Evliligin mantigi...

dubeduzmantik81

Kul kinadigini yaşamadan ölmezmiş
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
487
388
73
35
..yoktur bence. Daha cocukken evliligi hayal edenler, anne baba olmak isteyenleri hic anlamamisimdir, 8 senedir evliyim, hala anlamiyorum.
Sizce bir ömür boyu tek bir insandan hoslanmak nekadar mümkün ?
Özellikle bircok kadinda oldugu gibi ilgisizlik gibi sorunlar varsa, esinizi cok sevseniz bile, büyük tehlikeler olusmuyormu ?
Birgün mutlaka cok yakisikli, cekici ve karizmatik bir erkek cikacaktir karsiniza.
Görmek, düsünmek istemeyeceksiniz belki, sonucta siz o nefret ettiginiz "kötü kadinlardan" degilsinizdir, evliliginiz icin elinizden gelen herseyi yapmissiniz ve daha fazlasinida yapmak istiyorsunuzdur.
Ama ya iyi geliyorsa tek bir an bile o "baskasini" düsünmeniz... ? Düsünmezmisiniz ?

Evli olmasaniz, sadece ilisikiniz olsa, belki bir süre görüsmeyi kesersiniz. Zamana ihtiyacim var dersiniz.. Sonra tartarsiniz, belki birbirinizi özler, barisirsiniz..

Evlilik dedigin aliskanliklarla dolu bir sigortamidir? Yaslandiginda yalniz olmamak icin, cocuklarin sorumlulugunu yalniz tasinamamk icin.. Ne icin ? Siz söyleyin..

Sanki biraz cok karamsar gordum sizi.. 8 senedir evliliginizde sorunlarla mi bogustunuz acaba?

Henuz bir bucuk senelik evliyim ve hic bu dusuncelere kapilmadim..

Ha hic mi sorun yasamadik? Yasadik elbette.. Ama ailem yurt disinda oldugu icin 2-3 haftaligina onlari ziyarete gidiyorum arada bir.. Belkide bu kisa sureli ayriliklar bazi seyleri daha canli tutuyordur iliskimizde..

8 sene sonra dusuncelerim ne yonde olacak bilemem ama suan icin bir tek o insanla omrumu gecirecegimi dusunmek hayal etmek beni mutlu ediyorsa.. Sanirim dogru giden biseyler var iliskimizde : )

.. kesinlikle daha canli tutuyor, ama sekiz seneden sonra o canlilikta sadece bir iki gün sürüyor. Hem bir erkek ilgisini kaybettimi, esi olarak o ilgiyi asla geri kazanamazsiniz. Burda bunu basaran bayanlar varsa mutlaka bilmek isterim. Akilli erkekler böyle bir hata yapmaz zannederdim ama...
Suna inaniyorumki yabanci her erkegin ilgisini cekebilirsin, kadinlar genelde bunun yöntemlerini biliyorlardir ama esiniz icin ayni seyler gecerli olmuyor..

evlilik saçmadır evet tamamen toplumun dayattığı bir şey burada bile kaç kadın sırf çevre baskısından evlendiğini söylüyor yani bir çeşit insanları baskı altına alma onların gelişimlerini engelleme girişimi.. zira evliliğe dalan insan fanusa kapatılıyor böylece toplumsal meselelere kendi gelişimine fazla zaman ayıramıyor borçlarla sorunlarla çevreleniyor.

daha önemlisi bizdeki hali çok yanlış gelin denen saçma bir adet var bizde kadın ailesinden ayrılmak zorunda gibi görülüyor oysa erkek kendi ailesiyle hep birlikte olabilirken sen elin kadınıyla adamıyla olmak zorundasın kendi ailen el olacak onlara göre..sonra kadının hizmetçi gibi görülmesi sen gelinsin artık biz ne dersek onu yapacaksın mantığı çok yanlış.. erkekler de kadına ben ne dersem o diye dayatınca kadınlar kabul etmiyor artık kavga çıkıyor. dıdısının dıdısı bile gelip evliliğe karışma hakkını görüyor kendinde bu gelenekler artık yok olmalı.

ben erkeklerin de evliliğe uygun olduğunu düşünmüyorum mesela çocuk oluyor ya erkekler değişiyor hemen sebebi basit bir anda hanesine gelen bu yabancıya alışamıyor erkek kendi öz çocuğu da olsa zira onlar için sahiplenmek bir bölgeyi benimsemek çok önemli içgüdüsel bir durum bir anda yabancı bir birey evin içinde alışamıyorlar. bir de kadın doğal olarak bütün ilgisini çocuğa verince kendini dışlanmış hissediyorlar dışarıya kayıyor..

evlilik hiç gerekli bir şey değil gerçekten.

Eşinle mutluysan evlilikten güzel ne var ? Bir yere eşinle ve çocuklarınla gitmek,onlara mutlu olacağı süprizler yapmak,onlarla zaman geçirmek ,arkadaşlarda aile olarak oturmak bana hep çok hoş gelir.Niye o kadar karamsarsın ki? Başkasını beğenmek uç bir durum.Zaten mutluysan böyle bir beğeni oluşmayacaktır.

Hayır sigorta için evlenilmez. Bir insanı zaten seviyorsan her haliyle seversin anlaşmazlıklar, tartışmalar her ailede olur bizim anne babamız kavga etmedi mi sanki ama yani yok anlaşamıyorum ya da tartışıyoruz diye başkasına duygusal birşey düşünmeyi aklım almaz benim. Şöyle olabilir ancak bir an boşluğa düşmüşsündür eşin belki çok kırmuştır biri çıkar karşına seni anlar muhabbet flan dersin ki eşime birşey hissetmiyorum galiba ancak birkaç güne ben napıyorum dersin demen lazım yani. O zaman eşimizde bizimle kavga ettiğimizde çok güzel, çekici bir kadın çıksa karşısına birşey düşünse zihninden bile geçirse kabul mü edeceksiniz bunu. Yani siz eşinizi severek evlendiyseniz hiç kimse karizmatik çekici gelmez eğer biri karizmatikciddi anlamda çekici gelmeye başladıysa ve kopamıyorsanı aksine uzaklalıyorsanız eşinizde ayrılacaksınız o zaman ama sizin dediğiniz aldatmaya girer ki yakışmaz.

Bunu da nereden çıkarıyorsunuz toplum dayatıyor diye evleniliyor olabilir ama kaç yaşında evleneceği kendiş kararıdır günümüzde kadınlar artık okuyorlar kariyer yapıyorlar kim karışıyor ailesi küçük yaşta evlendiriyorsa okutmuyorsa o ailenin gelişmemişliği böyle insanlar var diye genel olarak evliliğe saçma gereksiz demek asıl saçma. Bir insanı seversin, anlaşırsın, ayn evi hayatı paylaşmak istrsin evlenirsin insanın doğasında var yuva kurma içgüdüsü her bayanda var zaten içgdüsel olarak anne olma isteği Rabbim öylr yaratmış. Ne yani eşim beni sömürür eşimin ailesi sömürür diye kimse evlenmesin mi. Eşini ve ailesini iyi tanımak önemli kısa sürede evlenen insanlarda bu görülüyor. Hem neden gelişimleri engelleniyormuş evli olup çalışan kadınlar çok fazla bende bunlardan biriyim buınlar zaten evlenmeden konuşulmalı çalıştıracak mı edecek mi. Arlkadaşlarımla da görüşüyorum hiç fanusa filşan kapatılmadım bu örneklerin olması böyle olduğunu göstermez. Ailesinden kim ayrılıyormuş o evlilik kurumuyla değil evlenilen kişinin kişiliğiyle alakalı birşey. Ben ailemle de gayet görüşüyorum kim görüşemiyor prangalara vuruluyoruz sizin deyiminizle. Bir de erkek neden kendi çocuğunu yabancı gibi görsün ki o da enteresan siz çocuğuna aşık baba görmediniz sanırım. Kendii canından kanından soyundan biri ya ne yabancısı. Evlenmenin en güzel yanı. Borç olur, sıkıntı olur önemli olan bunu başbaşa aşmak. Peki ne yapalım evlilik dışı çocuk muı doğuralım yoksa hiçbir kadın evlenmesin sadece çalışsın anne olmasın mı, sürekli sıkıldıkça partner mi değiştireim nedir yanii ben anlamadıkm evlilik saçma, erkekl bizi kullanıyor, fanusa kapatılıyoruz, ailemizle görüştürülmüyoruz borç içinde yüzüyoruz, sosyal hayata karşı engelleniyoruz, eşimin ailesi tarafındna kullanıyoruz, çocuk eşler için yabancu bir varlık. Bu kadar karamsar bir bakış açısını daha önce hiç görmemiştim.

Kavga diye birsey yok, kopamamak diye birsey hic yok. Oturup tek basima konusmuslugumda yok...
Sadece hoslanmak bile kotu bence, aldatmak kötü kadinlarin yaptigi yada dusunebildigi birseydi hep benim icin. Hayatini eline alamayan insanlarin...
Ama konu su ki, neden hos birsey yasamak varke neden evlilik diye birsey var. Saygi ve sevgi bile olsa bir evlilikte o ilgisizlik insani monotonlastiriyor.. sonra buna okadar alisiyorsunuzki, sorgulamiyorsunuz... aliskanliklarin verdigi bir rahatlik bir tembellik belkide.

Canım şu an evliyim. Ama öncesinde 5-6 yıllık beraberliğimiz vardı.

Söylediklerin o kadar yakın geldi ki bir dönemki halime. O zamanlar sevgiliydik.. ilişkimiz berbattı. Birbirimizi görmek istemiyoduk. Neyse çok ayrıntıya girmek istemiyorum ama keşke diyodum karşıma biri çıksa bana değer verecek.. Her şekilde bana karşı iyi, kibar, çok seven falan filan. Hep bunları düşünüyodum.. Burda bu tarz düşünceler yadırganır genelde..

Ayrıldık 6-7 ay kadar. Başkasıyla çıktım. Mükemmeldi. Her özelliği harikaydı. Bana karşı inanılmaz iyi. Tüm düşüncelerimiz gerçekten uyuşuyor. Maddi yönden çok rahat. Benimle aynı meslekten falan filan. Ama bişey eksik kaldı o güveni huzuru bulamadım. Hep eşimi özledim. Hem de berbat olmuş bir ilişkiydi artık. Birbirimizi karşılıklı olarak görmek istemediğimiz kavga dolu günler. Ailelere kadar hakaretlere varmış. Çok çirkinleşmiştik. Mal bir durumdaydık. Ama birleştik yeniden. Olmuyor ya.

İnsana galiba en iyi diyebileceğimiz bir arkadaş lazım bu hayatta. O da eş oluyor.. Kimsede de onda buldugumuz sıcaklıgı bulamıyoruz. Şimdi evliyiz ve yurtdışında çalışıyor. Çok özlüyorum hal böyleyken. Ama birlikte yaşmaya başlayınca aynı durumlara gelir miyiz diye düşünmekten alamıyorum kendimi...

Neden çocukluktan başlayarak evlilik hayalleri ve takıntısıyla büyütüldüğümüzü anlayamıyorum ben de. Kızım olursa bigün düğünlere falan götürmiyim görmesin evlilik ne bilmesin :))))

evlilik çok kombine bir olay benim yaklaşımımda.
ve temeli paylaşıma dayalı.salt görece ya da mantık ya da duygusallık barındırmıyor.
tek bir haneye yüklediğimiz vakit beklentilerimiz oluşur.beklenti de her ne olursa olsun sonucu
mutsuzluğa ve umutsuzluğa çıkan bir durum.

hiç sıkılmadan sabaha kadar izleyeceğin bir yüz olması,ona baktıkça rahatlamak,bağırsanda kızsanda destek olan birinın yanında olması,ve en önemlisi dünyalar kadar sevmek sevilmek...ne annede ne babada o duyguları hissetmemek..

Evlimisiniz acaba? O dediginiz bence sadece ilk zamanlarda olur, sonra hayat girer araya..

yargılamak ıstemıyorum sızı...fakat evlılık sızın duşundugunuz gıbı degıl bence...evlılık olmasa ne olurdu hıc duşundunuz mu..hayatınız bır cıkmaza gırerdı ... sız kendınıze zaman ayırıyor musunuz..sankı hayatta onlar ıcın varsınız...yanı bıkmış yorulmuş bıtap bır haldeymışsınız gıbı geldıde..

Uzun gecmisi olan iliskiler evlenince bunu yasiyor sanirim
Erkek cok monoton olunca kadin romantizmi ariyor yaradilisimizda var
Ben konu sahibini cok iyi anliyorum iliskisinde kalbi carpsin heyecanlansin istiyor insan ve goZu disari gitsin de istemiyor hakli olarak

Evet, evlilik sigorta gibi görülebilir.
Yalnızlıktan deli gibi korkan insanoğlunun bir seçimidir.
Çocuk doğurma arzusunun da kaynağı çoğunlukla, yaşlandığımızda yanımızda bize destek olabilecek insanların olmasını istememizden.
Benim için böyle.
Yoksa cidden bir insanı yıllarca sevebilmek bana hiç mümkün görünmüyor.
İlla ki sıkılırsın, biter duygular. :S Bitmediğini söyleyenler de var gerçi ama bilemiyorum.
İnşallah ben de birini seversem ve evlenirsek hep aynı aşk ve tutku sürer.
Neyse ... Ama bir yandan da korkular sıkıştırıyor.
Ve tabii rahatça cinselliği yaşayabilme isteği de mevcut. :S
Karışık şeyler. Korkulardan tamamıyla arınmış olunca evlilik akla gelmiyor bile.
Bunu denedim.

Son düzenleme:

Bence hayatinizda baska alanlarda basariliysaniu cikmaza girmez aslinda, guzel bir is, sosyal ortam, arkadaslar... mutlaka bir partner ihtiyaci hiddediyor insan ama neden omur boyu olsunki... kendime vakit ayirmayi deneyecegim, guzel bir fikir.

Yıllar sevgının boyutunu degıstırıyor bence de. Once delı gıbı asıkken bır sure sonra farklı bır sevgı boyuruna gecıyor ınsan. Baze delı gıbı kızıyor bogazını sıkıveresı gelyor ama sınırı gecınde de kıyamıyor yıne de. Bır arkadasında dedıgı gıbı evlılık kadına cok fazla yuk bındırıyor. Evlenınce erkek evde mısafır gıbı yaşamaya başlıyor hemen kadın ev sahıbı erkek mısafır sankı. Daha dun aksam esımı aldım karsıma konusustum rahatsız oldugum seyler var dıye. Ben calısan bır bayanım temızlıgımı her hafta bır bayan gelıp yapıyor. camasır utu yemek bende. esım benden 1- 1,5 saat sonra eve gelıyor ve eve geldıgınde yemek hemen hazır olsun ıstıyor bazen oluyor bır hafta camasır yıkayamıyorum yada yıkadıklarımı utuleyemıyorum.
Neyse dun aksam oturduk konustuk o bana anlattı rahatsızlıklarını ben ona. O dedıkı yemek hazır degıl evet dedım degıl benımde soluk alacak kendıme ayırıp dınlenecek zamana ıhtıyacım var o yuzden ısden gelıpde hemen mutfaga kosmuyorum sen ve cocuk gelene kadar kendıme vakıt ayırıyorum dedım mesela. Bende ona dedmkı evde mısafır gıbı yasamanı ıstemıyorum mesela camasır sepetı dolduysa ben vakıt bulup yapamamıssam sen at camasırları makıneye gıbı.
Esımı severek evlendım halada sevıyorum ama zaman yıpratıyor bazı seylerı.
Evlenmeden once ayrı yaşamak başka evlendıkden sonra aynı evın ıcınde yasamak cok baska seylermıs.
Ama herseye ragmen baska bırını hayyerıme bıle sokmadım sokamamda bende o dabır ıhanet cesıdıdır. eger bırgun o duruma gelırsemde bosanmayı dusunmenın vaktı gelmıstır sanırım (umarım hıc bırımız o gunlere gelmeyız)...

6 senelik bir geçmişten sonra 2 senden fazladır evliyim. Eşim hiç değişmedi sağolsun. Öyle çok romantik değildir tamam gülllerdir yatakta kahvaltılardır loş ışıklardır olmadı evliliğimde bekarlıkda hayal ettiğim gibi Ama bazen gelmesine yakın pencereden bakarım hızlı adımlarla neredeyse koşarak gelir yanıma; tabağı ben koyuyorsam bardağıda o koyar sofraya. En yakın arkadaşımdır mesela her şeyi anlatabilirim ona en müstehcen olayları bile. Başkalarıyla sorun yaşadığımda da hırsımdan ona ağlarım kendisiyle sorun yaşadığımda da Düşlediğimiz gezilere çıkmadık belki ama hayallerini kurmaktan da vazgeçmedik. Evin dağınıklığını ya da pis olmasını hiç sorun etmez mesela tabii bende onun işten gelince kıyafetlerini oraya buraya atmasını ve çoraplarını ben yere atıyorsun diye kızıcam diye kanepenin kenarına sıkıştımasını dert etmem Evlendiğime hiç pişman olmadım eşimi ilk görüşmeye başladığımda nasıl sevdiysem öyle seviyorum diyemicem çünkü çooooookk daha fazla seviyorum Evlilik kadar insanı rahat hissettiren güzel birşey yok bence. Ömrüm yettiğince yanımda olsun kocam başka birine bakmak mı?aklıma bile gelmez!! tamam evlendikten sonra kasları eriyip göbeğine toplanmış olabilir biraz saçları da döküldü ama hala dünyanın en yakışıklısı benim gözümde
Konu sahibi arkadaşım umarım bu geçici bir dönemdir ve evliliğin ne kadar müstesna ve güzel bir birliktelik olduğunu tekrar hatırlarsın.

senin evlenme amacın sırf meraktan galiba. evlenmenin mantığı yoksa nikahsız aynı evde beraber yaşasaydınız ondan daha yakışıklısı bulup başkasını düşünmeye başladığında ondan ayrılıp başkasıyla aynı evde yaşardın. birini gerçekten severek evleniyosak bu sevgi ömür boyu sürer eşini gerçekten seven kadında başka erkekleri görmez bile hep aklında eşi olur başka erkekleri düşünmez. kocasını seven her kdın kocasını dünyanın en yakışıklı erkeği olarak görür. benim kocam çirkin diyen kadın gördün mü sen hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…