Evlilik, Annelik ve Kariyer...

obiviyante

Zamansızım...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
4.369
4.372
198
Herkese Selamlar;

Evliliğimizin üçüncü yılını bitirdik çok şükür, bebek bekliyoruz . Rabbim aratmadı elhamdülillah. Yalnız düşük tehlikem var bu sebeple doktorum rapor verdi, evimdeyim şu anda.

Raporum uzun süreli olunca iş yerinden ufak ufak tepkiler aldım, sanırım bebeğimin doğumuyla birlikte bu tepkiler artacak, üzülüyorum gerçekten. Amirlerim ne kadar iyi olsalar da benim izne çıkmamla birlikte onların işleri de aksayacak, dolayısıyla endişelenmekte haksız da sayılmazlar.

Ev alma düşüncesindeyiz, tasarruf yapıyoruz. Evlendiğimizden beri tatile çıkamadık. Gurbetteyiz, çokta sosyal bir hayatımız yok. Kendimce etrafımdaki herkesi memnun etmeye çalışıyorum ama çokta başarılı sayılmam. Bu aralar fetret devrindeyim sanırım . Çok daraldım kızlar.

Benzer süreçleri yaşayan hanımlar var mı? Nasıl atlattınız bu dönemleri?

Tecrübeli arkadaşlarımdan destek bekliyorum...

Son düzenleme:

bunlar hayatin cilveleri canim. pes etme. Ve bunlarin aslinda dert olmadigini, sadece hayatin guzel zorluklari oldugunu dusun.

Annelik basli basina zor. Hele bir de kariyer de isin icine giriyorsa. Ama hersey olup gidiyor. Benim kizim uc yasini bitiriyor ins bu yaz. cok tatli bir kizim var. Elhamdulillah istedigim gibi buyutebildim, bu sene de montessori diye bilinen okula basliyacak insallah. BIs konusunda da, aa bu olmadi derken baska kapi aciliyor gercekten de. :) Hersey kismet.

Bebegin doguncada ilk bir yil, beslenmesine sagligina cok dikkat et. Umarim da yiyen bir cocuk olur, o zaman herseyi cok daha kolay atlatirsiniz .

Eskiden evli hanımların yakınmaları tuhafıma giderdi. Hiç böyle sıkıntılarım olacağını düşünemezdim. Hayat işte...

Derler ya parayla değil, sırayla diye o hesap.

Çok daralıyorum gerçekten bazen. Kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum.

Daha dur :). Asil bu hissi bebek gelince hissedeceksin. Ozellikle ilk alti ay. Hele ilk uc ay. Insan kendini gercekten de inek gibi hissediyor. Devamli emzir, borplet, altini deyistir, uyutmaya calis, sonra hadi bakalim tekrardan. Ama cok guzel seyler aslinda bunlar. Bu ilk yil gecincede ozluyorsun. Zor olucak, hele sosyal hayatin tamamiyle deyisecek, ama bunlarin hepsi geciyor. Ve hatta sonra yeni hayatina alisiyorsun. Sosyal aktivitelerin de cocuguna gore yapiliyor ve sen bundan zevk alir hale geliyorsun.

Zamanla hersey yerli yerine oturuyor.

Hayırlısı bakalım ne diyim...

Ne kadarlık evlisiniz?

Tasarruf olayını nasıl organize ediyorsunuz mesela? Keşke tatile çıkma imkanımız olsa...

Eşime de bir şey söylemek istemiyorum, evimiz barkımız olsun diye uğraşıyor nede olsa ama çok sıkılıyorum yaaa...

Bazen kendimi sokağa atasım geliyor...

ben genelde hep calisiyorum. Yilda bir ay iznim var ama biriktirmistim cocugumun dogumuna kullaniyim diye oyle yaptim. Sonrada firsat olursa turkiyeye gidiyoruz , tatil dedigimiz bu :). 8 yildir evliyim. Basta hersey zor oluyor ama sonra oturuyor. Ilk baslarda ev islerinde zorlanirdim,esim yardim ederdi ama bana gore yetersizdi. Ama simdi sanirim ben idare ettigim icin hersey yerli yerine oturdu. Evin idaresi bende yani, ve ona onun gururnu incitmeden, gorev veriyorum. Ama erkeler cok alinganlar, dikkatli olman gerekebiliyor bazen . ve sanirim da pratiklestigim icin, kizim da buyudugi icin hersey su an yerli yerine oturmus gibi. Bir bebek daha istiyorum Allah verirse, ve hatta kariyer deyisikligi yapip tekrar okumak istiyorum :)

bunalacak bir şey yok .annelik de bebek bakımı da öyle depresyona girilecek bir şey değil ,bebeğini sev yeter ,sürekli yakınarak hayattan zevk alamazsın ,hayatın akışına bırak herşeyi ,su akar yolunu bulur ,annelik en güzel duygu ,ne kadar zor olsa da insanların anneliğin hep olumsuz taraflarını ,yorgunluğu ,depresyonunu anlatmasından hiç hoşlanmıyorum ,negatif insanlardan uzak durun ,herşeye pozitif yaklaşın ve anneliğin güzelliklerini görmeye çalışın ..işyeriniz özel mi bilmiyorum ama farketmez ,sizin için bebeğinizden daha değerli bir şey olmamalı ,amirleriniz ,işiniz ,kariyeriniz ne olursa olsun bu aşamadan sonra ,siz bebeğinize odaklanın ,hepsi bebiş büyüyünce düzene girecektir.
bu işin sırrı herşeyi gözünüzde fazlaca büyütmemek ,anneliğin tadını çıkarmaya çalışmak .sürekli ah vah ben ne yapıcam derseniz hiçbirşeyden keyif alamaz ,mutsuz ,bebeğinden rahatsız olan bir anneye dönüşürsünüz ,ayrıca da huzursuz bir eş olur herşeyden yakınan bir insan haline dönüşürsünüz.
evlilik kolay mı ,tabiki zorlukları olacak ,hayat mücadele ,ama önemli olan kolayı seçip mızmızlanmak değil,hayatla mücade etmektir ..
siz ne kadar rahat davranır kafaya takmaz ,bunların doğal bir süreç olduğunu düşünürseniz ,hayat da size o kadar güzel şeyler sunar ki ,bakmışsınız herşeyi bir anda götürür olmuşsunuz.
en basiti ben .16 aylık ikiz bebeklerim var .3.ye hamileyim ,çalışıyorum da ,evimin işini de yapıyorum ,herşeye de yetişmeye çalışıyorum ,ikizlerime de işe başlayana kadar annesiz kvsiz tek başıma baktım 7 ay, çok zorluklar yaşadım ama bir gün ne bıktım dedim ,ne de yakındım ,hep güzel taraflarını görmeye çalıştım , ve hep çok şükür dedim .ben pozitif baktıkça da RABBİM bana yardım etti ..Şimdi robota döndüm ,en ufak anımda işimi görüyorum ,bir şekilde gidiyor çok şükür ...
Size de tavsiye ederim...bu işin en büyük sırrı pozitif olmak ..

İş yerleri nedense hamile bayanlara duyarsız benim hiç bir sorunum olmadığı halde iş yerim hamile olduğumu öğrenince yok biz şirketiz sonuçta uzun bir süreç yerine eleman bakalım dediler... İlan verdiler bu kadar duyarsız insanlar artık maalesef...

Artık doğum izinleri uzatıldığı için işyerleri bayan eleman çalıştırmak istemiyor gerçekten. .

ama çocuk için olunca çekilen çile, anne herşeye katlanabiliyor doğrusu. . Bende hamileliğimin son 3 haftasına kadar çalştım doğumdan sonra 3 ay izin kullandım . .Sırf bebeğimin yanında kalabilmek için koca göbeğimle otobslerde git gel yaptım. . annelik fedakarlıktır. . anne olunca onu kucağına alınca bu duygu oturacak yüreğinize. . Sonra kariyerde neymiş diceksiniz. . Eğer eşinizin maaşı yeterli ise çalışma hayatıınızı doğumdan sonraya ertelemeniz sizin için iyi olacaktır. İnş.Sağlıkla alırsınız kucağnıza bebeğinizi

ben dogurdugum gune kadar calistim ve sonra sadece 6 hafta izin kullandim ki ona da sukur. Ama herseye deger, bebek zor da olsa. Kariyerimle cocugum arasinda cok kaliyordum ilk zamanlar ozellikle kucukken sadece bana ihtiyaci varken, ama simdi kizim uc yasinda ve artik sosyallesmek istiyor, o yuzden okula gidicek bu sene ins. Simdi de dusunuyorum da evde kalsaymisim hata yapmis olurmusum, cunku zaman gectikce bana ihtiyaci gittikce azalicak. Calismaya devam ettigim icin pisman deyilim su an.

Tabi bebege bakabilicek guvenilir birini yada bir kres bulmak sart. Sukur ki ben cok sansliydim.

Ben su an gerileme devrindeyim.. yorgunlugun son deminde.. ise hergun gec kalan anne oglum 3.5 yasinda bu yil krese başladı.. sabahlari cok sıkıntılı oluyor..

çocuk da yaparım kariyer de olmuyormuş...

yani yapan yapıyordur da ben zorlanıyorum.

biraz daha rahat olmak gerekiyor galiba.

ben çocuk konusunda takıntılı olduğum için işleri idarede zorlanıyorum.

kronik yorgunluk diye bir hastalığım oldu artık

Benimde başımda aynı sıkıntı. Doğuma 1 ay kaldı, eşim uzakyol kaptanı 10 gün sonra gemiye katılacak. Benim dükkanım var ama elemanım yok ve kendim hala çalışıyorum. Şimdi devirmi yapsam yoksa bir eleman mı alsam karar veremedim. Eşim başımın etini yiyor devir yap çocuğunla ilgilen diye...ben ise evde olma fikrine hala alışamadım buhranlar basıyor. pofff çok zor Allah yardımcımız olsun inşallah...

Canım bende 3,5 yıldır evliyim eşimde çocuk istiyor ama ben mesela şiddetle karşı çıktım çünkü daha 27 yaşındayım benim için çok erken aynı zamanda çalışan bir bayanım işim gereği sürekli seyahat ediyorum.Çocuk büyük sorumluluk gerçekten çok iyi düşünülmesi lazım her yerden kısmak gerekıyor.En basitinden tatile çıkarken bile..

Canım aslına bakarsan 27 hiçte küçük bir yaş değil. Benim bebek sahibi olmak istememdeki en önemli etkenlerden birisiydi yaşım.

Bence sende çok geç kalma aksi halde psikolojik olarak yorucu maddi olarak ta masraflı bir sürece giriyor çiftler.

Allah gönlüne göre versin. Selamlar...

Mutlaka zor bir süreç
Ama ben annelerin sihirli güçleri olduğuna inanıyorum
Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin
Çok endişe etme elbet Rabbim yardım edecektir

Merhaba doğum yaptınız sanırım iş konusunu ne yaptınız bebeğe kim Bakıyor işi bıraktınız mı

Merhaba doğum yaptınız sanırım iş konusunu ne yaptınız bebeğe kim Bakıyor işi bıraktınız mı

Yengeme devrettim canım..İnsan evladını kucağına alınca herşey değişiyormuş. Şimdi kimseye emanet edip gidemiyorum bile bir yere...Ama çalışmak zorunda olsaydım tabiki de kreşe verirdim. Evde canım sıkılır zannediyordum ama sıkılacak zaman kalmıyor bebeğimle uğraşmaktan. Allah herkese tattırsın bu duyguyu inşallah.

Âmin canım bende hamileyim o kadar zor geliyor ki ilerisini düşündükçe ona bakmak eski hayatıma geri dönemeyecek olmak rahat rahat gezemeyecek olmak insanlar neden çocuk ister hala çözemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…