- 29 Mayıs 2021
- 3.701
- 16.770
- 158
hem açık açık kendin söyle kvye hemde eşine söyle o da yanında olsun.Haklısınız. Burada topu eşime mi atmalıyım, yoksa açık açık ben yorgunum diye eş ailesine kendim mi söylemeliyim?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hem açık açık kendin söyle kvye hemde eşine söyle o da yanında olsun.Haklısınız. Burada topu eşime mi atmalıyım, yoksa açık açık ben yorgunum diye eş ailesine kendim mi söylemeliyim?
Beni her hafta arardı kv . Bi işi olunca yapana kadar arardı şu işimi hallettin mi kendi işime odaklanamıyordum en son açmamaya karar verdim açmayınca hemen eşimi arıyordu açmadı diye ben de en son resti çektim bu ne ya diye şimdi aramıyorZamanla mı olacak bunlar? Ben sanırım kendim dengeyi kuramıyorum.
Gayet tabi ediyor. Bu da sınır ihlali gibi geliyor. Benim her şeyim var ve gerçekten kocaman insanlarız. Alma, yapma demekten dilimde tüy bitti.Kayin validenizin sorması rahatsız ediyor. Peki satın alması rahatsız ediyor mu?
Aynı işte ayyynı. Geçen hafta çok çok uzak bir akrabalarının bilmemkiminin tayini çıkmış. Ben kişiyi hiç tanımıyorum uzak akrabalarını da bir gün düğünde gördüm. Bakın yemin ederim hadi onları ara tebriklerini ilet diye bir hafta beni aradı. Yahu tanımam etmem diyorum tamam diyor kapatıyor, iki saat sonra ara kızım lütfen diye mesaj atıyor. Sonra eşimi arıyorBeni her hafta arardı kv . Bi işi olunca yapana kadar arardı şu işimi hallettin mi kendi işime odaklanamıyordum en son açmamaya karar verdim açmayınca hemen eşimi arıyordu açmadı diye ben de en son resti çektim bu ne ya diye şimdi aramıyor
Zamanla mı olacak bunlar? Ben sanırım kendim dengeyi kuramıyorum.
Haklısınız. Burada topu eşime mi atmalıyım, yoksa açık açık ben yorgunum diye eş ailesine kendim mi söylemeliyim?
Hayır atmıyorlar. Eşimi darlamayayım bir şey demeyeyim demiştim ama o da yanlış hamle sanırım böyle de ben darlanıyorumYa olur mu hiç böyle? İlk aylar zaten normalde kimse aramaz etmez. Doğumgünü vs neyse de eşinize söyleyin ailesiyle bir konuşup bu böyle olmaz biz evliliğe alışmaya çalışıyoruz desin. Ayrıca size neden direkt mesaj atıyorlar onu da çözmenizi tavsiye ederim. Ya ben anlamıyorum hiç sizin anneniz eşinize mesaj atıyor mu mesela? Sanmıyorum. Senden neden böyle bir şey bekleniyor?
Çok haklısınız, çok teşekkür ederim.Eşiniz zaten sıkıldım diyor. Çağırdıklarında hiç "Gidelim gönülleri olsun" demeyin.
Aksine "Gitsek gönülleri olurdu ama bende yorgun hissediyorum" falan deyin. Eşiniz halletsin bu işleri.
Yalnız bir zaman sonra sizden de bilebilirler bu durumu, öyle bir huyları oluyor genellikle. Bunu da hiç kafaya takmayın.
İlk aylar bunlar, ailecek kaynaşılacak vs. zannediliyor ancak öyle değil. Bir iki sefer iki haftada bir gidin. Sonra ayda bire çekersiniz.
Gayet tabi ediyor. Bu da sınır ihlali gibi geliyor. Benim her şeyim var ve gerçekten kocaman insanlarız. Alma, yapma demekten dilimde tüy bitti.
Şöyle söyleyeyim, geçen bir fotoğraf atmış bana bornozun var mı şunu alayım. İhtiyacımız yok bir şeye ihtiyacım olursa söylerim bana bir şey bakma lütfen dedim. Çünkü bornozuma kadar düşünmesi beni çok rahatsız ediyor. Kırmayayım dedikçe daha da üstüne geliyor sanki. İyi niyetinden yapıyor ama çok bunaldım artık
Aynı işte ayyynı. Geçen hafta çok çok uzak bir akrabalarının bilmemkiminin tayini çıkmış. Ben kişiyi hiç tanımıyorum uzak akrabalarını da bir gün düğünde gördüm. Bakın yemin ederim hadi onları ara tebriklerini ilet diye bir hafta beni aradı. Yahu tanımam etmem diyorum tamam diyor kapatıyor, iki saat sonra ara kızım lütfen diye mesaj atıyor. Sonra eşimi arıyor
Ya bu korkunç. Birinin evinde herkesi görüyorsunuz zaten. Her etkinliğe gitmeyin artık.Benim kendi ailem bize sekiz saat mesafede. Ben 14 yasından beri ailemden ayrı yaşıyorum.
Üç kardeşler ve en küçükler eşim. Diğer kardeşler evli. Hepsi aynı şehirde. Aslında şöyle oluyor, mesela bir gün bir kardeşi çağırıyor evinde ağırlıyor, bir gün diğer kardeşi, bir gün yeğeninin doğum günü oluyor, bir gün annesi bize kışlık bir şeyler hazırlamış oluyor, bir gün annesi derken kendimi ortalama 5-6 günde bir birinin evinde buluyorum. Bizimle beraber herkes çağırıldığı için hepsiyle görüşüyorum aynı akşamda.
Hadi yeni evliyiz, insanlar bizi görmek istiyor dedim, aile ziyareti yapalım dedim ama baktım sonu gelmiyor.
Eşim daraldım artık gitmeyelim diyor, sonra abisi arıyor çocuğunun doğum gününü kutlayacaklarını söylüyor.
Bilmiyorum anlatabildim mi ama sürekli bir etkinlik ve ben dengeyi kuramıyorum
Çok haklısınız, çok teşekkür ederim.
Engelle KurtulMerhaba,
27 yasındayım, eşim 31 yasında. 3 aylık evliyim. Henüz erken mi bilmiyorum ama ciddi bir buhranda hissediyorum. Kimse şahsen bir hata veya saygısızlık yapmıyor bana lakin süregelen aile ziyaretleri, ailesinin her ama her şeye yorum yapıp karşı çıkması, eşim her ne kadar onları dinlemiyor olsa dahi beni çok bunaltmaya başladı.
Ailesiyle haftada 1 taş çatlasın 2 kez görüşüyoruz. Bir akşam iş çıkışı uğruyoruz birkaç saat. Ama annesi bana sürekli mesaj atıyor. İşin kötüsü hep cevap vermem gereken şeyler ama artık yazasım bile gelmiyor görüldü atıyorum. Sürekli bir fikir beyan ediyor. Annesinin çok fazla patavatsız konuşmasını alttan almam ya da tepki gösterip sonra konuyu uzatmamam sebebiyle uzun tartışmalarımız olmadı. Ama çok iyi olduğumuz da söylenemez.
Eşim aileci değil, ortacı.
İlk evlendiğimizde, balayından döndüğüm hafta çok kötü hissediyordum. Sonra tam toparladım derken, şimdi başa sardık ve aklımdan yanlış yaptığım düşüncesini atamıyorum.
Bu arada, eşimle öncesinde 1 yılı askın görüşüp öyle evlendik. Bu sürede birlikte yaşıyorduk ve onu gerçekten seviyorum. Eşimle şahsi bi sıkıntım yok yanında da çok mutlu hissediyorum, iş çıkışları buluşmayı iple çekiyoruz. Ama bunun dışında kendimi çok mutsuz hissediyorum çoğu zaman. Anlatamıyorum belki şu an ama çok değişken ruh halindeyim.
Hayatım böyle mi geçecek, artık hayatımda güzel hiçbir şey olmayacak sanki. Sorumluluk boğazıma sarılacak adeta.
Acaba evlilik bana göre değil miydi? İlk evlendiğinde böyle hissedip zamanla düzelen oldu mu? Bu normal mi?
Yeterince başbaşa kalamayan yeni cift sendromu diyorum ben bunaben daha birbirine alışma asamasinda olan ciftlerin o surecte zirt pirt aileleri gorup bir de ailelere alışma çabasını yanlis buluyorum. İmkaniniz varsa baska sehre taşının. Hayatiniz cok daha guzel olacak.