Evliliğimizi ne bitirebiliyor, ne de sürdürebiliyoruz.

evliveyorgun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2010
16
0
36
İstanbul
2,5 yıl bitti. Burada da yazdığım kavgalı gurultulu kusmeli ağlamalı 2,5 yıl. Ayrılığın eşiğine gelip de oradan dondüğümüz evliliğimde son durum şu: konuşmuyoruz.

Artık konuşmamak için kavga etmemize bile gerek yok. Nerde ise 1 aydır devam ediyor bu durum. Eve girdiğimiz andan itibaren sanki diğeri yok gibi davranıyoruz ikimizde. Zorunlu ekmek al, su eksik dışında nerde ise hiç konuşmuyoruz. Benim dayanamayıp gidip ona yaklaşma çabalarımda bitti. Çunku artık içimden gelmiyor. Onun için zaten çok bişey değişmiş değil. Hatta belki sürekli ısrarlarımdan kurtulduğu için mutlu.

Ama ben mutlu değilim. Bu sessizlık, bu gerginlik içimi kemiriyor. Resmen incitiyor bu hal beni. Yastığa başımı koyar koymaz gözyaşlarım akmaya başlıyor. Artık ona gostermiyorum bile ağladığımı, umursamıyor zaten.

Çok yoruldum.... Bitti diyecek cesareti bulamadığımızdan mı yoksa; sürdürebilecek kadar sevgimiz kalmadığından mı bilemem ama, çok çaresizim...

yaa canım 1 y dile kolay hiç konuşmadan bir evlilik, beraberlik sürer mi. Sürse nereye kadar sürer. Evlilik bir çatı altında yaşamk değil ki sadece. Sorunlar konuşarak çözülür yoksa böyle sürer gider. Nedir kavgalarnızın nedeni, sizi bu suskunluğa sürükleyen nedenler neler. Hiç mi çözülemeyecek aşılamayacak sorunlar. Birinizden biriniz bunu bırakıp konuşmalısınız. Böyle sürmektense ayrı olmanız daha iyi hiç olmazsa kendi hayatlarınıza bakarınız ve zamanınızı boşa tüketmezsiniz ama ben öncelikle konuşmanızdan ve sorunlarınızın derinine inmenizden yanayım gerekirse bir uzmandan yardım alın bakın bayramda geliyor bu şekilde insan içine nasıl çıkacaksınız bir de ailenizin haberi var mı bu durumdan. Umarım herşey düzelir.

neden kendinizi yıpratıyorsunuz?
eşiniz sizi takmıyor zatenn...
mutlu değilsen çabalamak zaten sizi daha çok mutsuz edecek
çünkü eşiniz zaten mutlu olmak istemiyor

neden kendinizi yıpratıyorsunuz?
eşiniz sizi takmıyor zatenn...
mutlu değilsen çabalamak zaten sizi daha çok mutsuz edecek
çünkü eşiniz zaten mutlu olmak istemiyor

Biz 1 yıllık evliyiz, sanırım 2. yılımızda biz de boyle olacağız. :58: neden erkekler bu kadar vurdumduymaz

ŞU ERKEKELER yokmu hem ilgi alaka göstermezler hem önemsemezler hem umursamazlar sonra iş boşanmaya gelince istemezler böyle hayat mı olurr ya iki yabancı gibi yaşanır mı ? hoş biz iki düşman gibi yaşıyoruzz ya (mecburiyetten)...bence al karşına konuşş ne yapmak istiyorsun ilersi için düşüncelerin nedir diye bir sor derimm

3 gündür bizde böyleyiz.. belki kısa sürede geçecek bizim ki..ama biliyorum aşsakta biz bişeyleri aylar sonra bizde bu halde olacağız.. :50:
hayatın kuralı galiba bu... büyük bi aşkla seversin.. senin için ölüp biten adam evlendikten aylar sonra yok olmuş yerine bambaşka biri gelmiştir..
kadın konuşur, çırpınır bişeyleri düzeltmek için; erkek susar...
kadın ağlar; erkek umursamaz...
ve kadın bigün vazgeçer çırpınmaktan; erkek oh der..
kadın yine üzülür ama erkek rahattır, umru bile değildir.. zaten istediği böyle sakin bi hayattır...

:59:

Öncelikle konuşmadan hiç bir probleminizi yok edemezsiniz. Siz bunun farkındasınız ama karşınızdaki kişi sanırım farkında falan değil. Evliliğin ilk zamanları böyle şeyler olabilir belki ama 2,5 yıl sonra bu şekil birbirinizi yok sayarak 2 kişilik yalnızlık yaşamak çok üzücü bir durum.

Empati yaparak söylüyorum ki -belki tez canlı olmamdan dolayıdır- ben asla o duruma tahammül edemezdim. Uygun bir ortam hazırlar ( temiz, düzenli bir ortam ve güzel bir yemek eşliğinde mesela) eşime artık tahammül edemediğimi ve ayrılmak istediğimi söylerdim. Eğer gayet soğukkanlı ve umursamaz bir karşılık görürsem kesinlikle de kararımı uygulardım.

Güzel zamanınızı böyle inatçı ve bencil biri için harcamayın derim. en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.

ben 4 senelik evliyim bu kadar zaman boyunca toplasan 1 yılın günleri kadar beraber uyumuşuzdur ve iyi olmuşuzdur.eşim karı gibi küsen biriymiş evlenince anladım ayrıca kinciymiş.ne oldu bei herşeyden soğuttu önceden barışalım diye yalvaran kadın gidince şimdi o bişeyler yapmaya başladı.
eğer ayrılmak istemiyorsan akışa bırak canın yansa bile bişeyler yapmaya çalış tek başına da yaşabileceğinin farkına vardır.ben benimle eşim küser küsmez dışarı atarım kendimi gezeriim tozarım alışveriş yapararım o beni böyle umursamaz gördükçe daha çok üstüme düşmeye başladı her erkek aynı tepkiyi verir mi bilmem ama birde bu şekil dene istersen ne yaşadığını bilmiyorum ama benim de yaşadıklarım ve eşimi affetmem onunla yaşamaya devam etmem mümkün değildi mahkemeye gidipi dilekçe vermiştim.son anda o bir kez daha deneyelim dedi 2 yaşındaki oğlumuzun hatrına şans verdim son kez şimdi herşey tersine dönemye başladı artık o uğraşıyor küsmemek ve iyi olmaz beni üzememk için...

eski eşim bana bir keresinde(vurdumduymazbırıylı ve genıstı)
sen hep aglıyorsun demıstı
ben ona benı aglarken tv ızler gıbı ruhsuz ızlıyosun dememın uzerıne
daha sonra aglamaya basladım buyutmemeye bu seferde sonra eskı mevzualar acılınca sen buyutseydın konusmazdın tavır koyardın sımdı eskı mevzuları koz olarak kullanma bana :47:

Böyle evlilik nasıl yürüyecek ki? Hep sizin çaba göstermeniz de birşeyi değiştirmemiş ne yazık ki. Eşiniz de keşke biraz yapıcı olsaydı.

Biz esimle yeni bu hale gelmedik. Bastan beri böyleniz, tek fark benim eski ben olmamam. Eskiden olsa konuşmaya çalışırdım. Dedim ya ben de pes ettim. Artık umursamiyordun gibi yapıyorum. Dışarıya atıp kendimi geziyorum. Ama ne care; kocama gün doğuyor. Zaten zorumla yaptıklarını yapmamak onundaisine geliyor.

Biz esimle yeni bu hale gelmedik. Bastan beri böyleniz, tek fark benim eski ben olmamam. Eskiden olsa konuşmaya çalışırdım. Dedim ya ben de pes ettim. Artık umursamiyordun gibi yapıyorum. Dışarıya atıp kendimi geziyorum. Ama ne care; kocama gün doğuyor. Zaten zorumla yaptıklarını yapmamak onundaisine geliyor.

hiç sohbet etmıyormusunuz
tv diziden
işlerden
günlük konulardan
yoksa sadece sıkıntılı durumlardamı konusamıyorsunuz ?

geçmiş konularınızı okudum..

anladığım kadarıyla 2,5 senedir mutsuzsunuz..

arada çocuk yok.. işiniz var.. aileniz arkanızda.. size değer vermeyen bir adamla daha kaç 2,5 sene sürdürmeyi planlıyorsunuz?

hatırlatayım, hayat bir kere bahşedilen bir nimet. tekrarı olmuyor..

Back
X