Evlilik Bumu ?

Menesa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2013
8.080
7.070
198
Konuyu acip ve acmama konusunda cok kararsizim aslinda. Ama gercekten suanda cevremden kimseyle paylasmam dogtu olmaz gibime geliyor..
Neyse konuya geleyim.

Esimle yaklasik 3 yildir beraberiz evlenelide yaklasik 4 hafta oldu , Cok seviyorum ve sevildigimdende eminim.
ama.ne olduysa evlendikten sonra oldu !!
Evet sadece 4 hafta oldu evleneli ama tartisma ustune tartisma yasiyoruz ve bu durum benim canim SIKMAYA basladi. Normal tartismadigimiz zaman hersey yolunda sevgi dolu insan. Ama en ufak bir konuda konusamaz olduk , hep o hakli dinlemiyo.bile artik.beni tartisinca.. kimseyede anlatamiyorum bu durumu ve kotusu evlendikten sonra.sehir degistirdim tanidigim kimse yok suan burda. Ama onun herseyi var arkadasi ailesi , hepsi burda. Tartisip konusmadigimiz zaman tek basina duvar izliyorum ama pasam umursamiyo bile.cunku oyalanacak herseyi yaninda.
bayanlar yardim.edin lutfen , bu tartismalarin nedenj ne olabilir .. ben sucsuzum demiyorum bende elbete sucluyumdur , ama ben.konusmaktan yanayim , o oyle degil hemen kestirip atiyo dinlemiyo beni. Konusmama izin bile vermiyo.

tartsımalar normaldır bız esımle ılk hafta eyvah bız anlasamıorz dedık ve htta bırbırımıze evlılık bumuymus dıye gulduk dusun yanı ama sen suan onun yanında yatıyor olmalısın uyuyamasan dahı yenısınız gecer

Evli değilim ama evli arkadaşlarımdan duyduğum ilk 6 ayın ne kadar zor olduğu .
Ne kadardır birlikte olursanız olun aynı ev çok başka çok zor bencede .
Sabır . Allah yardımcınız olsun . Az daha alışın her şey düzelir inşallah

Evli değilim ama çooooook insandan duydum. Çok fazla uzmanların evlilik yorumlarını dinledim televizyondaki programlardan...
Öncelikle evlilik bumuymuş deme çünkü bu sadece evliliğin bi'parçası :)
Şuan alışma evresindesiniz ikinizde. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama daha düne kadar yatağımızı yadırgayıp başka yatakta hatta yastıkta uyuyamayan insanlar olarak tüm hayatımızı değiştiriyoruz resmen kolay şey mi? Şıp diye nasıl güllük gülistanlık olsun :)

Sakin olmaya çalış, eşin de çalışsın. Sinirlendin mi başka odaya geç kendine köpüklü bi'kahve yap. Çünkü bil ki geçecek bu sadece bi'dönem.

Ben iki buçuk yıldır adamın elini tutuyorum güya çok tanıyorum ama evine gittim mi ev halini görüyorum ya çok farklı geliyo Eminim evlensek batacak gözüme bi'şeyler çünkü daha rahat olacak

Annemler 27 senedir mi ne evli annem ilk günleri aynı senin gibi anlatır. Evlendiğime pişman olmuştum der ama sonra babam hep iyi ki'si olmuş. Şimdi bi'de sizde otorite kurma olayı da var oyüzden çatışmalara he de geç yıpratma kendini.

lutfen kendını yorma ben ona ılk yorumda gıt uyu kocnla dedım gıttı sen bızım uyuymayanlar topiğine don bebişim

allah mutlu etsin bir ömür tabiki konuşmak en normali şuan sen hasassın tanıdığın kimse yok ve bilmediğin bi şehire gelmişsin birde yeni evlenince biz kadınlar eşimizi dünyamızın tam ortasına böğrümüze merkezimize oturtuyoruz varsa yoksa o yemekler ona yapılıyor ona süsleniliyor akşam o gelecek diye heycanlanılıyor vs vs bunlar tabiki çok eşsiz masumca şeyler ama unutmaki karşındaki erkek çok mecbur kalmadığı sürece beyninin bir kısmını kulanmaz bile üşenir detaylı düşünmez düşünmediği içinde direk düz mantık cevaplar verir buda biz kadınlarda içerde bi yanma hissi miydede gerginlik kafada karıncalanma avuç içlerinde terleme yapar biz okadar dataylarla yaşıyoruzki apışıp kalırız allah iki zıt karakter yaratmış ve evlilik adı altında aynı evde buluşturmuş gelde yaşa :))) şaka bir yana arkadaşım sen ona yabancısın o sana şuan iki hayat birleşmeye uyum sağlamaya çalışacak sen onu o seni eğitecek birbirinize alıştıracaksınız hepsi geçecek yani evliliğiniz oturacak ha bu zaman içerisinde kim baskın kişilikse o kazanacak sen konuşmayı dene hep iyilikle ha bu arada tartıştınız küsme içinede atıp biriktirme en büyük düşmanın rakibin olur sonra o sevdiğin adam fazlada bişey bekleme özel gündü süprizdi yaparsa ne mutlu yapmazsa hırpalama kendini mutluluklar....

Evlılıkte yenısın ondan bu karamsarlık. Erkek uzerınde otorıte kurmak ıstersen ısını tartısmadan halletmelısın zamanla oğrenırsın ama şimdi sen sakin ol. Kesinlikle tartışmaya meğil verme ve istediğin birşey varsa bunu sakince ve özellikle ilişki öncesi söyle. Bizde 10 sene flört dönemınden sonra evlendık ılk zmnlar ben bununıcın mı gekledım 10 sene dedım vee ablamın bu tavsıyesıyle ıpletı elıme aldım şimdi evın hakımı benım ama esım kendısı sanır hem ınun egosu tatmın olur hem benım dedıgım olur. Erkek mılletı boyle sekerım alışırsın

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Öncelikle merhabalar, Aynı evde yaşayışınız daha çok yeni.Tartışmalar sonrasında eşinizin oyalanacak bolca şeyi olduğundan tartışmalarınız onda da sizde yarattığı etkiyi yaratmıyor zannımca. Yani sizin kadar üzülmüyor veya sizin kadar dert etmiyor. O yuzden de sizi dinleme gereği duymuyor vs kısacası kavgalı olmak ona o kadar koymuyor. Biz de mesela pazarları çok kavga ederiz. Ama sadece benim değil ikimzin de fazla arkadaşı yok burada veya kapıyı çekip gidebileceği bi yeri yok onun da filan, böyle olunca mecburen iki saate kalmadan barışıyoruz. Yalnız kalınca küs olunca bu şehir yabancı geliyor çünkü. Eşinizin de gidebileceği arkadaşları ailesi olmasaydı kavgalı oluşunuz ona da daha çok batardı ve gelip ister istemez sizi dinlemek konuşarak tatlıya bağlamak zorunda kalırdı. Siz de bi an önce arkadaş edinîn bir kurs iş güç vs kendinize oyalanacak aktiviteler yaratın. O sizi dinleyene kadar siz de oyalanıp umursamayın. Bi de böyle demeyin bakalım.

Oooyy o evliliğin ilk ayları çok zor geçer. Ben bırak eşimle anlaşabilmeyi eve bile kendi evim gözüyle bakamıyordum ki. Şöyle bi gece kendi yatağımda uyusam keşke diyordum düşün artık halimi. Zamanla düzelir herşey yoluna girer çok takma. Kendine çevre edinmeye çalış, arkadaşların olsun kocaya odaklanma sürekli.

Ama çok çok rahatsızsan tartışmalardan otur güzellikle konuş. İçinde kalanları hep söyle, kızdığın şeyleri hep söyle, üzüldüklerini hep söyle eşine evliliğin boyunca. Ama kızmadan kavga etmeden yap bunu.

Oturup konusmak mumkun degil dinlemiyoki cekip gidiyo...
Bende suan bu evi kendi evim gibi goremiyorum , cok karisik.duygular yasiyorum..

Bende suan bu evi kendi evim gibi goremiyorum , cok karisik.duygular yasiyorum..

Benim eşim de ilk başlarda bi kaç kere gitti tartışmanın ortasında, ben de oturup o gelene kadar ağlıyordum evde. Bi gün yine gitti, ağlamadım bu kez. Geri geldiğinde oturttum karşıma " eğer tartışırken, sinirle bu kapıdan bir daha çıkarsan tekrar giremezsin" dedim o son oldu. Bi kaç kez daha yeltendi " gidiyor musun" diye sorduğum anda geri gelip oturdu. Ciddi olduğumu biliyordu çünkü.

Bende şehir değiştirip geldim insan tartışınca bunalıma giriyor kimsem yok burada diye seni anlıyorum.
Bizde çok iyi anlaşan bir çifttik ama evlendikten sonra ilk 3 ay birbirimize demediğimiz yapmadığımız kalmadı. Her konuda tartıştık vay efendim bu neden böyle olmuş sen anneme neden öyle dedin sen bu kadına mı baktın diye diye 3 ay boyunca ev de ayrı tartıştık dışarı çıkıp bir gün gülerek eve giremedik.Görümceme anlatmıştım o bana söylemişti evliliğin ilk 1 senesi zorlanmayan insan olmuyormuş. Kimisi yok olmuyor diye boşanıyormuş hatta. Bu süreç seni yanıltmasın bizim kadar tartışan yoktur heralde ilk zamanlar barıştıktan 10 dk sonra tekrar tartışıyorduk.Şimdi geçti geçen gün konusu açılınca eşim "o zamanlar seni hep yanlış anlıyordum bir türlü alışamıyordum aynı evde yaşamaya" dedi.Bende aynen öyle hissediyordum.Zor geçiyor ama atlatılıyor kafan karışmasın çok yanıltıcı bir dönem zamanla geçecektir.

canım ben olsam mektup yazardım eşime..ama tabi bunun da püf noktaları var:
1- metubuna sevgi dolu ifadelerle başla samimi ve eşini etkileyecek türden..
2- sen şöylesin de ben de şöyleyim de şöylede oldu da olmadı da....gibi detay ve sıkıcı konulara girme...sadece onu çok sevdiğini onla konuşmayı çok özlediğini, ona ihtiyacın olduğunu, o güçlü olduğu için dimdik durduğunu ama senin duygusal olduğunu iletişimsizlikten olumsuz etkilendiğini ve ona göre zayıf olduğunu, onun kadar olgun olamadığını(ki eminim ondan daha olgunsun ama dediğim gibi burası yağlama kısmı ) vs yaz derim...
yani burda amaç önce eşinin egosunu şişir sonra küçük sevimli mağduru oyna ve suçlamaya girme :))
3- onunla mutlu olmak istediğini ve bir yanlışın varsa bunu duymak istediğini vs. yaz bence...
4- sonra da muzip bir biçimde bitir..'cevabın olumluysa popoma çimdik at' gbi...
Bu iş böyle anacım erkeği şımartacan önce biraz, sonra her istediğini yapar zaten...

Sizi cok iyi anlarim :) bizde severek evlendik su an 2 aylik bi kizim var 1,5 yillik evliym baska sehirdeym ailem arklarm uzakda konusmama sorunu bizde de vr. Yani bir sorunu konusup halledemiyoruz sonuc kavga tartisma. Normal iyi gunumuzde de pek bi konu hakkinda knsup sohbet etmeyiz esim surekli pc basinda futbol kumanda elinde tv de futbol arada sakalasir guleriz sonrasi sessizlik o pc basinda futbol mac ozetleri su bu benim de tel elimde kk takilirm okurum okurum kizimla ilgilenrm yani konusamamak cok kotu hep int yuzunden pc kapali olunca sohbette iyi muhabbet de. Ugrasacak bisey bulamiyorm surekli ilgi bekliyorm ee oda pc basinda olunca sacma seyler gelio aklima benden bikti sikildi gibisinden :) gulsem mi aglasam mi bilemedim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

evliligin ilk zamanlari bir cok ciftte fikir anlasmazligi tartismalar olabiliyor.....zamanla birbirinize alistiktan sonra hersey daha iyi rayina oturuyor....ama mumkunse ne olursa olsun birbirinize saygi cercevesinden disari cikmayin....hersey unutuluyor ama saygisizca soylenen laflar unutulmuyor buda birbirinden yuz bulmak oluyor....

Hepinize cok tesekkur ederim cevapladiginiz icin. Evet alisma surecindeyiz ve bu cok sancili bir surec sanirim...
benim veya onhn fark etmiyo , yaptigimiz hersey gozumuze batiyo tahmul edemiyoruz sanki birbirimize ...
sakin olmaya cakisiyorum konusmaya calisiyorum ama daha cok abartiyor ve bende dayanamiyorum artik inatlasiyorum. Sonrada sen degistin vs gibi seyler soyluyor..
mektup fikrini denicem bakalim olur insallah:)

Mektup yazdiniz mi sonuc nasıl oldu ben de yazmayı düşünüyorum artık konusamiyoruz çünkü küs küs oturuyoruz ben de sevmiyorum bunu

eşin bu evin erkeği benim ben ne dersem o olur havalarına erken girmiş anlaşılan..4 hafta nedir yahu sizin mırç mırç öpüş kokuş olmanız gereken zaman ,yani evli değilimde hep öyle demezlermi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…