Evlilik- Aileler- Hepinizin desteine yorumlar覺na ihtiyac覺m var

Durum
Mesaj g繹nderimine kapal覺.

balbocegi35

Ay覺 bal覺 bol bulunca oras覺na buras覺na s羹rermi :)
Kay覺tl覺 ye
4 Haziran 2013
12.192
8.364
tak覺lar tak覺l覺yor , masraf paralar覺 veriliyor , 45bin tl salon tutuluyor , 羹st羹ne 羹z羹m g繹ndermedi diyorsun ve kay覺nvaliden k覺rd覺ysam 繹z羹r dilerim diyorum.
Yok art覺k eein semeri diyesim geldi. :KK70: sizin k覺na salonunu da 45 bin mi ??? 30bine eine saat ald覺n m覺 ???
 

damdan

Guru
Kay覺tl覺 ye
22 Mart 2012
25.701
57.550
Eimin maa覺 ise sadece ev kiras覺na sigortalar覺m覺za ve ite elektrik internet gibi eylerle s覺f覺rlaniyor.

ben buna ilikin cevap istiyorum

hangi 羹lkede savc覺 maa覺 sadece buna yetiyor

burada 10.000 civar覺 yeni balayan覺n salt maa覺

ha bu arada savc覺n覺n sigortas覺 da d覺ar覺dan m覺 繹deniyor, istee bal覺 emeklilik gibi
 

Alys

You may call me Lady Alys
Pro ye
6 Aral覺k 2010
23.054
55.652
ben buna ilikin cevap istiyorum

hangi 羹lkede savc覺 maa覺 sadece buna yetiyor

burada 10.000 civar覺 yeni balayan覺n salt maa覺

ha bu arada savc覺n覺n sigortas覺 da d覺ar覺dan m覺 繹deniyor, istee bal覺 emeklilik gibi

he he esyali evi begenmeyen senin benim oturdugumuz evlerde oturacak degil ya,
ona savci maasi degil milletvekili maasi falan lazim
 

badebuyukbaran

Yeni ye
Kay覺tl覺 ye
20 Ekim 2020
36
31
20
Uzun uzun anlatmak istiyorum akl覺n覺zda iyice canlans覺n.
Ben 22 ya覺nday覺m eim ise 33 ya覺nda ikimizde 羹niversite mezunuyuz. Benim ve eimin ailesi t羹rkiyede ya覺yorlar. Eimin ailesi 癟ocuklar覺n覺 ekstra artlarda yurtd覺覺nda okutmu dil eitimine g繹ndermi master yapmasina yard覺mc覺 olmular ve eim 3 y覺ld覺r yurtd覺覺nda ya覺yor. Bende onunla 2 y覺l sevgili olduktan sonra evlenme karar覺 ald覺k. Evlendik.
1,5 y覺ll覺k evliyim/
Eimin ailesi d羹羹n s羹recinde yard覺m etmediler dersem yalan olur ama u ekilde; s繹z elbisem, nian elbisem, nian aksesuarlar覺m hereyi ben kendim yapt覺m. ok g羹zel bir nian t繹reni 癟ok g羹zel bir s繹z yapt覺m.
D羹羹n s羹recine gelirkende k覺na elbisemi kendim ald覺m k覺na yerimi kendi annem tuttu. Eimin ailesinden para istemedim ama gelinliimi al覺n dedim. Nikah ilemlerimin paras覺n覺 onlara 繹dettim. Ama mesela gelinliim 8 bin tldi babas覺 5.000 tl g繹nderdi. Bana sormad覺 gelinliin ne kadar diye? Bende 羹stelemedim hi癟.
S覺rf ben istiyorum diye 45 bin tllik d羹羹n mekan覺 tutup yemekli d羹羹n yapt覺lar bunda da haklar覺n覺 yiyemem.
Ama ben alt覺ndan falan anlamam
Bana nianlan覺rken 2 kez boyundan dolanan zincir, saat, ve bir kelep癟e takt覺lar.
D羹羹nde ise 15 bin tl lik kolye
5 bilezik takt覺lar,
Ama ben bunlar覺n az ya da 癟ok olduunu anlayabilcek bir merakta insan deildim. Ve keke anlasaym覺覺m da daha fazla isteyebilseymiim. Ailem hi癟 kar覺maz b繹le elere. Kim ne yapmak isterse 繹le yaps覺n derler. Ama ben biraz sivriyimdir s繹ylerdim ama salak ben bilmediim i癟in bi tane bile bilezik tamam benim i癟in demitim
Sonra biz yurtd覺覺nda yaayaca覺m覺z i癟in eyal覺 evde yaayaca覺z ama sonra gelimelerden haber ederiz dedk.
3 ay sonra ben eyal覺 bir evde yaayamica覺m覺 anlad覺m
Zor geldi bakas覺n覺n eyas覺nda yaamak.
Sonrw farkettim ki ben valizimi toplay覺p gelmiim yeni bir hayata b繹yle balanmaz diye kimse beni uyarmam覺.
ok k覺zg覺n覺m!
Sonra ben 5. Ayda eyas覺z eve 癟覺kaca覺m覺z覺 ve eya alaca覺m覺z覺 hem kendi aileme hemde eimin ailesine aray覺p s繹ledim.
Benim sadece annem olduu i癟in annem 15 bin tl ve 羹t羹, s羹p羹rge, mutfak robotu, nevresim tak覺m覺 gibi eyler ald覺.
Elimin ailesi de 20 bin tl g繹nderdiler. Siz gerisini yap覺n biz size 6 ay sonra param覺z gelince ( bunlar y覺lda bir kere toplu ekilde para kazaniyolar) 繹dicez dediler. Biz yurtd覺覺nda yaad覺覺m覺z i癟in euro daha y羹ksek.
2+1 bi ev d羹zd羹k ama hepsini en uygun ekilde ald覺k. Bir tane koltuk nir berjer var mesela salonda. Gardrop bile almad覺k demir k覺yafet takma dolab覺 ald覺k.
ama b羹y羹k bi tv g羹zel mutfak eyalar覺 ald覺k ama mesela hala bi yemek tak覺m覺m hala bi hal覺m perdem beyaz eyam yok ( evde vard覺 beyaz eya)
Ama toplam 80 -85 bin tl para harcad覺k
Makas tornavida bile almak zorurndayd覺k gtti yani
Bu arada ben 癟al覺覺yorum 癟al覺t覺覺m覺da eime veren biriyim/
Neyse gel gelelim o g羹n geldi babas覺 bize 20 bin daha verdi. Bende dedm eime ne bu aka m覺 dalga m覺 ge癟iyorlar toplam 40 bin tl g繹ndermi oldu ailesi. Hem geleneksel bi ailesi de var gelin ald覺k ev d繹ememiz gereken gibi d羹羹nen.
40 bin tle ev d繹emediimizi biliyorlar
Sinir krizi ge癟irdim.
Hem siz al覺n biz size 繹dicez diyolar hemde yok.
Paralar覺 var m覺 evet?

peki neden bize bu kadar az yapm覺lar.
Kay覺nvalidem ve kay覺nvalides k繹y evlerinde kavga etmiler.
Babas覺 da babannesini k繹y evinde deil g羹zel bir evde kalmas覺 i癟in ona ev yapt覺racakm覺.
Bu arada babanneninde, kay覺nvalideminde hem merkezde hem k繹yde evleri var :)
Kay覺npederimin 4 tane evi var birinden kirac覺y覺 癟覺kart覺p k覺z覺n覺 oturttular.
Ee ben neyin benim bir y覺ll覺k evliliimde ben neden kendimi gelin? Ya da elin 羹st羹nde hissetmiyorum?
O zaman dedim kimse beni arayip s羹rekli dert s覺k覺nt覺 anlatmayacak.
Kimse seni aramayacak.
Eime kar覺 sinir krizi ge癟irdim
Eimde hakl覺 olduumu bildii i癟in annesine bir s羹re bizi arama kar覺m覺n biraz kafas覺n覺 dinlemeye ihtiyac覺 var dedi.
Annesi de bana telefonda ben ona izah ederken 繹yle dedi
Sende hereyi hemen olsun istiyorsun
Bak ben bile ka癟 y覺l sabrettim?
Sen dedim hata yapm覺s覺n.
Ben yeni evliyim ve bir y覺ld覺r ben zaten sabrettim o zaman biz yapicaz edicez demicektiniz.
Falan filan u an hala sinirliyim ve nefret etme boyutuna geldim 癟羹nk羹 bir y覺l boyunca s羹rekli beni ariyip ba覺m ar覺y覺 g繹t羹m ar覺yo vah k覺z覺m ( 繹z k覺z覺) durumh k繹t羹 onun 癟ocuuna bakcam. Ona bireyler ald覺m diyip durdu.
Senin bir olun var olun zar zor ev ge癟indiriyor bir koli g繹nderemediniz mi? 襤lla eya deil yaln覺z hissettirmemek i癟in bir tarhana bir 羹z羹m bireyler.

Normalde herg羹n arar iki haftad覺r aratt覺rm覺yorum. Oluna s繹ledim bi s羹re evde ses duyarsam arad覺覺n覺 繹renirsem evi ba覺na y覺kar覺m dedim. Y覺kar覺m da.

癟羹nk羹 bana g繹re bu deersizliktir bir y覺l boyunca ben sevgi belirtisi duymad覺m. K覺z覺m nas覺ls覺n, iyiyim annecim sen? Vah doktora gideyim vah g繹t羹m ar覺d覺 temizlik yapt覺m. 55 ya覺nda insanlar...

benim annem 55 yas覺nda emekli olmad覺na ragmen 癟al覺覺yor iten sonra lohusa ablama gisip bakiyor gik demiyor kay覺nvalidem 繹mr羹nce 癟al覺mam覺 koca paras覺 yemi. 5 tane evi var hala mutsuz hala kay覺nvalide sorunu ya覺yor. K繹ydeki kad覺ndan rahats覺z olup onu evden 癟覺kartt覺r覺yor.
Banada gelip k覺z覺m seninle biz gelin kaynana olmayal覺m anne k覺z olal覺m nolur seni k覺rd覺ysam 繹z羹r dilerim diyo.
Ama arkas覺 yok
Bana g繹re gelin bir s羹re en az覺ndan evliliin ba覺nda iyi hissettirilir.
Sonrw zaten k覺z覺n yerine koyars覺n
Ama evliliimin ba覺nda ben hi癟 biey g繹rmemiken
Asla gitmem kap覺lar覺na.
Kocam覺 da boamam
s羹r羹nd羹r羹r羹m.
Ama sinir krizindeyim hala bunu kendi i癟imde nas覺l atlat覺r覺m?
Allah g繹z羹n羹 doyursun ne diyim ya. bu terbiyesizliktir benim i癟in.
 

uranus35

ye
Kay覺tl覺 ye
18 Temmuz 2020
627
867
羹ni mezunu mast覺rl覺 insanlars覺n覺z
yurtd覺覺nda yaay覺p euro cinsinden para kazan覺yorsunuz,
T羹rkiyedeki aileler T羹rk paras覺 g繹ndererek Avrupada ev dizmenize yard覺m etmeye 癟al覺覺yor
Ama miktar az olduu i癟in sinir krizindesiniz
???
B繹yle sa癟mal覺k g繹rmedim ya d覺ardan bi g繹zle oku hikayeni ger癟ekten sa癟ma
 

Bebeimin doaca覺 muhtemel tarih : 10-06-2021

Hamileliimin 33. haftas覺 i癟indeyim.
Bebeimi kuca覺ma almama 52 g羹n kald覺.

Bu g羹nlede bebeiniz baparma覺n覺 emerek, emme egzersizi yap覺yor. Kendinizi 癟ok yorgun hissetseniz bile, uyumakta g羹癟l羹k 癟ekiyorsunuz. Bunu sebebi s覺rt ar覺lar覺, bebein hareketleri, s覺cak hissetmek, ba ar覺lar覺, bacak kramplar覺 ve rahat posizyon bulamamakt覺r. Unutmay覺n, yatt覺覺n覺z zaman sol taraf覺n覺za d繹nerek uzan覺n. Bu sizin ve bebein kan dola覺m覺n覺 rahatlatacak, sindirim ve solumunuza yard覺mc覺 olacakt覺r. Art覺k bebeinizin b繹brekleri tam olarak gelimitir.

Bebeimin yakla覺k a覺rl覺覺 : 2000 gr. - Yakla覺k boyu : 43.7 cm. (Batan Topua)

Hamilelik G羹nl羹羹n羹 襤mza alan覺na eklemek i癟in t覺klay覺n

uranus35

ye
Kay覺tl覺 ye
18 Temmuz 2020
627
867
Koskoca 羹lkede 羹z羹m yok mu bu arada 羹z羹m bekliyosunuz bunu bile sorun etmisiniz
 

Bebeimin doaca覺 muhtemel tarih : 10-06-2021

Hamileliimin 33. haftas覺 i癟indeyim.
Bebeimi kuca覺ma almama 52 g羹n kald覺.

Bu g羹nlede bebeiniz baparma覺n覺 emerek, emme egzersizi yap覺yor. Kendinizi 癟ok yorgun hissetseniz bile, uyumakta g羹癟l羹k 癟ekiyorsunuz. Bunu sebebi s覺rt ar覺lar覺, bebein hareketleri, s覺cak hissetmek, ba ar覺lar覺, bacak kramplar覺 ve rahat posizyon bulamamakt覺r. Unutmay覺n, yatt覺覺n覺z zaman sol taraf覺n覺za d繹nerek uzan覺n. Bu sizin ve bebein kan dola覺m覺n覺 rahatlatacak, sindirim ve solumunuza yard覺mc覺 olacakt覺r. Art覺k bebeinizin b繹brekleri tam olarak gelimitir.

Bebeimin yakla覺k a覺rl覺覺 : 2000 gr. - Yakla覺k boyu : 43.7 cm. (Batan Topua)

Hamilelik G羹nl羹羹n羹 襤mza alan覺na eklemek i癟in t覺klay覺n

vivamedusa

Aktif ye
Kay覺tl覺 ye
28 Temmuz 2018
1.768
2.367
yuh diyorum bu kadar parag繹z olmak zor deil mi?
 


giggles

Shady's back.打
Kay覺tl覺 ye
30 May覺s 2020
4.258
18.931
ay daha okumayaca覺m

ei yurtd覺覺nda savc覺 m覺ym覺

babas覺n覺 bulal覺m, yaz覺k amcaya

"ay oul, ben sana savc覺 olamazs覺n demedim, adam olamazs覺n dedim" repliini cidden hak etmi

konu sahibi sen ya hi癟 dayak yememisin ya say覺 saymay覺 bilmiyorsun (s繹z iddet i癟ermez bir deyimdir)
Ay yok ne savc覺s覺 ya b繹yle basiretsiz muhakeme g羹癟l羹羹 癟eken savc覺 m覺 olur zaten nas覺l oluyorsa t羹rkiyede hukuk eitimi alm覺 yurtd覺覺nda master yap覺p da savc覺 olmu yine yurtd覺覺nda 癟al覺覺yorm覺
 

Mormeneksemmm

Bend羹nyayabukadars覺k覺mam覺t覺m..
Anneler Kul羹b羹
Doa Severler Kul羹b羹
Kay覺tl覺 ye
25 Haziran 2018
221
591
26
Keke eini de kkne alsak.Senden neler 癟ektiini yazsa da ,bizde arkana bakmadan ka癟 diyebilsek仁Belki adam覺n hayat覺 kurtulur
襤ki hafta olmas覺na ramen eimde bana destek olurken konuyu bir ekilde ailesine bal覺y覺p kavga 癟覺kariyorum.

kendimi de y覺pratiyorum alaya
 
Durum
Mesaj g繹nderimine kapal覺.