzelmez malesef.

Back
X