• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik aşkı öldürürmü?

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Evlenmekten çok korkardim ve bi turlu karar verip evet diyemezdim. Birgun nasil olduysa oldu ve evlilikten korkan o kizin başina korktuklari geldi...
Az çok evli olan her bayan eşinin evlenmeden önce nasıl oldgunu ( aşk sozleri , sarılmalar , öpüş kokuş , ilgi , buram buram aşk ) biliyor...
Benim merak ettigim evlendikten sonra neden değiştigi...
Ve her erkek evlendikten sonra odun mu olur ?
Eşim beni sever ben de onu severim... Eşim bana aşıktı çok fedakarlıklar çok sıkıntıları aşıp evlendi. bende seviyordum ama evlendikten sonra aşık oldum...
Ama bazen etrafimda sevgilileri nişanlilari goruyorum boyle mıç mıç :)
Çok ozeniyorum eski halimize.
Şimdi yeri gelir elimi tutmaz aklina gelmez , ailelere gidince gozgoze bile gelmeyiz ben gulerken suratina bakarim gülmuyodur falan filan...
Yanyana bile gelmeyiz. Ailesiyle hep ben konuşurum o tv izler gulumsemez.. mutfaga gelir bise yer icer en fazla 2 dk sonra hemen kaçar...
Birde ben kucuk kacamaklari severim. Asansorde operim annesigilde falan araba surerken falan. Rahatsiz olur yakalanma korkusundanmi yoksa benden mi bilmiyorum.
Birde eşim öpüsmeyi de sevmiyor yani onceden boyle degildi. Mesela tam romantik bir anda öpüşürken cocuk oper gibi yapip beni sogutur...
Sarilirken bir bahane bulur. Kolum agridi vs..
Ben konusmak istersem sallama cevaplar verir.
Yani bunlar sevmediginin gostergesimi yoksa normal mi bilmek istiyorum.
Çok uzuluyorum boyle olunca.
Birde garip bi olay var mesela ben trip atiyor veya kussek bunlari hep kendisi yapar bi ilgi alaka gelir yanima sarilir oper falan elimi de tutar benle bir sohbetler eder şaşiririm... Ama benle arasi iyiyken yapmaz.
Benmi üstüne düşüyorum da sıkıyorum bilmiyorum. İçim sıkılıyo boyle olunca.
Kendimde hiç sevmedigim bir huyumda var ben gulmeyi eglenmeyi sohbeti sevdigim kisilere ilgi gostermeyi cok severim.. sevdigim kişiden de ayni ilgiyi beklerim gormedigim zaman kırılır ve cok mutsuz olurum yapım boyle...
Ilgiyi seviyor olmam bu evliligi ilerde sıkıntıya sokarmı ?
Bir cok soruya cevap ariyorum ama bulamiyorum...

Benim evliliğimde böyle bir sorunu ben yaşıyorum.
Ben daha mantıklı, uzak duran taraf oldum niyeyse.
Eşim de bir kedi gibi, sevilsin sevsin, saçıyla oynansın böyle mıç mıç bir tip.
Daraltıyor beni, biraz özgürlük alanı istiyorum ve hiç benim yanaşmama fırsat vermeden hep dibimde bitiyor.
Bunun evlilikle değil, karakterle alakası olduğunu düşünüyorum.
Çünkü benim karakterim her zaman daha güçlü durmaya çalışan, duygularını çok ifade etmek yerine mantık cümleleriyle sorunları çözmeye odaklı şekilde yoğurulmuş durumda.
Erkeklerin çoğunun böyle olması, bir zaman sonra ortaya çıkabilir, olağandır.
Sevgiyle alakası yok sadece kişiliğini ortaya koyuş biçimi budur.

Evlenmekten çok korkardim ve bi turlu karar verip evet diyemezdim. Birgun nasil olduysa oldu ve evlilikten korkan o kizin başina korktuklari geldi...
Az çok evli olan her bayan eşinin evlenmeden önce nasıl oldgunu ( aşk sozleri , sarılmalar , öpüş kokuş , ilgi , buram buram aşk ) biliyor...
Benim merak ettigim evlendikten sonra neden değiştigi...
Ve her erkek evlendikten sonra odun mu olur ?
Eşim beni sever ben de onu severim... Eşim bana aşıktı çok fedakarlıklar çok sıkıntıları aşıp evlendi. bende seviyordum ama evlendikten sonra aşık oldum...
Ama bazen etrafimda sevgilileri nişanlilari goruyorum boyle mıç mıç :)
Çok ozeniyorum eski halimize.
Şimdi yeri gelir elimi tutmaz aklina gelmez , ailelere gidince gozgoze bile gelmeyiz ben gulerken suratina bakarim gülmuyodur falan filan...
Yanyana bile gelmeyiz. Ailesiyle hep ben konuşurum o tv izler gulumsemez.. mutfaga gelir bise yer icer en fazla 2 dk sonra hemen kaçar...
Birde ben kucuk kacamaklari severim. Asansorde operim annesigilde falan araba surerken falan. Rahatsiz olur yakalanma korkusundanmi yoksa benden mi bilmiyorum.
Birde eşim öpüsmeyi de sevmiyor yani onceden boyle degildi. Mesela tam romantik bir anda öpüşürken cocuk oper gibi yapip beni sogutur...
Sarilirken bir bahane bulur. Kolum agridi vs..
Ben konusmak istersem sallama cevaplar verir.
Yani bunlar sevmediginin gostergesimi yoksa normal mi bilmek istiyorum.
Çok uzuluyorum boyle olunca.
Birde garip bi olay var mesela ben trip atiyor veya kussek bunlari hep kendisi yapar bi ilgi alaka gelir yanima sarilir oper falan elimi de tutar benle bir sohbetler eder şaşiririm... Ama benle arasi iyiyken yapmaz.
Benmi üstüne düşüyorum da sıkıyorum bilmiyorum. İçim sıkılıyo boyle olunca.
Kendimde hiç sevmedigim bir huyumda var ben gulmeyi eglenmeyi sohbeti sevdigim kisilere ilgi gostermeyi cok severim.. sevdigim kişiden de ayni ilgiyi beklerim gormedigim zaman kırılır ve cok mutsuz olurum yapım boyle...
Ilgiyi seviyor olmam bu evliligi ilerde sıkıntıya sokarmı ?
Bir cok soruya cevap ariyorum ama bulamiyorum...
Er Ya da gec her ask bir gun olumu tadacaktir.

Benim evliliğimde böyle bir sorunu ben yaşıyorum.
Ben daha mantıklı, uzak duran taraf oldum niyeyse.
Eşim de bir kedi gibi, sevilsin sevsin, saçıyla oynansın böyle mıç mıç bir tip.
Daraltıyor beni, biraz özgürlük alanı istiyorum ve hiç benim yanaşmama fırsat vermeden hep dibimde bitiyor.
Bunun evlilikle değil, karakterle alakası olduğunu düşünüyorum.
Çünkü benim karakterim her zaman daha güçlü durmaya çalışan, duygularını çok ifade etmek yerine mantık cümleleriyle sorunları çözmeye odaklı şekilde yoğurulmuş durumda.
Erkeklerin çoğunun böyle olması, bir zaman sonra ortaya çıkabilir, olağandır.
Sevgiyle alakası yok sadece kişiliğini ortaya koyuş biçimi budur.

Peki ben bu adamla sevgili oldum nişanli kaldim. O zaman yaptiklari karakter degilmiydi ?

Evet bencede kişilikle alakalı bir durum. Evlilik aşkı öldürmüyor ama o aşk sevgi ve saygıya dönüşüyor bence. Ben daha evli değilim ama biz şuanda da mıç mıç değiliz halbuki çok uzağız ve belirli zamanlarda görüşüyoruz. Ama karakterimiz öylee. Anlattığın şekilde bizde de durum ve düşün biz nişanlı olduğumuz halde böyle. Yan yana oturalım kaçamak yapalım falan durumları yok ama görünce bile çok mutlu oluyorum ben. Kafana takacak bir durum değil zamanla heyecan vs gidiyor ki benim bile şuan heyecanım yok daha yazın evlenicez ooo :KK35:

TE="Love_angell, post: 44627534, member: 668930"]Peki ben bu adamla sevgili oldum nişanli kaldim. O zaman yaptiklari karakter degilmiydi ?[/QUOTE]

çoğu kadının derdi de budur zaten kocasının evlendikten sonra değişmesi.
sevgili iken yada nisanli seni İncitmeye korkan adam evlendikten sonra en çok İnciten oluyor .
Ama inan belli bir süre sonra çiftler bir bütün oluyor aşk değil ama çok başka bir sevgi oluşuyor. Esin seni illa ki seviyor ama o bizim beklediğimiz flört dönemi ilgileri kalmıyor . Evlenince beyinlerini ne tetikliyor da bu hale geliyorlar henüz bilen yok sanırım .

Peki ben bu adamla sevgili oldum nişanli kaldim. O zaman yaptiklari karakter degilmiydi ?
Şimdi eşinizi bilemem ama kendimden yola çıkarak birkaç akıl yürütme yapabilirim sadece.
Sevgililik ve nişanlılık döneminde zaten görüşmeleriniz birbiriniz odaklı olmalı.
O buluştuğunuz zaman içerisinde, birikmiş özlem duygusu kısa zamanda daha fazla dışavurum gösteriyor.
Ama evlilik böyle bir şey değil.
Her gün evin içinde en az 4-5 saat geçiriyorsunuz.
Dolayısıyla heyecanın yerini sevgiye, bir aile olma güdüsüne bırakması çok olağan bence.
Bu arada kendi karakteriniz ve birey olarak yaşamınız da devam ediyor.
Şahsen ben akşamları şöyle rahatca uzanıp beklediğim programı izlemek isterken, eşimin mıç mıç tavırları, ne bileyim sarılma çabası beni rahatsız ediyor.
Çünkü o an kilitlendiğim başka bir nokta var ve kişisel alanımı kendi sevgi pıtırcıklığı sebebiyle delip geçiyor.
Halbuki evli çiftler, kendilerine ayrı zaman dilimleri oluşturdukları takdirde, beraber geçirecekleri vakit yine sevgililik dönemindeki gibi birbirine daha odaklı ve kaliteli olabilir.
Ben burada size, eşinizin üzerine fazla düşmemenizi önerebilirim.
Yemek yerken en az yarım saat sohbet edin, sonra 1er saat serbest zamanınız olsun, dokunmayın ona.
Sonra beraber bir etkinlik yapabilirsiniz oyun, film, gün analizi gibi sohbetler olabilir.
Ya da eşimin takip ettiği bir şey varsa ben pc de haber sitelerimi tarar, kitap okur ya da oyun oynarım.
O yatacağı zaman beraber yatağa geçip en az 20 dk gün sonu konuşması yaparız her gece, bu rutine bağlandı.
Hem birbirimizle hem de kendi hayatımızla ilgilenme zamanını yaratmak benim için önemli.
Kısaca beraber geçirdiğiniz zamanı sadece birbirinizle iletişim ve etkileşimle geçirirseniz, serzenişinizin azalacağını düşünüyorum.

TE="Love_angell, post: 44627534, member: 668930"]Peki ben bu adamla sevgili oldum nişanli kaldim. O zaman yaptiklari karakter degilmiydi ?

sevgili iken yada nisanli seni İncitmeye korkan adam evlendikten sonra en çok İnciten oluyor .
Ama inan belli bir süre sonra çiftler bir bütün oluyor aşk değil ama çok başka bir sevgi oluşuyor. Esin seni illa ki seviyor ama o bizim beklediğimiz flört dönemi ilgileri kalmıyor . Evlenince beyinlerini ne tetikliyor da bu hale geliyorlar henüz bilen yok sanırım .[/QUOTE]
Bizimki de bana diyor değiştin diye halbuki nişanlıyız ve nişanlandıktan sonra değişmişim Elimde diye kötü davranıyormuşum. Benim beynimi de mi aynı şey tetikliyo acebaa

Ama inan belli bir süre sonra çiftler bir bütün oluyor aşk değil ama çok başka bir sevgi oluşuyor. Esin seni illa ki seviyor ama o bizim beklediğimiz flört dönemi ilgileri kalmıyor . Evlenince beyinlerini ne tetikliyor da bu hale geliyorlar henüz bilen yok sanırım .
Bizimki de bana diyor değiştin diye halbuki nişanlıyız ve nişanlandıktan sonra değişmişim Elimde diye kötü davranıyormuşum. Benim beynimi de mi aynı şey tetikliyo acebaa[/QUOTE]
Sizi bilemem tabii ama eşimden ve yakın çevremden tecrübe ettiğim kadariyla erkeklerde bu değişim fazlasıyla var . Belki evet sahip oldum duygusuyla hareket ediliyor olabilir. Bilinçli değil belki ama bilinçaltı olabilir buda bir olasılık ☺

Evet öyle galiba.. Ama üzülecek bir durum yok diye düşünüyorum konu sahibi. Şöyle de bir şey var önceki konularınıza baktım da sizin eşiniz biraz problemli galiba

Evet bencede kişilikle alakalı bir durum. Evlilik aşkı öldürmüyor ama o aşk sevgi ve saygıya dönüşüyor bence. Ben daha evli değilim ama biz şuanda da mıç mıç değiliz halbuki çok uzağız ve belirli zamanlarda görüşüyoruz. Ama karakterimiz öylee. Anlattığın şekilde bizde de durum ve düşün biz nişanlı olduğumuz halde böyle. Yan yana oturalım kaçamak yapalım falan durumları yok ama görünce bile çok mutlu oluyorum ben. Kafana takacak bir durum değil zamanla heyecan vs gidiyor ki benim bile şuan heyecanım yok daha yazın evlenicez ooo :KK35:

Hiç heyecan duymuyormusunuz ?
Ya da el ele tutuşma sarilma hicmi yok

Acaba evlenmeden önce o heyecani çok mu yaşadınız da evlendikten sonra heyecan öldü?
Böyle bir durum da olabilir..

Şöyle diyim nişanliyken pesimden ayrilmazdi hatta bikardim artik git diye heran her dk sarilir öper hatta elimi birakmazdi hep elimi tutardi. Bu bana huzur verir bazen skardi. Evlenince degişti...

TE="Love_angell, post: 44627534, member: 668930"]Peki ben bu adamla sevgili oldum nişanli kaldim. O zaman yaptiklari karakter degilmiydi ?

Ama inan belli bir süre sonra çiftler bir bütün oluyor aşk değil ama çok başka bir sevgi oluşuyor. Esin seni illa ki seviyor ama o bizim beklediğimiz flört dönemi ilgileri kalmıyor . Evlenince beyinlerini ne tetikliyor da bu hale geliyorlar henüz bilen yok sanırım .[/QUOTE]

Ozlemedinmi diyorum her aksam goruyorum ya diyor :)

Evlilik demek benim.icin artik sdece aliskanlik demek ,,,,ne aski hic zannetmiyorum ask dolu bir evliligin oldugunu ilk evliyken bilememde hersey ama hersey butun heyecanlar bitiyor ask yerini sevgiyle yemek yemek tv izlemek gezmek cocuk yapmak ve hayati yasamaya calismak gibi rutin seylere birakiyor

Şimdi eşinizi bilemem ama kendimden yola çıkarak birkaç akıl yürütme yapabilirim sadece.
Sevgililik ve nişanlılık döneminde zaten görüşmeleriniz birbiriniz odaklı olmalı.
O buluştuğunuz zaman içerisinde, birikmiş özlem duygusu kısa zamanda daha fazla dışavurum gösteriyor.
Ama evlilik böyle bir şey değil.
Her gün evin içinde en az 4-5 saat geçiriyorsunuz.
Dolayısıyla heyecanın yerini sevgiye, bir aile olma güdüsüne bırakması çok olağan bence.
Bu arada kendi karakteriniz ve birey olarak yaşamınız da devam ediyor.
Şahsen ben akşamları şöyle rahatca uzanıp beklediğim programı izlemek isterken, eşimin mıç mıç tavırları, ne bileyim sarılma çabası beni rahatsız ediyor.
Çünkü o an kilitlendiğim başka bir nokta var ve kişisel alanımı kendi sevgi pıtırcıklığı sebebiyle delip geçiyor.
Halbuki evli çiftler, kendilerine ayrı zaman dilimleri oluşturdukları takdirde, beraber geçirecekleri vakit yine sevgililik dönemindeki gibi birbirine daha odaklı ve kaliteli olabilir.
Ben burada size, eşinizin üzerine fazla düşmemenizi önerebilirim.
Yemek yerken en az yarım saat sohbet edin, sonra 1er saat serbest zamanınız olsun, dokunmayın ona.
Sonra beraber bir etkinlik yapabilirsiniz oyun, film, gün analizi gibi sohbetler olabilir.
Ya da eşimin takip ettiği bir şey varsa ben pc de haber sitelerimi tarar, kitap okur ya da oyun oynarım.
O yatacağı zaman beraber yatağa geçip en az 20 dk gün sonu konuşması yaparız her gece, bu rutine bağlandı.
Hem birbirimizle hem de kendi hayatımızla ilgilenme zamanını yaratmak benim için önemli.
Kısaca beraber geçirdiğiniz zamanı sadece birbirinizle iletişim ve etkileşimle geçirirseniz, serzenişinizin azalacağını düşünüyorum.

Esim sabah cikar aksam 7 gibi gelir. Oper ve oturur. Bi sigara iceriz. 10 dk sohbet edeeriz icerigi de şöyle. Çok yoruldum üşüdüm hava soguktu isler yogundu falan filan. Sonra yemek hazirlar onu cagiririm yemegini 2 dkda bitirir. Sonra 5 dk bile surmeyen bir sigara molasi hoop esim iceri gecer ben bulasik falan derkwn iceri giderim o gun kesin dizi vardir yoksa da esim film kanali acar. Ben sohbet edelm derken o kisa cvplar verir sonra cay demlerim dizisi baslar izler bittigi zaman yarim saat snra uyucak diye bi kahve iceriz kahve icerken ben sorarim o evet oyle yapalim guzeldi tamamm bosver takilma askim o mu benim aklimda diye cvplar verir beni oper ve uyur...
Yatakta sohbet cok ideal ve guzl bikac kere yapim dedim ama olmadi en fazla 2 dk icinde uyuyo. Kendi istynce yapiyo ama. Bu da boyle

Bizimki de bana diyor değiştin diye halbuki nişanlıyız ve nişanlandıktan sonra değişmişim Elimde diye kötü davranıyormuşum. Benim beynimi de mi aynı şey tetikliyo acebaa[/QUOTE]

Cnm bende nisanliyken oyleydim diyorum ya evlendikten sonra asik oldum cok garip duygular yasadim. Ama o degisti

Bizimki de bana diyor değiştin diye halbuki nişanlıyız ve nişanlandıktan sonra değişmişim Elimde diye kötü davranıyormuşum. Benim beynimi de mi aynı şey tetikliyo acebaa
Sizi bilemem tabii ama eşimden ve yakın çevremden tecrübe ettiğim kadariyla erkeklerde bu değişim fazlasıyla var . Belki evet sahip oldum duygusuyla hareket ediliyor olabilir. Bilinçli değil belki ama bilinçaltı olabilir buda bir olasılık ☺[/QUOTE]

Sadece üzüyor başka birsey degil... evlilikten korkuyorm hala korkuyorum

Back
X