Allah bebeğinizi sağlıkla, huzurla büyütmeyi nasip etsin öncelikle

Hayatta işler her zaman planladığımız gibi gitmez bugünümüz iyiyse geleceğimizin de iyi olmasını umut edebiliriz ancak hiçbir zaman garanti veremeyiz. Allah muhafaza bir şey olsa eşinizle yollarınız ayrılsa çocuğunuzun bakımına dair birçok şey sizin sorumluluğunuzda olacak ve vereceği nafaka da çoğu şeye yetmeyecek bunu bilin.
Hiçbir şey olmasa ülkenin ekonomik durumu ortada. Çocuğunuzun eğitimi için ya da yaşam koşullarınızın rahatlığı için eşinizin kazancı ömür boyu yetebilir mi? Hayatta inişler olur çıkışlar olur sabit bir maaşın garanti olması bence iyi olur.
Benim yakın arkadaşım da birkaç kez denedi kpss'yi olmayınca evlendi ve eşi de öğretmendi ama ticaretle uğraşıyordu. Kız hamileyken girdi sınava, eşi hep destek oldu kazanması için ve atandı. Şu an çok da mutlular bu konu hiç sorun olmadı eşiniz siz atanınca bu duruma alışır merak etmeyin. Bazı erkekler statü ya da maddiyat olarak yükseldiklerinde hemen başka kadın arayışına girebiliyor belki o da erkek kafasıyla düşünmüştür bu konuda ama kadınlarda buna çok rastlanmaz kimse atandı diye çocuğunun babası, hayat arkadaşıyla yolunu ayırmaz mutlu yuvasını bozmaz. Arkanızda anne desteği gibi çok kıymetli bir şey var bunu hiçe saymayın lütfen. Çocuklar da zamanla büyüyor, kendi hayat yolculuklarında evden uzaklaşıyorlar. Çalışmak ve sevdiği işi nispeten rahat koşullarda yapmak sosyalleşmeyi ve ekonomik refahı da arttırdığı için insana o kadar iyi hissettiriyor ki. Kendi potansiyelinizi heba etmeyin. Ben başaracağınıza inanıyorum deneyin mutlaka.
Bir de atandıktan sonraki süreçleri naçizane tavsiyem şimdiden düşünüp kendinizi yormayın. Kervan yolda düzülür diye bir laf vardır bir şekilde sınav sürecinde destek olan ailenizin akademi döneminde daha hassas ve yardımcı olacaklarını düşünüyorum ben. Çocuğuna bakamayız idare edemeyiz bırak akademiyi boş ver diyeceğini sanmam kimsenin o saatten sonra.