Konunuzun tümünü okuyamadım, ancak yardımcı olabilir mi bilemiyorum, bugün şunu farkettim.
"Bir buçuk sene boyunca en az gördüğüm, hiç iletişim kurup, sorunları var mı dinleyemediğim, özlediğim biri ile karşılaştım sabah aynada. Saçı başı dağınık, emziyor diye boyasından vazgeçmiş, uykusuzluktan göz altları morarmış ve beni gerçekten özlemiş biri ile. İki lafın belini kıramamıştık uzun süredir, yalnız kalıp birbirimizi dinleyememiştik. Üstelik çok sevdiğimiz uğraşı gerektiren yemekleri uzun zamandır yapamıyor, çok sevdiğimiz mekanlarda ki o sessizlikte takılamıyorduk. Bazen böyle baş başa kaldığımız zamanlar olurdu, o zamanları da özlüyorduk. Ancak ben onu bıraktığımda, şen şakrak ve fakat çocuksuzdu.. Şimdi o beni bulduğunda ben yorgun, uykusuz yine de pek çok küçük şeyde mutluluk arayan, en önemlisi çocukluydum. Sorumluluk sahibiydim. Herkesten çok sevdiğim, sıfırdan temelini attığım bir canlı vardı hayatımda. Tüm boş zamanlarımı elektrikli süpürge gibi emen ama o esnada "anne" diyen. Yürümeye çalışan, süper emekleyen, tuhaf konuşan... Bana bağımlı, beni menfaatsiz seven bir canlı... Ne kadar özlersem özleyeyim, bin kere feda ederdim kendisini, bu küçük canlı için.."
Bu tabi doğum sonrası dönemde alışma zorunluluklarından kaynaklanan, duygu durumlarını bozan problemler için.
Yardımcı alınmasına karşı olunmasını anlayamadım elbette. Eşiniz ve ailesinin bu duruma müdahalesini de anlayamadım. Çalışan bir bayansınız, elbette almalısınız.
Çok güzel yazmış bir arkadaşım "iletişimsizlik" var.. Bunu çözebilirsiniz. Evin belli ihtiyaçlarını yardım alarak halledebilirsiniz. Bu aşılmayacak bir problem değil ve bence kimse de karışmamalı. Sonrasında boş kalan vakitleriniz için program yapabilirsiniz. Sorumluluklarınızı azalttığınız zaman, belki sosyal anlamda doldurabileceğiniz boşluklar çıkabilecek, eşiniz ve çocuğunuzla. Bu sefer yaptığınız aktivitelerden de keyif alabileceksiniz diye düşünüyorum.
Üzülmeyin.. Sadece değiştirin.. İsteyin, üzerinde düşünün, planlayın ve değiştirin. Yardımcı alın mesela...
Siz daha iyisini bilirsiniz,
Selamlar,