Merhaba. Eşinizin sizi desteklemiyor olması aşağılık kompleksine sahip olduğunun net kanıtı. Belki buna biraz sizin atanınca daha fazla sosyalleşecek olmanız,yeni insanlar,ortam vs.derken kıskançlık faktörü de eklenebilir. Özgüvenli ve size saygılı bir koca olsaydı atanmanız için elinden geleni maddi manevi yapardı. (Kitap,hoca,kurs desteğinin yanında ev işlerine destek, çocuk bakımında sorumluluk almak gibi vs…) Neyse ki aileniz anneniz arkanızda da size ders çalışıp atanma fikriyle gelmişler ve çocuğa da bakacağını söylemiş. Dünya iyisi harika bir adam da olsa, çok zengin de olsa bir kadın çalışacak, kendi ayakları üstünde duracak. Katılmayan olabilir, benim fikrim bu yönde. O yüzden anneniz sizi destekliyorken bir an önce başlayın. Eş kişisi madem destek olmayacak o evde yokken gün içinde çalışın, yemeği temizliği erkenden halledin akşam da normal rutininiz neyse onu yapın. Ha çalıştığınızı muhakkak bilecektir, eğer onunla münakaşaya girmek istemiyorsanız biraz sallayarak “ya öyle ara ara bakıyorum işte zaten çalışamıyorum pek” söylemlerinde bulunun gerekirse bu işi ciddiye aldığınızı anlamasını istemiyorsanız

İmkan hep var çalışmak isteyene. Eğitim koçluğu yapan biri olarak yazdım bunları. Hem eş desteği olmadan, hem çocuklu kadınların nasıl güzel çalıştıklarına şahit biriyim. Başarılar diliyorum, denemezseniz kaybedersiniz