Evliliğinizin Monotonlaşması

kizlar ya sevmedim bu monotonlasma sozcugunu insan kendi kendini mutlu eder bence hersey sizin beyn kontrolu altindadir ,oturup bunu esinizden beklemek yalnistir ,bazi kadinlar esiyle dertlesemezler konusamazlar yanlis anlasilmaktan veya kizacak korkusundan dolayi kendi kabuklarina kapanirlar ve boyuna sikayet ederler oysa deyismek ve deyistirmek sizin elinizde ....butun gun evde kaldiniz ve aksamlarida esiniz yorgun bir sekilde eve gelmis sizleri ilgiye bogacak diye bekliyorsaniz yaniliyorsunuz cunku erkeklerde kadindan bekler... monotonlasma bu sanirim ...cifterden birisi bari bu monotonlasmayi deyistirme cabasinda olmali zaten bunu hisseden es buna seve seve katililacaktir....

Canım sen ev hanımısın akşama kadar evde belki evliliğini monotonlaştırmaktan kurtarmak için neler yapabilirm diye düşünmeye vaktin yada bunları uygulamak için yeterli enerjin oluyordur.ama çalışan kadınlar çin durum biraz daha farklı inan..Çalışan kadınların evliliği mutlaka monotondur demiyorum tabii ki ama sizlere göre vaktimizde enerjimiz de biraz az oluyor.. İki tarafında akşam olup hem bedenen hem beyinen yorgun argın eve geldiğini düşünsene. Bazı şeyleri ayakta tutmak bazen gerçekten zor oluyor ama elimizden geldiğince monoton olmasın diye çalışıyoruz bizde işte.......

İlerisini bilemem ama 2.senemizi doldurduk. Bir gün bile evliliğimin monotonlaştığını düşünmedim...

Belki de biz çok ayrı kaldığımız için hep hasret doluyuzdur birbirimize.. Ayrıca futbol izlemek,bara gitmek ikimizin de çok sevdiği şeyler,tüm arkadaşlarını tanırım beni çok severler ben de onları. Onlarla beraber de çok eğleniriz...

Ailesine özel bir durum olmadan gitmeyiz zaten. Genelde ya başbaşayız ya da arkadaşlarımızla beraberiz...

Tatlım 2,senede evlilik monotonlaştıysa zaten o evlilikte bir sorun var demektir. Ama monotonluk 10 sene gibi oluşmuşsa bence normal hayatın getirdiği şeyler bunlar tabii önemli olan 10 sene de geçse 20 senede geçse evliliğe heyecan katmasını bilmek..........

Bence monotonluk kavramı 2taraftan yada birinden kaynaklanıyor.ister çalışan bir bayan olun ister çalışmayan olun iş yinede erkekte bitiyor bence.
ayda sadece tek bir cumartesi-pazar çalışmıyorum ve doğal olarak çalışmadığım bu 2 gün benim için altın değerinde dolu dolu değerlendirmek istiyorum ama eşimle bu 2gün içinde belki toplam 15-20 sözcük konuşuyoruz.1,5 yıllık evliyiz hemde.bunu aşmak için hem iyi yaklaştım hemde eşimle kavgalar ettim bir sürü.ama yok adam ben böyleyim deyip kestirip atıyor.benneyaptımki zaten monoton olan hayat böylece geçip gidiyor,bense hep evliyken yapılacak çok şey var hayatı monotonlaştırmayacak diye düşünsemde ne zaman eyleme geçsem sonu hüsran oluyor.
ama bir kaça zamandır bu durumu kabullendim iyice sanırım.bugün tüm gün internette gezindim mesela.hiç eşime bişey yapalım diye bulaşmadım hiç kendime döndüm,çoğu evli erkek gibi umursamaz ve bencil oldum malesef :çok üzgünüm:

çoğumuzun derdi aynı ve ben yakındıkça bu durumdan monotonluktan eşim bana bekarken ne yapıyordun sanki diyor çokmu geziyordun diyor.cevap hazır hemen..gezmediysem kocam sensin sen gezdir sen bana farklı şeyler yaşat diyorum.ben denize yakın bi ilçede oturuyordum önceden gelin geldiğim yerde deniz yok ve ben denizi çok seviyorum evlendiğimden beri hasret kaldım yaa.arabayla 15-20 dk.. çok sevdiğimi bildiği halde bigün götürmedi..halbuki çok şey istemiyoruz,ufacık jestlerle gönlümüzü alabilirler..acaba değermi vermiyorlar.

Sizi ne kadar iyi anlıyorum anlatamam...Üstelik de bekar halimle....Ben birisiyle yıllarca flört ettikten sonra bile monotonluk hissediyorsam artık evlenince ne hale gelirim:26:...Üstelik aynı şehirlerde bile yaşamadan...Aşkı unuttum:50:

Back
X