Ben araştırdım ama yanlış mı bilmiyorum esnaf eşlerinde 1 yıl sonra eşin vergi levhası olduğu şehre Ataman yapılıyormuş esnaflara has bir durummus bu
nereden araştırdınız bunu çok merak ettim
erkek arkadaşı (şimdi nişanlılar) öğretmen olan bir arkadaş daha var
ona da bi türlü anlatamadık
sözleşmeli öğretmen 3 sene bir yere gi-de-mez. nerden araştırıp buluyorsunuz böyle şeyleri anlamıyorum
o da şey diyordu "asaletin onaylanınca memurun tayin hakkı oluyormuş o da 1 senede onaylanıyormuşş"
evet aday memurluk ve asalet onaylanması diye bişey var ama sözleşmeli öğretmenlerde 3 sene tayin hakkı yine yok yine yok. asaletin onaylanınca kadrolu olmuş olmuyorsun.
esnafa özel bir tayin durumu zaten hiçbir zaman yoktu (bu sözleşmeli uygulaması gelmeden önce de yoktu yani)
eşlerin 2si de memursa kimin kime tabi olacağı diye bir konu söz konusu, bu diğer eşin nerede memur olduğu ve ne memur olduğu ile alakalı
yok memur değilse de
ister SGKlı olsun ister esnaf ister banka kasası ister vırt ister zırt fark eden bişey yok, son 1 sene primi ödediyse, siz onun yanına isteyebiliyorsunuz. ama onun yanına isteme hakkınız dolduktan sonra istebiliyorsunuz o da şu anda bildiğim kadarıyla 3 sene sonra kadroya geçiliyor 1 sene de kadrolu çalışılıyor o yüzden adı 3+1,
3. seneden sonra mı o 1i de çalışıp 4. seneden sonra mı il dışı eş durumu istenebiliyor onu bilmiyorum
3 yıl değil bildiğim.şu an 3+1 var.yani 1 sene de kadrolu olarak çalışmak gerekiyor.ama bundan sonra da eş durumu tayini olmuyor.sen puanına göre tercih verebiliyorusun sadece.devlet eşi görmüyor.gerçi özel sektördeki eşin 10 yıl sigortasını düzenli ödeme şartı vardı sanırım.onlara bir bakmak lâzim.
yok canım 10 sene şartı yoktu hiçbir zaman
son 1 senesini aralıksız ödemiş olan gerekiyordu, seneler önce (sözlemeli öğretmenlik yoken) kaç tane kuzenim bu şekilde eş durumuyla geldi batıya (eşi veteriner, eczacı vs. yani bağkurlu) eminim.